Här hittar du billiga SMS-lån

Tycker du också det är svårt att hitta det bästa och billigaste SMS-lånet? Vi har samlat allt du behöver veta nedan. Läs igenom det nedan och vi lovar att du efteråt vet hur du hittar det bästa lånet för just dig. Du kan bland annat få svar på:

 • Finns det verkligen gratis SMS-lån?
 • Vad innebär räntefria SMS-lån?
 • Vad ska man tänka på när man tar ett SMS-lån?

Om du inte har tid att läsa, se gärna vår video här nedan som sammanfattar allt du behöver veta om SMS-lån på 1 minut.

Innan du ansöker om SMS-lån

Här på fair-laan.se jobbar vi för dig som letar efter det bästa och billigaste SMS-lånet. Vi hjälper dig att spara pengar genom att jämföra olika SMS-låneförslag och hitta ett billigt SMS-lån med låg ränta. Men när du letar efter det billigaste SMS-lånet måste du tänka på mer än räntan.

När du ansöker om ett SMS-lån behöver du oftast betala andra avgifter såsom:

 • Aviavgifter
 • Uppläggningsavgifter
 • Administrationsavgifter

Med en noggrann jämförelse av alla SMS-långivare och deras erbjudanden kan du jämföra SMS-lånens alla kostnader och villkor, inte bara räntekostnaden. På det här sättet kan du verkligen hitta det billigast SMS-lånet och överaskas inte av oväntade kostnader. Detta är något vi hjälper dig med här på sidan.

På vår sida kan snabbt få överblick över:

 • Ränta
 • Andra kostnader
 • Villkor

Vi har bedömt många SMS-långivare och deras erbjudande, samt hämtat omdömen från konsumenthemsidor, för att ge dig en snabb överblick över de bästa lånen.

Det billigaste SMS-lånet är inte nödvändigtvis det lånet som har lägst ränta, utan du bör vara noga med att kontrollera de fasta avgifterna också. Du kan även hitta SMS-lån utan ränta, men även här bör du var noga med att kontrollera lånets fasta avgifter innan tecknar lånet.

Ibland kan de fasta kostnader vara högre än räntan på ett räntefritt lån.

SMS-lån med kort eller lång löptid

Lån med kortare löptid är också billigare än lån med längre löptid.

Detta beror på att ju längre löptiden är, desto mer ränta måste du betala i slutändan. Du bör dock vara säker att du kan betala tillbaka lånet i tid. Det är nämligen dyrt att förlänga ett SMS-lån.

Det tillkommer ofta höga förlängningsavgifter som tillsammans med den höga räntan snabbt kan bli större än själva lånebeloppet.

I översikten på vår sida kan du se de billigaste SMS-lånen. Denna lista uppdateras i takt med att låneinstituten ändrar villkor och priser så att du alltid har korrekt information på sidan.

VIKTIGT

Kom ihåg att lägst ränta är inte alltid billigast. Var noga med att kontrollera vilka övriga kostnader som kan tillkomma.

Varför SMS lån?

Idag har det blivit vanligt att teckna ett SMS lån när man snabbt behöver pengar. Det har blivit lätt att hitta många olika låneerbjudande och lätt att ansöka om SMS lån online.

Allt du behöver göra är att fylla i ett kort formulär, du får oftast besked direkt och pengarna kort därefter.

Det finns många fördelar med att välja ett SMS-lån jämfört med ett banklån eller att låna av din familj eller dina vänner.

Fördelar med SMS lån:

 • Snabb utbetalning, ibland redan efter några minuter
 • Du kan låna mellan 500 – 10 000 kr
 • Bra för dig som behöver lite extra pengar i slutet av månaden
 • Det krävs ingen säkerhet
 • Du kan använda pengarna till vad du vill

Beloppsmässigt passar ett SMS lån bra för t.ex. köp av elektronik eller en resa.

Om du behöver mer pengar kan du med fördel ta ett vanligt snabblån. Med ett sådant privatlån utan säkerhet har du har möjlighet att låna upp till 500.000 kronor. Räntan blir lägre, ibland så lågt som 6% och återbetalningstiden blir längre.

Vilket betyder att du minskar din månadskostnad och underlättar återbetalningen av lånet.

VISSTE DU ATT

Du behöver inte fast inkomst eller anställning för SMS lån.

Vilka krav ska jag uppfylla med SMS lån?

Det är färre krav som du ska uppfylla när du ansöker om ett SMS-lån.

När du ansöker om ett vanligt privatlån måste du oftast uppfylla flera krav. Du måste ha en viss årsinkomst, eller en viss typ av anställning eller pensionsinkomst.

Det betyder att det kan vara svårt att teckna ett lån om du har tillfällig anställning eller studerar. Även egenföretagare kan ha svårt att ta ett nytt lån, eftersom det oftast inte anses som en fast anställning.

Med ett SMS lån behöver du inte uppfylla dessa krav.

Du kan till och med få ett SMS lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar.

De långivare som specialiserar sig på SMS lån är ofta mera intresserade av hur din ekonomi ser ut idag, än hur du hade det tidigare och är beredda att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar.

Detta såklart om de i övrigt kan påvisa en sund och ordnad ekonomi.

Nackdelar med SMS-lån

Ett SMS-lån har även sina nackdelar. Det har blivit vanligare att personer hamnar i skuldfällan där de måste ta nya SMS-lån för att betala av gamla. Du kan aldrig fixa din ekonomi genom att ta många smålån och dra på dig krediter.

Istället bör du fundera över dina möjligheter att teckna ett litet större privatlån med längre återbetalningstid och lägre månadskostnad. Om du samlar flera SMS-lån på detta sätt kan du snabbt spara ganska mycket pengar.

När du teckna ett SMS-lån måste du komma ihåg att SMS-lån har korta löptider. I många fall måste du betala tillbaka ett SMS-lån redan efter 30 dagar. Med mindre lånebelopp av upp till en eller två tusen som ska täcka en tillfällig brist fram till löneutbetalning brukar den korta löptiden inte vara ett problem.

Om du däremot lånar 10.000 kronor under 30 dagar, kan det vara svårt att betala tillbaka pengarna redan efter en månad. Därför bör du noga se igenom din ekonomi så du är säker på att du kan betala tillbaka ni slutet av löptiden.

Ibland har du möjlighet att teckna ett SMS-lån med upp till 90 dagars löptid. Den totala räntekostnaden blir då högre och det kan fortfarande vara svårt att täcka månadsbetalningar, speciellt om de fasta avgifterna är höga. Många SMS-långivare erbjuder möjlighet att förlänga ett SMS-lån eller skjuter upp förfallodatum med en eller två månader. Men du ska helst undvika den här lösningen om du har svårt att betala av lånet.

Räntan blir inte lägre och höga förlängningsavgifter kan läggas på återbetalningsbeloppet vid varje förlängningstillfälle. Det är bättre att sälja något för att få pengarna som behövs för att betala av ett SMS-lån. Då riskerar du inte att obetalade lån skickas vidare till inkasso och Kronofogden med betalningsanmärkningar som följd.

VIKTIGT

Du bör vara OBS på alla kostnader som tillkommer. Det finns få lån som är helt gratis.

Det är de höga kostnader som är den största nackdelen med SMS-lån. Räntekostnaden brukar vara mycket högre än vid andra typer av lån. Eftersom du inte behöver lämna någon säkerhet och långivaren inte undersöker din privatekonomi på samma sätt som banken så tar en SMS-långivare större risk än en bank. De större riskerna som SMS-långivare tar betyder att långivaren kräver högre ränta.

Eftersom löptiden för ett SMS-lån är kort brukar räntan på ett SMS-lån räknas per månad instället för per år. Det är det här, tillsammans med de fasta kostnader och avgifter, som gör att ett SMS-låns effektiva årsränta kan bli upp till flera hundra procent.

Den effektiva räntan är dock missvisande när det kommer till SMS-lån eftersom att den alltid anges per år. Om du då har ett SMS-lån med en löptid på under ett år kan du inte använda den effektiva räntan som ett mått.

Vi rekommenderar SMS-lån om du har en relativt liten utgift som ska täckas. Om du ska köpa en lyxresa eller bil, rekommenderar vi att du tar ett banklån eller snabblån. Då kan du låna upp till 500.000 kronor per lån.

Räntan på privatlån är mycket lägre än för ett SMS-lån och löptiden är längre, vilket ger dig mer flexibilitet i din ekonomi. Du får längre tid på dig att betala tillbaka lånet och därmed lägre månadsbetalningar.


billiga-sms-laan

Räntefria SMS-lån

Räntan på SMS-lån brukar vara hög. många SMS-långivare erbjuder även SMS-lån utan ränta. Det här kan låta för bra för att vara sant. Går det verkligen att hitta ett bra SMS-lån helt utan ränta?

Svaret är faktiskt att du kan hitta räntefria lån. De råder hård konkurrens mellan online-låneinstituten och erbjudande om SMS-lån utan ränta dyker upp ganska ofta. Men innan du nappar på ett sådant erbjudande måste du kontrollera alla villkor noga.

Det är inte säkert att alla får ta del av räntefria låneerbjudandet och räntefritt betyder inte alltid kostnadsfritt eftersom det kan tillkomma fasta avgifter istället för ränta.I många fall riktas räntefria SMS-lån endast mot nya kunder hos långivaren. Befintliga kunder som har tidigare lånat pengar från långivaren får då inte ta del av erbjudandet.

Eftersom det finns så många SMS-långivare på dagens marknad är det möjligt att teckna flera SMS-lån utan ränta genom att välja en ny långivare varje gång du behöver ett nytt SMS-lån. Men om du använder dig av den här strategin missar du fördelarna som finns för just befintliga kunder.

I många fall kan du ansöka om nya SMS-lån mycket snabbare om du har tidigare tecknat och betalat tillbaka ett eller flera lån. Befintliga kunder ofta har även möjlighet att låna högre belopp än nya kunder.

Eftersom nya kunder brukar medför högre risk för långivaren än återkommande kunder, brukar lånebeloppet vid SMS-lån utan ränta begränsas. I de flesta fall får du inte låna mer än 4.000 kronor räntefritt.

VIKTIGT

Räntefritt betyder inte alltid kostnadsfritt. Kolla alltid vilka extra kostnader som kan tillkomma innan du tecknar ett lån.

Återbetalningstiden är också begränsad i många fall. Du får endast låna pengarna utan ränta om du betala tillbaka hela beloppet innan 14 eller 30 dagar. Om du betalar tillbaka lånet efter avtalat återbetalningsdatum betalar du räntan på hela beloppet och för hela löptiden.

När du letar efter ett SMS-lån utan ränta kom ihåg att räntefritt behöver inte betyder helt avgiftsfritt. Uppläggningsavgift eller aviavgifter kan tillkomma som kan bli högre än räntan på andra SMS-lån. Det finns några få helt gratis SMS-lån, utan ränta eller avgifter, men då är återbetalningstiden ofta begränsad till bara 14 dagar.

Det som är bra med SMS-lån är att långivare brukar ange lånens totala kostnad direkt i erbjudandet. Det betyder att du lätt kan se vilket lån som är billigast oavsett om lånekostnaden består av endast ränta, endast avgifter eller både ränta och avgifter.

Ta SMS-lån utan kreditprövning

När du ansöker om ett privatlån, antigen via banken eller annan kreditinstitut, tar långivaren en kreditprövning för att bedöma deras risk med lånet. De tittar på din inkomst, anställning, kredithistorik och även dina utgifter och skulder. Om långivarens risk med lånet bedöms som för hög beviljas inte lånet.

Kreditprövningen används även för att bestämma vilken ränta långivaren ska erbjuda den som ansöker om lånet, eftersom räntan på de flesta privatlån sätts individuellt efter ansökningen. Om din ekonomiska historik är inte så bra, eller du saknar fast inkomst, kan det kännas lockande att teckna ett SMS-lån utan kreditprövning.

Tyvärr är det inte möjligt idag. Enligt lag måste långivaren ta en kreditprövning varje gång du ansöker om att låna pengar eller ansöker om någon form av kredit.

När SMS-lån var nya i Sverige var SMS-långivare undantagna från detta lagkrav om lånebeloppet var under en viss gräns. Men eftersom många personer fastnade i ekonomiska fällor bestämde regeringen att inga långivare få bevilja lån helt utan kreditprövning oavsett lånebelopp.

Det betyder att det inte är möjligt att teckna ett SMS-lån utan kreditprövning. Men en av fördelarna med just SMS-lån är att kreditprövningen ska inte behöver hindra dig från att ta ett SMS-lån.

Eftersom lånebeloppet är lägre och räntan är högre är SMS-långivare beredd att ta risken att bevilja lån till personer som skulle nekas lån hos de stora bankerna och kreditinstituten.

SMS-långivare ställer mindre krav på låntagares ekonomi och bevilja ofta lån till sökande som saknar fast anställning. Eftersom de flesta SMS-långivare inte ställer krav på årsinkomst eller form av inkomst, kan du låna pengar även om du har studiemedel, ojämn inkomst eller inkomst från eget företag. Du få oftast till och med teckna ett SMS-lån om du är belastad med betalningsanmärkningar.

Så tar du SMS-lån utan UC

Även om det inte är möjligt att ta ett SMS-lån utan kreditprövning är det möjligt att ta ett SMS-lån utan UC. Trots att beteckningen ”UC” brukar betyda samma sak som kreditprövning i folkmun är det inte samma sak.

UC är en förkortning av Upplysningscentralen, namnet av ett företag som bl.a. utför kreditupplysningar. Under många år var Upplysningscentralen den enda verksamheten som fick göra kreditprövningar och namnet fick därför nästan samma betydelse som just kreditprövning.

Men marknaden är ändrat sig sedan dess. Idag finns det många företag som erbjuder kreditprövningar och liknande tjänster. En långivare behöver idag inte vända sig till UC och får därför bevilja lån utan UC kontroll.

TIPS

Lån utan UC är till fördel för dig som har låg kreditvärdighet hos UC.

En fördel med att ansöka om ett SMS-lån är att många SMS-långivare har valt att ta deras kreditupplysningar hos ett av de nyare upplysningsföretag som nu finns. De stora bankerna har dock alltid använt sig av UC och gör det fortfarande.

När du ansöker om lån hos flera olika långivare som använder sig av UC registreras detta i form av en notering i registret. Nästa långivare som tar en UC på dig kan då se att du tidigare har haft många UC-ansökningar och kan därför göra bedömningen att du har försökt att ta många lån men fått avslag.

Även om detta inte är sant (du kanske bara bad om lånelöfte för att se vem som kunde erbjuda dig det bästa lånet) så kommer långivaren antagligen bedöma dig som en kund med hög risk och höja din ränta eller inte bevilja dig lån alls.

När du ansöker om ett lån hos en långivare som inte använder UC så kan denne inte se ditt register hos UC. Och på samma sätt åt andra hållet kan UC inte registrera någon kreditupplysning då dessa register inte delas. Så om du vet att du har en dålig kreditvärdighet hos UC eller bara inte vill ha några kreditnoteringar hos UC kan det vara en bra idé att låna hos någon som använder sig av någon annan än UC.

Ansök om SMS-lån med betalningsanmärkningar

Det är inte alla som vet hur man faktiskt får en betalningsanmärkning och det ska en del till innan det går så långt. Om du inte klarar av att betala en faktura eller ett lån så skickas ärendet först vidare till inkasso.

Om inkasso inte kan driva in pengarna går ärendet vidare till Kronofogden. Men även om ärendet har gått till Kronofogden betyder detta inte automatiskt att du får en betalningsanmärkning.

Du får först ett brev från Kronofogden som kallas föreläggande om betalning. Du måste genast bekräfta att du fått föreläggandet genom att skriva under och skicka tillbaka det. Därefter får du ta ställning till om kravet är riktigt eller inte.

Förbättra dina chanser

Så förbättrar du dina lånechanser trots betalningsanmärkningar

 • Se till att din ekonomi nyligen har förbättrats
 • Ansök med en medsökande
 • Visa att du har koll på dina inkomster och utgifter

Du kan bestrida kravet om du tycker att det är fel, eller betala av skulden inklusive ränta och andra kostnader om du tycker att det stämmer. Det är endast om du inte betalar av skulden inom en viss tid som du får en betalningsanmärkning.

Om det går så långt att du får en betalningsanmärkning finns det inget att göra för att dra tillbaka den eller få den att försvinna snabbare. En betalningsanmärkning försvinner automatiskt efter 3 år och fram tills dess kan det försvåra en del för dig. Om du har betalningsanmärkningar kan det till exempel vara svårt eller omöjligt att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet, teckna mobilabonnemang eller få beviljat ett lån.

Men när det kommer till lån är det inte kört p.g.a. en betalningsanmärkning. Faktum är att det finns en handfull långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar.

Att kunna låna lite pengar när du behöver det, trots att du kommer med betalningsanmärkningar, är en av de största fördelar med SMS-lån. En SMS-långivare är oftast mer intresserad i hur din ekonomi ser ut idag än i din ekonomiska historik. Det kan öka dina chanser att få beviljat ett SMS-lån om din ekonomi nyligen har förbättrats eller om du har precis fått ett nytt jobb.

Därför behöver en eller flera betalningsanmärkningar inte vara något hinder för att ta ett SMS-lån. Om det var länge sedan du fick betalningsanmärkningen och du idag kan uppvisa en städad och ordnad ekonomi bör en betalningsanmärkning inte vara något hinder.

Ansök om nya SMS-lån snabbt och enkelt

Med dagens många, tillförlitliga SMS-långivare är det lättare att ansöka om att låna lite pengar än det någonsin har varit. Du behöver inte länge gå till banken och slösa tid i krångliga möten innan du få en ansöka om lånet. Istället kan du ansöka om nya SMS-lån snabbt och enkelt genom att fylla i ett formulär på långivarens hemsida eller till och med genom att skicka ett snabbt SMS.

Vilken metod du använder för att ansöka om nya SMS-lån beror på om du är en ny kund eller en befintlig kund. Om du inte har lånat pengar av långivare tidigare måste långivare ta en kreditupplysning. Även med dagens automatiserat system kan det ta lite tid att bedöma uppgifterna i kreditupplysningen och bestämma om lånet kan beviljas.

Långivaren behöver även mer information från dig för att kunna göra sin bedömning och du oftast måste ansöka om lånet på långivarens webbsida. Befintliga kunder får snabbare ansökningar om långivaren nyligen har tagit en kreditprövning för kunden.

När nya kunder ansöker om SMS-lån ska de fylla ett ansökningsformulär på långivarens webbsida. Här behöver du ange ditt namn, personnummer och vissa andra personuppgifter tillsammans med önskat lånebelopp och ibland även önskad löptid. Du får oftast ett preliminärt besked direkt på skärmen och SMS-långivaren tar ut den sedvanliga kreditprövningen.

TIPS

Ansök om lånet och skriv under med BankID så får du pengarna mycket snabbare.

Det brukar ta max 1-2 timmar innan det slutgiltiga låneerbjudandet skickas via e-post eller SMS. När det gäller SMS-lån till nya kunder måste du signera lånet via e-legitimation på långivarens webbsida. Pengarna betalas ut direkt efter signeringen och når ditt bankkonto snabbt, oftast inom ett par dagar eller till och inom ett par timmar.

När befintliga kunder ansöker om nya SMS-lån får de ansöka om lån via SMS istället för via långivarens webbsida. Befintliga kunder få även ansöka om lån på högre belopp i många fall. Allt de behöver göra är att skicka ett SMS med personnummer, önskat lånebelopp och ibland önskad löptid.

Eftersom långivaren redan har bedömt deras kreditvärdighet få de det slutgiltiga beskedet som svar inom sekunder. Då kan de bekräfta det nya SMS-lånet genom att svara med ett bekräftelse SMS och utbetalningen påbörjas direkt.

Få direkt utbetalning med SMS-lån

När du ansöker om ett banklån brukar du får tillgång till pengarna inom 3-5 bankdagar efter att du har bekräftat lånet. Om allt måste skötas via post kan det ta upp till 2 veckor från att du kontaktat banken till dess att pengarna når ditt bankkonto. Men om du behöver pengarna så snabbt som möjligt kan du faktiskt få direkt utbetalning av lånebeloppet när du ansöker om ett SMS-lån.

Även utan direkt utbetalning får du oftast pengarna inom 1-3 bankdagar när du ansöker om ett SMS-lån. De snabba utbetalningarna är varför många väljer ett SMS-lån istället för ett annat privatlån.

Anledningen till att det tar mycket längre tid för en bank att betala ut pengarna för ett lån är att bankens process är mycket längre. När du har kontaktat din bank, börjar bankrådgivaren att titta närmare på din årsinkomst, kontorörelser och utgifter för att sedan räkna ut en budget för hur mycket du har råd att låna och vilken ränta de är beredd att erbjuder dig. De flesta lån har individuell ränta som bestäms efter att ansökningen har påbörjat och banken har tagit en kreditprövning.

Så snabbar du på utbetalningen av lånet:

#1 Du bör ansöka om lån tidigt på veckan. På så sätt har långivaren god tid på sig att betala ut pengarna innan helgen kommer och bankens öppettider försvårar det hela. Du kan försöka hitta en långivare som har utbetalning även på helgen, men om ni inte har samma bank kommer det ändå dröja till nästa bankdag innan ditt ärende behandlas i bankerna. Eftersom att handläggningen av din ekonomi och kreditkollen kan ta lite tid är det därför allra bäst att ansöka en måndag eller tisdag. Då kommer helgen inte att bromsa upp låneprocessen.

#2 Du bör även ansöka om lån tidigt på dagen. Om du har tur kan långivaren då behandla din ansökan och göra alla relevanta ärenden innan de stänger för dagen. På så sätt kan du skriva under låneavtalet redan samma dag och utbetalningen kan därmed påbörjas så fort som möjligt.

Den här processen är lång och mycket tidskrävande, eftersom bankerna använder sig av en manuell process. Låneinstituten som erbjuder SMS-lån använder en automatisk process som kalkylerar sig fram till ett beslut.

Räntan brukar oftast vara fast för alla sökande och långivaren behöver därför inte slösa tid på att bedöma en lämplig ränta för lånet. När du har skickat din ansökan, är det ett automatiserat system som beräknar om du får låna pengarna och det högsta lånebeloppet långivaren är beredd att bevilja.

Utbetalningar av snabblån brukar ta 1-3 bankdagar innan du har tillgång till pengarna, men i vissa fall du kan även ansöka om ett SMS-lån och få pengarna inom 10 minuter. För att få pengarna sekunder efter att du bekräftat lånet ska du ansöka om lån hos en långivare som erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

Olika långivare använder sig av olika banker och det är inte alltid lätt att hitta en långivare som använder samma bank för sina utbetalningar som du använder för ditt bankkonto. Men om du hittar en, får du tillgång till pengarna bara några sekunder efter att du har bekräftat lånet.

Minska riskerna när du tar ett SMS-lån

Det finns alltid risker när du lånar pengar, men riskerna med ett SMS-lån är större än med andra privatlån och snabblån. Med vanliga snabblån kan du minska riskerna genom att välja längre löptid, eller omförhandlar lånet utan extra avgifter om du hamnar i betalningssvårigheter.

Du har dock inte samma möjligheter med ett SMS-lån. När du väljer att förlänga ett SMS-lån måste du oftast betala en förlängningsavgift och den höga räntan minskas inte med förlängning. Förlängningskostnaden tillsammans med räntan kan leda till väldig höga månadskostnader som du kan vara svåra att återbetala.

Det bästa sättet att minska riskerna när du teckna ett SMS-lån är att kontrollera din ekonomi ordentligt innan du ansöker om lånet. Genom att lista alla dina utgifter och inkomster kan du bedöma hur mycket du har råd att låna.

Du ska aldrig låna pengar om du inte vet att du kan betala av lånet i tid, speciellt om återbetalningstiden är kort. Ett SMS-lån lämpar sig bäst till ett lån av pengar fram tills lönedagen och när du vet att pengar snabbt kommer in för att täcka återbetalningen.

Om du hamnar i betalningssvårigheter och det känns som att du måste ta ut ett nytt SMS-lån för att betala av det gamla kan du undvika skuldfällan genom att istället teckna ett större privatlån med längre löptid.

Genom att välja ett lån med mer än 12 månaders löptid får du direkt mycket lägre ränta och därmed lägre månadskostnad, samt möjlighet att omförhandla lånet vid behov. Du kan samla flera små SMS-lån och andra dyra krediter och sänker dina månadskostnader till en rimlig nivå.

Risker med att ta lån

När du tar ett lån finns det ett par risker du bör vara medveten om och överväga innan du tecknar lånet.

 • Det finns en risk att det inte finns utrymme i ekonomin för återbetalningar varje månad. Detta kan leda till en ond spiral där du tar nya lån för att betala av de gamla. Detta är ett mycket osunt sätt att hantera sina skulder och är inget vi rekommenderar.
 • Ett snabblån har ofta högre ränta och kortare löptid än banklån, detta bör du vara medveten om. Dock finns det nästan alltid möjlighet för att förlänga lånets löptid om du inte får ihop återbetalningen.
 • Du kan få otrevliga överraskningar om du inte dubbelkollar villkoren. Se till att du har koll på eventuella kostnader som kan tillkomma. Till exempel tar de flesta ut en förseningskostnad från dag 1 du inte kan betala tillbaka lånet. Ofta tillkommer även avgifter för att förlänga lånet.

För att minska riskerna när du tar ett lån bör du kontrollera alla villkor och vara säker på vad som gäller vid just det lån du önskar. Det lönar sig att avsätta tid för att noga undersöka långivarna för att hitta den med bäst villkor och den som passar dig och din ekonomi bäst.

Kom ihåg att du hos de flesta långivare kan teckna låneskydd vilket hjälper dig med återbetalningen om du ofrivilligt skulle bli arbetslös, bli sjukskriven eller i värsta fall råka ut för dödsfall.

Välj rätt när du tar SMS-lån

Att hitta det rätta SMS-lån när du behöver pengar snabbt kan kännas svårt. Men här på fair-laan.se kan du enkelt hitta och jämföra många tillförlitliga aktörer och deras erbjudande om SMS-lån. Vi hjälper dig att hitta de billigaste och bästa SMS-lån utan krångel.

Att hitta det billigaste lånet betyder att du måste ta hänsyn till räntan, fasta kostnader och löptiden. Det är möjligt att hitta SMS-lån utan ränta, men avgifterna och fasta kostnaderna som kan tillkomma inkluderar aviavgifter eller uppläggningsavgifter.

Även räntefria lån kan ha dessa kostnader, så läs noga vilka kostnader gäller innan du tecknar lånet. Ett lån med låg eller inga ränta som har höga fasta kostnader kan vara dyrare än ett lån med höga ränta men inga fasta kostnader. Jämför därför lånens totala kostnad istället för bara räntan. De flesta SMS-långivare anger den totala kostnaden för att underlätta jämförelsen.

När du letar efter det absoluta billigaste lånet bör du komma ihåg att lån med kortare löptid brukar har en lägre totala kostnad än lån med längre löptid. Men kortare löptid betyder högre månadskostnaden.

Oftast måste hela lånebeloppet betalas tillbaka inom 30 dagar. Det kan vara svårt att klara av återbetalningen om du har lånat 10.000 kronor och det kostar mer att förlänga lånet än att lägga upp lånet på längre löptid från början.

Med lite försiktighet och viljan att jämföra olika SMS-lån för att hitta det bästa låneförslaget kan du känna dig trygg när du ansöker om ett nytt SMS-lån.