Lånekalkylator

Lånekalkylator till lån

Lånekalkylator

Ange information om ditt lån.

1 000 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
1 % 50 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Få en komplett överblick nu
Hitta lån

Lånekalkylator till samla lån

Steg 1: Lägg till aktuella lån

Ange information om dina befintliga lån.

Lån 1
1 000 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
1 % 50 %
Steg 2: Ditt nya lån

Ange information om ditt nya lån.

1 000 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
1 % 50 %

Vi har utvecklat en lånekalkylator som kan användas för att räkna ut hur mycket du kommer att betala i ränta vid olika lån. Den tar även hänsyn till den andra avgifter så du får en precis kostnad på ditt lån. Du fyller bara i lånebeloppet, den effektiva räntan (OBS! Notera att detta inte är detsamma som vanlig ränta) och hur lång löptiden är. Sedan kan du se hur mycket ditt lån kommer kosta dig varje månad.

Att räkna ut vad ett lån kostar varje månad är viktigt. Innan du tar ett lån bör du vara helt säker på att du kan betala tillbaka lånet och kostnaderna varje månad.

Det är lätt att bilda sig en felaktig uppfattning då längre löptid ger mindre månadskostnad, men i slutändan betalar du mer på dessa lån eftersom att ränta tillkommer varje månad.

Genom att använda lånekalkylatorn får du en överblick som ger dig insikt i vad ditt lån faktiskt kommer att kosta totalt och varje månad.

Lånekostnaden – En del av din budget

Att göra upp en budget och få översikt över sin ekonomi är att föredra och kan hjälpa alla oavsett vilken ekonomisk situation de befinner sig i. Att ta ansvar för sin egen ekonomi måste man göra för att inte hamna i svåra ekonomiska situationer.

Att göra en budget kan då hjälpa dig att hitta en bra balans mellan utgifter och inkomster och du får kontroll över dina pengar på ett helt annat sätt. Du kan enkelt se på vilka poster du kan spara in pengar och se vilka poster som drar iväg.

När du gör upp en budget är det viktigt att inte glömma posten ”lån”. Att låna pengar kostar pengar. Det viktiga med din budget är att du gör utrymme för dina lån så att du säkrar att du verkligen har råd att betala tillbaka varje månad. Hitta lånet för dig och läs mer om lån här.

Andreas Linde
Av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Fairlån > Lånekalkylator

Senaste nytt