Låna 50000 kronor

Använd Fair-laan.se för att hitta det bästa lånet på 50000 kr

Uppdaterad 26 januari, 2021
 • Nämndes i
 • Breakit
 • Nöjesguiden
 • Allt för föräldrar
 • Realtid
Låna 50000 kronor: 4.1/5 baserat på 23 betyg - Lägg till betyg
Låna 50 000

Ansök om 50000 kronor snabbt och enkelt

Om du söker efter långivare och låneerbjudanden online får du tusentals sökresultat. Fair-laan.se hjälper dig att hitta det billigaste lånet när du ska låna 50 000 kr. 

Välj i vår lista och jämför lån snabbt och utan krångel. Här kan du låna 50 000 till renoveringsprojektet, resan eller för att samla dina lån

Det finns många långivare idag och många är seriösa och tillförlitliga med flera års erfarenhet både i Sverige och i utlandet.

När du vill låna 50000 kronor behöver du inte längre besöka banken och slösa tid med krångliga och tidskrävande möten.

Låna 50 000 kronor – steg för steg

Såhär gör du för att låna 50 000 kronor utan krångel.

 1. Jämför lån

  Använd vår jämförelsetjänst och hitta det bästa lånet för dina behov. Här kan du snabbt och enkelt sortera lånen utefter dina förutsättningar, se kostnader och avgifter och bestämma dig för vilket lån som passar bäst.

 2. Ansök

  Du ansöker sedan snabbt och enkelt på långivarens hemsida. Om du har ditt BankID tillgängligt tar ansökan endast ett par minuter.

 3. Svar från banken – skriv under

  Om banken kan erbjuda dig ett lån får du ofta svar inom ett par minuter. De flesta långivare låter dig skriva under avtalet digitalt med din e-legitimation.

 4. Pengarna kommer

  Dina pengar kommer in på kontot. Vissa banker erbjuder utbetalning samma dag, medan andra dröjer några arbetsdagar.

Låna 50 000 kronor online

De flesta långivare, inklusive de stora bankerna, tillåter ansökningar online eller via telefon.

Det betyder att du kan ansöka om billiga lån inom några minuter, få låneerbjudanden inom ett par timmar och få tillgång till pengarna inom några dagar eller redan samma dag.

Du ansöker om att låna 50000 kronor snabbast genom att fylla i ett formulär på långivarens webbsida.

Du anger personuppgifter samt information om din anställning, inkomst, önskat lånebelopp och löptid. I de flesta fall får du ett preliminärt beslut direkt efter du skickar ansökningen.

Långivaren gör sedan en kreditupplysning som används för att bestämma ränta och andra villkor. Beskedet får du inom några minuter eller timmar via E-post eller SMS.

Ibland måste du vänta för att få lånebrevet via posten, som sedan måste skrivas under och skickas tillbaka.

Om du vill ansöka om 50 000 kronor snabbt, kan du hos de flest långivare signera låneavtalet elektroniskt istället. Det tar bara sekunder att bekräfta lånet och pengarna skickas direkt till ditt bankkonto.

Pengarna blir tillgängliga för dig antingen samma dag eller inom 1-3 dagar beroende på långivare och bank.

låna pengar
snabblån

Vill du låna 50000 kronor snabbare?

Om du behöver pengarna så snabbt som möjligt finns det några saker du kan göra för att skynda på processen.

Eftersom de flesta långivare erbjuder utbetalningar inom 1-3 bankdagar, kan du få pengarna snabbare om du ansöker om lån på 50000 kr på en måndag eller tisdag en helgfri vecka.

Försök också att ansöka så tidigt på dagen som möjligt. Då hinner långivaren skicka låneerbjudandet samma dag och påbörja utbetalningen direkt efter du har bekräftat lånet med e-legitimation eller BankID.

En del långivare erbjuder lån med direkt utbetalning, vilket betyder att du har pengarna på ditt konto inom en timme efter att din ansökan blivit godkänd.

Eftersom de flesta långivare inte hanterar utbetalningar på helgdagar förlängs utbetalningen om du ansöker under helgen. Utbetalningen påbörjas då inte förrän nästa vardag.

När kommer pengarna?

Typ av signaturPengarna kommer tidigast
E-legitimation:1-3 dagar
BankID:Samma dag
Fysisk signatur (pappersavtal):1-3 veckor

Risker med att låna 50 000 kronor

När du lånar pengar finns alltid risken att du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Även om din ekonomi är i mycket bra skick idag kan situationen ändras fort om du plötslig blir arbetslös eller sjuk.

Du kan minska risken att obetalade skulder skickas till Kronofogden genom att kontakta långivaren direkt om du tror att du kommer att hamna i betalningssvårigheter. Då kan du ofta omförhandla lånet för att få bättre betalningsvillkor och slippa sena och uteblivna betalningar.

Det finns också ett betalningsskydd som är som en försäkring du kan teckna hos de flesta långivare.

Detta skydd går in och betalar alla lånets kostnader under ett år om du plötsligt skulle bli sjuk eller förlora ditt arbete.

Vid dödsfall betalas hela lånet av. Betalningsskyddet kostar en slant men kan vara till stor hjälp om du skulle hamna i ekonomisk knipa.

Låna 50 000 kronor – vanliga frågor

Det är mycket att tänka på vid stora ekonomiska beslut, och många frågor att besvara. Här är några av de vanliga frågorna som dyker upp vid låneansökningar.

Om du inte hittar svaret du söker här kan du hitta flera andra resurser och artiklar i huvudmenyn.

Var kan jag låna 50 000 kronor utan UC?

Det finns långivare som inte använder kreditupplysningar från UC. Alla långivare är dock skyldiga enligt lag att göra en kreditvärdering innan de lånar ut pengar. Så de banker som inte använder UC använder ett annat kreditupplysningsbolag, som Creditsafe eller Bisnode. Se lån utan UC här.

Var kan jag hitta det billigaste lånet på 50 000 kronor?

Det bästa sättet att hitta ett billigt lån på 50000 kronor är att använda vår jämförelsetjänst. Här på Fairlån kan du jämföra mängder av lån för att hitta det mest prisvärda. Hitta billiga lån här.

Vad kan jag låna 50 000 kronor till?

Om du lånar 50000 kronor från någon av långivarna här hos Fairlån, kan du använda pengarna till vad som helst. Du kan använda ditt lån på 50000 kronor till att renovera hemmet, köpa en bil eller planera ett bröllop. Läs mer här.

Kan jag låna 50 000 kronor med betalningsanmärkning?

Om du har en betalningsanmärkning kan det vara svårare att få ett lån med bra villkor. Om du kan bevisa för långivaren att du har en ordnad ekonomi och att du har betalat tillbaka dina tidigare skulder kan du ändå få låna om du har betalningsanmärkning.

När du jämför lån kan du välja att endast visa de lån som godkänner ansökningar med betalningsanmärkning. Hitta lån med betalningsanmärkningar här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i