Axo Finans - är de bäst och billigast?

Axo Finans är en låneförmedlare och du kan låna upp till 600 000 kronor genom dem.  Du kan även samla dina lån och krediter till ett större lån.

705 har valt detta lån under de senaste 31 dagarna
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Varaktighet 12 - 240 månader
Effektiv ränta 3.7 - 26.9 %
Utbetalning Fredag 16:26
  • Få besked om ditt lån idag
  • Ansökan är inte bindande
  • 13 504 kunder fick hjälp förra månaden
Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 150 000 kr på 12 år (144 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,18% per 2021-01-29. Totalt att betala 175 311 kr. Månadskostnad: 1 457kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.
4.8
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
5
Pris
5
Användarupplevelse
5
Behandlingstid
4
Extra fördelar
5
Axo Finans Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
3.7 % 26.9 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Axo Finans är en låneförmedlare på den svenska marknaden. De samarbetar med ett flertal stora banker som Santanter, Bank Norwegian och Forex Bank. Detta gör dem till ett säkert val! Förutom att förmedla bra lån hjälper de dig även med att samla dyra lån och minska höga månadskostnader.

Axo Finans
Axo Finans

Gå till Axo Finans >

Lånevillkor hos Axo Finans

För att ansöka om lån hos Axo Finans måste du ha fyllt 20 år och ha en fast årsinkomst som överstiger 120 000 kr. Du kan ansöka om låna via Axo Finans om du har ett vikariat eller eget företag och övrigt har god ekonomi. Dock får du inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Tjänsten är helt kostnadsfri och du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid på upp till 15 år. Axo finans rekommenderar att personer som är gifta eller sambo ansöker om lån tillsammans, eftersom det kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån. Räntan sätts individuellt av deras samarbetspartners. Därför kan Axo Finans inte påverka räntan, men deras samarbetspartner tar hänsyn till flera faktorer. Bland annat kikar de på din nuvarande och tidigare ekonomi. De kan ofta erbjuda dig lägre ränta om du ansöker med en medsökande. Med ett privatlån kan du även lösa in lånet när som helst och utan extra kostnad.

Låneansökningsprocessen

För att ansöka om lån går du in på deras webbsida och fyller i dina personliga upplysningar samt önskat lånebelopp och löptid. När Axo Finans har tagit en kreditupplysning hos UC, skickar de dina uppgifter till ett 10-tal banker och kreditbolag som tar fram låneerbjudanden som passar dig och din situation. Det tas endast en kreditupplysning även fast du får flera olika låneerbjudanden. 

Din ansökan blir behandlad inom 4 timmar på vardagar och efter det får du låneerbjudanden från flera olika långivare. Dessa låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar så du har tid att jämföra och välja det bästa lånet. Om du ansöker innan 16:00 på en vardag kan du få svar redan samma dag. När du får pengarna beror på kreditbolaget du har tecknat lån med.

De flesta långivare erbjuder att du kan signera låneavtalet med BankID. Utbetalningen kan antingen ske inom några timmar eller upp till ett par bankdagar, beroende på långivare och bank.  

Service och kvalitet

Kundtjänsten hos Axo Finans är öppen måndag-torsdag 08.30-18.00, fredag 08.30-16.00 och söndag 10.00-14.00 och de hanterar bara låneansökningar under öppettider. Företaget håller hög standard och personalen är både kunnig och trevlig och svarstiden är mycket snabb. Deras webbsida är lättanvänd och strukturerad med bra information vilket ger ett professionellt intryck.

Däremot är Axo Finans en av de få låneförmedlare som inte godtar betalningsanmärkningar. Vilket kan tyckas konstigt när en av deras samarbetspartner är beredda att bevilja lån trots flera betalningsanmärkningar. Dock är detta ett tecken på att de är måna om sina kunder och inte vill försätta dem i ekonomiskt svåra situationer.

Trygghet hos Axo Finans

Trots att företaget är ganska nytt har de lyckas hitta bra och tillförlitliga samarbetspartners inklusive flera av de större bankerna, vilket ger dig en stor trygghet när du vill ansöka om lån. Deras hjälpsamma kundtjänst erbjuder personlig service för att underlätta ditt val och hjälpa dig att sänka dina månadskostnader genom att samla dina dyra smålån och krediter.

Sammanfattning

Axo Finans har färre samarbetspartners än andra låneförmedlare, men de banker de samarbetar med är stora, trygga och håller hög standard. Det betyder att Axo Finans är ett säkert val om du vill jämföra flera låneerbjudande från tillförlitliga lånegivare. Det kostar inget att använda deras tjänst och du får möjlighet att i lugn och ro bestämma vilket av de erbjudanden du får passar dig bäst.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.