Recension av Easycredit

EasyCredit är en långivare med stor erfarenhet inom branschen. Tjänsten lanserades först 2007, och har sedan dess hjälpt många kunder med både kontokrediter och samlingslån.

Företaget är sedan 2020 en del av Northmill, vilket gör att det inte går att ta några nya lån genom EasyCredit, du blir istället hänvisad direkt till Northmill. Här erbjuds dock i princip samma tjänster, därmed blir det ingen större förändring för kunderna.


Om Easycredit

Hos EasyCredit, numera Northmill, kan du ta en kontokredit upp till 50.000 kronor, vilket i princip fungerar som ett kreditkort, men du får istället in pengarna på ditt konto i samband med uttag. Därmed är detta ett bra alternativ för dig som vill ha in pengarna på kontot, snarare än på ett specifikt kort.

De erbjuder även samlingslån upp till 300.000 kronor, och riktar främst in sig mot de med dyra krediter och lån. Räntan är individuell och rörlig, vilket betyder att det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör hur dyrt lånet blir.

Räntorna ligger dock i linje med vad som förväntas vid samlingslån, och om du har bra ekonomiska förutsättningar finns det möjlighet för betydliga sänkningar i jämförelse med skulder från kreditkort och högkostnadskrediter.

Här erbjuds även låneskydd, tillsammans med sparkonton och kort som är kopplade till kontokrediten. Därmed finns det möjlighet att samla flera olika tjänster hos den här aktören, något som ökar förhandlingsutrymmet.

Sammanfattning av recension

EasyCredit är numera en del av Northmill, men här erbjuds samma tjänster som tidigare, tillsammans med ett flertal andra alternativ som du kan vara intresserad av. Räntorna är bra och kan konkurrera med de flesta inom branschen, samtidigt som användarupplevelsen är bra nog att de flesta ska kunna använda sidan utan problem.

Behandlingstiden är rimlig, och vid godkänd ansökan kan du förvänta dig relativt snabba utbetalningar. Kundtjänsten lever även upp till förväntingarna.


Kundtjänst

Med samma goda service som hos Credigo har Easycredit flera olika sätt du kan kontakta deras kundtjänst. Förutom telefon kan du även skicka e-post eller använder deras livechat på hemsidan. Easycredit kan även kontaktas på sociala medier med generella frågor. Kundtjänsten är öppet mellan 08.00 – 19.00 på måndagar till fredagar. Deras hemsida innehåller mycket användbar information inklusive omfattande prisuppgifter och en ekonomisk ordlista.

De erbjuder hög kvalitet med duktiga medarbetare och sunda villkor. Företaget är anslutet till SKEF – snabblåneföretagens egen branschorganisation som granska låneföretag och jobbar för att höja kvaliteten på marknaden.


Pris

De räntor och avgifter som EasyCredit erbjuder är ganska bra i jämförelse med vad många av deras konkurrenter erbjuder. Det faktum att du endast betalar för det som du utnyttjar vad gäller kontokrediten är även en stor fördel för dig som inte vill utnyttja hela beloppet.


Användarupplevelse

Den användarupplevelse som EasyCredit erbjuder är modern och smidig. Hemsidan är utformad för att vara enkel att förstå, tillsammans med bra menysystem och en stor mängd information. Något som dock saknas är ett låneverktyg som visar totala kostnader, detta gäller dock endast för samlingslånen.


Behandlingstid

Det är lätt att ansöka om ett lån hos Easycredit. Du kan antingen fylla i formuläret på deras webbplats eller ringa till deras kundtjänst. Om du ansöker online får du besked direkt på skärmen och kan signera lånet med e-legitimation. Det betyder att du kan få väldigt snabba utbetalningar när du lånar pengar hos Easycredit.

Om du tecknar ett mikrolån eller kvartalslån och du har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken kan du få tillgång till pengarna redan efter en timme under Easycredits öppettider. Vid betalningar till andra banker får du pengarna samma vardag om ditt lån beviljas innan 13:30 annars når pengarna ditt konto nästföljande bankdag. Vid årslån får du pengarna inom 2-3 bankdagar oavsett bank.


Andra fördelar

Förutom kontokredit och samlingslån erbjuds även låneskydd som ger dig en ökad säkerhet ifall du förlorar jobbet. Du kan även öppna sparkonton utan avgifter och med insättningsgaranti, samt att det även erbjuds ett kort som är sammankopplat med en kontokredit.


Fördelar med Easycredit

  • Erbjuder många olika alternativ
  • Endast ränta på det du utnyttjar (kontokredit)
  • Möjlighet att samla lån

Easycredit Nackdelar

  • Inget låneverktyg för samlingslån
  • Dyra räntor om du har dåliga ekonomiska förutsättningar

Kundtjänst

En bra kundtjänst är ett måste för aktörer som erbjuder lån och kontokrediter, något som EasyCredit självklart känner till. På hemsidan finns både frågor och svar, men även hjälpsamma artiklar som ger dig möjlighet att få mer information om deras tjänster, men även om lån och krediter generellt sett.

Om du vill höra av dig till deras kundtjänst finns de tillgängliga på sociala medier som Facebook och Instagram, men du kan även skicka mail eller ringa till deras representanter.

Tyvärr har deras kundtjänst endast öppet på vardagar mellan 08:00-19:00, vilket gör att du behöver vänta på hjälp om du har frågor under kvällstid eller på helger.

När du väl får kontakt med deras kundtjänst kan du dock förvänta dig ett professionellt bemötande. Deras medarbetare är både trevliga och utstrålar kompetens, samtidigt som de är förstående och tillmötesgående vad gäller kundens situation.

Företagsinformation

FöretagEasyCredit
AdressRegeringsgatan 20, 111 53 Stockholm​
E-postinfo@zmarta.se
Telefon08-21 22 12

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 19:00
Tisdag08:00 – 19:00
Onsdag08:00 – 19:00
Torsdag08:00 – 19:00
Fredag08:00 – 19:00
LördagStängd
SöndagStängd

Pris

Hos EasyCredit kan du förvänta dig en rörlig och individuell ränta som sätts utifrån dina individuella förutsättningar. Den kontokredit som erbjuds är självklart kopplad till dyra räntor, men här betalar du endast ränta för det belopp som utnyttjas. 

Om du väljer att samla lån kan du istället få en lite bättre ränta. De samlingslån som erbjuds är i de flesta fall billigare än kontokrediter, kreditkortsskulder eller högkostnadskrediter, vilket gör detta till ett bra alternativ om du är på jakt efter att sänka kostnaderna. 

Exakt hur dyra räntorna blir skiljer sig ganska drastiskt beroende på dina individuella förutsättningar. Om du har en stabil och bra ekonomi kan du förvänta dig en bra ränta, medan de med lite sämre ekonomi kommer få en dyrare ränta. 

De räntor som erbjuds är varken bra eller dåliga, de ligger helt enkelt i linje med vad som förväntas för dessa typer av lån och krediter. Det är dock kostnadsfritt att ansöka om ett lån eller kontokredit. Du betalar endast om du väljer att acceptera villkoren och skriver på kontraktet.


Krav för Easycredit

De krav som ställs är följande:

  • Minst 20 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Tillgång till BankID

Utöver detta görs en individuell kreditbedömning för att avgöra huruvida du kvalificerar för ett lån eller kontokredit.


Användarupplevelse

EasyCredit erbjuder en bra användarupplevelse, oavsett vilken typ av tjänst du är intresserad av. Bäst upplevelse hittar du dock för deras kontokrediter. Här bidrar de med en tydlig överblick över vad kontokrediten kommer att kosta, tillsammans med en smidig ansökningsprocess.

Vid godkänd ansökan är det sedan enkelt att föra över pengar till ditt bankkonto, samtidigt som du får en bra överblick över krediten direkt i deras gränssnitt.

Vad gäller samlingslån är upplevelsen bra, men inte riktigt lika bra som för kontokrediten. De hade kunnat förbättra upplevelsen genom att bidra med ett verktyg som bidrar med en överblick över kostnaderna, men är möjligtvis något som kommer i framtiden.

Om vi bortser från detta erbjuder de en bra upplevelse från början till slut, mycket tack vare den avskalade designen, ypperliga menysystemet och implementationen av BankID som verifieringsmetod. 


Behandlingstid

Hur lång behandlingstiden är skiljer sig beroende på vilken typ av tjänst du är intresserad av. Om du tar en kontokredit kan du i många fall få pengarna till kontot samma dag, men för samlingslån gäller istället 1-2 bankdagar efter godkänd ansökan.

Hur lång tid det tar att få ansökan godkänd varierar beroende på om det saknas uppgifter, hur stort lån du är intresserad av, samt huruvida företaget har frågor angående din ansökan. Om du ansöker i god tid innan stängning är det vanligt att din ansökan behandlas samma dag, men detta kan variera beroende på hur mycket de har att göra, tillsammans med ett flertal andra faktorer.

Notera att företaget endast behandlar ansökningar under öppettider, därmed kommer du behöva vänta betydligt längre om du ansöker sent under fredagen eller under helgen.


Andra fördelar

Hos EasyCredit (numera Northmill) hittas ett flertal andra tjänster förutom deras kontokrediter och samlingslån. Här kan du öppna ett sparkonto kostnadsfritt, och kommer självklart med den statliga insättningsgarantin.

Utöver detta kan du försäkra dina lån och krediter, vilket skyddar dig om du blir av med jobbet eller blir sjuk. Kostnaderna för dessa är fasta, och baseras på en procentuell sats av den avtalade fasta månadskostnaden.

Du kan även välja att skaffa ett kort som är kopplat till din kontokredit, vilket gör att du slipper föra över pengar till ditt bankkonto.

Slutligen kan du använda dig av betala senare eller delbetalning om du handlar hos någon av deras utvalda butiker, och fungerar ungefär som Klarna.


Slutsats

EasyCredit existerar inte längre på egen hand, utan är istället en del av Northmill. Här erbjuds i princip samma tjänster som tidigare, men i större skala och under namnet Northmill.

De samlingslån och kontokrediter som företaget erbjuder bidrar med konkurrenskraftiga räntor och villkor, vilket är anledningen till varför de är bland de mest populära långivarna i branschen. Här finns även ytterligare tjänster, såsom låneskydd, sparkonton och kort. Därmed är det numera mer av en helhetslösning, snarare än en renodlad långivare.

Räntorna är rörliga och sätt individuellt enligt dina personliga förutsättningar. Därmed går det även att påverka räntan genom förhandling, speciellt om du väljer att samla flera tjänster hos företaget.

Användarupplevelsen är bra på det stora hela, även om det finns vissa parametrar att förbättra. Hur som helst kommer du med allra största sannolikhet inte stöta på några problem under processens gång, och om du gör det finns det en bra kundtjänst att luta sig tillbaka mot.

Överlag är EasyCredit ett bra alternativ, och kan mäta sig med större delen av deras närmaste konkurrenter vad gäller både användarupplevelse och priser!

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Easycredit

Senaste nytt