Recension av Lendo

Lendo är en framstående aktör inom branschen och erbjuder en plattform där kunder enkelt kan jämföra och välja mellan olika lånealternativ. Med en stark närvaro i Sverige fokuserar Lendo på att ge sina kunder klarhet, enkelhet och värde i deras låneupplevelse.

Tjänsten är även helt och hållet kostnadsfri att använda, oavsett om du väljer att ta ett lån eller inte.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

798 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.4
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Kolla din ränta
 • Låna tryggt och säkert
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 200 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 274 411 kr | Månadskostnad: 1 905 kr | Effektiv årsränta: 5.69% | Övriga avgifter: 0 kr | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 2.95% – max. 29.95% | Effektiv ränta max: 29.95%. (Annons)

Om Lendo

Lendo är inte bara en av Sveriges mest kända låneförmedlare, utan också en innovatör inom finansiella tjänster. Med möjligheten att jämföra lånebelopp upp till 600.000 kr, har Lendo revolutionerat sättet konsumenter hanterar sina finanser. Genom deras smidiga jämförelsetjänst kan kunder snabbt få tillgång till en rad olika låneerbjudanden, vilket sparar både tid och pengar.

När du ansöker om ett lån genom Lendo, får du inte bara ett låneerbjudande. Istället får du flera förslag från olika kreditgivare, vilket ger dig möjligheten att jämföra och välja det erbjudande som passar bäst för just din ekonomiska situation. Detta är möjligt tack vare Lendos samarbete med en mängd partners, inklusive välkända banker som Swedbank, Ikano Bank, och Santander, samt kreditgivare som SevenDay, Avida Finans, och Svea Ekonomi.

Ansökningsprocessen är enkel och direkt: allt sker online på Lendos webbplats, och det bästa av allt är att det inte finns några dolda avgifter. Lendo tar ut en avgift från sina samarbetspartners, vilket innebär att det inte tillkommer några räntepåslag eller extra kostnader för dig. Efter att din ansökan har behandlats, presenteras du för flera låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro jämföra räntor och villkor innan du fattar ett beslut.

Sammanfattning av recension

Lendo är en pålitlig jämförelsetjänst för diverse finansiella behov i Sverige, inklusive privatlån, företagslån och bolån. De samarbetar med olika kreditgivare och erbjuder även lån till personer med betalningsanmärkningar. Deras användarvänliga plattform, transparenta kostnader och tillgängliga kundtjänst stärker förtroendet hos kunderna. 

Lendo strävar efter att erbjuda mervärde genom trygghetsförsäkringar och möjlighet till att jämföra samlingslån. Det är en utmärkt resurs för skräddarsydda finansiella lösningar i Sverige.


Kundtjänst

10

Detta är en erfaren och pålitlig låneförmedlare med bra kundtjänst. De erbjuder jämförelser av olika typer av lån, samtidigt som de tillhandahåller generösa öppettider, personlig rådgivning och snabb svarstid. Extern feedback bekräftar deras lyhördhet och professionalism, vilket stärker deras rykte för högkvalitativ kundvård och support.


Pris

10

Konkurrenskraftiga priser och transparens är viktigt för Lendo. Deras flexibilitet tillåter kunder att välja det bästa lånet med lägst ränta och bästa villkor. Låntagare kan också lösa sina lån i förväg utan extra kostnader. Lendo prioriterar transparens och anpassar räntor efter kreditvärdighet och andra faktorer för ansvarsfull långivning.


Användarupplevelse

10

Deras webbplats erbjuder en användarvänlig och ren design som gör det enkelt att navigera oavsett enhet. Ansökningsprocessen är snabb, och de prioriterar tydlig information om lån, räntor och villkor. Kundtjänsten är tillgänglig via flera kanaler, och webbplatsen är mobilanpassad.


Behandlingstid

10

Låneprocessen är snabb och effektiv. Efter en enkel digital ansökan tar de omedelbart kontakt med upp till 40 långivare och ger dig flera erbjudanden att jämföra. Deras fokus på en smidig kundupplevelse och snabb behandlingstid, med e-postmeddelanden för uppdateringar, ger dig tid att fatta välinformerade beslut.


Andra fördelar

5

Lendo utmärker sig genom att erbjuda kunderna ekonomiska verktyg som konsolidering av lån och trygghetsförsäkringar för ökad ekonomisk trygghet. Deras användarvänliga teknologi och app förenklar hanteringen av lån. Lendo visar starkt engagemang för kundservice och välbefinnande, vilket attraherar låntagare i Sverige.


Lendo Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
2.95 % 29.95 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Lendo – Lån

Lendo

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 6.06 – 11.95 %
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

 • Brett utbud av finansiella produkter och lån
 • Samarbetar med kreditgivare som accepterar betalningsanmärkningar
 • Tydlig och användarvänlig plattform för enkel hantering

Nackdelar

 • Inte säkert att du får svar från samtliga av deras partners
 • Trygghetsförsäkring kan öka kostnaden för lånen
 • Använder Upplysningscentralen för kreditupplysningar

Kundtjänst

10

Lendo har många års erfarenhet av att förmedla lån och håller hög kvalitet. Företaget ger bra hjälp och stöd oavsett om du vill låna pengar eller lösa småkrediter och avbetalningar.

Företaget erbjuder bra kundtjänst både via deras webbsida och via telefon. Kundservicen är öppen samtliga vardagar för bolån, och erbjuder generösa öppettider. För övriga lån är kundservicen öppen även under helg. Servicenivån är hög och deras personliga och professionella kundtjänst erbjuder även personlig rådgivning och kontakt.

Att hitta information på deras webbplats är enkelt, med en särskild kundtjänstsida som ger svar på vanliga frågor och direkta kontaktalternativ, inklusive telefon, e-post och Facebook. Företaget svarar på förfrågningar inom 24 timmar på arbetsdagar, vilket visar deras åtagande för effektiv och lyhörd service.

Externt har Lendos kundtjänst ett starkt rykte, med positiv feedback som framhäver företagets lyhördhet, professionalitet och hjälpsamhet. Detta solida rykte understryker Lendos engagemang för att upprätthålla höga standarder för kundvård och support.

Företagsinformation

FöretagLendo
Adress
E-postkundservice@lendo.se
Telefon0771 – 13 13 10

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 20:00 (kortare tider för bolån)
Tisdag08:00 – 20:00 (kortare tider för bolån)
Onsdag08:00 – 20:00 (kortare tider för bolån)
Torsdag08:00 – 20:00 (kortare tider för bolån)
Fredag09:00 – 17:00 (kortare tider för bolån)
Lördag10:00 – 14:00 (ej bolån)
Söndag10:00 – 14:00 (ej bolån)

Pris

10

När det gäller prissättning och effektiv ränta erbjuder Lendo konkurrenskraftiga villkor som speglar deras starka ställning på den svenska marknaden. Räntan bestäms individuellt av kreditgivare, och eftersom Lendo tillhandahåller flera låneerbjudanden, har kunder möjlighet att välja det lån som erbjuder den lägsta räntan och de bästa villkoren. Detta är särskilt fördelaktigt eftersom det ger konsumenterna makt att göra ett informerat val baserat på deras specifika ekonomiska situation.

Hos alla banker som samarbetar med Lendo kan du lösa ditt lån i förväg om du vill. Det innebär att du kan betala av hela lånet när du vill utan att extra kostnader tillkommer. Denna flexibilitet är ett stort plus för många låntagare, eftersom det ger dem friheten att hantera sina skulder på sina egna villkor.

Information om räntor, effektiv ränta och andra priser är lättillgängliga på Lendos webbplats, vilket visar på företagets åtagande om transparens. De är öppna med att räntor och villkor kan variera beroende på individens kreditvärdighet och andra faktorer, vilket är en viktig aspekt av ansvarsfull långivning.


Krav

 • Minimiålder: 18 år.
 • Medborgarskap: Folkbokföring i Sverige minst ett år
 • Inkomst: Minsta 110.000 kronor per år
 • Skuldsaldo: Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna
 • Bankkonto: Måste ha ett svenskt bankkonto

Användarupplevelse

10

Deras webbplats erbjuder en användarvänlig upplevelse, oavsett om du besöker den via mobil eller dator. Webbplatsens design är ren och intuitiv, vilket gör det enkelt för användare att navigera och hitta den information de behöver. Ansökningsprocessen är smidig och kan slutföras på bara några minuter, vilket är en stor fördel för dem som söker snabba alternativ för deras finansiella behov.

En av de mest framträdande aspekterna av användarupplevelsen är den tydliga och lättillgängliga informationen. Lendo lägger stor vikt vid transparens, vilket återspeglar hur de presenterar detaljer om lån, räntor och villkor. Denna öppenhet sträcker sig även till deras kundtjänst, som är lätt att nå via flera kanaler, inklusive telefon, e-post och sociala medier.

Webbplatsen är optimerad för mobilanvändning, vilket säkerställer att användarna har en konsekvent upplevelse oavsett vilken enhet de använder. Detta är särskilt viktigt i dagens digitala samhälle, där många föredrar att hantera finansiella ärenden via mobilen.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden för lån är effektiv och snabb, vilket är avgörande för kunder som behöver snabb tillgång till finansiering. Efter att du har skickat in din ansökan digitalt, vilket är en enkel process som tar ungefär två minuter, börjar Lendo omedelbart arbeta med att samla erbjudanden från upp till 40 långivare. Detta innebär att du snabbt får flera låneerbjudanden att jämföra, vilket ger dig möjlighet att välja det som bäst passar dina behov och din ekonomiska situation.

En viktig aspekt av Lendos tjänst är att de strävar efter att processen ska vara så smidig som möjligt för kunden. De digitala processerna hos de banker och långivare de samarbetar med är utformade för att vara enkla och effektiva, vilket innebär att handläggningstiden inte drar ut på tiden. Du får meddelande via e-post så snart din ansökan är färdigbehandlad och när samtliga långivare har haft möjlighet att granska din ansökan.

Dessutom är ditt lånelöfte genom Lendo giltigt i 30 dagar, vilket ger dig gott om tid att fatta ett välgrundat beslut. Genom att använda Lendo kan du känna dig trygg i vetskapen om att du inte bara får tillgång till de bästa möjliga lånevillkoren utan också en snabb och effektiv service.


Andra fördelar

5

Lendo skiljer sig från konkurrenterna genom att erbjuda en rad ytterligare fördelar som förbättrar den totala kundupplevelsen. Förutom att förmedla lån, fokuserar Lendo på att ge sina kunder verktyg och resurser för att förbättra deras ekonomiska hälsa. Ett exempel är möjligheten att konsolidera lån, vilket kan hjälpa kunder att sänka sina månadskostnader genom att samla befintliga smålån och krediter i ett enda, mer hanterbart lån.

Dessutom erbjuder Lendo sina kunder en trygghetsförsäkring, vilket ger extra skydd i händelse av oförutsedda livshändelser som kan påverka återbetalningsförmågan. Denna tjänst visar Lendos åtagande att erbjuda lösningar som inte bara är ekonomiskt fördelaktiga utan också bidrar till kundernas totala välbefinnande.

Lendo står också ut genom sin användning av teknologi för att förbättra kundupplevelsen. Deras webbplats och mobilapp är utformade för att vara så tillgängliga och användarvänliga som möjligt, vilket gör det enkelt för kunder att hantera sina lån, se deras låneerbjudanden och till och med göra ansökningar direkt från sina enheter.


Ytterligare information

Förutom privatlån erbjuder de också jämförelse av företagslån och bolån, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för de som vill jämföra flera olika typer av lån. De har även specialiserade tjänster som billån och båtlån, vilket visar deras mångsidighet som finansiell tjänsteleverantör.

En annan viktig aspekt av Lendo är deras engagemang för kundens finansiella välbefinnande. De erbjuder en rad resurser, inklusive en lånekalkylator och informativa artiklar, för att hjälpa kunderna att fatta välgrundade beslut. Deras webbplats är också en värdefull resurs för att lära sig mer om lån och hantering av personlig ekonomi.

Lendo erbjuder dessutom en trygghetsförsäkring, vilket är en viktig tjänst för de som söker extra säkerhet i osäkra tider. Denna försäkring kan ge kunderna sinnesro, vilket är ovärderligt när det gäller finansiella åtaganden.


Slutsats

Med ett brett utbud av produkter, från jämförelse av privatlån till företagslån och bolån, tillgodoser de en rad olika kundbehov. Eftersom Lendo samarbetar med flera stora och stabila kreditgivare kan de erbjuda lån även till sökande med betalningsanmärkningar. Deras kostnadsfria tjänster betyder att du enkelt kan jämföra flera låneerbjudanden, och deras personliga service och rådgivning betyder att du alltid får den hjälp du behöver för att välja rätt lån.

Lendos plattform är utformad för att vara användarvänlig, vilket gör det enkelt för kunder att navigera och hantera sina lån. De är också transparenta när det gäller kostnader och villkor, vilket är avgörande för att bygga förtroende för kunderna. Dessutom är deras kundtjänst lättillgänglig och har ett högt anseende, vilket understryker deras engagemang för kundnöjdhet.

Ytterligare fördelar som trygghetsförsäkring och möjligheten att konsolidera lån visar Lendos åtagande att erbjuda värde utöver deras primära tjänster

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Lendo

Recensioner: 2960 • Bra
TrustScore: 4.5 4.5
5 stjärna
81%
4 stjärna
11%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
5%
M
Magnus 3 Recensioner
TrustScore: 5

Snabb och enkel hantering av lån

Snabb och enkel hantering av lån

AJ
Ayham Jneidi 3 Recensioner
TrustScore: 5

Jätte bra

Låna pengar

S
Salem 1 Recension
TrustScore: 5

Strålande

Snabbheten. Tack

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt