Översikt Flexkontot

3.5/5 - Recenserad av Fairlaan
Betyget är baserat på ett antal faktorer, inklusive kundservice, tillgängliga lån och feedback från användare.

Flexkontot erbjuder en flexibel kontokredit där du kan låna mellan 5000 till 20 000 kronor. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala av varje månad.

Flexkontot erbjuder följande lån

5 000 - 20 000 kr
Lånebelopp
Från 76,2 %
Effektiv årsränta
3 - 31 månader
Löptid
Exempel: Låneexempel Flexkontot: Låna 10 000 kronor i 12 månader. Uppläggningsavgift är 495 kronor och aviavgifter är 12 x 45 = 540 kronor. Nominell årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 76,2 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 118 kronor. Totalt att återbetala är 13 416 kronor.

Fördelar och Nackdelar

  • Flexibel kredit
  • Betala endast för den kredit du använder
  • Låna med betalningsanmärkningar
  • Utbetalning samma dag om du ansöker innan kl .12
  • Låna utan säkerhet
  • Tar kreditupplysning via UC

Villkor

Ålder
18 år
Inkomst
150000 kr
Accepterar betalningsanmärkningar
Ja
Folkbokförd
Ja
Nätbank
Ja
Jobb
Ja
Exempel: Låneexempel Flexkontot: Låna 10 000 kronor i 12 månader. Uppläggningsavgift är 495 kronor och aviavgifter är 12 x 45 = 540 kronor. Nominell årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 76,2 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 118 kronor. Totalt att återbetala är 13 416 kronor.

Flexkontot

Flexkontot är en flexibel kontokredit där du kan låna upp till 20 000 kronor. De accepterar att du har betalningsanmärkningar. Flexkontot är en del av det svenska konsumentkreditinstitutet Brixo AB. 

Lånevillkor hos Flexkontot

För att bli beviljat ett lån hos Flexkontot ska du vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst på 150 000 kronor. Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Flexkontot accepterar däremot betalningsanmärkningar och gör en individuell bedömning av dig när du ansöker. De bedömer din nuvarande ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga innan de beviljar lånet och därför behöver en eller flera betalningsanmärkningar inte vara något hinder. 

Låneansökningsprocessen

Du ansöker enkelt och smidigt via Flexkontots hemsida. Du kan ansöka 24 timmar i dygnet, men din ansökan behandlas bara under deras kontorstider. På hemsidan väljer du hur stor din kredit ska vara och sedan fyller du i ansökan med personliga upplysningar, samt uppgifter om inkomst, bostad mm. Det tillkommer en del avgifter på din kredit, så dessa ska du vara uppmärksam på innan du godkänner din ansökan.

Därefter ska du signera med BankID och så är din ansökan skickad. 

Flexkontot tar en kreditupplysning via UC och så får du svar på om din ansökan är godkänd. Detta går rätt fort. När din ansökan blivit godkänd har du tillgång till din kontokredit samma dag, om du ansökt innan kl. 12.00. Annars har du tillgång till kreditkontot nästa bankdag. 

Service och kvalitet

Flexkontot har en lätt ansökningsprocess som du går igenom på deras hemsida. De har samlat vanliga frågor och svar, villkor samt prisuppgifter på hemsidan. När du har en kontokredit hos dem, kan du logga in på Mina Sidor för att se din kredit och dina avbetalningar. 

Det visas ett prisexempel på hemsidan, men detta är inte så tydligt då det endast är ett vägledande exempel. Dvs. det är inte prisexemplet för just din kredit.

Har du frågor kan du skicka ett e-mail till dem, dygnet runt, och de strävar efter att svara så fort som möjligt. De kan också kontaktas via telefon på vardagar mellan 09.00-12-00. 

Trygghet hos Flexkontot

Flexkontot är en del av Brixo AB, som är ett svenskägt konsumentkreditinstitut och har funnits sedan 2014. Flexkontot har specialiserat sig i flexibla krediter till privatpersoner. De vill att du som låntagare ska känna dig trygg i deras händer och strävar därför efter att förklara dina lånekostnader. De skickar ut en avi varje månad, där de tydligt visar dina månadskostnader och hur mycket du har kvar att betala av. 

Sammanfattning

Flexkontot erbjuder en flexibel kontokredit med en snabb utbetalning. Du kan ansöka om en kredit hos dem om du är minst 18 år gammal. De accepterar betalningsanmärkningar och använder sig av UC för sin kreditupplysning. De tillhör företaget Brixo AB och är ett tryggt och växande företag.