Flexkontot Recension

Flexkontot är precis vad det låter som att det ska vara, nämligen en flexibel kontokredit. Flexkontot fungerar ungefär som ett kreditkort, med skillnaden att det inte finns något kort överhuvudtaget. Här får du istället tillgång till ett konto med kredit, och du gör sedan uttag till ditt bankkonto. Den stora fördelen med denna typ av lån är att du bara betalar ränta för delen du utnyttjar.

6
Kundservice
5
Behandlingstid
10
Pris
5
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
5

Flexkontot produkter

588 har valt det här de senaste 31 dagarna
7.3
Recension
Lånebelopp 3 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 31 månader
Effektiv ränta 43.48 – 75.9 %
Utbetalning I dag 12:06
 • Låna med betalningsanmärkningar
 • Utbetalning omedelbart med Swish
 • Möjligt att beviljas betalningsfri månad
Högkostnadskredit
Exempel: Låneexempel Flexkontot: Låna 10 000 kronor i 12 månader. Uppläggningsavgift är 495 kronor och aviavgifter är 12 x 45 = 540 kronor. Nominell årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 76,2 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 118 kronor. Totalt att återbetala är 13 416 kronor. Återbetalning tid 3-31 månader. Effektiv ränta min. 59.40 – max. 106.70%. (Annons)

Om Flexkontot

Hos Flexkontot erbjuds en tydlig och transparent tjänst som är lätt att förstå. Direkt på startsidan möts du av ett verktyg som visar vad de har att erbjuda, och du kan själv justera de olika reglagen för att se vad de olika alternativen kostar.

Som vi tidigare nämnde är inte detta ett traditionellt lån, utan snarare än kontokredit som bidrar med en annan typ av flexibilitet. Här ansöker du om att få en kredit som du sedan kan utnyttja hur mycket eller lite du vill, och du betalar endast för den del som du faktiskt utnyttjar. För att få ut pengarna till ditt konto loggar du helt enkelt in på ditt konto på hemsidan, något som går snabbt och smidigt tack vare implementationen av BankID.

Det är dock inte bara själva krediten som är väl utvecklad. Hela upplevelsen är digital från början till slut, vilket möjliggör för en sömlös upplevelse som är tydlig och enkel att förstå.

Sammanfattning av recension

Flexkontot riktar in sig mot dig som letar efter en flexibel kontokredit där du endast betalar för det belopp som du faktiskt utnyttjar. Här ligger användarvänligheten i fokus, men du måste dock förvänta dig att behöva betala ganska dyra avgifter, eftersom detta är en högkostnadskredit.

Om du letar efter en flexibel kontokredit är dock Flexkontot ett riktigt bra alternativ, samt är tillmötesgående om du har eventuella frågor eller funderingar.


Kundtjänst

5

Sannolikheten är låg för att du kommer behöva höra av dig till kundtjänsten eftersom att allting fungerar så bra på hemsidan, men om du måste kontakta deras kundtjänst är så självklart möjligt. Här kan du välja mellan att maila eller ringa, och deras kundtjänstmedarbetare är både kompetenta och trevliga.


Pris

5

Du förväntar dig säkert att räntan ska vara ganska dyr, eller hur? Så är självklart fallet med dessa typer av krediter. Detta klassas som en högkostnadskredit, vilket betyder att räntan är betydligt högre än för exempelvis privatlån. Det tillkommer även en hel del andra avgifter som höjer den totala kostnaden.


Användarupplevelse

5

Användarupplevelsen är den stora fördelen med den tjänst som Flexkonton erbjuder. De riktar in sig mot dig som vill ha en så smidig upplevelse som möjligt, men som även söker flexibilitet. Det är därför de använder metoder som BankID, något som både möjliggör snabb och smidig hantering, men hög säkerhet.


Behandlingstid

10

Din ansökan behandlas i de flesta fall samma dag, ofta inom loppet av några timmar, inte minst under deras öppettider. Hur lång tid det tar innan pengarna når ditt konto kan variera, men vanligtvis kan du förvänta dig att få ut pengarna till kontot samma dag som du begär ett uttag.


Andra fördelar

5

Flexkontot erbjuder inga andra tjänster, exempelvis sparkonto eller vanliga lån, de fokuserar istället helt och hållet på en flexibel kontokredit för privatkunder. Tack vare detta har de kunnat optimera sin tjänst bättre än många andra aktörer, inte minst de som fokuserar på många olika områden.


Flexkontot Lånekalkylator
3 000 kr 30 000 kr
3 månader 31 månader
43.48 % 75.9 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Flexkontot

Lånebelopp 3 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 31 månader
Ränta 4.95 – 59.4 %
Effektiv ränta 43.48 – 75.9 %
Uppläggningsavgift 495
Ålder 18 år
Årlig inkomst 150 000 kr

Fördelar

 • Sömlös användarupplevelse
 • Går att teckna kreditförsäkring
 • Möjligt att låna med betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Dyr ränta
 • Tillkommer andra avgifter
 • Lågt maxbelopp

Kundtjänst

5

Flexkontot har gjort det enkelt för dig att komma i kontakt med deras personal. I huvudmenyn hittar du alternativet “Kontakta oss”, och när du klickar på länken tas du till deras kontaktsida.

Här finns telefonnummer och deras mailadress, men även postadress och ett formulär som gör att du kan skicka ett meddelande direkt från deras webbplats. Formuläret och mailtjänsten kan du använda dygnet runt alla dagar i veckan, medan telefontjänsten är tillgänglig mellan 09:00-17:00 på vardagar.

När du väl kommer i kontakt med deras kundtjänst kan du förvänta dig en bra upplevelse. Deras personal har rätt kunskap och inställning, vilket gör att du får ta del av både kompetens och ett trevligt bemötande. Det hade dock varit väldigt uppskattat med en kundtjänst som är tillgänglig dygnet runt, men är knappast något man kan kräva av en lite mindre tjänst som Flexkontot.

Överlag erbjuder Flexkontot en riktigt bra kundtjänst som gärna svarar på både frågor och funderingar.

Företagsinformation

FöretagFlexkontot
Adress i SverigeBrunnsgatan 21B – 111 38 Stockholm
E-postinfo@flexkontot.se
Telefon08 – 500 850 47

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

5

Det är priset som är Flexkontots svaghet. Det här är en högkostnadskredit, vilket betyder att räntan är hög, riktigt hög om vi jämför med traditionella lån. Tyvärr tillkommer det även andra typer av avgifter, något som ökar det totala priset ytterligare.

I jämförelse med andra typer av högkostnadskrediter är priserna dock ganska rimliga, även om det självklart finns många aktörer som endast tar betalt i form av ränta. Därmed hade det varit trevligt om Flexkontot i framtiden har möjlighet att ta bort de extra avgifterna.

Just nu får du betala hela 475 kronor i uppläggningsavgift (dock endast en gång), samt måste betala 25 kronor i en månatlig administrationsavgift, så länge du använder Flexkontots tjänster. Även om den månatliga administrationsavgiften är väldigt liten, blir det många kronor i det långa loppet, samt kan vara en stor del av den totala summan, inte minst om du endast tar mindre typer av krediter.


Flexkontot krav

För att kunna få en kontokredit hos Flexkontot måste du uppfylla följande krav:

 • Vara minst 18 år gammal 
 • Ha en årsinkomst på 150 000 kronor. 
 • Inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Användarupplevelse

5

Det finns vissa saker som Flexkontot skulle kunna göra bättre, men det finns även punkter där de verkligen glänser. Användarupplevelsen är ett ypperligt exempel på detta.

Det är svårt att skapa en smidigare upplevelse än vad Flexkontot har att erbjuda, mycket tack vare implementeringen av moderna metoder, men även det faktum att de känner till vad som fungerar och inte.

Ansökningsprocessen är både strömlinjeformad och smidig, vilket gör att det endast tar några minuter att genomföra en ansökan. Här finns även tillräckligt med information för att du i de flesta fall inte behöver höra av dig till kundtjänsten om hjälp.

När du väl har ansökt om en kredit och blivit beviljad, kan du även logga in på “mina sidor”. Här syns det klart och tydligt hur stor kredit du har och hur mycket som har utnyttjats, tillsammans med ett flertal andra viktiga funktioner och parametrar som hjälper dig med användarupplevelsen. 

Flexkontot har även tagit bort det som inte behövs, något som förbättrar upplevelsen ytterligare.


Behandlingstid

10

Du ansöker enkelt och smidigt via Flexkontots hemsida. Du kan ansöka 24 timmar om dygnet, men din ansökan behandlas bara under deras kontorstider. På hemsidan väljer du hur stor din kredit ska vara och sedan fyller du i ansökan med personliga upplysningar, samt uppgifter om inkomst, bostad, med mera. Det tillkommer en del avgifter på din kredit, så dessa ska du vara uppmärksam på innan du godkänner din ansökan.

Därefter ska du signera med BankID och så är din ansökan skickad. 

Flexkontot tar en kreditupplysning via UC, sedan får svar på om din ansökan är godkänd. Detta går rätt fort. När din ansökan blivit godkänd har du tillgång till din kontokredit samma dag, om du ansökt innan kl. 12.00. Annars har du tillgång till kreditkontot nästa bankdag. 


Andra fördelar

5

Flexkontot erbjuder en nischad tjänst, därmed hittar du inte andra typer av tjänster hos det här företaget, med undantaget för ett kreditskydd som skyddar dig ifall det värsta händer. 

Försäkringen skyddar dig ifall du blir ofrivilligt arbetslös som resultat av en olycka eller sjukdom, men täcker även utomstående skuldsaldo om du avlider.

Du kommer dock inte hitta några andra relaterade tjänster, såsom sparkonton eller andra typer av lån och krediter. Men det är det som är den stora fördelen med Flexkontot. De har valt att rikta in sig på en snäv skara tjänster, vilket gör att de får möjlighet att förbättra dem på ett annat sätt än de aktörer som erbjuder många tjänster under samma tak.

Om du vill ha mest smidigt möjliga utbetalning erbjuder Flexkontot även utbetalningar via Swish. Kunden verifierar sitt telefonnummer i ansökan och får utbetalningen direkt när lånet är godkänt. Swish-funktionen kostar inget extra för kunden.


Slutsats

Det går inte att förneka att Flexkontot erbjuder en bra tjänst inom det här segmentet av branschen. Användarupplevelse är av toppklass från början till slut, och de har även en riktigt bra kundtjänst om du inte förstår hur något fungerar.

Det enda negativa med Flexkontot är de dyra avgifterna. Räntan är dyr i sig, vilket inte går att undkomma med högkostnadskrediter, men det är synd att de tar ut andra typer av avgifter. Om de i framtiden väljer att ta bort detta kommer deras totala tjänst att bli betydligt bättre.

Men om vi bortser från de dyra priserna är Flexkontot en riktigt bra kandidat om du letar efter dessa typer av kontokrediter. Tjänsten är enkel att använda, ansökningsprocessen både tydlig och snabb, samt att utbetalningstiden är rimlig för dessa typer av krediter.

Därmed är det inte särskilt svårt att förstå varför Flexkontot fortsätter att vara en av de mest populära tjänsterna av sitt slag på den svenska marknaden, samt kommer förmodligen vara det ett bra tag i framtiden.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Flexkontot Recension

Senaste nytt