Recension av Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett stort och tryggt bolag som sedan länge hjälpt kunder med lån och krediter. De erbjuder dessutom kreditkort och sparkonto.

5 000 - 600 000 kr Lånebelopp
10.33 - 43.98 % Effektiv ränta
12 - 180 månader Löptid
23 år Ålder
  • Samla lån och krediter
  • Tryggt och säkert företag
  • Låna utan säkerhet
Låneexempel Bank Norwegian: Låna 65 000 kr i 5 år. Effektiv årsränta 15,88%. Etableringsavgift 399 kr samt 19 kr/mån. Totalt 91 866 kr. Max effektiv årsränta 43,98%.
5/5 Recenserad av Fairlån
Betyget är baserat på ett antal faktorer, inklusive kundservice, tillgängliga lån och feedback från användare.

Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolaget Norwegian som är den tredje största lågprisflygbolag i Europa. Den är en mycket populär långivare i Sverige och ett tryggt bolag som brukar godkänna en stor del av låneansökningar de får.

Lånevillkor

Bank Norwegian  är lite annorlunda från andra långivare eftersom de har en förhållandevis låg åldersgräns. Hos Bank Norwegian behöver du bara ha fyllt 18 för att ansöka om ett lån. Däremot får du inte har några betalningsanmärkningar. Bank Norwegian har även krav på att du måste ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 36 månader tillbaka innan du ansöker om lån. Förutom de här kraven tar Bank Norwegian även en kreditupplysning hos UC.

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om lån mellan 5 000 kr och 600 000 kr och de kan hjälpa dig att lösa in andra dyra krediter eller avbetalningar hos andra kreditbolag. Du får själv bestämma löptiden själv och upp till 15 år. Du kan på så sätt styra hur mycket du måste betala av varje månad när du betalar av ditt lån. Du har alltid rätt att betala av hela eller större delar av lånet när som helst utan extra kostnad. Bank Norwegian erbjuder bara ett lån per person så om du redan har ett lån hos dem får du inte ansöka om fler. I vissa fall kan du däremot ansöka om utökning av ditt befintliga lån.

Lån hos Bank Norwegian är annuitetslån med rörlig individuell ränta. Det tillkommer även en etableringskostnad på 399 kr samt en mindre administrationsavgift varje månad. Det betyder att den effektiva räntan kommer att vara högre än lånets ränta.

Låneansökningsprocessen

Att ansöka om lån hos Bank Norwegians webbsida är enkelt. Du svarar på några frågor om din ekonomi, anställning och civilstånd samt nationalitet. Om du vill lösa in andra lån får du även ange vilka lån du vill lösa in och storleken på lånen. Du får ett låneerbjudande direkt och du kan även acceptera direkt på internet genom att signera lånet med e-legitimation.

Hela låneprocessen är snabb och kan fullföljas såväl i mobil som på datorn. Utbetalningstiden brukar vara ca 2 bankdagar, vilket betyder att du inte kan få pengarna utbetalat till ditt konto under helgen.

Service och kvalitet

Bank Norwegian erbjuder bra service och du kan kontakta kundtjänst närsomhelst via ett formulär på deras webbsida. De erbjuder även telefontider måndag till fredag mellan 10-16, men det förekomma långa väntetider. Vissa kunder har visat missnöje gentemot kundservice, men de flesta upplever goda erfarenheter när de tar kontakt med deras kundtjänst.

Deras webbsida kunde vara lite enklare att använda men et är lätt att hitta ansökningsblanketten för lån. Dock kan det vara svårare att hitta grundlig information om lånen och allmän information. En bra sak med Bank Norwegian är att de även erbjuder kreditkort och sparkonto som du snabbt kan ansöka om online. Därmed kan du samla hela din ekonomi på ett och samma ställe.

Trygghet hos Bank Norwegian

Genom att Bank Norwegian är en del av ett stort och framgångsrikt företag kan du känna dig trygg när du ansöker om lån hos dem. Om du även ansöker om sparkonto skyddas dina sparpengar av den norska insättningsgaranti som skyddar upp till 2 000 000 NOK.

Sammanfattning

Bank Norwegian får ofta höga betyg på alla områden men deras räntor kan vara något högre än hos andra kreditbolag. Det är oftast lättare att bli beviljad ett lån hos Bank Norwegian och du kan få pengarna inom några dagar. Eftersom de även erbjuder kreditkort och sparkonto kan du samla dina finansiella tjänster på ett ställe och se en sammanställning av alla dina lån, krediter och sparade pengar på ett och samma ställe.

Med ett stort och tryggt bolag kan du känna dig säker om du ansöker om lån hos Bank Norwegian.