Lumify – är de bäst och billigast?

Lumify lånar ut kontokrediter och erbjuder nya kunder i Sverige en helt räntefri första månad. Nya kunder kan ansöka om en kreditgräns på 8000 kronor medan återkommande kunders maxgräns ligger på 20 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan 1 och 12 månader. 

516 har valt detta lån under de senaste 31 dagarna
Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Utbetalning I dag 13:42
 • Snabba beslut på ansökningar
 • Få pengar inom 15 minuter
 • Pengarna överförs direkt till ditt bankkonto
Exempel: Kreditbelopp: 5 000 kr | Återbetalningsperiod: 6 månader | Totalt att betala: 7 468.27 kr | Månadskostnad: 6 återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr | Effektiv årsränta: 29.62% | Övriga avgifter: 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter | Återbetalning tid: 3-12 månader | Effektiv ränta min: 12.87% – max. 126.94% | Effektiv ränta max: 126.94%.
Högkostnadskredit

Lumify

4.6
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
5
Pris
4
Användarupplevelse
4
Behandlingstid
5
Extra fördelar
5
Lumify Lånekalkylator
2 000 kr 70 000 kr
3 månader 12 månader
12.87 % 126.94 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Lumify är en relativt ny långivare och faller under kategorin SMS-lån, även om Lumifys villkor och lånupplägg skiljer sig en del från de traditionella SMS-lånen.

De erbjuder mindre lån om 2000-20 000 kronor. När man ansöker om ett lån hos Lumify så tar det inte lång tid innan man har sina pengar.

Lumify
Lumify

Gå till Lumify >

För att locka fler kunder så erbjuder Lumify sina nya kunder ett välkomsterbjudande där de första trettio dagarna är helt och hållet räntefria och utan uppläggningsavgift. 

Kom i kontakt med Lumify i Sverige och Danmark

Lumify ägs av Luma Finans AB (org. nr. 556902-7344), ett konsumentkreditsinstitut som verkar i Sverige och Danmark.

Luma Finans AB ligger under konsumentverkets och finansinspektionens tillsyn. Om man behöver komma i kontakt med Lumify så man man nå dem antingen via telefon eller per mejl:

 • På telefonnummer 020-117790  kan man nå Lumifys kundtjänst mellan klockan 09 och 17, måndag till fredag. 
 • På info@lumify.se kan man mejla in sina frågor eller ärenden till Lumify. 
 • Om ens ärende gäller inkasso så kan man ringa 020-787674 eller skriva till inkasso@lumify.se.
 • På Lumify.se finns det en Q&A-sida med svar på de allra vanligaste frågorna. 
 • Lumify och Luma Finans AB hittar man på Hammarby allé 93, 120 63 Stockholm, Sverige. 

Att ta ett lån av Lumify

När man ska låna pengar av Lumify skiljer sig villkoren något åt mellan nya och gamla kunder.

Om man är en ny kund så kan man ansöka om ett lån, eller en kontokredit, på upp till 8000 kronor.

Om man är en ny kund kan man dessutom ta del av Lumifys välkomsterbjudande som ger nya kunder 0 ränta de första trettio dagarna och 0 kronor i uppläggningsavgift.

Som gammal, eller återkommande, kund så kan man ta ett lån på upp till 20 000 kronor.

 Lumifys kontokredit

Lumify erbjuder egentligen inte lån, utan en kontokredit. En kontokredit skiljer sig från denäldre SMS-lånen på flera sätt.

När man ansöker om en kontokredit så fungerar det i princip på samma sätt som när man ansöker om ett kreditkort från en bank. Att ansöka om en kontokredit innebär i stort sett att man ansöker om ett kreditutrymme.

Istället för att låna en klumpsumma pengar som sedan ska betalas tillbaka enligt en ofta kort och strikt betalplan som ofta är fallet med SMS-lån, så använder man bara den del av kontokredit som man faktiskt är i behov av.

Det innebär också att man bara betalar ränta på de pengar som man använder i praktiken.

En kontokredit gör det enkelt att inte låna mera pengar än man verkligen behöver, samtidigt som man kan känna sig lugn med att det alltid finns mer att ta ut via sin kontokredit om man så skulle behöva en dag. 

låna direkt
Lån utan UC

Vilka krav ställer Lumify på sina låntagare?

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. 
 • Låntagaren måste ha ett svenskt personnummer. 
 • Låntagaren måste ha ett svenskt mobilnummer. 
 • Låntagaren måste ha ett svenskt bankkonto. 
 • Låntagaren måste genomgå en kreditprövning.

Om Lumify anser att låntagarens chans att betala tillbaka lånet är liten så kommer ansökan med stor sannolikhet att bli nekad. 

 Lån med höga risker

Lumify erbjuder sina kunder lån och krediter av typen högkostnadskredit.

Märkningen högkostnadskredit innebär att risken att försätta sig själv i ett skuldsatt läge är relativt stor när man tar denna typen av lån.

Lån av typen högkostnadskredit brukar behöva betalas tillbaka inom en hyfsat kort tid, och kommer med en hög effektiv ränta. När man ansöker om ett lån hos Lumify så gör de en kreditupplysning på varje potentiell låntagare, precis som de flesta andra långivare.

Detta är till för att skydda låntagaren från att försätta sig i en sådan riskfylld ekonomisk situation, där man har svårigheter att betala tillbaka sitt lån och i längden få en betalningsanmärkning.

Om man får en alningsanmärkning på grund av obetalda lån och krediter så kan det bli mycket svårt i framtiden att få låna pengar av andra banker och långivare. Om man har svårt att betala tillbaka till lån så bör man ta hjälp av skuld- och budgetrådgivningen i ens hemkommun. 

Lumifys olika alternativ för lån och kredit 

Av Lumify kan man låna mellan 2000 kronor och 20 000 kronor. Man kan ha en återbetalningstid som varierar mellan 1 och 12 månader, vilket är en väldigt kort tidsperiod jämfört med många andra långivare på marknaden men längre jämfört med de äldre SMS-lånen.

Lumifys ränta ligger på 39,5%. Tillsammans med administrationsavgift och uppläggningsavgift så ligger den effektiva räntan rätt mycket högre. Se nedan för ett låneexempel av en kontokredit från Lumify (för återkommande kunder), med den viktigaste informationen om Lumifys kontokredit:

Låneexempel

Kontokredit (lånesumma):5 000 kr
Ränta (efter den första månaden):39,5 %
Återbetalningstid:11 månader
Uppläggningsavgift:395 kr
Förlängningsavgift:395 kr
Aviavgift:60 %
Effektiv ränta:79,97 %
Belopp att betala tillbaka:7604,32 kr

Hur fungerar det?

En av fördelarna med Lumify som långivare är den mycket enkla, och snabba, ansökningsprocessen:

En av fördelarna med Lumify som långivare är den mycket enkla, och snabba, ansökningsprocessen:

 1.  Gå in på Lumify.se och fyll i vilket kreditbelopp du önskar låna.

  Ange också om du är ny eller återkommande kund. Fyll i dina personuppgifter och skicka in ansökan!

 2.    Lumify gör en kreditupplysning.

  Lumify gör en kreditupplysning på dig för att se din individuella potential att betala tillbaka lånet i tid och verifierar ansökan. Detta tar oftast bara några minuter. 

 3.   Lånet betalas ut.

  Oavsett tid på dygnet så erbjuder Lumify sina låntagare direktutbetalning via tjänsten Zimplet 24/7. Läs mer om snabblån här.

Återbetalning

Hos Lumify återbetalar man sitt lån via månatliga fakturor. På Mina sidor på Lumifys hemsida finner man all den information som man behöver för att betala tillbaka sitt lån, inklusive månadsbelopp, OCR-nummer och det så kallade Lägsta beloppet.

Det lägsta beloppet är det belopp som man kan välja att betala om man behöver delbetala eller betala mindre.

Då ingår bara amortering, ränta och administrationsavgift. Om man behöver förlänga sin återbetalningstid så går det bra mot en avgift på 395 kr. 

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt