Låna 200000 kronor

Se lånelistan med 200000 kronors lån med fast eller låg ränta. Bestäm vilken löptid som passar dig. Vi har samlat långivare som erbjuder lån på 200 000 kronor utan säkerhet. Jämför långivare på Fair-laan.se innan du tar ditt nästa lån. Du sparar tid och pengar med oss.

Allt
100 000 kr
Allt
80 år

Lån på 200000 kronor

Lån 200 000

Lånemarknaden verkar svämma över med långivare och låneerbjudanden. En online sökning ger dig tusentals resultat.

Det kan kännas svårt att välja rätt lån, men med många långivare på svenska marknaden idag kan du hitta ett mycket bra lån med låg lånekostnad och villkor som passar dig och din situation.

Det lönar sig att jämföra lån innan du lånar 200000 kronor

Alla långivare på marknaden konkurrerar med varandra för att erbjuda fördelaktiga lån.

Om du jämför låneerbjudanden innan du ansöker om att låna 200000 kronor kan du spara tusenlappar.

När du letar efter det billigaste lånet måste du välja mellan lånet med lägsta månadskostnaden och lånet med lägsta totala kostnaden.

Det är lätt att se att ett lån på 200000 kronor som har längre löptid kommer att ha en lägre månadskostnad än ett lån med kortare löptid. Med längre löptid tillkommer högre totala räntekostnader, men beloppet du betalar per månad blir mindre.

När du vill jämföra den totala kostnaden på flera olika lån ska du jämföra lån med samma löptid och respektive effektiva ränta.

Den effektiva räntan räknar in alla kostnader under lånets första år, så det är en mycket god jämförelsefaktor.

Kom dock ihåg att du endast bör jämföra lån med lika lång löptid då beloppen annars blir missvisande.

Kom ihåg att lånets totala kostnad är mer än bara räntan.

Aviavgifterna, uppläggningsavgifter och ibland årsavgifter kan även förekomma. Ibland kan du välja bort dessa kostnader genom att välja betalning via autogiro istället för faktura, eller genom att ta del av en kampanj där långivaren bjuder på uppläggningsavgift.

De flesta lån på 200 000 kronor är lån utan säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna till vad du vill.

Om du letar efter en finansiering till en bostad kan du läsa mer om bolån här.

Ansök om ett lån på 200000 kronor

När du har hittat det bästa låneerbjudandet är det lätt att ansöka om lånet. I de flesta fall kan du ansöka om ett lån på 200000 kronor direkt på långivarens hemsida.

Du fyller i dina personuppgifter samt inkomst, anställning, önskad lånebelopp och löptid.

Ofta får du ett preliminärt lånebesked direkt på skärmen men det brukar ta några timmar innan du få det slutgiltiga erbjudandet via E-post eller SMS.

Det är för att alla långivare måste ta en kreditupplysning innan de beviljar ett lån.

Deras kreditprövning är även underlag för räntan och villkoren de erbjuder dig när du tecknar lånet.

När du har fått ditt låneerbjudande kan du ofta bekräfta det online med e-legitimation eller BankID. Ibland måste du dock vänta för att få lånebrevet via posten som måste skrivas under och skickas tillbaka som bekräftelse.

Oavsett metod brukar långivare påbörja utbetalningen direkt efter att de har fått din bekräftelse. Pengarna når ditt bankkonto inom 1-3 dagar.

Om du har samma bank som långivaren kan detta dock skynda på utbetalningen betydligt då du oftast kan få tillgång till pengarna direkt efter att utbetalningen har gjorts.

Minska riskerna när du lånar 200 000 kronor

Du minskar riskerna med att teckna ett nytt lån på 200 000 kronor om du tar hänsyn till din ekonomi när du jämför lån. Ditt val av löptid styr din månadskostnad.

Du bör försäkra dig om att du har råd med denna månadskostnad genom att göra en kalkyl över dina inkomster och utgifter. Om du räkna inkomsterna höga och utgifterna låga minskar du risken att du inte kan betala tillbaka lånet.

Om du uppfyller vissa kriterier kan du även teckna låneskydd som träder i kraft om du blir arbetslös eller sjukskriven. Då täcks din månadskostnad under ett år och om dödsfall skulle inträffa skrivs lånet av helt.

Om du tror att du kommer att hamna i betalningssvårigheter ska du kontakta din långivare så snart som möjligt. Då kan du ofta omförhandla lånet och slippa påminnelseavgifter och, vid fortsatta obetalade betalningar, betalningsanmärkningar.

Låna 200000 kronor: 4.8/5 baserat på 63 betyg - Lägg till betyg

Nämndes i