Ferratum Recension

Hos Ferratum erbjuds flexibla krediter upp till 45.000 kronor. Företaget är en del av Multitude Group, ett företag som sedan 2005 har hjälpt över 2 miljoner kunder i 15 länder. Här erbjuds en helt och hållet digital upplevelse, vilket gör att du slipper besöka fysiska kontor och signera fysiska papper. Den moderna upplevelsen ligger helt enkelt i fokus.

8.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
9
Användarupplevelse
10

Ferratum produkter

1 016 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.2
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Effektiv ränta 48.93 %
Utbetalning I dag 12:03
 • Flexibla uttag
 • 2 miljoner kunder i Europa
 • Allt sker digitalt
Högkostnadskredit
Exempel: Kreditbelopp: 10 000 kr. Återbetalningsperiod: 12 månader. Nominell ränta: 40,49 % – 40,49 %. Effektiv ränta: 48,93 %. Minimum effektiv ränta: 48,93 %. Maximal effektiv ränta: 48,93 %. Uppläggningsavgift: 0 kr. Månedlige gebyrer: 0 kr. Månadskostnad: Snitt 1016 kr. Samlede kreditomkostninger: 2 194 kr. Totalt att betala: 12 194 kr. (Annons)

Om Ferratum

Ferratum är en kreditgivare som fokuserar på mindre typer av krediter. Här ligger fokus på att upplevelsen ska vara smidig från början till slut, och de riktar in sig mot kunder som har behov av att låna ett mindre kapital, snarare än billån eller bostadslån.

Företaget jobbar hårt på att erbjuda en så transparent upplevelse som möjligt, samtidigt som de erbjuder konkurrenskraftiga räntor för denna typ av lån. Kom dock ihåg att räntorna är betydligt dyrare än för traditionella privatlån, något som dock är förväntat av dessa typer av högkostnadskrediter.

Deras krediter fungerar mer som ett kreditkort, snarare än ett lån. Här använder du endast den del av krediten som du behöver, och kan därmed låta resten ligga kvar på kontot.

Sammanfattning av recension

Hos Ferratum erbjuds flexibla högkostnadskrediter upp till 45.000 kronor. Kraven för att låna är relativt låga, och ansökningsprocessen är modern och helt och hållet digital. Därmed kan du förvänta dig att få svar på din ansökan inom loppet av några minuter.

Räntan är dock hög, men de tar inte ut några ytterligare avgifter för sina krediter. De bidrar även med transparens, vilket gör att du tydligt ser hur mycket krediten kommer att kosta.


Kundtjänst

8

Ferratum har lagt ner mycket tid och möda på att skapa en smidig upplevelse för både nya och befintliga kunder. Men om du trots detta stöter på problem eller har frågor har företaget en tillmötesgående kundtjänst som är enkel att komma i kontakt med.


Pris

7

Kostnaderna för Ferratums krediter är höga, något som är förväntat med tanke på att de erbjuder högkostnadskrediter. Priserna ligger dock i linje med vad som är förväntat inom branschen. En stor fördel är dock det faktum att det inte tillkommer några andra avgifter.


Användarupplevelse

10

Det är vid användarupplevelsen som Ferratum verkligen skiner. Deras priser må vara höga, men man förstår varför när man tittar lite närmare på den användarupplevelse som erbjuds. Hela processen är digitaliserad, samt är strömlinjeformad för att bidra med både lättja och smidighet.


Behandlingstid

10

I regel tar det endast några minuter att få svar på din ansökan. Verktyget finns även tillgängligt dygnet runt alla dagar i veckan, därmed behöver du inte vänta på specifika öppettider. Överföringen till ditt konto sker sedan omedelbart med de flesta banker (så fort du godkänt ansökan).


Andra fördelar

9

Här erbjuds en väldigt koncentrerad tjänst. De erbjuder endast en typ av kredit, och inga andra tjänster är tillgängliga under samma “tak”. Det faktum att de endast fokuserar på en enda tjänst gör att de kan förbättra processen bättre än många andra aktörer, något som är tydligt i deras tjänst.


Ferratum Credit Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
4 månader 46 månader
48.93 % 48.93 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Ferratum Credit

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Ränta 40.49 %
Effektiv ränta 48.93 %
Ålder 21 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Inga andra avgifter
 • Digital ansökan
 • Bra kundtjänst

Nackdelar

 • Dyr ränta
 • Lågt maxbelopp

Kundtjänst

8

Ferratum Credit har öppet 7 dagar i veckan med mycket generösa öppettider. På vardagar håller deras kundservice öppet mellan 9 till 17 och under helger (endast lördag) har de öppet 10 till 17.

Att komma i kontakt med deras kundservice är enkelt. Det finns både telefonnummer och e-postadress på hemsidan som du kan nå dem på. Dessutom har de en livechat på hemsidan där du snabbt och enkelt kan få svar om du undrar något.

Du kan tyvärr inte ansöka om lån via kundservice utan det ska göras online på hemsidan. Dock hjälper de dig och guidar dig genom hela processen om du behöver.

Hemsidan är mycket användarvänlig och du hittar snabbt vad du söker. De har en sektion där du kan hitta vanliga frågor och svar, vilket är en stor fördel. Dessutom är de uppdelade i kategorier vilket gör det ännu enklare för dig att hitta rätt. Det kan alltså vara en bra idé att kika där innan du kontaktar dem för att spara tid.

Ferratum Credit är en trygg och stabil långivare med många års erfarenhet, så de vet precis hur de ska hantera sina kunder för att ge dem den bästa servicen. Kundtjänsten är mycket tillmötesgående och erbjuder en förstklassig kundservice där du som kund alltid kan känna dig trygg.

Företagsinformation

FöretagFerratum
Adress i Sverige
E-postkundservice@ferratumbank.se
Telefon+46 20 12 30 30

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag10:00 – 17:00
SöndagStängt

Pris

7

Ferratum säger själva att de erbjuder en transparent upplevelse, och vi håller med. Här är det omedelbart tydligt vad de erbjuder och vad det kostar. De bidrar med exempel som visar vad en kredit kan kosta, vilket gör det enkelt för dig att få en tydlig överblick över vad det faktiskt kostar att använda Ferratums tjänster. Vi rekommenderar dock även att du gör en egen kalkyl för säkerhets skull.

Men vad kostar deras krediter? Svaret är att de är dyra. Faktum är att de klassas som högkostnadskrediter, och är betydligt dyrare än vad du kan förvänta dig av många andra typer av lån, exempelvis traditionella privatlån.

Men om vi jämför Ferratums priser med liknande aktörer, är priserna i linje med vad som är vanligt inom branschen. Det faktum att Ferratum inte tar ut några andra avgifter, exempelvis uppläggningsavgifter, är dock en trevlig touch, även om räntorna är väldigt höga.


Ferratum krav

 För att kunna ansöka om en kredit via Ferratum krävs det att du uppfyller följande grundkrav:

 • Minst 21 år gammal
 • Inte ha haft mer än 6 betalningsanmärkningar
 • Minsta årslön på 24.000 kronor
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 36 månaderna
 • Varit folkbokförd i Sverige minst 24 månader

Användarupplevelse

10

Få andra långivare/kreditgivare kan erbjuda en lika strömlinjeformad och smidig upplevelse som Ferratum. Så fort man besöker deras webbplats är det omedelbart tydligt vad som ligger i fokus, nämligen användarupplevelsen.

Här bidrar de med all den information som krävs för att man ska förstå vad som erbjuds, men de erbjuder även informationstexter som bidrar med en bra mängd information om vad du bör tänka på innan du tar ett lån, tillsammans med mycket mer. De har även en dedikerad bloggsektion som bidrar med allt som har med ekonomi att göra.

Hemsidan är enkel att navigera och förstå, oavsett om du besöker sidan från en dator eller mobiltelefon. Anledningen till detta är att de har anpassat hemsidas gränssnitt för att passa olika typer av enheter, vilket gör att webbplatsen anpassas dynamiskt beroende på vilken typ av enhet du använder.

Sist men inte minst har de ett bra navigationssystem som hittas på botten av sidan, samt en infälld meny med ett flertal alternativ högst upp på hemsidan.

På det stora hela är det tydligt att Ferratum tycker att användarupplevelsen är viktig, samt ser till att uppdatera sidan efter de senaste rönen inom branschen.


Behandlingstid

10

Som vi tidigare nämnt ligger användarupplevelsen i fokus hos Ferratum. Detta gäller inte bara ansökningsprocessen, men även behandlingstiden och utbetalningen. 

I de flesta fall tar det endast några minuter innan din ansökan är behandlad. Det spelar heller ingen roll vad klockan är eller om det är helg, eftersom Ferratum använder sig av en digitaliserad och automatiserad process som inte kräver en mänsklig handpåläggning (åtminstone inte i de flesta fall).

Därmed kan du även förvänta dig en snabb utbetalning om ansökan blir godkänd. De samarbetar med ett flertal banker som gör att du kan förvänta dig utbetalning omedelbart, exempelvis Nordea eller SEB, medan övriga banker vanligtvis kräver en bankdag.

Faktum är att Ferratum erbjuder en av de snabbaste tjänsterna i branschen, vilket gör att tjänsten lämpar sig för dig som inte har möjlighet att vänta flera bankdagar för att få tillgång till pengarna.


Andra fördelar

9

Ferratum erbjuder en tydlig och smidig upplevelse från början till slut. Här får du möjlighet att ta del av krediter som skiljer sig från de traditionella privatlånen, och passar bra för dig som av någon anledning inte har möjlighet att vänta flera bankdagar på att ansökan ska behandlas, eller som inte får lån hos de traditionella aktörerna.

Tack vare att Ferratums tjänst är så koncentrerad finns det dock få ytterligare fördelar med företaget. De har dock stor erfarenhet av att erbjuda dessa typer av krediter, vilket gör att du kan lita på att allting går rätt till, samt att du har en kundtjänst som är mer än tillmötesgående när det gäller att svara på eventuella frågor och funderingar.


Slutsats

Ferratum är en av de främsta aktörerna av sitt slag, och det är inte svårt att förstå varför. Företaget har stor erfarenhet inom branschen, och utvecklar ständigt sin tjänst för att göra den så bra som möjligt för sina kunder.

De vet helt enkelt vad de gör bra, och lägger all sin kraft på en strömlinjeformad och nischad tjänst som kan konkurrera med de flesta aktörer inom branschen. Det faktum att de även anammar moderna metoder gör att användarupplevelsen ständigt blir bättre, vilket gör att du kan förvänta dig en successivt bättre upplevelse för varje år som går.

Den enda stora nackdelen med Ferratum är att räntorna är höga, men det går inte kringgå. Alla företag som erbjuder dessa typer av tjänster har höga räntor, så enkelt är det. Ferratum tar dock inte ut några andra typer av avgifter, exempelvis uppläggningsavgifter, vilket kommer som ett litet plåster på såren.

På det stora hela erbjuder företaget dock en konkurrenskraftig tjänst som uppskattas av många befintliga och tidigare kunder.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Ferratum Recension

Senaste nytt