Översikt Leasy

3.89/5 - Recenserad av Andreas Linde
  • Enkel och snabb tjänst
  • Beviljar en hög andel låneansökningar
  • Bra servicetider
  • Tryggt företag bakom aktören
  • 2 betalningsfria månader
  • Höga kostnader jämfört andra kreditbolag
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
  • Måste vara minst 20 år
  • Inga utbetalningar på helger
Ålder
20 år
Betalningsanmärkningar
Nej
Personnummer
Svenskt
Belopp
5000 - 50000 kr
Löptid
12 - 72 Månader
Ränta
21,6 %
Effektiv årsränta
11,52 - 42,25 %
Min. ålder
20 år
Min. inkomst
--
Godtar Betalningsanmärkningar
Nej
Startavgift
--
Månadsavgift
--
Administrationsavgift
495 kr
Godkänningstid
30 Sekunder
Utbetalningstid
120 Minuter

Om Leasy

Leasy är ett välkänt namn inom marknaden och ett populärt val bland lånesökande. De ägs av Thorn, som grundades i 1969, och har därför många decennier av erfarenhet bakom sig. Då kan de erbjuda trygga och säkra lån till privatpersoner samt olika finansieringsmöjligheter vid köp av elektronik. Det är lätt att ansöka om lån på deras webbsida, men information saknas och de har förhållandevis hög ränta och kostnader.

Lånevillkor

Hos Leasy kan du ansöka om lån upp till 50.000 kr med en löptid av upp till 6 år. De har förhållandevis få krav men du måste vara svensk medborgare och minst 20 år. Du får däremot inte ha några betalningsanmärkningar.

Leasy beviljar kanske det högsta antalet lånansökningar men det betyder att de har högre räntor än många andra kreditgivare. De tar ut både uppläggningsavgift och aviavgifter och skiljer sig från andra långivare genom att ta ut en administrationsavgift om du betalar med autogiro också, som dock är lägre än aviavgiften.

En bra sak är att du har möjlighet till två betalningsfria månader under lånets löptid, dock inte mer en ett om året. Du får även betala av ditt lån i förväg när som helst.

Låneansökningsprocessen

När du ansöker om lån hos Leasy tar kreditgivare en kreditupplysning hos UC. Om du blir beviljad ett lån, sätter Leasy räntan individuellt, baserad på din ålder och ekonomisk situation, och skickar ett låneerbjudande. Du kan underteckna låneavtalet och skicka tillbaka det eller ibland har du möjlighet att signera låneavtalet elektroniskt.

Utbetalning av lånebeloppet sker direkt till ditt bankkonto efter att Leasy har mottagit det undertecknade skuldebrevet. Du har 14 dagars ångerrätt efter att du har skrivit under låneavtalet och om du betala tillbaka lånet mindre än 30 dagar efter att du har meddelat att du har ångrat dig, behöver du inte betala några avgifter.

Service och kvalitet

Trots att Leasy är ett stort företag som är både välkänt och populärt innehåller deras webbsida ingen information. De enda sidorna som finns är låneansökningssidor och Leasys allmänna villkor. Eftersom sidan helt saknar svar till vanliga frågor är det svårt att kontrollera närmare innan du ansöker om lån. Till och med telefonnumret till kundtjänst kan vara svårt att hitta, men kundtjänsten är öppen på lördagar (10:00-16:00) såväl som på vardagar (08:00-18:00) och det är inget fel i kvaliteten på tjänsten.

Trygghet med Leasy

Eftersom Leasy ägs av Thorn kan du vara säker på att företaget erbjuder trygga, säkra och bra tjänster. Med Thorns decennier av erfarenhet bakom sig, kan Leasy leverera precis det de lovar, vilket betyder att den som låna pengar av Leasy kommer inte att uppleva några obehagliga överraskningar. Om du vill låna pengar för att köpa hemelektronik har du även möjlighet att finansiera köpet som dock kan bli lite dyrare.

Sammanfattning

Eftersom Leasy beviljar ett stort antal av alla låneansökningar de får, kan de vara ett bra val för många lånesökande. Om du är över 21 och inte har några betalningsanmärkningar uppfyller du Leasys grundkrav. Den som vet precis vad den vill ha och behöver inte ställa några frågor kan få snabb och bra service hos Leasy och stora möjligheter att få ett mindre lån vid tillfälliga brister i ekonomin.