Recension av Zmarta

Zmarta är en av Sveriges mest populära jämförelsetjänster. Här kan du jämföra lån och försäkringar, men även elavtal och mer. Företaget samarbetar med respekterade bolag i likhet med ICA Banken, Hedvig och Länsförsäkringar, samt är kända för att bidra med en tjänst som är transparent, tydlig, snabb och kostnadsfri.

Tycker du det låter intressant? Vi går igenom allt du behöver veta om Zmarta i vår djupgående recension.

8.6
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

469 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.1
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Fler än 30 långivare
 • Jämför kostnadsfritt
 • Flera långivare – en UC
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %. (Annons)

Om Zmarta

Zmarta är ett företag som har funnits sedan 1999, även om varumärket Zmarta först lanserades 2015. Här finns stor kompetens och erfarenhet bland företagets 200 anställda, och totalt sett samarbetar de med över 150 olika typer av partners.

Sedan 2019 har företaget hjälpt över 1,2 miljoner kunder att sänka sina kostnader med över 1,2 miljarder kronor, och siffrorna fortsätter att stiga för varje dag som går.

Här erbjuds allt från möjligheten till jämförelse av olika typer av lån, till jämförelser av försäkringar, elavtal och mer. De erbjuder även tjänster för företag, samt erbjuder en egen trygghetsförsäkring som bidrar med ekonomiskt skydd om det värsta händer.

Zmarta har även ett fantastiskt omdöme hos Trustpilot, vilket tillsammans med ovanstående siffror är ett bevis på att deras tjänster uppskattas av både befintliga och tidigare kunder.

Sammanfattning av recension

Zmarta är en av de mest respekterade jämförelsesajterna på marknaden, och erbjuder en tjänst som hittills har hjälpt över 1,2 miljoner människor att hitta det lån som passar bäst för dem.

Här möts du av kompetens och stor erfarenhet, tillsammans med en hemsida som är lätt att navigera och använda. Hela ansökningsprocessen är smidig och enkel, mycket tack vare de moderna metoder som företaget har valt att implementera.


Kundtjänst

8

Zmarta håller bra kvalitet på service, med möjlighet att få snabba svar genom att chatta via deras webbsida samt att de garanterar snabb svarstid när du ringer. Personalen är kunnig och håller hög kvalitet men är inte lika tillgänglig som hos andra företag. Kundtjänsten är bara öppen på vardagar mellan 09:00 och 17:00.


Pris

10

Zmarta erbjuder inga egna lån, men att jämföra lån är helt och hållet kostnadsfritt. De aktörer de samarbetar med är dock bland de bästa i branschen vad gäller ränta och avgifter, vilket är anledningen till varför Zmarta är populärt bland de som vill samla sina lån eller sänka sina månadskostnader.


Användarupplevelse

10

En av de stora fördelarna med Zmarta är den användarupplevelse som erbjuds. Sidan erbjuder enkel navigering och tydliga rubriker, något som gör det enkelt att hitta vad man letar efter på hemsidan, även för nya kunder.


Behandlingstid

10

Eftersom Zmarta inte erbjuder några egna lån kan vi inte säga något om deras utbetalningstid. De aktörer som de samarbetar med är dock i regel relativt snabba, även om det finns företag som erbjuder betydligt snabbare utbetalningar än detta. Du kan förvänta dig att få pengarna på kontot inom 1-5 bankdagar.


Andra fördelar

5

Hos Zmarta kan du även jämföra försäkringar och elavtal, något som har möjlighet att ha en stor påverkan på din ekonomi. Här får du en tydlig överblick över vad som erbjuds, något som gör det enkelt för dig att hitta det erbjudande som passar för just din unika situation.


Zmarta Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
5.2 % 29.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Zmarta Lån

Zmarta

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 3.25 – 29.4 %
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar med Zmarta

 • Samarbetar med seriösa bolag
 • Lätt att använda
 • Helt gratis

Zmarta Nackdelar

 • Kreditupplysning med UC
 • Det går inte att avgöra vilka lånekostnaderna kan vara innan du skickar ansökan
 • Långsamma utbetalningar

Kundtjänst

8

Om du behöver komma i kontakt med Zmarta finns det ett flertal olika alternativ som du kan använda dig av. På hemsidan hittar du en livechatt där du kan prata med en bot eller en representant från företaget, vilket vanligtvis är det enklaste och smidigaste sättet att få svar på dina frågor och funderingar.

Men du kan även ringa till deras kundtjänst, skicka mail eller brev till deras fysiska adress. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du i de flesta fall att mötas av en tillmötesgående medarbetare som är ivrig att hjälpa dig.

Utöver detta hittar du massvis med information på hemsidan, exempelvis förklaringar för olika typer av lån, hur du gör en ansökan, tillsammans med mer information som hjälper dig under processens gång.

Deras betyg hos företag som Trustpilot visar även att kunderna är nöjda med deras kundtjänst.

Företagsinformation

FöretagZmarta
AdressBox 1068 / Polisgatan 4, 262 21 Ängelholm
E-postinfo@zmarta.se
Telefon0771-47 48 49

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 17:00
Tisdag08:00 – 17:00
Onsdag08:00 – 17:00
Torsdag08:00 – 17:00
Fredag08:00 – 17:00
Lördag08:00 -17:00
Söndag08:00 – 17:00

Pris

10

Som vi tidigare nämnt erbjuder inte Zmarta några egna lån, de jämför lån från sina samarbetspartners. Men de företag som Zmarta samarbetar med är bland de bästa i branschen vad gäller räntor och avgifter, oavsett om vi pratar om bostadslån eller privatlån.

Information om detta hittas direkt på hemsidan, och företaget är transparenta med vad deras samarbetspartners erbjuder. Vilken typ av ränta du får har dock att göra med dina personliga förutsättningar, vilket gör det svårt för Zmarta att erbjuda exakta exempel på vad som kommer erbjudas för dig på förhand.

För att få reda på vad deras partners har att erbjuda måste du först skicka in en ansökan. Här får du sedan reda på vad varje enskild aktör har att erbjuda, och det finns ingen garanti för att varje enskild aktör väljer att ge dig ett erbjudande. I de flesta fall kommer du dock få åtminstone ett flertal olika alternativ att välja mellan.


Krav för Zmarta

Zmarta ställer olika krav beroende på vilken typ av lån du väljer att jämföra, men följande är grundkrav:

 • Minst 18 år gammal
 • Inga obetalda skulder hos Kronofogden
 • Minst 100.000 i inkomst


Användarupplevelse

10

Att erbjuda en bra användarupplevelse är viktigt, inte minst online där konkurrensen är stenhård. Detta är något som Zmarta känner till. Deras tjänst är en av de mest användarvänliga alternativen på marknaden, vilket är en av de stora anledningarna till varför de är en av de ledande tjänsterna i Sverige.

Zmartas hemsida är responsiv och fungerar lika bra på de flesta typer av enheter. Det betyder att hemsidan anpassar sig beroende på vilken typ av enhet du använder, vilket gör att du får en tillfredsställande upplevelse oavsett om du använder mobiltelefonen, datorn eller surfplattan.

Deras navigationssystem är tydligt och väl utformat. Här är det busenkelt att hitta de olika sidor du kan tänkas vara intresserad av, och varje enskild sida innehåller tillräckligt med information för att du ska förstå hur deras tjänster fungerar på ett bra sätt.

Det skadar heller inte att Zmarta använder BankID som verifieringsmetod, något som både underlättar och påskyndar processen rejält.


Behandlingstid

10

När du jämför lån via Zmarta kan du förvänta dig snabba svar av deras samarbetspartners. I de flesta fall får du svar från flera banker inom loppet av några timmar, men detta kan variera beroende på ett flertal olika faktorer.

När du väl har fått svar och gör ditt val måste du signera ett kontrakt med den aktör du väljer. Efter detta kan du förvänta dig att det tar allt mellan 1-5 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Hur lång tid det tar att få ut pengarna har att göra med vilken aktör du väljer, hur snabbt du signerar kontraktet, tillsammans med massvis med andra parametrar som kan vara svåra att styra.


Andra fördelar

5

Låneansökningen görs helt utan kostnad på deras webbsida eller genom att ringa till deras kundtjänst för att prata med en lånehandläggare. När du har lämnat dina personuppgifter och önskningar om lån, tar Zmarta ut en enda kreditupplysning hos UC för att undersöka dina möjligheter att få lån från deras samarbetspartners. Det tar bara några timmar innan du börjar få dina låneerbjudanden och om du gör låneansökan på morgonen kan du få låneerbjudanden redan samma dag.

När du har valt lån och kreditgivare måste du skriva under ett skuldebrev och skicka tillbaka det till Zmarta. Efter att Zmarta har mottagit skuldebrevet får du dina pengar inom 3-5 bankdagar.

Du kan låna pengar direkt till precis vad du vill, även lösa dyra lån och krediter du har samlat på dig. Om du ansöker tillsammans med en medsökande ökar möjligheten att bli beviljad ett lån och kan även få bättre lånevillkor än om du ansöker ensam.


Slutsats

Zmarta är en av de mest uppskattade och respekterade jämförelsetjänsterna på den svenska marknaden, och det är inte svårt att förstå varför. Deras hemsida är lätt att förstå, anpassar sig efter den enhet du använder, samt har ett navigationssystem som möjliggör för en smidig upplevelse.

Om du stöter på problem finns det massvis med information direkt på hemsidan, men du kan även kontakta deras kundtjänst via mail, chatt eller telefon. Deras personal är trevlig och kunnig, och är mer än villiga att svara på de frågor och funderingar du kan tänkas ha.

De samarbetar endast med respekterade aktörer som bidrar med rimliga räntor och avgifter, samt har tillräckligt många partners för att sannolikheten ska vara hög för att det finns något som passar för dig. Därmed är Zmarta ett bra alternativ om du funderar på att samla dina lån eller sänka kostnader, men är även ett ypperligt alternativ om du vill säkerställa att du hittar ett så bra lån som möjligt för dina förutsättningar.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Zmarta

Senaste nytt