Låneförmedlare 2020

Hitta många av de bästa låneförmedlare i Sverige här

 • Nämndes i
 • Breakit
 • Nöjesguiden
 • Allt för föräldrar
 • Realtid

Hitta låneförmedlare online

En låneförmedlare, till skillnad från en bank eller annan långivare, lånar inte ut några pengar och erbjuder inga lånetjänster.

Istället fokuserar en låneförmedlare på att hitta den bästa räntan till den sökande, med ett lån som passar den sökandes behov och förutsättningar.

När man ansöker om ett lån genom en låneförmedlare istället för att kontakta en bank direkt på egen hand så sker all kontakt direkt med låneförmedlaren.

När man skickar in sin låneansökan till låneförmedlaren så fungerar det i princip på samma sätt som när man skickar in en ansökan direkt till långivaren. Den stora skillnaden här är att ens låneansökan istället skickas iväg till ett flertal långivare på en gång, ofta uppemot 30 olika långivare och banker.

Gör låneprocessen enklare och lånet billigare genom att ta hjälp av en låneförmedlare! Här hjälper vi dig att få en tydlig överblick samtidigt som du kan jämföra olika företag. Se vilken låneförmedlare som erbjuder de bästa villkoren för just dig och dina behov – vilken låneförmedlare som är bäst beror helt enkelt på dina ekonomiska förutsättningar. Oavsett om du letar privatlån eller bolån, med eller utan UC och betalningsanmärkningar, så finns rätt låneförmedlare för dig som kan hjälpa dig till det billigaste lånet.

Hitta de bästa låneförmedlare här på Fair-laan.se!

Vilken låneförmedlare är bäst?

Vilken låneförmedlare som är bäst är individuellt och beror på vilka behov varje låntagare har. På internet kan man hitta recensioner av olika låneförmedlare.

En stor låneförmedlare brukar jämföra mellan 25-35 långivare medan en mindre långivare jämför mellan 5-10 långivare.

Ofta fokuserar en låneförmedlare också antingen på privatlån eller bolån.

3 fördelar med en låneförmedlare:

Låna pengar
Billiga lån

Enklare att ta privat- och bolån hos en låneförmedlare

et bästa med en låneförmedlare är att det blir enklare att ta privat- och bolån

Det finns många fördelar med att ta hjälp av en låneförmedlare när man är på jakt efter det perfekta privatlånet eller bolånet, istället för att ge sig ut i lånedjungeln på egen hand.

Den största fördelen är såklart att man gör det enklare för sig själv, eftersom att man sparar in tid på att endast fylla i en enda ansökan som sedan skickas iväg till många olika långivare.

Men samtidigt som det blir enklare och smidigare så blir också själva låneprocessen säkrare och man löper en större chans att få sin låneansökan beviljad. Detta beror på att det alltid görs en kreditupplysning på den personen som ansöker om ett lån.

Att göra en sådan är obligatoriskt, och är till för att skydda både låntagaren och långivaren från att försätta sig i ekonomiskt oönskade situationer. Resultatet av en kreditupplysning är en kreditvärdighet.

Om en låntagare har en låg kreditvärdighet, vilket betyder att risken är hög att personen inte lyckas betala tillbaka sitt lån i tid, så blir det svårare att få ett lån beviljat. Saken är den att många långivare gör sin kreditupplysning via UC, kort för Upplysningscentralen. Läs om lån utan UC här.

När en låntagare blir kontrollerad via UC så syns det för alla långivare som är anslutna till tjänsten.

Ju fler låneansökningar och kreditupplysningar som finns på en person, desto lägre blir dennes kreditvärdighet. Det här problemet undviker man helt enkelt när man skickar in sin ansökan genom en låneförmedlare, eftersom att samtliga långivare då tar del av en och samma kreditupplysning.

Ens kreditvärdighet påverkas alltså inte! Dessutom är det alltid gratis att gå vi en låneförmedlare.

Här jämför vi en ansökningsprocess för lån med och utan en låneförmedlare:

MedUtan
Kostnad för att ansöka:0kr0kr
Antal långivare per ansökan:Ca 25-351
Bedöma den verkliga kostnaden för ett lån:LättSvårt
Antalet kreditupplysningar:11
Sannolikhet att man hittar lånet med lägst ränta:HögLåg

Långivare utan UC för låntagare med betalningsanmärkningar

Som tidigare nämnts så är det vanligast att långivare använder sig av UC för att göra en kreditupplysning på sina sökande.

Det gäller dock inte alla långivare, och därmed heller inte alla låneförmedlare. Ett annat populärt företag som erbjuder kreditupplysningar är till exempel Creditsafe.

När en kreditupplysning görs via Creditsafe, till skillnad från via UC, så är den sökande anonym. Det innebär att resultatet på kreditupplysningen inte delas med något annat företag än just det företag som har beställt kreditupplysningen.

Antalet långivare som anlitar andra företag än UC är relativt få i jämförelse med UCs kunder, och detsamma gäller för antalet långivare som erbjuder lån till personer som har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

En del låneförmedlare riktar sig just mot denna grupp av låntagare, det vill säga dem som har betalningsanmärkningar sedan tidigare eller som föredrar att vara utan UC och därmed anonyma i sin kreditupplysning av andra anledningar.

Hos de låneförmedlare och långivare som erbjuder lån till denna grupp av sökande så brukar ofta räntan vara något högre och andra krav något högre.

Privatlån
Lån utan säkerhet

Vanliga frågor om låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare agerar som mellanhand mellan en långivare och låntagare, och hjälper låntagare att hitta det bästa privatlånet eller bolånet för just dem. Att använda sig av en låneförmedlare är alltid gratis och rekommenderas starkt för att hitta det perfekta lånet.

Hur kan låneförmedling vara gratis?

Att använda sig av en låneförmedlare är alltid gratis, oavsett hur många gånger man skickar in en ansökan. Det är på grund av att tjänsten tillsammans finansieras helt och hållet av de banker och långivare som är anslutna till varje låneförmedlare.

Finns det situationer då man inte bör använda sig av en låneförmedlare?

Det finns nästan bara fördelar med att använda sig av en låneförmedlare istället för att själv ansöka till varje långivare. Om det dock är så att man är i behov av att snabbt få sina pengar utbetalda, kanske redan samma dag, så kan det vara lämpligare att ansöka själv. Det finns nämligen snabblån med snabb utbetalning redan samma dag. Om man bara behöver låna en väldigt liten summa pengar, runt 1000kr, så kan det också vara lika smidigt att stöka själv. Det beror på att antalet banker som erbjuder så pass små lånebelopp är relativt få, och då går det snabbare att ansöka och få svar om man ansöker på egen hand.

Hur stora lånebelopp brukar jämföras?

Hur stora lånebelopp man kan jämföra skiljer sig åt mellan olika låneförmedlare. Det finns ingen generell regel. En del låneförmedlare jämför lån mellan 10 000 kronor och 1 500 000 medan andra jämför så kallade snabblån vilka brukar ligga på mellan 1000 kronor och 30 000 kronor.

Hur ansöker man genom en låneförmedlare?

Att ansöka om ett lån genom en låneförmedlare går snabbt, och från den stund man skickar in sin ansökan till att man har pengarna på sitt konto brukar det inte gå mer än 2-3 dagar.

Naturligtvis ser ansökningsprocessen något annorlunda ut hos de olika låneförmedlarna, men generellt så följer processen stegen listade här nedan.

 1. Välj en låneförmedlare vars villkor passar dina förutsättningar.
  Det skiljer sig som sagt mellan olika låneförmedlare om de godtar sökande med betalningsanmärkningar och om de gör kreditupplysning med eller utan UC. Ju större och mer etablerad låneförmedlare, desto fler banker och långivare samarbetar de troligtvis med. Både låneförmedlare och långivare brukar erbjuda en trygghetsförsäkring. Det kan vara värt att kontrollera både pris och villkor för denna försäkring hos både låneförmedlaren och den långivare man sedan väljer innan man tecknar ett avtal.
 2. Fyll i och skicka in ansökan hos låneförmedlaren.
  Ansökan hos en låneförmedlare är för det mesta lik en låneansökan som man skickar in direkt till en långivare. Här fyller man i vilket belopp man önskar låna samt med vilken återbetalningstid. Man anger också sina personuppgifter och ofta efterfrågas information om ens inkomst, utgifter och boendesituation. Det snabbaste och enklaste sättet för att signera sin ansökan är geni. Att använda BankID. Om man inte har ett BankID så brukar man kunna kontakta låneförmedlaren för andra sätt att signera på, men detta tar såklart lite längre tid.
 3. Låneförmedlaren gör en kreditupplysning på låntagaren.
  Det vanligaste är, som tidigare nämnts, att låneförmedlare vänder sig till UC för att genomföra kreditupplysningen. Resultatet från kreditupplysningen, det vill säga vilket kreditvärde en låntagare har, delas sedan med alla banker och låntagare som låneförmedlaren samarbetar med.
 4. Långivarna gör en bedömning av låneansökan inklusive kreditupplysningen.
  De som bestämmer sig för att de vill erbjuda låntagaren ett lån skickar därpå en offert till låneförmedlaren. Offerten innehåller ett låneavtal med bland annat lånebelopp, ränta och återbetalningstid. Det brukar ta uppemot 24 timmar innan alla anslutna långivare har gått igenom ansökan.
 5. Välj en långivare som erbjuder det bästa lånet.
  De flesta långivare sätter individuella räntor baserade på varje låntagares unika förutsättningar. Man brukar kunna logga in på Mina sidor på låneförmedlarens hemsida för att se sina offerter. Om det är svårt att tolka de olika alternativen så kan man oftast kontakta sin låneförmedlare på telefon för att få hjälp att bestämma sig.
 6. Signera låneavtalet.
  Efter att man signerat låneavtalet med den bank man bestämt sig för så brukar det ta 1-3 bankdagar innan man har pengarna på sitt bankkonto.

Kom ihåg – hitta de bästa låneförmedlare här

Att anlita en låneförmedlare hjälper dig att spara tid, effektivisera din låneprocess och du är nästan alltid garanterad att hitta det bästa lånet för dig och just dina ekonomiska förutsättningar.

Men även om det alltid är gratis att ta hjälp av en låneförmedlare så har man aldrig något krav på sig som låntagare att teckna ett avtal med någon av de långivare som erbjuder en offert.

Det är vad våra användare säger

Nämndes i