Recension av Credway

Credway lanserades 2015 och blev snabbt en populär tjänst på den svenska marknaden. Tjänsten ägs numera av Northmill Bank, vilket betyder att det är deras tjänster du får ta del av om du vill ta vill ta en kontokredit via Credway. 

I och med att Credway blev Northmill utvecklades tjänsten till det bättre. Här finns ett stort antal finansiella tjänster samlade under samma tak, vilket bidrar till en mer sömlös ekonomisk upplevelse.


Om Credway

Credway är ett av de varumärken som ägs av Northmill Bank AB. De erbjuder ett kreditlån som du får använda hur du vill. Genom att bevilja en kreditgräns istället för ett lån med utbetalning, har du möjlighet att ta ut hela summan eller endast en del av den. Du betalar endast ränta på den utnyttjade krediten och kan betala tillbaka krediten i din egen takt.

I och med att Credway numera är en del av Northmill får du även möjlighet att ta del av ett flertal andra tjänster, eftersom Northmill är ett stort företag som erbjuder många olika finansiella tjänster till både privatpersoner och företag.

Här finns bland annat ett samlingslån, utöver de kontokrediter vi pratade om tidigare. Här finns även ett konkurrenskraftigt sparkonto med bra ränta, tillsammans med olika typer av försäkringar, konto- och kreditkort och mer.

Det finns till och med lösningar för dig med företag. Här finns bland annat kassasystem och betalningslösningar, men även ett flertal andra typer av integrationer som kan vara av intresse för dig.

Sammanfattning av recension

Om du letar efter en flexibel kontokredit är Credway en riktigt bra lösning. Här får du ta del av en kredit med konkurrenskraftig ränta, samtidigt som du endast betalar ränta för den del som du faktiskt utnyttjar.

Behandlingstiden är riktigt bra för ett företag som behandlar ansökningar manuellt, samt att du till och med får möjlighet att få utbetalning redan samma dag som ansökan. Detta tillsammans med deras grymma kundtjänst gör att det här företaget erbjuder en riktigt bra tjänst för dig som letar efter en bra kontokredit.


Kundtjänst

Hos den här aktören får du ta del av en stor mängd information relaterade till deras finansiella tjänster. Detta gör att du på egen hand kan utbilda dig inom de olika områdena, vilket gör att du i många fall inte behöver höra av dig till kundtjänsten, även om det självklart är möjligt.


Pris

De priser och räntor som Credway (numera Northmill) erbjuder är konkurrenskraftiga gentemot deras närmaste konkurrenter inom branschen. Faktum är att deras räntor ofta är bättre, vilket är anledningen till varför du även hittar samlingslån hos den här aktören. För deras kontokredit är räntan och avgifterna rimliga.


Användarupplevelse

Företagets webbplats erbjuder en sömlös och strömlinjeformad användarupplevelse, som gör det möjligt att genomföra en ansökan inom loppet av några minuter. Det är även enkelt att hitta information på hemsidan, och utbetalningar och liknande går smidigt tack vare deras utmärkta användarsystem.


Behandlingstid

Företagets mål är att behandla ansökningar inom loppet av 1 timme, men kan självklart ta längre tid än så om du ansöker sent på dagen eller under helgen. Om du ansöker i god tid och på vardagar kan du dock förvänta dig en snabb hantering, samt en relativt snabb utbetalning vid godkänd ansökan.


Andra fördelar

Här får du inte bara möjlighet att ta en flexibel kontokredit. Credway och Northmill erbjuder en hel uppsjö med finansiella lösningar, såsom samlingslån, vanliga lån, försäkringar, sparkonton och mer. Därmed är detta en ypperlig plats att samla flera olika tjänster, vilket kan bidra till en bättre privatekonomisk upplevelse.


Fördelar med Credway

  • Konkurrenskraftiga räntor
  • Många olika finansiella tjänster
  • Möjlighet att samla lån

Credway Nackdelar

  • Ansökningar behandlas inte under helg
  • Utbetalning kan ta flera bankdagar

Kundtjänst

Sannolikheten är låg för att du behöver höra av dig till företags kundtjänst överhuvudtaget, tack vare enkla de processer som de har utformat. Utöver detta finns det en stor mängd information som du kan ta del av under deras “hjälp”-sektion, vilket ger dig information om allt från lån och krediter, till försäkringar, sparkonton och mer.

Om du trots detta behöver höra av dig till deras kundtjänst är så självklart möjligt. Deras kundtjänst är tillgänglig mellan 08:00 och 19:00 måndag till torsdag, och till 18:00 på fredagar. Här kan du skriva direkt i den integrerade livechatten som finns på deras webbplats, men du kan även ringa eller skicka mail.  

Om du behöver hjälp under helgen får du helt enkelt vänta tills dess att deras kundtjänstmedarbetare är på plats, med andra ord klockan 08:00 på måndagar. 

Men hur bra är deras kundtjänst? Faktum är att den är riktigt bra. Deras medarbetare är kunniga och hjälpsamma, samt har fått ypperliga betyg från många av deras tidigare kunder.

Företagsinformation

FöretagNorthmill AB
AdressRegeringsgatan 20, 111 53 Stockholm​
E-post
Telefon08-36 37 73

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 19:00
Tisdag08:00 – 19:00
Onsdag08:00 – 19:00
Torsdag08:00 – 19:00
Fredag08:00 – 18:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Hos Credway och Northmill hittar du rimliga räntor för de tjänster som de erbjuder. Faktum är att många av deras tjänster är väldigt bra, något som är tydligt i och med det faktum att många av deras kunder väljer att samla sina lån här, eftersom de på så sätt kan sänka sina totala kostnader.

Räntan och kostnaderna för deras kontokredit är betydligt bättre än hos många andra aktörer, inte minst i jämförelse med de som erbjuder högkostnadskrediter. Krediten är även gratis när du inte använder den, vilket betyder att du endast betalar för den del som du faktiskt utnyttjar. 

Information är enkel att hitta på deras hemsida, även om det hade varit väldigt uppskattat om de i framtiden väljer att lägga till ett verktyg där det är möjligt att se olika kostnader och lånetyper med hjälp av reglage eller liknande.

Hur som helst är företaget transparent med vad som erbjuds och hur mycket det kostar, samtidigt som kostnaderna är mer än rimliga för de tjänster som de erbjuder.


Krav för Credway

För att kunna få en kontokredit måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 20 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Tillgång till ett BankID


Användarupplevelse

Här hittar du en modern och smidig upplevelse från början till slut, mycket tack vare sidans smarta utformning, men även på grund av det faktum att de använder BankID som verifieringsmetod. Detta säkerställer en snabb och smidig upplevelse, samtidigt som säkerheten är ypperlig.

När du väl har registrerat dig kan du logga in på ditt konto. Här får du en överblick över de tjänster som du använder hos dem, vilket bidrar till den utmärkta användarupplevelsen.

De som har utvecklat hemsidan har även sett till att den fungerar utmärkt på olika typer av enheter. Därmed kan du besöka hemsidan både från datorn och mobiltelefon, men även surfplattan. Här kan du förvänta dig en responsiv och smidig upplevelse, oavsett vilken typ av enhet du använder, även om upplevelsen förmodligen är bäst via datorn.

De har även valt att använda bra och neutrala färger på hemsidan, samt att navigeringen fungerar utmärkt. Därmed är sannolikheten hög för att du kommer kunna ta dig runt på deras webbplats på ett bra sätt, oavsett om du har besökt den tidigare eller inte.


Behandlingstid

Behandlingstiden är imponerande snabb för ett företag som behandlar ansökningar manuellt. De säger själva att de har som mål att behandla din ansökan inom en timme, men detta stämmer endast om du ansöker under deras öppettider. 

Allting under en timme är dock riktigt bra med tanke på att företaget hanterar ansökningarna manuellt, för att på så sätt säkerställa att du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka kontokrediten.

Om din ansökan blir beviljad kan du förvänta dig att se pengarna på kontot inom en timme, men bara om du har Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken. Om du har en annan bank kommer du att se pengarna samma dag om din ansökan blir godkänd innan 13.30, annars får du vänta tills nästkommande bankdag. 

Därmed kan det vara en bra idé att ansöka i god tid om du behöver pengarna samma dag, eftersom det annars kan dra ut på tiden. Behandlings- och utbetalningstiden kan även vara längre i vissa fall, exempelvis om du behöver bidra med kompletterande uppgifter eller liknande.


Andra fördelar

Det finns många fördelar med de kontokrediter som hittas hos den här aktören. Räntorna och de övriga villkoren är rimliga, samtidigt som ansökningsprocessen är smidig och tydlig.

Men det finns även många andra fördelar med det här företaget. Här kan du samla tidigare krediter och lån till ett samlingslån, som i många fall gör det möjligt för dig att sänka dina totala kostnader.

Om du vill samla ännu fler tjänster hos Northmill är det även möjligt att öppna ett sparkonto med konkurrenskraftig ränta. Det finns konto- och kreditkort tillgängliga, men du kan även välja att delbetala via tjänsten om du handlar hos någon av deras anslutna butiker.

Som om inte det räcker finns det möjlighet att försäkra ditt lån eller krediter, exempelvis om du blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös, något som kan vara ett bra skydd att ha. 

Om du väljer att använda flera av deras tjänster får du ett bra utrymme att förhandla om eventuella räntor och avgifter, vilket gör att du kan förbättra förutsättningar ytterligare.


Slutsats

Om du letar efter en flexibel kontokredit med bra villkor är Credway (numera Northmill) ett av de bästa alternativen i branschen. Här får du ta del av en smidig och transparent tjänst där du tydligt ser vad krediten kostar, och du betalar självklart endast ränta för den del som du faktiskt utnyttjar.

Räntan är bra gentemot vad många andra liknande aktörer erbjuder. När vi slår samman detta med det faktum att du får möjlighet att ta samlingslån till konkurrenskraftiga räntor, bra sparkonto och andra finansiella tjänster, får vi en aktör som kan konkurrera med de flesta aktörer inom det här segmentet av branschen.

Northmill passar extra bra för dig som vill samla flera olika finansiella tjänster hos samma aktör, något som ger dig en ypperlig möjlighet att förhandla om räntan och andra avgifter. Här finns dock inga bolån, bilförsäkring och liknande tjänster, men erbjuder trots detta en bra lösning för dig som vill samla flera tjänster hos samma företag.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Credway

Senaste nytt