Leasy – är de bäst och billigast?

Leasy är en snabb och enkel tjänst. Du kan låna upp till 50 000 kr med en relativt låg ränta. Du är också garanterad en snabb utbetalning.

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 10 000 – 50 000 kr
Varaktighet 12 – 84 månader
Effektiv ränta 11.52 – 29.99 %
Utbetalning I morgon 08:00
  • Beviljar många ansökningar
  • Låna utan säkerhet
  • Flexibel löptid – från 12 månader
Exempel: Representativt exempel: Om du lånar 25 000:- i 84 månader så betalar du 593:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 51 432:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 26,44% (2020-07-01), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs. Återbetalning tid 12-84 månader. Effektiv ränta min. 11.52 – max. 29.99%.

Leasy

4
Kundservice
4
Behandlingstid
4
Pris
4
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
4
Leasy Lånekalkylator
10 000 kr 50 000 kr
12 månader 84 månader
11.52 % 29.99 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Leasy är ett välkänt namn inom marknaden och ett populärt val bland lånesökande. Det ägs av Thorn, som grundades i 1969, och har därför många decennier av erfarenhet bakom sig. Om du är ute efter billiga lån, är kanske inte Leasy det bästa alternativet för dig, då de har en förhållandevis hög uppläggningsavgift. Däremot är det en trygg långivare och de erbjuder säkra lån till privatpersoner samt olika finansieringsmöjligheter vid köp av elektronik. Det är också lätt att ansöka om lån på deras webbsida.

LEASY
L’EASY

Gå till L’EASY här >

Lånevillkor

Hos Leasy kan du ansöka om lån upp till 50 000 kr med en löptid på upp till 6 år. De har förhållandevis få krav men du måste vara svensk medborgare och minst 20 år. Du får däremot inte ha några betalningsanmärkningar.

Leasy beviljar kanske det högsta antalet lånansökningar, men det betyder att de har högre räntor än många andra kreditgivare. De tar ut både uppläggningsavgift och aviavgifter och skiljer sig från andra långivare genom att ta ut en administrationsavgift om du betalar med autogiro, som dock är lägre än aviavgiften.

En bra sak är att du har möjlighet till två betalningsfria månader under lånets löptid, dock inte mer än en gång om året. Du får även betala av ditt lån i förväg när som helst.

Låneansökningsprocessen

När du ansöker om lån hos Leasy tar de en kreditupplysning hos UC. Om du blir beviljad ett lån, sätter Leasy räntan individuellt, baserad på din ålder och ekonomiska situation, och skickar ett låneerbjudande. Du kan underteckna låneavtalet och skicka tillbaka det eller signera låneavtalet elektroniskt.

Utbetalning av lånebeloppet sker direkt till ditt bankkonto efter att Leasy har mottagit det undertecknade skuldebrevet. Du har 14 dagars ångerrätt efter att du har skrivit under låneavtalet och om du betala tillbaka lånet mindre än 30 dagar efter att du har meddelat att du har ångrat dig, behöver du inte betala några avgifter.

Service och kvalitet

Trots att Leasy är ett stort företag som är både välkänt och populärt innehåller deras webbsida ingen information. De enda sidorna som finns är låneansökningssidor och Leasys allmänna villkor. Eftersom sidan helt saknar svar till vanliga frågor är det svårt att kontrollera närmare innan du ansöker om lån. Till och med telefonnumret till kundtjänst kan vara svårt att hitta, men kundtjänsten är öppen på lördagar (10:00-16:00) såväl som på vardagar (08:00-18:00) och det är inget fel i kvaliteten på tjänsten.

Trygghet med Leasy

Eftersom Leasy ägs av Thorn kan du vara säker på att företaget erbjuder trygga, säkra och bra tjänster. Med Thorns decennier av erfarenhet bakom sig, kan Leasy leverera precis det de lovar, vilket betyder att den som låna pengar av Leasy kommer inte att uppleva några obehagliga överraskningar. Om du vill låna pengar för att köpa hemelektronik har du även möjlighet att finansiera köpet som dock kan bli lite dyrare.

Sammanfattning

Eftersom Leasy beviljar ett stort antal av alla låneansökningar de får, kan de vara ett bra val för många lånesökande. Om du är över 21 och inte har några betalningsanmärkningar uppfyller du Leasys grundkrav. Den som vet precis vad den vill ha och behöver inte ställa några frågor kan få snabb och bra service hos Leasy och stora möjligheter att få ett mindre lån vid tillfälliga brister i ekonomin.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt