Recension av Lumify

Lumify är en långivare från Luma Finans AB, och erbjuder mindre lån upp till 70.000 kronor. Här ligger fokus på lite snabb hantering, vilket gör att du kan förvänta dig att få svar på din ansökan nästan omedelbart.

Tänk dock på att de lån som Lumify erbjuder är högkostnadskrediter, vilket betyder att räntan är betydligt högre än hos de traditionella privatlånen.

7.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
6
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

454 har valt det här de senaste 31 dagarna
5.8
Recension
Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Utbetalning I dag 12:33
 • Låna utan UC
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Snabbt svar
Högkostnadskredit
Exempel: En kredit på 9 500 kr till 42,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 910 kr, 1 576 kr, 1 536 kr, 1 496 kr, 1 456 kr, 1 415 kr, 1 375 kr, 1 335 kr, 1 294 kr samt 1 254 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 198,86 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 648 kr. (Annons)

Om Lumify

Lumify är en del av Luna Finans AB, ett företag som står under tillsyn från både Finansinspektionen och Konsumentverket. Företaget är en del av en större koncern som är verksamma i både Sverige och Danmark.

Hos Lumify hittar du endast en enda tjänst, nämligen den högkostnadskredit som vi tidigare nämnde. Här får du möjlighet att låna relativt små belopp, med en ganska flexibel återbetalningstid i jämförelse med ett vanligt lån. Återbetalningstid väljer du i samband med ansökan, men kan justeras en aning om du endast väljer att betala det “lägsta beloppet” vid betalningstillfället.

Utöver detta hittar du inga andra tjänster hos Lumify. De har istället valt att fokusera på en enda tjänst, vilket betyder att du inte kan samla flera tjänster, exempelvis sparkonton och kreditkort, med denna aktör. Detta är istället en nischad aktör som endast erbjuder högkostnadskrediter till privatpersoner.

Sammanfattning av recension

Lumify är en smidig tjänst som erbjuder högkostnadskrediter till privatpersoner. Här får du ta del av snabb hantering och riktigt snabb utbetalning vid godkänd ansökan, vilket bidrar till en utmärkt använarupplevelse.

Deras kundtjänst är även tillmötesgående och kunnig, och deras öppettider är rimliga för dessa typer av tjänster. Därmed kan du vara säker på att du får hjälp om du har frågor eller funderingar relaterade till deras tjänster.


Kundtjänst

8

Hos Lumify hittar du en ganska bra kundtjänst som är tillgänglig mellan 09.00 och 17.00 på vardagar. Deras medarbetare finns tillgängliga via mail, men du kan även välja att ringa till företaget om du hellre föredrar det. Du kan även skicka brev till deras fysiska adress.


Pris

6

Den tjänst som Lumify erbjuder är en högkostnadskredit, vilket betyder att du kan förvänta dig en riktigt hög ränta. Utöver detta tillkommer även en uppläggningsavgift, som gör att det totala beloppet som ska återbetalas blir ganska högt i jämförelse med det ursprungliga lånebeloppet. 


Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen är ganska enkel hos Lumify. De har strömlinjeformat processen rejält, men hemsidan hade gärna fått innehålla mer information om ansökan och deras tjänster. Hur som helst erbjuder de en bra användarupplevelse som är enkel att förstå och som bidrar till en snabb ansökningsprocess.


Behandlingstid

10

Den stora fördelen med Lumify är deras snabba behandlingstid. Efter din ansökan tar det i många fall endast några minuter innan du får svar, och vid godkänd ansökan kan du förvänta dig att pengarna överförs direkt till ditt bankkonto. 


Andra fördelar

5

Med tanke på att Lumify endast erbjuder en enda tjänst finns det få andra fördelar. Ibland erbjuder de vissa kampanjer där du kan ta del av räntefria perioder, men även kampanjer där det inte finns någon uppläggningsavgift.


Lumify Lånekalkylator
2 000 kr 70 000 kr
3 månader 12 månader
12.87 % 126.94 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Lumify Lån

Lumify

Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Ränta 39.5 %
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Uppläggningsavgift 395
Ålder 18 år

Fördelar med Lumify

 • Snabb hantering och utbetalning
 • Bra kundtjänst
 • Flexibel återbetalning

Lumify Nackdelar

 • Riktigt dyr ränta
 • Uppläggningsavgift

Kundtjänst

8

Kundtjänsten är bra hos Lumify. Deras medarbetare är kunniga och hjälpsamma, samt känner till de vanliga problem som kan uppstå. Därmed kan du förvänta dig snabb och smidig hjälp om du stöter på eventuella problem och funderingar.

Det är telefon eller mail som gäller om du vill få direktkontakt med deras medarbetare, och mellan 09.00 och 17.00 på vardagar. Därmed kommer du inte kunna få svar på dina frågor under helgen.

Information om deras kundtjänst är enkel att hitta. I den meny som hittas högt upp på hemsidan finns ett alternativ som kallas för “kontakt”. Här finns all relevant information i klartext.

Det finns även en rubrik som de kallar för “frågor och svar”. Inom denna sektion finns ett större antal vanliga frågor och tillhörande svar, något som i många fall kan resultera i att du inte ens behöver ta kontakt med företaget för att få svar på dina frågor.

Företagsinformation

FöretagLumify and Luma Finans AB
AdressHammarby allé 93, 120 63 Stockholm, Sweden
E-postnkasso@lumify.se
Telefon020-117790

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

6

Lumify erbjuder högkostnadskrediter, vilket gör att deras räntor alltid är minst 30 procentenheter högre än referensräntan. Därmed kan du förvänta dig att dessa lån är riktigt dyra ur ett procentuellt perspektiv, och blir ännu dyrare när vi sedan tar med uppläggningsavgiften i beräkningen.

Exakt hur dyrt ditt lån blir har att göra med hur stort lån du väljer, hur lång återbetalningstiden är, om du betalar tillbaka lånet i tid, tillsammans med ett flertal andra faktorer. Men hur som helst bör du förvänta dig att räntan är betydligt högre än hos vanliga privatlån.

Information om hur mycket ett lån faktiskt kostar är enkelt att hitta på hemsidan. Direkt på startsidan möts du av ett låneverktyg med reglage där du kan justera för att se vad ett lån kostar, och nedan finns ett räkneexempel som ger dig en bättre bild över hur deras lån är strukturerade. 

Du kan även höra av dig till deras kundtjänst för att få hjälp med hur du räknar ut hur mycket ett lån faktiskt kostar.


Krav för Lumify

Lumify ställer bland annat följande krav på sina låntagare:

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. 
 • Låntagaren måste ha ett svenskt personnummer. 
 • Låntagaren måste ha ett svenskt mobilnummer.
 • Låntagaren måste ha ett svenskt bankkonto. 
 • Låntagaren måste genomgå en kreditprövning.

Användarupplevelse

10

Det finns inte särskilt mycket att klaga på vad gäller den användarupplevelse som Lumify erbjuder. Deras webbplats är avskalad och strömlinjeformad, vilket betyder att de har tagit bort de onödiga delarna och behållit de som påverkar upplevelsen i en positiv riktning.

Startsidan bidrar med ett verktyg med reglage som låter dig justera storleken på lånet, och bidrar med den nödvändiga information som krävs för att du ska förstå hur mycket lånet kostar. 

När du väl startar din ansökan kan du förvänta dig att den endast tar några få minuter. Anledningen till detta är att du inte behöver fylla i särskilt mycket uppgifter, samt att ansökningsprocessen är smart utformad för att det ska vara så smidigt som möjligt. 

Webbplatsen är bra utformad på det stora hela, och det är ett stort plus i kanten att hemsidan fungerar både på datorn och mobila enheter. Därmed är du inte begränsad till att sitta bakom datorskärmen för att genomföra din ansökan. Du kan istället använda din smarta mobiltelefon eller surfplatta för att genomföra detta. 


Behandlingstid

10

Vi har tidigare pratat lite om den behandlingstid som Lumify kräver när du genomför en ansökan. Här har de strömlinjeformat processen rejält, vilket gör att du i många fall får svar på din ansökan inom loppet av några minuter. 

Om ansökan blir godkänd kan du förvänta dig en riktigt snabb utbetalning till det konto du har angett. Om du har ett bankkonto hos SEB, Nordea, Handelsbanken eller Swedbank kommer du i de flesta fall att se pengarna på kontot inom 15 minuter, oavsett tid på dygnet eller dag på veckan.

Om du har en annan bank kommer du istället att få vänta lite längre, vanligtvis en bankdag (gäller endast helgfria dagar).

Vid nekad ansökan kommer självklart ingen utbetalning. Om du tycker att du har blivit felaktigt nekad kan du höra av dig till deras kundtjänst för att få svar på varför ansökan inte blev godkänd.


Andra fördelar

5

Lumify erbjuder ibland vissa kampanjer som kan erbjuda ytterligare fördelar. Detta kan exempelvis vara att du får möjlighet att låna räntefritt under en viss period, att det inte finns någon uppläggningsavgift, tillsammans med ett flertal andra alternativ.

Den stora fördelen med de tjänster som Lumify erbjuder är dock det faktum att ansökningsprocessen är tydlig och enkel, samt att du får möjlighet att få utbetalning under dygnets alla timmar (om du har någon av de 4 stora bankerna).

Deras kundtjänst är i många fall även villiga att göra det lilla extra för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt, något som är ett stort plus i kanten och kan förbättra den övergripande upplevelsen rejält. 

Även om du kan använda den här tjänsten för att samla lån är det inget som rekommenderas, eftersom du förmodligen inte kommer kunna sänka kostnaderna. I sådana fall är det bättre att välja en aktör där du har möjlighet att sänka totalkostnaden på dina lån.


Slutsats

Om du letar efter en tjänst som är enkel att använda, bidrar med en intuitiv och strömlinjeformad ansökningsprocess och snabba utbetalningar, är Lumify ett riktigt bra alternativ. Här går det snabbt att ansöka, och du kan till och med få ut pengarna inom loppet av en timme från din ansökan.

Den stora nackdelen med Lumify är de höga kostnaderna. Detta är en högkostnadskredit där räntan är betydligt högre än hos privatlån, och det tillkommer även en dyr uppläggningsavgift som måste betalas. 

Men om du är villig att förbise den dyra räntan kommer du att mötas av en bra tjänst. Här finns även en tillmötesgående kundtjänst som både är kunnig och trevlig, och det finns även en hel del information på hemsidan som du kan ta del av.

På det stora hela är Lumify en bra tjänst inom det här segmentet inom branschen, men om du har möjlighet bör du istället leta efter lösningar där de totala kostnaderna är lägre. Maxbeloppet är även ganska lågt, vilket gör att det här lånet inte lämpar sig för en större skara olika situationer.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Lumify

Senaste nytt