Loanstep

Översikt Loanstep

4.5/5 - Recenserad av Fairlaan
Betyget är baserat på ett antal faktorer, inklusive kundservice, tillgängliga lån och feedback från användare.

Låna mellan 1000 kr och 50.000 kr. Det är kostnadsfritt upp till 14 dagar och om du lånar en lägre summa tar de ingen kreditupplysning hos UC.

Vi har inga lån från denna leverantör

Loanstep

För att låna pengar hos Loanstep måste du ha en ordnad ekonomi och din årsinkomst bör vara minst 150 000 kr. Du får ansöka om du har en betalningsanmärkning men den ska då vara mer än ett år gammal. Du måste vara 20 år eller fylla 20 under det kalenderår vi befinner oss i.

Lånevillkor hos Loanstep

Loanstep har ganska hårda krav på att du har en kontinuerlig inkomst och kan betala tillbaka lånet i tid, och tar hänsyn till hur din ekonomi har utvecklats under de senaste åren. Om din situation nyligen har förändrats kan du komplettera med till exempel kopia av anställningsbevis eller lönespecifikation.

Du kan låna mellan 15 000 och 50 000 kr med en löptid på upp till 5 år. De har också en annan tjänst där du får låna mellan 1 000 kr och 5 000 kr med en avbetalningstid på 30 dagar. Om du betalar av ditt lån inom 14 dagar betalar du ingen ränta eller avgifter. Du får även förlänga ditt lån totalt 4 gånger med 30 dagar varje gång, dock tillkommer en förlängningsavgift. Det här görs automatiskt om du inte har betalat tillbaka ditt lån på förfallodagen och förlängningsavgiften läggs på nästa faktura. Efter 150 dagar måste lånet betalas av helt. Räntan är för nuvarande 10% av lånebeloppet, men den höjs vid förlängning av lån. Du betalar även en fast förmedlingsavgift till Loanstep som varierar beroende på lånebelopp.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om ett lån på deras webbsida genom att fylla i dina personuppgifter och väljer sedan det belopp du önskar att låna. Loanstep tar sedan ut en kreditupplysning hos Creditsafe. Att de inte använder sig av UC kan vara en fördel om du har ansökt om lån hos de stora bankerna tidigare, eftersom dessa förfrågningar inte syns på Creditsafes upplysning.

Om medel finns och du blir beviljad ett lån sker utbetalningen så snabbt som möjligt efter att du legitimerat dig. Vid ansökningar som godkänns innan kl. 12:00 kan du få pengar redan samma dag. Annars brukar de kommer nästföljande bankdag.

Service och kvalitet

Loansteps kundtjänst är öppet vardagar mellan 09:00 och 16:00, men de har lunchstängt 12:00 till 13:00. De har även en livechat på deras webbsida som håller samma öppettider som kundtjänst. Trots att de inte är officiellt öppet på helger, svarar de ibland på e-post eller chat i alla fall, så det kan vara värt att försöka om du behöver kontakta dem utanför deras öppettider.

Deras webbsida är välstrukturerad och det är lätt att hitta information om deras tjänster för låntagare och investerare. De håller på med att utveckla sina tjänster och i början av 2016 lanserade de även privatlån tjänster hos deras ”betasite” där de ska vara möjligt att låna mellan 15 000 kr och 50 000 kr under upp till 5 år.

Trygghet med Loanstep

Trots att företaget bara har varit verksamt sedan 2013 har de förmedlat många lån och har många nöjda kunder, både som låntagare och investerare. Deras verksamhet är uppbyggt för att försäkra sina investerares kapital och du kan därför känna dig trygg om du vill låna pengar genom Loanstep.

Sammanfattning

Deras lite annorlunda verksamhet betyder inte att Loanstep fungerar annorlunda än andra kreditbolag när det gäller att ansöka om och blir beviljad lån. En sak som kan kännas bättre jämfört med att låna pengar från stora kreditbolag är att du vet att räntan på ditt lån går till en privatperson och inte till ett stort kreditbolag. Loanstep får sina pengar bara genom sin förmedlingsavgift och ev. förlängningsavgifter.