Recension av Freedom Finance

Freedom Finance är en respekterad och kvalitativ jämförelsetjänst där du snabbt och smidigt kan jämföra lån från upp till 35 olika långivare, allt med en enda UC.

Företaget samarbetar endast med de bästa aktörerna i branschen, exempelvis Santander, SEB och Ikano Bank, vilket gör att du kan förvänta dig en bra ränta när du ansöker via denna aktör, även om räntan sätts individuellt beroende på dina ekonomiska förutsättningar.

8.6
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

81 har valt det här de senaste 31 dagarna
7.5
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Utbetalning Fredag 08:00
 • Använd pengarna till vad du vill
 • Kostnadsfri jämförelse av lån
 • Över 30 olika banker och långivare
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %. (Annons)

Om Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges största låneförmedlare med nästan 20 års erfarenhet. De samarbetar med ett 30-tal banker och kreditgivare och kan därför erbjuda lån även till privatpersoner med betalningsanmärkningar. Här kan du både ta nya lån och samla dina nuvarande skulder, eftersom det i många fall är förmånligt att samla lånen via någon av deras samarbetspartners.

Räntorna är riktigt bra eftersom de förmedlar lån till de bästa aktörerna i branschen, samtidigt som det i många fall inte tillkommer några övriga avgifter. Tjänsten är även helt gratis för dig att använda, du betalar endast ränta och eventuella andra avgifter till den bank eller långivare som du väljer.

Företaget är en del av Zmarta Group, en gigant på finansmarknaden som har över 200 medarbetare på kontoren i Sverige och Europa. På så sätt kan du vara säker på att allting går rätt till, och att företaget tar dig som kund på allra största allvar.

Deras service är ypperlig och kundtjänsten som är öppet dygnet runt betyder att du alltid får den hjälp du behöver, när du faktiskt behöver den.

Sammanfattning av recension

Hos Freedom Finance kan du jämföra kvalitativa privatlån från upp till 35 av Sveriges främsta banker och långivare, men en enda ansökan. Tjänsten är gratis att använda, det är istället långivaren som betalar en förmedlingsavgift om du väljer att skriva på ett avtal för ett av de lån som presenteras.

Kundtjänsten är i världsklass, men utbetalningstiden tenderar att vara ganska lång i de flesta fall.


Kundtjänst

8

Freedom Finance har en kundtjänst som är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Detta betyder att du kan komma i kontakt med deras medarbetare oavsett tid på dygnet, vilket gör att du kan lita på att du alltid får den hjälp du behöver, när du behöver den.


Pris

10

Räntan sätts individuellt beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Det betyder att du kommer få en riktigt bra ränta om du har en bra privatekonomi, medan räntan kommer att bli sämre om dina förutsättningar är sämre. Räntan är dock bra generellt sett, eftersom deras samarbetspartners är bland de bästa i branschen.


Användarupplevelse

10

Det är svårt att klaga på den användarupplevelse som Freedom Finance erbjuder. Här genomför du en enda ansökan, och får möjlighet att få svar från upp till 35 olika långivare. Ansökan är även smidig och enkel, även om du får fylla i ganska mycket information om dig själv.


Behandlingstid

10

Själva ansökan tar endast några minuter, men hur lång tid det tar innan du får eventuella erbjudanden kan variera mellan de olika aktörerna som de samarbetar med. Behandlingstiden är dock bra på det stora hela, och i många fall kan du ha pengarna på kontot redan nästa bankdag.


Andra fördelar

5

Den stora fördelen med Freedom Finance är att du får möjlighet att få svar från många olika banker och långivare, trots att du endast gör en enda ansökan. Här tas det även endast en kreditupplysning, vilket är snällare gentemot din kreditvärdighet.


Freedom Finance Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
5.2 % 29.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Freedom Finance – Lån

Freedom Finance

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 5.2 – 29.4 %
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

 • Gratis att använda
 • Bra samarbetspartners
 • Snabbt och enkelt

Nackdelar

 • Använder UC
 • Dyr ränta för vissa

Kundtjänst

8

Hos Freedom Finance hittar du en fantastisk kundtjänst. För det första är deras medarbetare duktiga och kompetenta inom ämnet, samtidigt som de är trevliga och tillmötesgående. 

Som om inte det räcker är kundtjänsten tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan. Det betyder att du kan höra av dig när som helst, och snabbt och smidigt få svar på dina frågor och funderingar. Detta är en stor fördel inom branschen, eftersom få andra aktörer erbjuder samma typ av kundservice.

Därmed är det inte särskilt konstigt att Freedom Finance kundtjänst har ett bra rykte inom branschen, samt att tidigare och befintliga kunder lyfter fram detta som en av de viktigaste punkterna hos företaget.

Men innan du hör av dig till deras kundtjänst rekommenderas det att du tar en titt på deras stora och omfattande sektion med frågor och svar. Sannolikheten är hög för att du hittar svar på dina frågor redan här.

Företagsinformation

Företag:Freedom Finance
Adress:Polisgatan 4, 262 79 Ängelholm, Sweden
E-post:info@freedomfinance.se
Telefon:+46 431 47 47 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag:00:00 – 00:00
Tisdag:00:00 – 00:00
Onsdag:00:00 – 00:00
Torsdag:00:00 – 00:00
Fredag:00:00 – 00:00
Lördag:00:00 – 00:00
Söndag:00:00 – 00:00

Pris

10

Vilken typ av ränta du kan förvänta har helt och hållet att göra med hur bra ekonomiska förutsättningar du har, tillsammans med vilken långivare du väljer. Här sätts räntan individuellt, och kan variera ganska drastiskt mellan de olika aktörerna på marknaden.

Här förmedlas dock inga högkostnadskrediter, vilket gör att du kan förvänta dig en lägre ränta än referensräntan + 30%. I bästa fall kan dock räntan i skrivande stund komma ända ned till en effektiv ränta på 3,3%.

Du kommer dock inte behöva betala ett enda öre för att använda tjänsten, och du är inte skyldig att välja ett av de lån som presenteras för dig. Det är istället långivaren som betalar Freedom Finance i takt med att du tar ett lån. 

Information om detta är väldigt enkelt att hitta på hemsidan, och företaget är transparenta med vad som gäller. Om du inte hittar information eller inte vet hur du ska tolka dessa siffror, kan du höra av dig till deras kundtjänst för att få hjälp, dygnet runt.


Krav

För att kunna få ett lån via Freedom Finance måste du uppfylla följande krav:

 • Minst 18 år gammal
 • Årsinkomst på minst 100.000 kronor
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Användarupplevelse

10

Det första du ser när du besöker Freedom Finance hemsida är ett stort verktyg där du kan fylla i hur mycket du vill låna och hur länge. Här kan du justera för att se de olika alternativen, vilket gör det enkelt för dig att se vad som passar för dig eller inte.

När du väl har valt summa och återbetalningstid tar det endast några få minuter att genomföra resten av ansökan. Här presenteras du sedan med olika låneförslag från upp till 35 olika långivare, samtidigt som det endast tas en enda kreditupplysning. Detta går oerhört mycket snabbare än att genomföra samtliga av dessa ansökningar på egen hand, något som förbättrar användarupplevelsen rejält.

Sidan är bra utformad och enkel att navigera, samtidigt som den fungerar precis lika bra på datorer och mobila enheter. På så sätt kan du själv välja vilken enhet du vill använda, och sidan flyter på riktigt bra även på de mindre enheterna.


Behandlingstid

10

Tack vare Freedom Finance smidiga utformning tar det endast några minuter att genomföra en ansökan, trots att du måste fylla i ganska mycket uppgifter. En av de bidragande faktorerna är autenticeringen med hjälp av BankID, som även garanterar högsta möjliga säkerhet.

När du väl har gjort din ansökan kommer det vanligtvis ett flertal förslag inom en timme, men det kan ta längre tid än så för vissa av deras anslutna samarbetspartners. Vissa av deras samarbetspartners är helt enkelt snabbare än andra.

När du väl har hittat det lån som passar för dig kan du förvänta dig en ganska lång utbetalningstid från det att du godkänner avtalet. Här tar det vanligtvis 3-5 bankdagar efter underskrivet avtal, men kan i vissa fall ta längre tid än så. Detta är ganska långsamt i jämförelse med de aktörer som fokuserar på snabba utbetalningar, men är standard inom denna del av branschen.

Pengarna sätts sedan in på ditt valda bankkonto.


Andra fördelar

5

Freedom Finance erbjuder inte bara en jämförelsetjänst i världsklass, men även flera ytterligare fördelar. Detta inkluderar personlig service där varje kund får en dedikerad rådgivare för att hjälpa till med finansiella frågor och skräddarsy lösningar efter individens behov. Företaget jobbar också med ett brett spektrum av banker och finansinstitut, vilket ger kunderna tillgång till ett omfattande urval av lån och finansieringsalternativ. 

Hemsidan är även fylld med en enorm mängd information som du kan ta del av. Här kan du läsa mer om olika typer av lån och vad det innebär, tillsammans med information om hur räntan bestäms och mer.

Dessutom får du flera låneerbjudanden på en och samma gång, vilket sparar både tid och energi. De har också en transparent policy gällande räntor och avgifter, vilket gör det enklare att förstå de totala kostnaderna. Därmed är det inte särskilt konstigt att Freedom Finance fortsätter att vara en av de mest populära tjänsterna på den svenska lånemarknaden.


Slutsats

Freedom Finance är en av de mest populära jämförelsetjänsterna på den svenska marknaden, och det är inte svårt att förstå varför. Tjänsten är helt och hållet gratis att använda, du betalar endast för ränta och eventuella andra avgifter som finns hos det lån som du väljer. Du måste dock inte välja något av de förslag som presenteras för dig.

Här får du möjlighet att få låneförslag från upp till 35 av de bästa långivarna och bankerna i branschen, allt med en enda ansökan och en UC. Därmed är detta ett ypperligt alternativ om du vill begränsa den skada som sker på din kreditvärdighet i samband med att det tas upplysningar hos Upplysningscentralen.

Räntorna som erbjuds är riktigt bra om du har en ordnad ekonomi, men kan även bli dyra om du har lite sämre ekonomiska förutsättningar. Den kundtjänst som erbjuds är dock i världsklass på alla plan, oavsett om vi pratar om öppettider, kundbemötande eller de kommunikationskanaler som finns tillgängliga.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Freedom Finance

Recensioner: 8012 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
77%
4 stjärna
18%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
3%
DA
Doreen Allen Jarrett-Marston 1 Recension
TrustScore: 5

Man fick svaret snabbt

Man fick svaret snabbt

D
Desiree 4 Recensioner
TrustScore: 5

Gick smidigt

Gick smidigt

U
Ulla 8 Recensioner
TrustScore: 5

Mottagande

Jättetrevligt bemötande (viktigt) snabb handläggning Är verkligen nöjd

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Freedom Finance

Senaste nytt