Bank Norwegian – är de bäst och billigast?

Bank Norwegian är ett stort och tryggt bolag som sedan länge hjälpt kunder med lån och krediter. De erbjuder dessutom kreditkort och sparkonto.

Ny produkt
7.0
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Utbetalning I morgon 08:00
  • Ansökningsproces 100% online
  • Låna utan säkerhet
Exempel: Kreditbelopp: 70 000 kr | Återbetalningsperiod: 5 år | Exempelräntan 13,06% | Effektiv ränta: 11,49% | Totalt att betala: 94 148 kr | Månadskostnad: 1 531 kr | Lånetid 1-15 år

Bank Norwegian

9.6
Customer service
10
Processing time
10
Price
8
Extra benefits
10
User experience
10
Bank Norwegian Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
6.16 % 28.44 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolaget Norwegian som är den tredje största lågprisflygbolag i Europa. Den är en mycket populär långivare i Sverige och ett tryggt bolag som brukar godkänna en stor del av låneansökningar de får.

Bank Norwegian
Bank Norwegian

Gå till Bank Norwegian här >

Lånevillkor Bank Norwegian Sverige samt ränta

Bank Norwegian  är lite annorlunda från andra långivare eftersom de har en förhållandevis låg åldersgräns. Hos Bank Norwegian behöver du bara ha fyllt 18 för att ansöka om ett lån. Däremot får du inte har några betalningsanmärkningar. Bank Norwegian har även krav på att du måste ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 36 månader tillbaka innan du ansöker om lån. Förutom de här kraven tar Bank Norwegian även en kreditupplysning hos UC.

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om lån mellan 5 000 kr och 600 000 kr och de kan hjälpa dig att lösa in andra dyra krediter eller avbetalningar hos andra kreditbolag. Du får själv bestämma löptiden själv och upp till 15 år. Du kan på så sätt styra hur mycket du måste betala av varje månad när du betalar av ditt lån. Du har alltid rätt att betala av hela eller större delar av lånet när som helst utan extra kostnad. Bank Norwegian erbjuder bara ett lån per person så om du redan har ett lån hos dem får du inte ansöka om fler. I vissa fall kan du däremot ansöka om utökning av ditt befintliga lån.

Lån hos Bank Norwegian är annuitetslån med rörlig individuell ränta. Det tillkommer även en etableringskostnad på 399 kr samt en mindre administrationsavgift varje månad. Det betyder att den effektiva räntan kommer att vara högre än lånets ränta.

Ansökningsprocessen för lån

Att ansöka om lån hos Bank Norwegians webbsida är enkelt. Du svarar på några frågor om din ekonomi, anställning och civilstånd samt nationalitet. Om du vill lösa in andra lån får du även ange vilka lån du vill lösa in och storleken på lånen. Du får ett låneerbjudande direkt och du kan även acceptera direkt på internet genom att signera lånet med e-legitimation.

Hela låneprocessen är snabb och kan fullföljas såväl i mobil som på datorn. Utbetalningstiden brukar vara ca 2 bankdagar, vilket betyder att du inte kan få pengarna utbetalat till ditt konto under helgen.

Kundtjänst, telefon kontakt och login

Bank Norwegian erbjuder bra service och du kan kontakta kundtjänst närsomhelst via ett formulär på deras webbsida där du också hittar ditt login. Vissa kunder har visat missnöje gentemot kundservice, men de flesta upplever goda erfarenheter när de tar kontakt med deras kundtjänst.

Telefonnummer till banken

De erbjuder även telefon tider måndag till fredag mellan 10-16, men det förekomma långa väntetider. 

Kreditkort, app, kort och logga in

Deras webbsida kunde vara lite enklare att använda men det är lätt att hitta ansökningsblanketten för lån. Dock kan det vara svårare att hitta grundlig information om lånen och allmän information. En bra sak med Bank Norwegian är att de även erbjuder kreditkort, kort och sparkonto som du snabbt kan ansöka om online. Därmed kan du samla hela din ekonomi på ett och samma ställe. På bankens sida kan du självklart logga in och läsa mer eller använda deras app.

Trygghet hos Bank Norwegian se

Genom att Bank Norwegian se är en del av ett stort och framgångsrikt företag kan du känna dig trygg när du ansöker om lån hos dem. Om du även ansöker om sparkonto skyddas dina sparpengar av den norska insättningsgaranti som skyddar upp till 2 000 000 SEK.

Sammanfattning och omdöme av Bank of Norwegian

Bank of Norwegian får ofta höga betyg på alla områden men deras räntor kan vara något högre än hos andra kreditbolag. Det är oftast lättare att bli beviljad ett lån hos Bank Norwegian och du kan få pengarna inom några dagar. Eftersom de även erbjuder kreditkort och sparkonto kan du samla dina finansiella tjänster på ett ställe och se en sammanställning av alla dina lån, krediter och sparade pengar på ett och samma ställe.

Med ett stort och tryggt bolag med gott omdöme kan du känna dig säker om du ansöker om lån hos Bank Norwegian.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Bank Norwegian

Recensioner: 40 • Dålig
TrustScore: 2 2.2
5 stjärna
23%
4 stjärna
10%
3 stjärna
3%
2 stjärna
5%
1 stjärnor
60%
M
Magnus . 1 Recension
TrustScore: 1

Jag rekommenderar ingen att ha nåt att göra med Bank Norwegian!

Jag hade varit trogen kund till Bank Norwegian ett tag. Jag har ett större lån hos dem som jag alltid har skött bra med inbetalningar i tid osv. En månad när jag hade det sämre ställt ekonomiskt p.g.a. oväntade utgifter efter trauma och dödsfall i familjen (vilket jag förklarade) så skickade jag en fråga till Bank Norwegian om de skulle kunna erbjuda mig en betalningsfri månad eller två. Svaret jag fick var att de inte kunde erbjuda mig betalningsfri månad! Beslutet baserades på en totalvärdering av befintlig information om mitt kundförhållande. Vad är det egentligen haha?? Ingen ytterligare förklaring fick man på det. Dessutom så hade jag nyligen ansökt om ett samlingslån som var prel. godkänt. P.g.a. felaktiga uppgifter som de skickade till mig och att jag till slut blev en ”jobbig” kund när jag blev irriterad på hur dåligt de skötte sitt arbete så blev det en avslag på ansökan som egentligen skulle ha blivit godkänd. De borde verkligen vara rädda om sina kunder och inte behandla dem som sk.t. Jag rekommenderar ingen att ha nåt att göra med Bank Norwegian. De kommer inte finnas där för dig om du behöver någon form av hjälp! De tycker bara kunder är ”jobbiga” Helt otroligt…

M
Magnus 21 Recensioner
TrustScore: 1

Dessa verkar inte bry sig ett dugg om…

Dessa verkar inte bry sig ett dugg om sina kunder och ljuger gör dem också… Jag har mycket dålig erfarenhet av dem och de skötte min låneansökan väldigt oprofessionellt så att man började fundera på om man hade skickat in den till en förskola eller något.. Finns många bättre och seriösare långivare där ute!

RJ
Robin Jones 3 Recensioner
TrustScore: 1

Bank Norwegian begärde in privat…

Bank Norwegian begärde in privat kontoinformation trots att jag istället valde skicka in en lönespecifikation vilket fanns som möjlighet. De ljuger därmed för kunderna och som bank, är förtroende och integritet grundstenarna. Tyvärr saknar Bank Norwegian båda.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Bank Norwegian

Senaste nytt