Recension av Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare på den svenska marknaden. De samarbetar med ett flertal stora banker som Santander, Bank Norwegian och Forex Bank. Detta gör dem till ett säkert val! Förutom att förmedla bra lån hjälper de dig även med att samla dyra lån och minska höga månadskostnader.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

1 874 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.4
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.7 – 26.9 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Ansök på 2 min
 • 19 749 kunder fick hjälp förra månaden
 • Upp till 600 000 kr
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 175 311 kr | Månadskostnad: 1 457 kr | Effektiv årsränta: 6.18% | Övriga avgifter: 0 kr i uppläggnings-/aviavgift | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.70% – max. 26.90% | Effektiv ränta max: 26.90%. (Annons)

Om Axo Finans

Om du vill jämföra lån från några av Sveriges främsta långivare är Axo Finans ett bra alternativ. Här får du möjlighet att få låneförslag från aktörer som Coop, Santander och Svea, allt med en och samma ansökan.

Ansökan är helt och hållet avgiftsfri, och du kan ansöka om allt mellan 5000 och 600.000 kronor, med en återbetalningstid mellan 1 och 20 år. Räntan är rörlig och avgörs beroende på dina ekonomiska förutsättningar, men i många fall är detta ett bra alternativ om du vill samla dyra lån och krediter.

Den stora fördelen med Axo Finans är att det endast tas en enda kreditupplysning. På så sätt kan du skona din kreditvärdighet en aning, samtidigt som du får en bra överblick över de låneerbjudanden som existerar på marknaden.

Sammanfattning av recension

Att jämföra lån kan vara en stor fördel om du ska ta ett nytt lån, men även om du vill samla flera mindre lån och krediter till ett enda stort lån. Det är precis detta som Axo Finans erbjuder. Här får du möjlighet att jämföra lån från upp till 36 olika banker och långivare, vilket ger dig en bra överblick över vad som erbjuds. På så sätt ökar sannolikheten att du hittar det lån som passar för dig.


Kundtjänst

10

Axo Finans har en bra kundtjänst som är möjlig att få kontakt med via ett flertal olika alternativ, exempelvis mail, telefon och chatt. På så sätt kan du välja den metod som du föredrar. Öppettiderna är även generösa, något som ökar kundnöjdheten ytterligare.


Pris

10

Eftersom Axo Finans inte erbjuder några egna lån, går det inte att säga särskilt mycket om deras priser. Tjänsten är dock helt gratis att använda, och deras samarbetspartners erbjuder ofta räntor som kan konkurrera med vilken aktör som helst vad gäller privatlån.


Användarupplevelse

10

Det första du möts av hos Axo Finans är ett låneverktyg där du fyller i hur mycket du vill låna och med vilken återbetalningstid. Här ser du tydligt vad det kostar, och resten av ansökningsprocessen är relativt smidig tack vare de moderna metoder som används.


Behandlingstid

10

Själva ansökningsprocessen tar endast 2 minuter, och kan gå ännu snabbare än så beroende på hur snabb du är på att fylla i dina uppgifter. Hur lång tid det tar innan du får svar från deras samarbetspartners varierar, men det är vanligt att du får svar inom några timmar.


Andra fördelar

5

Den stora fördelen med Axo Finans är att tjänsten är gratis att använda, men även det faktum att det endast tas en enda kreditupplysning i samband med ansökan. På så sätt sparar du kreditvärdighet, samtidigt som du även sparar massvis med tid och möda.


Axo Finans Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
3.7 % 26.9 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Axo Finans Lån

Axo Finans

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 2.95 – 26 %
Effektiv ränta 3.7 – 26.9 %
Uppläggningsavgift 495
Ålder 20 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar med Axo Finans

 • Snabb ansökan
 • Endast en kreditupplysning
 • Bra samarbetspartners

Axo Finans Nackdelar

 • Räntan kan bli hög vid dåliga förutsättningar
 • Kan tillkomma startavgift

Kundtjänst

10

Kundtjänsten hos Axo Finans är öppen måndag-torsdag 08.00-20.00, fredag 08.00-16.00 och söndag 10.00-14.00 och de hanterar bara låneansökningar under öppettider. Företaget håller hög standard och personalen är både kunnig och trevlig och svarstiden är mycket snabb. Deras webbsida är lättanvänd och strukturerad med bra information vilket ger ett professionellt intryck. 

Tack vare det faktum att företaget erbjuder många olika kontaktalternativ kan du även lita på att det finns något för dig, till exempel möjlighet till chatt, telefonsamtal och mer.

Här finns även en stor kunskapsbank som du kan ta del av, något som ger dig en bättre förståelse för vad ett lån är för något, vad som förväntas av dig, tillsammans med annan viktig information.

Däremot är Axo Finans en av de få låneförmedlare som inte godtar betalningsanmärkningar. Vilket kan tyckas konstigt när en av deras samarbetspartner är beredda att bevilja lån trots flera betalningsanmärkningar. Dock är detta ett tecken på att de är måna om sina kunder och inte vill försätta dem i ekonomiskt svåra situationer. Därmed kan man argumentera för att detta faktiskt är en fördel, eftersom det ökar säkerheten för slutkunden.

Företagsinformation

FöretagAxo Finans
AdressVasagatan 12, 111 20 Stockholm, Sweden
E-postkundservice@axofinans.se
Telefon+46 77 132 34 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 14:00
Söndag10:00 – 14:00

Pris

10

Axo Finans erbjuder som sagt inga räntor eller avgifter på egen hand eftersom de inte erbjuder några egna lån, de jämför istället lån från andra aktörer, helt utan kostnad för dig.

De banker och långivare som de samarbetar med erbjuder dock bra räntor generellt sett, och är bland de största och mest respekterade aktörerna i branschen. Vilken ränta du får är dock individuellt, och räntorna kan skilja sig drastiskt mellan de olika alternativen. Därmed bör du noggrant titta på de olika alternativ som erbjuds i samband med din ansökan.

Många använder dock Axo Finans för att samla sina lån, eftersom deras samarbetspartners erbjuder bättre räntor än vad som erbjuds av kreditkortsföretag och de långivare som erbjuder högkostnadskrediter.


Krav för Axo Finans

AXO Finans ställer följande krav när du ansöker om ett lån via deras tjänst:

 • Minst 18 år gammal
 • Svenskt personnummer och medborgarskap
 • Minsta månadsinkomst på 9200 kronor


Användarupplevelse

10

Användarvänlighet ligger i fokus för den upplevelse som Axo Finans erbjuder. Det första du ser när du besöker sidan är ett verktyg där du kan se hur mycket du kan låna, tillsammans med information om hur mycket lånet kommer att kosta i genomsnitt.

När du sedan går vidare med ansökan kan du förvänta dig en process som endast tar några få minuter, men kan även gå ännu snabbare beroende på hur snabbt du fyller i informationen.

Resten av sidan följer samma tema. Här har de satsat mycket tid och möda på att göra upplevelsen så enkel för befintliga och potentiella kunder, och de har en rejäl kunskapsbank som du kan ta del av om du vill lära dig mer om branschen.

Du behöver heller inte vara orolig för att hemsidan inte ska fungera via mobila enheter. Deras hemsida är helt och hållet responsiv, vilket betyder att den anpassar sig efter den skärm du väljer. Därmed behöver du inte sätta dig vid datorn för att genomföra din ansökan, även om det självklart är möjligt.


Behandlingstid

10

För att ansöka om lån går du in på deras webbsida och fyller i dina personliga upplysningar samt önskat lånebelopp och löptid. När Axo Finans har tagit en kreditupplysning hos UC skickar de dina uppgifter till 36 banker och kreditbolag som tar fram låneerbjudanden som passar dig och din situation. Det tas endast en kreditupplysning även fast du får flera olika låneerbjudanden. 

Din ansökan blir behandlad inom 4 timmar på vardagar och efter det får du låneerbjudanden från flera olika långivare. Dessa låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar så du har tid att jämföra och välja det bästa lånet. Om du ansöker innan 16:00 på en vardag kan du få svar redan samma dag. När du får pengarna beror på kreditbolaget du har tecknat lån med.

De flesta långivare erbjuder att du kan signera låneavtalet med BankID. Utbetalningen kan antingen ske inom några timmar eller upp till ett par bankdagar, beroende på långivare och bank. 


Andra fördelar

5

Den stora fördelen med Axo Finans är att de erbjuder en snabb och smidig jämförelse av några av de bästa bankerna som hittas i Sverige. På så sätt sparar du massvis med tid och möda, samtidigt som det endast tas en enda kreditupplysning. Detta är en stor fördel med tanke på att många kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet.

Om du har befintliga lån och krediter kan du i många fall hitta bättre ränta och villkor genom att jämföra lån via Axo Finans tjänster. På så sätt får du möjlighet att sänka dina räntekostnader, vilket kan bli rejäla slantar i det långa loppet. 

De erbjuder dock inte andra tjänster, såsom sparkonto, försäkringar eller liknande, Axo Finans har istället valt att lägga allt fokus på jämförelser av privatlån.


Slutsats

Om du är på jakt efter en jämförelsetjänst är Axo Finans en av de bästa aktörerna i Sverige. Anledningen till detta är att de samarbetar med seriösa aktörer som erbjuder bra räntor och villkor, samtidigt som deras tjänst är helt och hållet gratis att använda. Det faktum att det endast tas en enda kreditupplysning är ytterligare en stor bonus.

Deras hemsida är lätt att förstå och använda, även för de som nödvändigtvis inte använt en jämförelsetjänst vid ett tidigare tillfälle. De har valt att använda sig av en ganska avskalad och simplifierad design, något som är en fördel för både dem och kunderna. Sidan är även responsiv nog att den fungerar bra på de flesta typer av enheter.

Kunskapsbanken är ett trevligt tillskott som skiljer dem från många andra aktörer. Det faktum att deras kundtjänst har bra öppettider och erbjuder många kontaktalternativ är sedan gräddet på moset.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Axo Finans

Senaste nytt