Har du många smålån och krediter? Då kan du samla dyra lån och krediter hos en och samma långivare och spara pengar. Du minskar dina kostnader genom att endast ha en långivare att förhålla dig till och därmed sparar du dyra avgifter. Med ett samlingslån får du kontroll på din ekonomi och du kan låna till bättre villkor.

Läs mer nedan och vi visar dig hur du omförhandlar dina lån och hur du kan sänka din månadskostnad.

Fördelar med att samla lån:

  • Få bättre kreditvärdighet.
  • Sänk dina månadskostnader.
  • Få bättre kontroll och en överblick över dina lån.

Vad innebär det att samla lån på ett ställe?

När du samlar dina lån så flyttar du över tidigare lån och/eller krediter till en annan långivare. Du ansöker då om ett lån som motsvarar ditt totala lånebelopp så att dina smålån och krediter betalas av. Du har nu endast en långivare att förhålla dig till.

När en person samlat på sig många smålån och krediter med skyhöga räntor kan det vara svårt att både få en överblick och betala till alla kreditorer varje månad. Det är lätt att man tappar greppet och därmed också tappar kontrollen över sin ekonomi. Smålån som inte blir betalda blir snabbt oerhört dyra med dröjsmålsränta och så småningom inkassoavgifter.

Det finns sätt att då hitta ett lån med längre ränta och bättre villkor. Med refinansiering (som det också kallas när man samlar lån) kan du spara tid, få bättre villkor och minska dina kostnader rejält.

När du blir beviljad ett samlingslån använder du pengarna till att betala av smålånen och blir därmed av med de höga räntorna. Dessutom har du då endast ett lån du behöver tänka på och därmed bara en inbetalning att förhålla sig till.

Du kan få flera slags lån för att samla dina lån och ofta kan du få belopp på helt upp till 500 000 kronor. Det är alltså möjligt att städa upp bland dina lån och samla dem även om du har höga skulder. Detta kan vara en räddning för din ekonomi eftersom du sparar pengar genom refinansiering.

 

Samla-lan

 

Att lösa in dyra lån och krediter – Hur gör man?

Det allra första du bör göra är att skapa dig en överblick över alla smålån och krediter som ska betalas av. Sedan bör du försöka hitta ett lån som kan täcka alla dessa lånekostnader och samtidigt har längre ränta. Du kan till exempel använda vår sida för att hitta det lån som uppfyller dina krav och som passar dig bäst.

Att lösa in lån och krediter är enkelt idag. Du vänder dig helt enkelt till en långivare som erbjuder denna tjänst och ansöker om refinansiering. När du ansöker blir du ombedd att fylla i vilka lån och krediter du har och vilka belopp de är på. Sedan skickar du din ansökan precis som en vanlig låneansökan.

När långivaren har mottagit din ansökan och godkänt den tar de över jobbet! De kontaktar alltså dina gamla långivare och flyttar över lånen. Så du behöver inte krångla med något som helst utan allt sköts av din nya långivare. Det är alltså enkelt och helt okomplicerat att samla dina lån på ett och samma ställe.

När din nya långivare har samlat dina tidigare lån och krediter behöver du bara förhålla dig till den nya långivare. Det betyder att du endast betalar av på ditt lån till dem. Det är alltså mycket mindre risk att du missar en betalning eller glömmer att betala tillbaka. Dessutom har du med stor sannolikhet fått en mycket bra ränta och kan på så sätt sänka månadskostnaden rejält.

 

Samla dina lån hos Lendo

Lendo är en av de största när det kommer till att samla lån. En stor och pålitlig långivare där du kan samla lån till mycket bra ränta och villkor.

 

Vad ska du tänka på när du samlar lån?

För det första är det alltid en bra idé att inte ta dyra smålån och krediter från första början. Men det är lätt hänt och ibland finner man sig i situationer man inte hade föreställt sig och då handlar det bara om att göra det bästa av situationen och ta sig ur den på bästa sätt.

Det allra första och en av de viktigaste sakerna är att snabbt ta kontroll över situationen. Även om det känns jobbigt, så sätt dig ner och skriv upp alla lån du har och vilket belopp de ligger på. Utan en översikt är det omöjligt att göra något åt dina lån. Därför är nr 1 att sätta sig ner och kolla hur mycket man faktiskt behöver låna.

När du sedan ska söka ett lån för att täcka upp dina smålån och krediter bör du jämföra flera olika långivare. Se till så att du söker det lånet som passar just dig och din situation bäst. Ta dig god tid att söka lånet och ta inte bara ”första bästa” som du hittar. Ansök om så lång löptid som du behöver och se över din ekonomi så att du är säker på att du kan betala tillbaka på lånet varje månad.

 

Samla lån med betalningsanmärkningar

Även om du har betalningsanmärkningar behöver det inte vara något hinder för att ansöka om skuldfinansiering. Många långivare har riktat in sig på folk som tidigare har haft det lite svårt med ekonomin. Så även om du har dragit på dig smålån och krediter och har betalningsanmärkningar behöver det inte vara ett hinder. Du kan ansöka om att samla dina lån på ett ställe ändå.

Ofta ska du dock kunna bevisa att din nuvarande ekonomi är relativt god och stabil. Du måste se till att du har möjlighet för att faktiskt klara av månadsbetalningarna som lånet innebär. Det kan därför vara en god idé att göra en budget innan du ansöker så att du vet exakt hur mycket pengar du kan betala av på lånet varje månad.

Du kan också använda dig av en jämförelsetjänst så du inte själv måste hålla koll på var du kan ansöka och inte. Det fungerar som så att du ansöker och den låneförmedlare du ansöker hos hittar sedan de lån som passar dig och som är relevanta. De ser till så att du kan samla dina lån trots betalningsanmärkningar. När de har hittat de långivare som passar dig låter de dem tävla om att ge dig den bästa räntan och de bästa villkoren. De sköter med andra ord allt jobb och du kan förbättra din ekonomiska situation.

 

Behöver du samla lån trots betalningsanmärkningar?

Zmarta är en av de jämförelsetjänster som gör jobbet av dig. Du skickar en ansökan, de hittar rätt långivare och tar fram de bäst villkoren på marknaden åt dig.

 

Samla lån utan UC

Det finns långivare där du kan samla lån utan UC. UC är inte det samma som kreditupplysning som många kan tro. Vill du läsa mer om UC kan du gå till denna sidan.

Du kan leta efter långivare som inte använder sig av UC om du inte vill att låneansökan ska registreras där. Fördelarna med att låna hos någon som inte använder sig av UC är många. Till exempel kan långivaren inte se UCs register, det vill säga att de inte kan se hur många låneansökningar du har registrerade hos UC sedan tidigare. Den låneansökan du gör registreras inte heller hos UC och påverkar därmed inte din kreditvärdighet i framtiden.

 

Öka dina chanser när det kommer till att lösa in lån

Innan du ansöker om att få samla dina lån hos en långivare finns det ett par saker du bör vara medveten om. Då kan du snabba på behandlingen och slipper slösa onödig tid på att komplettera med uppgifter. Tänk på att dina smålån hela tiden tickar på med ränta och eventuella andra avgifter.

 

1. Skapa en överblick

Det gäller att ha koll på hur många lån och krediter du vill ha skuldfinansierade och vilka belopp de är på. Sammanställ alla i ett dokument och kontrollera att du inte glömmer någon. När det kommer till att spara pengar genom refinansiering är koll och kontroll A och O.

 

2. Sök flera lån samtidigt

Det är inga problem att söka flera refinansieringslån samtidigt. Om du får ett ”ja” från flera håll väljer du helt enkelt de som kan ge dig den bästa räntan och de bästa villkoren. Vissa är dessutom snabbare än andra och ofta kan du få svar redan samma dag. På så sätt ligger du också i ett bra läge om du vill omförhandla dina lån eller villkor som långivarna ger.

 

3. Ha koll på din ekonomi

Med en ordnad ekonomi är dina möjligheter stora. Även om du har haft betalningssvårigheter tidigare är det inte synonymt med en dålig ekonomi, och det vet långivarna! Så även om du haft det knaggligt innan kan du utan problem ansöka om att samla dina lån. Om du har bra koll på dina inkomster och utgifter och uppvisar ett moget förhållande till din ekonomi är det få saker som sätter stopp.

Se refinansieringen som en chans att städa upp i ekonomin. Du får en ny chans att göra rätt. Du har nu en bättre kreditvärdighet och kan spara pengar genom att dina månadsutgifter har minskat. Därmed får du automatiskt en bättre ekonomi.

 

Ytterligare saker som ökar dina chanser:

  • Du är 21 år eller äldre
  • Du har en medsökande
  • Du har fast inkomst