Lendify – är de bäst och billigast?

Hos Lendify lånar du pengar av privatpersoner som vill investera i ditt lån. Du kan även samla alla dina lån och krediter till ett privatlån. Låna mellan 20.000 kr och 500.000 kr.

Lendify

4
Kundservice
4
Behandlingstid
4
Pris
4
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4

Lendify förmedlar lån mellan privatpersoner. Det betyder att du lånar inte pengar från Lendify direkt utan från privata personer som väljer att låna ut sina pengar som en investering. Lendify erbjuder dessutom lån på högre belopp och lägre ränta än de flesta andra person-till-person förmedlare.

Lendify
Lendify

Gå till Lendify här >

Lånevillkor hos Lendify

För att ansöka om ett lån hos Lendify måste du vara en svensk medborgare och har fyllt 18 år. Du bör ha en stabil fast inkomst som är minst 180 000 kronor om året. Du måste även ha BankID för att kunna logga in och legitimera dig. En kreditupplysning görs alltid hos UC och du får inte har några betalningsanmärkningar för att bli beviljad ett lån.

Lånebeloppet kan vara mellan 5 000 och 300 000 kronor och du har möjlighet att välja återbetalningstid på mellan 6 månader och 10 år. Räntan sätts individuellt och för närvarande är mellan 2,95% och 10,95%. Utöver det betalar du en förmedlingsavgift på 0% till 5% av lånebeloppet. Vid sena betalningar tillkommer förseningsavgifter och påminnelseavgifter.

Låneansökningsprocessen

När du ansöker om ett lån hos Lendify uppger du dina personuppgifter och ekonomiska uppgifter precis som vid de flesta andra låneansökningar. Du får oftast ett preliminärt besked om lånebelopp och ränta direkt på skärmen, men det slutgiltiga beskedet kommer efter att Lendify har gjort en kreditupplysning hos UC. Då får du godkänna villkoren och välja att publicera ditt lån till investerarna. Då kan ditt lån finansieras av en eller flera investerare och det kan ta lite tid innan hela ditt lån har finansierats.

Ditt lån ligger ut för finansiering i högst 14 dagar. Om ditt lån inte har finansierats till fullo har du möjlighet att förnya din låneansökan eller välja att lånet ska utbetalas om det är delvis finansierat, t.ex. finansierat till 50%. Lånet betalas då ut till ditt bankkonto efter att förmedlingsavgiften dragits av.

Service och kvalitet

Lendify erbjuder kundtjänst under vanliga arbetstider och är därför öppet mellan 08:00 och 17:00 på vardagar. Medarbetare är hjälpsamma och kunniga oavsett om du har frågor om att teckna ett lån eller om att låna ut dina egna pengar. Deras webbsida är välordnad och svaren på de vanligaste frågorna är lätt att hitta. Du kan även se de olika räntorna för olika kreditvärdighet och löptid för att få en uppskattning över den totala lånekostnaden.

Kvaliteten är hög och företaget driver en seriös verksamhet med sunda villkor och bra kontroller innan de beviljar lån. Hela ansökningsprocessen beskrivs ordentligt och det är lätt att förstår hur tjänsten fungerar redan innan du påbörjar din ansökan.

Trygghet hos Lendify

Lendify har varit verksamt på den svenska marknaden sedan 2014, men har sunda siffror och verkar vara ett stabilt och tryggt företag. Företagsledning har goda erfarenheter av finansbranschen och investeringar och det finns ingen anledning att känna oro kring bolaget eller deras tjänst.

Sammanfattning

Person-till-person utlåning är ganska nytt på marknaden och Lendify är en av få företag som förmedlar privatlån upp till 300 000 kronor med den här metoden. Räntan baseras på löptiden och är kort vid låga belopp. Trots att Lendify är nya är de ett tryggt företag med sund ekonomi och bra villkor för sina tjänster.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt