Ferratum – är de bäst och billigast?

Ferratum erbjuder flexibel kredit för dig. De har över 2 miljoner nöjda kunder i 25 länder. Du lånar tryggt och säkert. Få din första kredit helt räntefritt.

776 har valt detta lån under de senaste 31 dagarna
7.3
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Effektiv ränta 48.93 – 48.93 %
Utbetalning I dag 04:47
  • Flexibla uttag
  • 2 miljoner kunder i Europa
  • Allt sker digitalt
Exempel: Kreditbelopp: 10 000 kr. Återbetalningsperiod: 12 månader. Nominell ränta: 40,49 % – 40,49 %. Effektiv ränta: 48,93 %. Minimum effektiv ränta: 48,93 %. Maximal effektiv ränta: 48,93 %. Uppläggningsavgift: 0 kr. Månedlige gebyrer: 0 kr. Månadskostnad: Snitt 1016 kr. Samlede kreditomkostninger: 2 194 kr. Totalt att betala: 12 194 kr.
Högkostnadskredit

Ferratum

8.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
9
Användarupplevelse
10
Ferratum Credit Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
4 månader 46 månader
48.93 % 48.93 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Ferratum är ett av de företag som var först på marknaden med mikrolån år 2005. Sedan dess har de varit aktiva och hjälpt många låntagare med olika finansiella lösningar. Här presenteras deras lösning Ferratum Credit. Denna lösning är inte som vanliga lån utan fungerar som ett kreditkonto där du blir beviljad en viss kredit. Du betalar endast ränta på den kredit du utnyttjar.

Ferratum
Ferratum

Gå till Ferratum här >

Lånevillkor

Med Ferratum Credit kan du låna upp till 30 000 kr och få lånet räntefritt de första 30 dagarna. Ferratum kräver dock att du ska ha fyllt 21 år och att du är folkbokförd i Sverige. Dessutom måste du ha en fast deklarerad inkomst för att få ansöka hos dem.

Du får inte ha några öppna ärenden hos Kronofogden, men du kan beviljas lån trots upp till 6 betalningsanmärkningar. Betalningsanmärkningarna måste dock vara mer än 6 månader gamla när du ansöker hos Ferratum Credit. Detta ger en god möjlighet för dig som haft en lite tråkig ekonomisk historik, men nu är på rätt bana igen.

Du betalar endast ränta på det belopp du utnyttjar. Räntan är fast och samma för alla kunder, vilket betyder att du vet redan innan du ansöker om lånet hur mycket det kommer att kosta dig. Det tillkommer inte några fasta avgifter, vilket gör att Ferratums kredit kan konkurrera med andra billiga lån.

Det finns dock vissa regler du måste förhålla dig till. Du måste betala tillbaka minst 10% per månad av din kredit. Det betyder att om du till exempel har tagit ut 5000 kronor i kredit så betalar du tillbaka 500 kr första månaden. Låna pengar direkt här.

Låneansökningsprocessen

Du kan enkelt ansöka om lån hos Ferratum Credit på deras hemsida där du kan ansöka om upp till 30 000 kr. Du fyller i en ansökan direkt på deras hemsida där du ska uppge dina personuppgifter och information om din ekonomi. Sedan kan du identifiera dig och skriva under med bankID.

Ferratum använder sig inte av UC när de tar en kreditupplysning utan använder sig istället av Creditsafe. Det betyder att de tar en kreditupplysning men kan inte se UCs register. Den kreditupplysning som görs registreras inte heller hos UC. Detta är en stor fördel för dig som antingen har dålig kreditvärdighet hos UC och inte vill att den ska påverka din låneansökan eller om du inte vill att denna ansökan ska påverka din kreditvärdighet hos UC.

När lånet blir beviljat får du direkt ett SMS till det telefonnummer du har uppgett. Det betyder att du slipper att kolla din mail eller logga in på deras hemsida hela tiden för att kontrollera status på din ansökan. När du har fått din kredit godkänd kan du välja att ta ut pengarna hur du vill.

Så fungerar Ferratum Credit

Ferratum Credit är en tjänst som inte fungerar som vanliga lån utan mer som ett kreditkort. När ditt lån blir beviljat får du en kredit hos Ferratum som du sedan kan utnyttja hur mycket eller hur lite du vill. Du betalar endast ränta på det belopp du faktiskt tar ut.

Så om du till exempel blir beviljad en kredit på 20 000 kronor men bara väljer att använda 5000 kronor, betalar du endast ränta på de 5000 kronorna som du har valt att ta ut. Med Ferratum Credit blir pengar lättare och du har en buffert som du snabbt och enkelt kan få tillgång till om pengarna inte räcker till.

På samma sätt passar Ferratum Credit perfekt för dig som inte vet exakt hur mycket pengar du behöver låna. Om du till exempel ska ut och resa eller laga bilen. Då kan det nämligen vara svårt att veta exakt hur mycket pengar man kommer att göra av med. Med Ferratum Credit har du en ekonomisk frihet och du slipper därmed att oroa dig för pengar om det skulle knipa.

När du har fått din kredit godkänd är det enkelt att komma åt pengarna. Uttagen är helt fria och flexibla. Det betyder att du när som helst kan ta ut hur mycket som helst så länge det är inom din kreditgräns. Du kan också ta ut hur lite som helst hur många gånger som helst.

Du loggar enkelt in på deras hemsida och begär ett uttag när du behöver pengar. Om du gör ett uttag innan kl 12 kommer pengarna in på ditt konto under eftermiddagen. Om du gör uttaget efter kl 12 kommer pengarna oftast in dagen efter. Om du har Nordrea tar det dock 30 minuter oavsett när du gör ditt uttag.

Service och kvalitet

Ferratum Credit har öppet 7 dagar i veckan med mycket generösa öppettider. På vardagar håller deras kundservice öppet  mellan 8 till 21 och under helger har de öppet 11 till 17.

Att komma i kontakt med deras kundservice är enkelt. Det finns både telefonnummer och e-postadress på hemsidan som du kan nå dem på. Dessutom har de en livechat på hemsidan där du snabbt och enkelt kan få svar om du undrar något.

Du kan tyvärr inte ansöka om lån via kundservice utan det ska göras online på hemsidan. Dock hjälper de dig och guidar dig genom hela processen om du behöver.

Hemsidan är mycket användarvänlig och du hittar snabbt vad du söker. De har en sektion där du kan hitta vanliga frågor och svar vilket är en stor fördel. Dessutom är de uppdelade i kategorier vilket gör det ännu enklare för dig att hitta rätt. Det kan alltså vara en bra idé att kika där innan du kontaktar dem för att spara tid.

Ferratum Credit är en trygg och stabil lånegivare med många års erfarenhet, så de vet precis hur de ska hantera sina kunder för att ge dem den bästa servicen. Kundservice är mycket tillmötesgående och erbjuder en förstaklassig kundservice där du som kund alltid kan känna dig trygg.

Trygghet med Ferratum Credit

Ferratum Credit har funnits sedan 2005 så de har stor erfarenhet och är en stor aktör inom branschen. De är dessutom medlem i SKEF – Föreningen för Svenska Konsumentkreditföretag så du kan känna dig helt trygg och säker när du lånar av dem. Många väljer Ferratum just på grund av deras trygga och stabila grund. Att de har stor erfarenhet och expertis inom området syns både i deras service, produkt och hemsida.

Sammanfattning

Ett tryggt och stabilt företag som kan ge dig de lån du behöver. De ställer rimliga krav på sina lånsökande och har en otroligt snabb handläggningstid och snabba utbetalningar. Ferratum Credit är ett lån som passar utmärkt till dig som behöver en buffert eller inte vet exakt hur mycket du behöver låna. Med fria och flexibla uttag har du alltid tillgång till pengar och kan därmed skapa en trygg ekonomisk situation.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Ferratum

Recensioner: 613 • Medel
TrustScore: 3 3.1
5 stjärna
63%
4 stjärna
15%
3 stjärna
3%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
18%
Alex Hallon
Alex Hallon 2 Recensioner
TrustScore: 1

Kundtjänst som helt slutar svara när som…

Kundtjänst som helt slutar svara när dom gör en miss och avslutar ens konto som ett resultat. Svarar inte när man skriver igen heller, utan sparar att vissa kunder ska inte få några svar. Förvisso skitdyrt och lika bra i slutändan, men ja, räkna aldrig någonsin med att få hjälp om det verkligen krisar. Bara tur att min situation inte var sådan.

Annika Toiminen
Annika Toiminen 1 Recension
TrustScore: 5

Snabbt beslut

Snabbt beslut. Inga krusiduller med att gå in på massa tilläggsinformatio. Oerhört nöjd.

PT
Peter Torpman 11 Recensioner
TrustScore: 5

Enkelt och snabbt handläggande inga…

Enkelt och snabbt handläggande inga krångligheter.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Ferratum

Senaste nytt