Lendo - är de bäst och billigast?

Lendo är bland Sveriges mest kända låneförmedlare, med lånebelopp upp till 500.000 kr. Med deras smidiga jämförelsetjänst får du snabbt olika låneerbjudanden.

15 har valt detta lån under de senaste 31 dagarna
Lånebelopp 10 000 - 50 000 kr
Varaktighet 12 - 80 månader
Effektiv ränta 9.45 - 29.49 %
Utbetalning I morgon 08:00
  • Lån utan säkerhet til en låg ränta
  • Utbetalning samma dag eller senast nästa bankdag
  • Inga krav på minimum inkomst
Låneexempel Nordiclån: Om du lånar 20 000:- i 72 månader så betalar du 513:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 38 245:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 27,35% (2018-01-02), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.
4.8
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
5
Pris
5
Användarupplevelse
5
Behandlingstid
4
Extra fördelar
5

Lendo är en av Sveriges mest kända låneförmedlare. Genom att ansöka om lån hos Lendo, får du flera låneerbjudande från olika kreditgivare som du sen kan jämföra för att välja det bästa erbjudandet för din situation.

Lendo
Lendo

Gå till Lendo här >

Lånevillkor

Lendo har olika krav beroende på om du har betalningsanmärkningar eller inte och hur mycket du vill låna. Deras grundkrav är att du måste vara över 18, folkbokförd i Sverige minst ett år och skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader.

Om du inte har betalningsanmärkningar och vill låna upp till 30.000 kr, måste du ha en årsinkomst som överstiger 100 000 kr. Om du har ett vikariat, provanställning eller tidsbestämd anställning, måste du ha minst 6 månader kvar av din anställningstid. Vid högre lånebelopp måste du ha fast inkomst från arbete eller pension på minst 110 000 kr. Om du har upp till 6 betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån upp till 150 000 kr om din årsinkomst är minst 120 000 kr.

Hos Lendo kan du ansöka om lån från 5 000 kr och upp till 500 000 kr. Lendo tar bara en kreditupplysning hos UC som skickas till deras samarbetspartners. Det betyder att du får jämföra många olika låneerbjudande utan att få många kreditupplysningar registrerad hos UC, utan endast en kreditupplysning tas.

Räntan sätts individuellt av kreditgivare och eftersom du får flera låneerbjudanden kan du välja det lånet med den lägsta räntan och de bästa villkoren. Hos alla banker som samarbetar med Lendo kan du lösa ditt lån i förväg om du vill. Det vill säga att du kan betala av hela lånet när du vill utan att extra kostnader tillkommer.

Lån och ansökningsprocessen

Lendo samarbetar med 17 partners som inkluderar banker som Swedbank, Ikano Bank och Santander, men även kreditgivare som SevenDay, Avida Finans och Svea Ekonomi. Du kan ansöka om lån direkt på Lendos webbsida helt utan kostnad – Lendo tar ut en avgift från sina samarbetspartners och försäkrar att det inte tillkommer räntepåslag eller extra kostnader till dig. Du får sedan flera låneerbjudande och kan jämföra räntor och villkor innan du bestämmer dig för vilket lån du vill teckna.

När du har bestämt dig, måste du skriva på ett skuldebrev. Hur du skriver under beror på vilken bank du har valt att teckna lån med. Du kan få skuldebrevet via posten som du sedan skriver under och skickar tillbaka, eller kan du få möjlighet att gå in till banken under kontorstid för att skriva under skuldebrevet och få pengarna överfört till ditt bankkonto direkt. Vissa banker erbjuder signering online med BankID, och i så fall kan pengarna överföras direkt till ditt bankkonto eller de kan skickas via post som utbetalningsavi som du sedan löser in hos din bank.

Service och kvalitet

Lendo har många års erfarenhet av att förmedla lån och håller hög kvalitet. Företaget ger bra hjälp och stöd oavsett om du vill låna pengar eller lösa småkrediter och avbetalningar.

Trygghet hos Lendo

Eftersom Lendo har många år i branschen har de utvecklat några av branschens bästa tjänster när det gäller låneförmedling. Det är ett stabilt och tryggt företag som ofta får höga betyg av användare. Eftersom företaget är så välkänt får det många låneansökningar. En stor del av ansökningar blir godkända, men procentuellt är de godkända ansökningar lägre än hos andra kreditgivare.

Sammanfattning

Eftersom Lendo samarbetar med flera stora och stabila kreditgivaren kan de erbjuda lån även till sökande med betalningsanmärkningar. Deras kostnadsfria tjänst betyder att du kan enkelt jämföra flera låneerbjudande och deras personliga service och rådgivning betyder att du får alltid det hjälp du behöver för att välja rätt lån.

Kontakt med Lendo banker

Lendo banker är ett stort och välkänt företag som erbjuder bra kundtjänst både via deras webbsida och via telefon. Deras banker har öppettider för kontakt är mellan 08:00 och 18:00 måndag till torsdag, 08:00 och 17:00 på fredagar och även mellan 10:00 och 14:00 på lördagar. Servicenivån är hög och deras personliga och professionella kundtjänst erbjuder även personlig rådgivning och kontakt.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.