Recension av Credigo

Credigo är en tidigare kreditgivare som fokuserade på snabba och smidiga lån av mindre art. Numera är Credigo en del av Northmill, en digital bank som erbjuder ett flertal finansiella lösningar på den svenska marknaden. 

Här finns lån av olika typer, sparkonton med konkurrenskraftiga räntor, tillsammans med kort och ett flertal andra finansiella tjänster som du kan ta del av.


Om Credigo

Credigo var tidigare en fristående aktör som erbjöd kontokrediter till privatpersoner i Sverige. Företaget är dock numera en del av Northmill, en mer omfattande aktör som fokuserar på en bredare skara tjänster, snarare än endast kontokrediter. Northmill har varit aktiva sedan 2006, och har sedan dess förmedlat lån till över 250.000 svenskar.

Sedan Northmill tog över Credigo erbjuds tjänster till både företag och privatpersoner, vilket gör att du kan samla ännu fler tjänster hos den här aktören.

Här kan du både låna pengar och samla lån, men även ta del av deras konkurrenskraftiga sparkonto. Deras sparkonton har självklart den statliga insättningsgarantin, och de räntor som erbjuds för deras lån är konkurrenskraftiga och ligger i linje med vad som förväntas av aktörer likt detta.

Som om inte det räcker finns det även ett gratis kort som du kan ta del av. Här kan du få ränta på de pengar som du har på kontot, samtidigt som du även kan ansöka om en kontokredit där du endast betalar ränta på det belopp som du faktiskt utnyttjar.

Sammanfattning av recension

Credigo finns inte längre på egen hand, utan går istället under Northmills regi. Här finns många olika finansiella tjänster att välja mellan, varav de flesta erbjuder konkurrenskraftiga priser och räntor.

Användarupplevelsen är bra, vilket även stämmer för behandlingstiden. Utöver detta finns en hjälpsam och trevlig kundtjänst som gärna hjälper dig med dina problem och funderingar. Därmed där det inte särskilt konstigt att Credigo (numera Northmill) är så populära på den svenska marknaden.


Kundtjänst

Servicen hos Credigo är mycket bra med medarbetare som erbjuder chat direkt på deras webbsida samt öppettider hela veckan. Du kan kontakta kundtjänst mellan 08:00 och 19:00 på vardagar (endast 18.00 på fredagar). Deras webbsida är stor och innehåller all information som behövs. Du kan även se betalningsplan för årslån redan innan du ansöker och kan därmed veta precis vad som ska betalas varje månad.


Pris

De priser som hittas hos Credigo, numera Northmill, är bra i jämförelse med vad många andra aktörer erbjuder. Här kan du förvänta dig en konkurrenskraftig ränta som i många fall gör att det är förmånligt att samla lån hos denna aktör, inte minst om du har dyra högkostnadskrediter.


Användarupplevelse

Här hittas en toppmodern webbplats och tillhörande tjänster, något som möjliggör för en riktigt bra användarupplevelse. Processen är strömlinjeformad, samtidigt som de använder tjänster som BankID för att verifiera din identitet. Detta sparar rejält med tid och möda under ansökningsprocessen.


Behandlingstid

Här behandlas ansökningar manuellt, vilket gör att det kan ta lite längre tid. De har dock som ambition att behandla din ansökan inom en timme om du ansöker under deras öppettider, och vanligtvis får du pengarna utbetalda inom 1-2 bankdagar om din ansökan blir godkänd.


Andra fördelar

Här finns inte bara lån och krediter. Credigo, numera Northmill, erbjuder även sparkonton, samlingslån, försäkringar, konto- och kreditkort, tillsammans med ett flertal andra tjänster som gör det möjligt för dig att samla flera tjänster hos samma aktör. Detta är en stor fördel för dig som vill pressa priserna.


Fördelar med Credigo

  • Erbjuder många olika tjänster
  • Bra ränta
  • Snabb hantering och utbetalning

Credigo Nackdelar

  • Räntan kan bli dyr för de med sämre förutsättningar
  • Ingen automatisk behandling

Kundtjänst

Det är svårt att klaga på den kundtjänst som erbjuds hos den här aktören. För det första bidrar de med en stor mängd information som kan hjälpa dig att få svar på dina frågor och funderingar, något som hittas under fliken “Hjälp”. 

Här får du sedan välja vilken del av deras tjänster som du vill ha hjälp med, och varje enskild kategori är fylld med hjälpsam information som är lätt att förstå.

Om du inte hittar svar på dina frågor är deras kundtjänst tillgänglig på vardagar mellan 08:00 och 19:00 (18:00 på fredagar). Information om detta är lätt att hitta direkt på sidan, och när du väl kommer i kontakt med deras kundtjänst kan du förvänta dig en tillmötesgående och trevliga kundtjänstmedarbetare att prata med.

Men vilka kontaktalternativ finns tillgängliga? Här hittar du först och främst en livechatt, men du kan även välja att ringa eller skicka mail om du hellre föredrar dessa kontaktmetoder. Därmed finns det garanterat något som passar för dig.

Företagsinformation

FöretagNorthmill AB
AdressRegeringsgatan 20, 111 53 Stockholm
E-postinfo@credigo.se
Telefon08-400 070 40

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 19:00
Tisdag08:00 – 19:00
Onsdag08:00 – 19:00
Torsdag08:00 – 19:00
Fredag08:00 – 19:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Det här företaget är inte bara uppskattat för deras utmärkta kundtjänst och användarvänlighet, de erbjuder även konkurrenskraftiga räntor och priser för sina produkter.

Många väljer att samla sina lån hos Northmill tack vare att de får möjlighet att sänka räntorna, vilket är ett tydligt tecken på att deras räntor är konkurrenskraftiga och bättre än hos många aktörer.

De är även väldigt tydliga med vad som gäller med deras priser. Här bidrar de med prisexempel på vad ditt lån kan komma att kosta, men något som tyvärr saknas är ett verktyg där du själv kan justera och se vad olika typer av lån kommer att kosta. 

Men på det stora hela är företaget transparenta med vad det kostar att använda deras tjänster, och om du hör av dig till deras kundtjänst kan de hjälpa dig med att räkna ut vad lånet kommer att kosta i månaden, totalt sett och mer.


Krav för Credigo

För att kunna ansöka om ett lån måste du uppfylla följande krav:

  • Minst 20 år gammal
  • Folkbokföring i Sverige
  • Tillgång till ett giltigt BankID


Användarupplevelse

Teamet som fokuserar på användarupplevelsen hos det här företaget vet verkligen vad de sysslar med. Deras webbplats är bra utformad, bidrar med ett enkelt navigeringssystem, samtidigt som webbplatsen är trevlig att titta på och besöka.

Ansökningsprocessen är tydlig och smidig, samtidigt som de bidrar med tillräckligt med information för att du ska kunna ta ett informerat beslut angående huruvida detta är rätt typ av lån för dig eller inte. Här finns även hjälpmedel som du kan ta del av för att genomföra ansökan, något som kan underlätta processen om du stöter på problem.

Northmill har även säkerställt att deras webbplats fungerar på olika typer av enheter, oavsett om man använder en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Vi tycker dock att upplevelsen är aningen bättre via datorn, men är något som är förväntat med tanke på att den större informationen rymmer mer information och funktioner åt gången.

Hur som helst erbjuder företaget en utmärkt användarupplevelse från början till slut, oavsett om du är befintlig eller ny kund hos företaget.


Behandlingstid

Northmill hanterar samtliga ansökningar manuellt, något som gör att processen tar aningen längre tid än hos de aktörer där processen är helt och hållet automatisk. Men detta system är till för att skydda både dig och företaget, och säkerställer att du faktiskt har goda möjligheter att betala tillbaka lånet.

Om du genomför din ansökan under deras öppettider kan du förvänta dig att du får svar inom loppet av några timmar, inte minst om du ansöker i god tid innan deras stängningstid. De har dock som mål att svara inom 1 timme, något som är ett bevis på hur ambitiösa de är i sin process.

När du väl har fått svar på din ansökan kan du förvänta dig att få pengarna insatta på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.

Den totala behandlingstiden kan i vissa fall vara längre än vad som anges ovan, exempelvis om företaget behöver ytterligare information för att behandla din ansökan, eller om du ansöker under perioder då de har extra mycket att göra.


Andra fördelar

Hos den här aktören hittar du inte bara ett flertal olika lån och krediter att välja mellan, du kan även ta del av deras sparkonton, försäkringar, kort och andra finansiella tjänster. Därmed går det att samla flera olika tjänster hos den här aktören, något som bidrar till en smidig finansiell upplevelse på det stora hela, samtidigt som man får möjlighet att förhandla om räntor och andra avgifter.

Detta gör att du kan spara pengar i det långa loppet, samtidigt som du kan känna dig trygg med att många av de finansiella tjänster som du använder finns hos samma företag.

Med tanke på att deras räntor är konkurrenskraftiga är det i många fall förmånligt att samla lån hos det här företaget. På så sätt finns det möjlighet att sänka dina månadskostnader, alternativt det totala belopp som ska betalas tillbaka. 


Slutsats

Credigo finns inte längre som varumärke. Den tidigare populära tjänsten är numera en del av Northmill, ett företag som inte bara riktar in sig mot lån och krediter, utan erbjuder även försäkringar, sparkonton, olika typer av kort och mer.

Därmed går det att argumentera för att Credigo har utvecklats till det bättre, och får nu möjlighet att hjälpa ännu fler kunder med krediter, lån och andra finansiella tjänster.

Här är priserna riktigt bra och övriga villkor rimliga, något som bidrar till en bra låneupplevelse. När vi sedan tar med den utmärkta användarupplevelsen är det inte särskilt konstigt att Northmill är en av de mest populära tjänsterna på den svenska lånemarknaden.

Det faktum att deras kundtjänst är riktigt bra och att det finns massvis med hjälpsam information på hemsidan är bara grädden på moset. Av den anledningen kan du vara säker på att du får hjälp om du stöter på eventuella frågor eller funderingar.

En bra och pålitlig lån- och kreditgivare helt enkelt!

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Credigo

Senaste nytt