Recension av Bank Norwegian

Bank Norwegian är en del av NOBA Bank Group och erbjuder en rad finansiella tjänster till svenska kunder. Från kreditkort och privatlån till sparkonton, strävar de efter att erbjuda konkurrenskraftiga produkter som uppfyller kundernas behov. Med en stark närvaro i Sverige och en historia av pålitlig service, är Bank Norwegian ett föredraget val för många.

9.6
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
8
Extra fördelar
10
Användarupplevelse
10

Ny produkt
6.7
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Utbetalning I dag 12:04
 • Ansökningsproces 100% online
 • Låna utan säkerhet
Exempel: Kreditbelopp: 70 000 kr | Återbetalningsperiod: 5 år | Exempelräntan 13,06% | Effektiv ränta: 11,49% | Totalt att betala: 94 148 kr | Månadskostnad: 1 531 kr | Lånetid 1-15 år (Annons)

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett stort och tryggt bolag som sedan länge hjälpt kunder med lån och krediter. De erbjuder dessutom kreditkort och sparkonto. Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolaget Norwegian som är det tredje största lågprisflygbolaget i Europa. Den är en mycket populär långivare i Sverige och ett tryggt bolag som brukar godkänna en stor del av ansökningarna de får.

Deras sparkonto är särskilt framstående, med en av marknadens bästa räntor, vilket ger kunderna trygghet i sitt sparande. Dessutom omfattas sparkapitalet hos Bank Norwegian av den svenska statliga insättningsgarantin (upp till en viss summa), vilket ger ytterligare säkerhet för kundernas investeringar.

Försäkringar är också en viktig del av Bank Norwegians erbjudande. Här erbjuds allt från reseförsäkringar till avbeställningsskydd, vilket ser till att deras kunder är väl skyddade i olika situationer. 

Med en stark betoning på kundservice, innovation och transparens, fortsätter Bank Norwegian att sätta standarden för finansiella tjänster i Sverige.

Sammanfattning av recension

Bank Norwegian är en pålitlig och kundcentrerad aktör på den svenska finansmarknaden. De erbjuder lån, sparkonton och kreditkort med konkurrenskraftiga förmåner. Trots något högre räntor anses de vara ett bra alternativ som i många fall erbjuder snabb utbetalning. Webbsidan är användarvänlig, men information kan vara svår att hitta. Banken erbjuder en helhetslösning för finansiella behov med fokus på kundnöjdhet och innovation.


Kundtjänst

10

De erbjuder en blandad kundservice enligt recensioner på Trustpilot. Vissa kunder prisar snabb service, medan andra klagar på svårigheter att nå kundtjänsten och bristande information. Individuella erfarenheter varierar, och banken arbetar på att förbättra kundservicen. Informationen är dock enkel att hitta på deras hemsida.


Pris

8

Priserna varierar beroende på dina ekonomiska förutsättningar och den tjänst du väljer att använda. Den effektiva räntan för privatlån ligger i linje med vad som förväntas i branschen, vilket även stämmer för deras kreditkort och räntan på sparkontot. Informationen är lätt att hitta, och visar tydligt vad som erbjuds.


Användarupplevelse

10

Webbplatsen har en ren och modern design som gör det enkelt att navigera. Du kan ansöka om lån, kreditkort och sparande online. Webbplatsen är mobilvänlig med tydliga och responsiva menyer. Den erbjuder en användarvänlig plattform som uppmuntrar besökare att utforska bankens tjänster och produkter.


Behandlingstid

10

Efter godkänd ansökan tar det vanligtvis 2 bankdagar att få utbetalningen. Utbetalningstiden kan dock variera beroende på när ansökan skickas in. Banken använder teknologi för att effektivisera ansökningsprocessen och minska väntetiden för kunderna. Detta är ungefär vad som förväntas av en bank i likhet med detta, och kommer att göra de flesta kunder nöjda.


Andra fördelar

10

Bank Norwegian erbjuder mer än bara traditionella banktjänster, inklusive förmånliga kreditkort med räntefri kredit och CashPoints. De tillhandahåller även olika försäkringar, inklusive rese- och avbeställningsförsäkring, vilket ger extra trygghet för kunderna. Banken strävar efter att vara en helhetslösning för kundernas finansiella behov på den svenska marknaden.


Bank Norwegian Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
6.16 % 28.44 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Bank Norwegian – Lån

Bank Norwegian

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 5.99 – 23.99 %
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Ålder 23 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Konkurrenskraftiga räntor och förmåner
 • Enkelt att bli beviljad lån
 • Samlar finansiella tjänster på ett ställe

Nackdelar

 • Något högre räntor än andra
 • Utmanande att hitta specifik information
 • Vissa kunder upplever väntetider med kundtjänsten

Kundtjänst

10

Företaget erbjuder bra service och du kan kontakta kundtjänst närsomhelst via ett formulär på deras webbplats. De erbjuder även telefontider måndag till fredag mellan 10-16, men det förekommer långa väntetider. Vissa kunder har visat missnöje gentemot kundservice, men de flesta upplever goda erfarenheter när de tar kontakt med deras kundtjänst.

En genomgång av recensioner på Trustpilot visar en blandad bild av Bank Norwegians kundservice. Medan vissa kunder berömmer banken för dess snabba svar och effektiva service, finns det andra som har uttryckt besvikelse över hur deras ärenden har hanterats. 

Det finns rapporter om svårigheter att nå kundtjänst, samt klagomål om att banken inte alltid uppfyller sina löften eller ger tillräcklig information. Trots detta, finns det också många positiva recensioner där kunder har haft en smidig och tillfredsställande upplevelse med bankens tjänster.

Det är viktigt att notera att kundrecensioner kan variera beroende på individuella erfarenheter, och det som en kund upplever kanske inte återspeglar den generella kundupplevelsen.

Företagsinformation

FöretagNOBA Bank Group AB
AdressSnarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge
E-postpost@banknorwegian.se
Telefon0770-45 77 66

Öppettider för kundtjänst

Måndag10:00 – 16:00
Tisdag10:00 – 16:00
Onsdag10:00 – 16:00
Torsdag10:00 – 16:00
Fredag10:00 – 16:00
Lördag
Söndag

Pris

8

Enligt informationen på deras webbplats varierar den effektiva räntan för deras lån mellan 8,29% och 29,75%. Denna ränta är rörlig, vilket innebär att den kan förändras över tid beroende på marknadsförhållanden och kundens kreditvärdighet.

Utöver den nominella räntan kan det tillkomma andra avgifter, såsom uppläggningsavgift och månadsavgift. Dessa avgifter kan påverka den totala kostnaden för lånet, vilket gör det viktigt för kunderna att noggrant granska lånevillkoren innan de ansöker.

När det gäller transparens och tillgänglighet av information, gör Bank Norwegian det enkelt för potentiella låntagare att förstå deras erbjudanden. All nödvändig information om räntor, avgifter och andra kostnader presenteras tydligt på deras webbplats. Detta, kombinerat med deras konkurrenskraftiga räntor, gör dem till ett attraktivt val för många svenskar som söker finansieringsalternativ.

Jämfört med andra långivare på den svenska marknaden, positionerar sig Bank Norwegian väl genom att kombinera konkurrenskraftiga räntor med tydlig och transparent information, vilket underlättar beslutsprocessen för kunderna.


Krav

Här är en lista som sammanfattar informationen om Bank Norwegians lånevillkor på svenska:

 • Minsta ålder: Sökande måste vara minst 23 år gamla för att ansöka om ett lån hos Bank Norwegian.
 • Inga betalningsanmärkningar: Sökande får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Krav på bosättning: Sökande måste ha varit folkbokförd som boende i Sverige i minst 36 månader innan de ansöker om ett lån hos Bank Norwegian.

Bank Norwegian genomför en kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen) som en del av deras ansökningsprocess.


Användarupplevelse

10

Webbplatsen är designad med kunden i åtanke. Den har en ren och modern layout som gör det enkelt för besökare att navigera och hitta den information de söker. Deras webbsida kunde vara lite enklare att använda men det är lätt att hitta ansökningsblanketten för lån. 

Dock kan det vara svårare att hitta grundläggande information om lånen och allmän information. En bra sak med Bank Norwegian är att de även erbjuder kreditkort, kort och sparkonto som man snabbt kan ansöka om online. Därmed kan du samla hela din ekonomi på ett och samma ställe. På bankens sida kan du självklart logga in och läsa mer eller använda deras app.

När det gäller mobilanvändning anpassar sig webbplatsen väl till mindre skärmar, vilket ger en smidig upplevelse oavsett enhet. Menyerna är tydliga och responsiva, vilket gör det enkelt att hitta och använda olika funktioner.


Behandlingstid

10

När det gäller behandlingstiden för lån är det tydligt att banken strävar efter att göra processen så smidig och snabb som möjligt för sina kunder. Hela låneprocessen är snabb och kan fullföljas såväl i mobil som på datorn. Efter att en ansökan har skickats in och godkänts, brukar utbetalningstiden vara cirka 2 bankdagar. 

Detta innebär att kunderna kan förvänta sig att ha tillgång till sina lånade medel inom en relativt kort tidsram, vilket är särskilt fördelaktigt för dem som behöver snabb finansiering.

Dock kan det vara viktigt att notera att utbetalningstiden kan variera beroende på när ansökan skickas in. Om en ansökan skickas in under helgen, kan det dröja lite längre innan pengarna överförs till kundens konto.

Bank Norwegian har också implementerat tekniska lösningar för att göra ansökningsprocessen mer effektiv. Med hjälp av digitala verktyg och automatiserade system kan banken snabbt granska och godkänna ansökningar, vilket ytterligare minskar väntetiden för kunderna.


Andra fördelar

10

Bank Norwegian erbjuder inte bara traditionella banktjänster som lån och sparkonton, utan även en rad extra fördelar som gör dem till ett attraktivt val för kunderna. 

En av de mest framstående fördelarna är deras kreditkort, som kommer med en rad förmåner. Förutom att erbjuda upp till 45 dagars räntefri kredit, ger kortet också möjlighet att tjäna CashPoints eller få cashback på köp. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som ofta handlar eller reser.

Dessutom erbjuder Bank Norwegian en rad försäkringar, inklusive rese- och avbeställningsförsäkring. Dessa försäkringar ger kunderna extra trygghet när de reser eller konsumerar. Andra tillgängliga försäkringar inkluderar tandvårdsförsäkring, betalskydd och ID-stöldförsäkring.

Sammanfattningsvis erbjuder Bank Norwegian en helhetslösning för kundernas finansiella behov, med en rad extra fördelar som gör dem till ett attraktivt val på den svenska marknaden.


Slutsats

Bank Norwegian erbjuder en rad finansiella produkter, från lån och sparkonton till kreditkort, med konkurrenskraftiga räntor och förmåner. Bank of Norwegian får ofta höga betyg på alla områden, men deras räntor kan vara något högre än hos andra kreditbolag. Det är oftast lättare att bli beviljad ett lån hos Bank Norwegian och du kan få pengarna inom några dagar. 

Eftersom de även erbjuder kreditkort och sparkonto kan du samla dina finansiella tjänster på ett ställe och se en sammanställning av alla dina lån, krediter och sparade pengar på ett och samma ställe.

Bankens webbplats är användarvänlig, även om det finns utrymme för förbättringar när det gäller att hitta specifik information. Kundtjänsten är lättillgänglig, även om vissa kunder har uttryckt missnöje med väntetiderna.

Sammanfattningsvis är Bank Norwegian ett attraktivt val för de som söker en modern bank med ett brett utbud av tjänster och produkter. Med sitt fokus på kundnöjdhet och innovation fortsätter de att vara en framstående aktör på den svenska finansmarknaden.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Bank Norwegian

Recensioner: 68 • Dålig
TrustScore: 2 1.9
5 stjärna
18%
4 stjärna
6%
3 stjärna
1%
2 stjärna
4%
1 stjärnor
71%
PS
Per Svahn 4 Recensioner
TrustScore: 1

UNDVIK Norwegian kreditkort

UNDVIK Norwegian kreditkort. Fick mina kortuppgifter kapade och kortet användes i Dubai. Norwegian bank har gjort allt för att göra mig ansvarig. Påstår att jag delat kortuppgifter genom Apple Pay. Jag använder inte Apple Pay och har inget kort kopplat till denna tjänst. Jag har av BN delgivits utdrag på de transaktioner där kortet använts och där det ser ut som Apple Pay använts. Jag har tidigt i processen sett samma utdrag och där stod det inget om Apple Pay. De anser nu att jag är betalningskyldig. Något är verkligt skumt här.

P
Peter 12 Recensioner
TrustScore: 5

Har haft detta kort i +10 år och använt…

Har haft detta kort i +10 år och använt det på många resor. Funkar smidigt med Apple Pay. Samlat många poäng genom åren, har dock blivit sämre med poäng, pecis som andra företags bankkort. Har fått hjälp när jag råkade ut för scamdragning på korter mm. Och nej Norwegian bank tar inga avgifter för att du tar ut pengar utomlands som några skriver här, det är ATM maskinen/banken utomlands som tar avgifter. Oftast de som inte är kopplade till banker som står på turisställen. Tar man ut i en riktigt banks ATM så får man oftast inga avgifter. Perfekt med att även kunna teckna hyrbilsförsäkring. valutakurspåslaget är snarlikt våra andra tre kort som vi använder. Har dubbelkollat och jämfört transaktioner som gjorts med olika kort utomlands som gjordes samma dag/tidpunt.

S
Sigge 2 Recensioner
TrustScore: 1

Spärrade kort vid resa

Dom spärrade mig kort när jag var ute och reste. Försökte kontakta dom flera gånger och bad som ringa upp. Efter 4 dagar får jag ett meddelande att jag inte hört av mig och att kortet nu är permanent spärrat. Vi brukar säga att norrmän inte är så värst smarta och tyvärr blir de bekräftat gång på gång.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Bank Norwegian

Senaste nytt