Recension av Loanstep

Loanstep är en nischad aktör som erbjuder mindre lån till privatpersoner. Här ligger fokus på att erbjuda en smidig upplevelse, samtidigt som de erbjuder konkurrenskraftiga räntor inom den här delen av branschen. Här får man till och med möjlighet att låna pengar utan ränta, men endast under vissa strikta förutsättningar.

8.8
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
8
Extra fördelar
6
Användarupplevelse
10

1 556 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.7
Recension
Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Varaktighet 5 – 24 månader
Effektiv ränta 0 – 38.4 %
Utbetalning I dag 16:05
 • Utan UC
 • Lån upp till 25 000 kr
 • Kostnadsfritt upp till 14 dagar
Högkostnadskredit
Exempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. (Annons)

Om Loanstep

Loanstep är en mindre långivare som även erbjuder lån av mindre art. Tjänsten drivs av SBL Finans AB, som i sin tur drivs av SaveLend Group AB. SaveLend fokuserar på P2P-lån (peer-to-peer), vilket betyder att lånen finansieras med hjälp av andra privatpersoner. På så sätt skiljer sig denna typ av verksamhet från de traditionella långivarna, något som många kunder gillar.

Utöver detta erbjuds inga andra tjänster direkt via Loanstep, men SaveLend Group AB agerar som moderbolag till totalt 6 stycken andra bolag, som även de erbjuder finansiella tjänster. Ett exempel på detta är Billecta, vars huvudfokus ligger på fakturering. De utökar även ständigt sin skara av tjänster, vilket gör att deras utbud av tjänster förmodligen kommer att bli ännu större i framtiden.

Loanstep har självklart tillstånd från den svenska Finansinspektionen för att bedriva denna typ av verksamhet. Därmed kan du lita på att allting går rätt till, samt att företaget följer de lagar och regler som gäller på den svenska marknaden.

Sammanfattning av recension

Letar du efter en långivare som erbjuder en aningen annorlunda tjänst? Den beskrivningen passar perfekt för Loanstep. Här erbjuds peer-to-peer-lending, vilket betyder att du lånar pengar av andra privatpersoner. 

Räntan är rimlig, medan behandlingstiden och kundtjänsten är riktigt bra. Utöver detta erbjuds en smidig användarupplevelse, tillsammans med ett flertal andra viktiga fördelar som du inte får missa! Läs den fullständiga recensionen för att få reda på mer!


Kundtjänst

10

Loansteps kundtjänst är öppen vardagar mellan 09:00 och 12:00.  Här kan du maila eller ringa, men de har även en livechat på deras webbsida som håller samma öppettider som kundtjänsten. Medarbetarna är alltid tillmötesgående och villiga att hjälpa dig med eventuella problem.


Pris

8

Du kan förvänta dig en ganska dyr ränta om du tar ett lån via Loanstep. Om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar och i sin helhet betalar du dock inte en enda krona i ränta. Därmed är detta ett ypperligt lån för tillfälliga likviditetsproblem.


Användarupplevelse

10

Det är tydligt att Loanstep är en modern tjänst. Ansökan sker med hjälp av BankID, och webbplatsen gränssnitt bidrar med en smidig och intuitiv upplevelse från början till slut. Detta resulterar i en riktigt bra användarupplevelse som de flesta tidigare kunder uppskattar.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden är bra, speciellt med tanke på att man manuellt går igenom varje ansökan. Ansökningar som skickas in innan 12.00 vardagar och som blir godkända betalas ut redan samma dag. Under helg eller röda dagar är det dock nästa bankdag som gäller.


Andra fördelar

6

Här får du möjlighet att teckna en gruppförsäkring, men även ett fakturaskydd för ditt lån. Den stora fördelen med denna typ av lån är dock det faktum att dess fokus ligger på P2P-lån. Detta lämpar sig för dig som vill bort från de traditionella bankerna och långivarna på marknaden.


Loanstep Lånekalkylator
3 000 kr 25 000 kr
5 månader 24 månader
0 % 38.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Loanstep Lån

Loanstep

Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Varaktighet 5 – 24 månader
Ränta 5 – 39 %
Effektiv ränta 0 – 38.4 %
Ålder 18 år

Fördelar med Loanstep

 • P2P-lån
 • Går att teckna försäkring
 • Enkel ansökan

Loanstep Nackdelar

 • Dyr ränta
 • Går inte att samla tjänster
 • Ingen utbetalning under helgdagar

Kundtjänst

10

Loanstep har en riktigt bra kundtjänst. Företaget lägger ner stora resurser på att erbjuda så bra kundtjänst som möjligt, något som är tydligt när man tar en titt på deras betyg hos Trustpilot.

Många företag inom den här branschen har väldigt låga betyg hos tjänster som Trustpilot, men inte Loanstep. Här är betyget ypperligt, och många tidigare kunder säger att deras medarbetare är kunniga, trevliga och tillmötesgående.

Det är även enkelt att hitta information om kundtjänsten på hemsidan. Nästan längst ner på startsidan finns en sektion där de olika kontaktalternativen är listade, exempelvis mail, live-chatt och telefon. Tyvärr är kundtjänsten endast öppen mellan 09.00-12.00 på vardagar. 

De erbjuder även ett flertal svar och frågor som tar upp de vanligaste frågorna, tillsammans med mer information som kan hjälpa dig att få svar på de frågor och funderingar som du har. Men om du väljer att kontakta deras kundtjänst kan du som sagt förvänta dig att mötas av en tillmötesgående kundtjänst som har kunden i fokus.

Företagsinformation

FöretagLoanstep
AdressKammakargatan 7, 111 40 Stockholm, Sweden
E-postinfo@loanstep.se
Telefon+46 26 222 28 38

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 12:00
Tisdag09:00 – 12:00
Onsdag09:00 – 12:00
Torsdag09:00 – 12:00
Fredag09:00 – 12:00
Lördag
Söndag

Pris

8

Loanstep erbjuder rimliga räntor för de tjänster som erbjuds. Faktum är att räntan i många fall är lägre än vad liknande tjänster erbjuder, vilket gör detta till ett ypperligt alternativ för de som ständigt letar efter så låg ränta som möjligt. Tyvärr är lånesumman dock ganska liten, max 25.000 kronor. 

Företaget tar även en kreditförmedlingsavgift för de tjänster som de förmedlar. Hur stor denna avgift är varierar beroende på hur stort lånet är, men kan sträcka sig hela vägen upp till 2500 kronor. Därmed är detta något som du måste ha med i åtanke, och som kan öka det totala lånebeloppet rejält.

Långivaren är relativt tydlig med vilka avgifter det är som gäller, även om informationen skulle ha kunnat varit tydligare. Det hade varit bra om de i framtiden lägger till en specifik flik eller del av sidan där de tydligt beskriver de olika kostnaderna. De gömmer dock inte informationen, och om du är villig att leta lite kommer du tydligt att se hur mycket ett eventuellt lån kommer att kosta.


Krav för Loanstep

Loanstep kräver ett flertal krav på dig som låntagare, exempelvis:

 • Minst 18 år gammal
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Betalningsanmärkningar måste vara äldre än 12 månader
 • Tillgång till svenskt bankkonto och BankID
 • Svenskt personnummer

Användarupplevelse

10

Loanstep bidrar med en tydlig och intuitiv webbplats som gör att användarupplevelsen blir enkel och smidig. Här möts du omedelbart av övergripande information, tillsammans med en stor knapp som låter dig påbörja din ansökan.

Här används sedan BankID för att verifiera din identitet, och sedan får du dela med dig av grundläggande information om dig och din ekonomiska situation. Allt som allt tar denna process endast några få minuter.

Hemsidan har ett bra navigeringssystem som gör det enkelt att navigera till de olika delarna av sidan, tillsammans med en bra layout som är tilltalande för ögat.

Sist men inte minst är webbplatsen tillgänglig och responsiv för olika typer av enheter. Det kommer säkerligen inte som någon överraskning att den fungerar utmärkt på datorn, men även på moderna mobiltelefoner och surfplattor. Därmed kommer du att få ta del av en smidig upplevelse, oavsett vilken typ av enhet du föredrar att använda för dessa typer av tjänster.


Behandlingstid

10

Att genomföra en ansökan hos Loanstep tar endast några få minuter, mycket tack vare det faktum att hemsidan är smart utformad, men även att de ger dig möjlighet att verifiera din identitet med den moderna tjänsten BankID. Därmed skriver du under allting elektroniskt, samt att de hämtar mycket av din privata information manuellt. 

När du har skickat in din ansökan tas en kreditupplysning via Creditsafe. En av deras medarbetare går sedan igenom hela din ansökan manuellt, för att på så sätt se till att du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Om din ansökan blir godkänd kommer lånet att betalas ut samma dag om du har skickat in din ansökan innan klockan 12.00 under en vardag, annars får du helt enkelt vänta tills nästa vardag. 

Behandlingstiden är riktigt bra för ett företag som behandlar varje ansökan manuellt, vilket visar att de verkligen bryr sig om den upplevelse som de erbjuder sina kunder.


Andra fördelar

6

Det finns många fördelar med Loanstep, exempelvis det faktum att du får möjlighet att låna utan ränta om du betalar tillbaka hela lånet inom 14 dagar. Men den stora fördelen med tjänsten är dess utformning. 

Här lånar du inte pengar av en bank eller långivare, de förmedlar istället lånet till andra privatpersoner via en metod som kallas för peer-to-peer-lending. Det betyder helt enkelt att du som låntagare lånar pengar av andra privatpersoner som vill låna ut pengar, och Loanstep förmedlar denna process.

Detta kan vara en stor fördel för de som inte litar på traditionella banker och långivare, eller som helt enkelt vill vara en del av den nya typen av ekonomi som numera breder ut sig i samhället.

Här finns även försäkringar där du kan försäkra dig och ditt lån, vilket ger dig skydd om du blir ofrivilligt arbetslös, skadad eller sjuk. Här får du möjlighet att få upp till 3000 kronor per månad, i upp till 12 månader. 


Slutsats

Det är tydligt att Loanstep erbjuder en modern tjänst som skiljer sig fundamentalt från de traditionella aktörerna. Här lånar du inte pengar av en bank eller institutionell långivare, det är istället andra privatpersoner som står för kapitalet. Detta är en snabbt växande del av den finansiella branschen, och Loanstep är en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden.

Räntan är rimlig, även om den ligger i linje med vad som förväntas inom den här delen av branschen. Det är dock lite tråkigt att det tillkommer en relativt dyr uppläggningsavgift, men det är väntat med tanke på att detta handlar om peer-to-peer-lending med mellanhand.

Den användarupplevelse som erbjuds är riktigt bra, och på det stora hela är Loanstep en riktigt bra tjänst. Större delen av deras tidigare kunder är riktigt nöjda, och om du inte är övertygad bör du ta en titt på deras stora skara betyg som hittas hos Trustpilot. Här får du möjlighet att forma din uppfattning om tjänsten genom andra låntagares ögon, vilket ger dig möjlighet att klura ut huruvida denna tjänst passar för dig eller inte.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Loanstep

Senaste nytt