Recension av Monetti

Monetti är ett varumärke som ägs av Nordiska Financial Partner Norway AS och dess filial i Sverige. Även om de för närvarande har stängt sin utlåning, fortsätter de att betjäna sina kunder genom kundtjänst. Med en stark närvaro både i Norge och Sverige, strävar Monetti efter att erbjuda transparenta och tillförlitliga finansiella tjänster.

1.8
Kundservice
1
Behandlingstid
1
Pris
1
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
1

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 1 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 53.2 – 89 %
Utbetalning I dag 11:22
 • Besked direkt
 • Flexibla uttag och återbetalning
 • Enkel och kostnadsfri ansökan
Högkostnadskredit
Exempel: Låna 8 000 kr i 180 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell ränta 39%, effektiv ränta 89%. Totalt att återbetala 9 569 kr (1595 kr per månad i 6 månader). Det här är en högkostnadskredit. Återbetalning tid 3-12 månader. Effektiv ränta min. 53.20 – max. 89.00%. (Annons)

Om Monetti

Monetti har etablerat sig som en pålitlig aktör inom finanssektorn i Sverige. De har tidigare erbjudit olika typer av låneprodukter, inklusive Monettilån och Monettiflexilån. Även om specifika lånebelopp och räntor kan variera, har Monetti alltid prioriterat kundens behov och förväntningar. Med huvudkontor i Oslo, Norge, är Nordiska Financial Partner Norway AS ett licensierat kredit- och finansieringsföretag som står under tillsyn av både den norska Finanstilsynet och den svenska Finansinspektionen. Monetti fortsätter att vara en betrodd partner för många, trots att de för närvarande har stängt sin utlåning.

Sammanfattning av recension

Monetti är en pålitlig aktör inom den svenska finanssektorn. Även om de tillfälligt har stängt utlåningen, betonar de kundservice och erbjuder tydliga kommunikationskanaler. Deras enkla webbdesign ger besökarna en enkel förståelse för företagets status och service. Monetti framstår som transparent och kundfokuserad, med en stark närvaro i Norge och Sverige.


Kundtjänst

1

Tjänsten erbjuder kundservice genom e-post, fysisk adress och telefonkontakt på deras webbplats. Bristen på Trustpilot-recensioner tyder inte nödvändigtvis på dålig service, eftersom Monetti tydligt informerar om en tillfällig lånepaus. Även utan direkta recensioner verkar Monetti fokusera på flera kommunikationskanaler för att stödja och betjäna kunder.


Pris

1

På Monettis hemsida informeras om tillfällig stängning av utlåning, vilket begränsar tillgången till information om räntor, effektiv ränta och avgifter. Även om transparens är viktigt, visar stängningen ärlighet mot kunderna. Potentiella låntagare rekommenderas att söka direkt information från Monetti eller andra källor för att bättre förstå sina tidigare erbjudanden.


Användarupplevelse

1

Monettis hemsida framstår som enkel och tydlig med fokus på nödvändig information. Även om designen är minimalistisk och kontaktinformation lättillgänglig, skulle tillkomsten av interaktiva element som FAQ, chatt eller sökfunktioner förbättra användarupplevelsen för moderna användare och lägga till djup till upplevelsen.


Behandlingstid

1

Företagets hemsida meddelar att de tillfälligt har stängt utlåningen. Det finns ingen direkt information om handläggningstider för låneansökningar eller utbetalningar. Det rekommenderas att kontakta Monetti eller söka andra källor för information om tidigare handläggningstid.


Andra fördelar

5

Deras hemsida ger inblick i företagets nuvarande status, inklusive tillfällig nedläggning av lån. Det finns ingen specifik information om tilläggsförmåner som till exempel räntefria perioder eller försäkringar. Tidigare erbjudanden som Monettilån och Monettiflexilån kan ha haft fler fördelar. Potentiella låntagare bör kontakta Monetti för detaljer, eftersom webbplatsen inte listar några tydliga ytterligare fördelar.


Monetti Lånekalkylator
1 000 kr 20 000 kr
3 månader 12 månader
53.2 % 89 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Monetti – Lån

Monetti

Lånebelopp 1 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Ränta 39 %
Effektiv ränta 53.2 – 89 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Snabb ansökan
 • Pengarna kan betalas ut samma dag
 • UC används inte

Nackdelar

 • Höga räntekostnader
 • Maxbelopp att låna är 20 000 kr
 • Krav på redovisad inkomst

Kundtjänst

1

Monetti har en tydlig närvaro på sin webbplats när det gäller kundservice. De erbjuder direkt kontakt via e-post för frågor om Monettilån och Monettiflexilån. Dessutom finns det en fysisk adress och ett telefonnummer tillgängligt för kunder som föredrar mer traditionella kommunikationsmetoder.

När det gäller externa källor, specifikt Trustpilot, har Monetti för närvarande inga recensioner. Detta kan tolkas på flera sätt. Det kan antyda att kunderna inte har haft några större problem som motiverar dem att lämna en recension, eller det kan helt enkelt vara att kunderna inte har känt behovet av att dela sina upplevelser.

Det är viktigt att notera att frånvaron av recensioner inte nödvändigtvis indikerar dålig service. Monetti verkar vara transparenta med sina kunder genom att klart och tydligt meddela att de för närvarande har stängt sin utlåning, men fortsätter att betjäna sina kunder genom kundtjänst.

Även om det inte finns några direkta recensioner tillgängliga, verkar Monetti vara engagerade i att erbjuda stöd och service till sina kunder genom flera kommunikationskanaler.

Företagsinformation

FöretagMonetti
AdressGötgatan 78, 118 30 Stockholm
E-postinfo@monetti.se
Telefon(+46) 08 58 85 81 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag8:00 – 16:00
Tisdag8:00 – 16:00
Onsdag8:00 – 16:00
Torsdag8:00 – 16:00
Fredag8:00 – 16:00
Lördag10:00 – 15:00
Söndag10:00 – 15:00

Pris

1

Monettis webbplats meddelar att de för närvarande har stängt sin utlåning. Detta innebär att det inte finns någon direkt information tillgänglig om deras aktuella räntor, effektiva räntor eller andra avgifter. Historiskt sett har Monetti erbjudit produkter som Monettilån och Monettiflexilån, men specifika detaljer om dessa produkters kostnader är inte tillgängliga på deras webbplats.

Transparens är en viktig aspekt när det gäller lån, och även om Monetti inte erbjuder specifik information om sina räntor och avgifter, är de tydliga med att de har stängt sin utlåning för tillfället. Detta kan ses som ett tecken på uppriktighet mot sina kunder.

För potentiella låntagare kan det vara viktigt att jämföra olika långivares räntor och avgifter. Eftersom Monetti för närvarande inte erbjuder denna information, rekommenderas det att kunderna vänder sig direkt till Monetti eller undersöker andra källor för att få en klarare bild av deras tidigare erbjudanden.


Krav

Kraven för att få låna hos Monetti är:

 • Låntagaren måste vara över 18 år.
 • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Låntagaren måste ha en deklarerad inkomst på minst 10 000 kr per månad.

Användarupplevelse

1

Monettis webbplats ger ett intryck av enkelhet och tydlighet. Med en klar och koncis presentation av informationen, blir det lätt för besökare att förstå företagets nuvarande status, särskilt med meddelandet om att de har stängt sin utlåning för tillfället.

Webbplatsens design verkar vara avskalad, vilket kan vara till fördel för användare som söker direkt och relevant information utan distraktioner. Den direkta tillgången till kontaktinformation, inklusive e-postadresser för specifika låneprodukter, underlättar för kunderna att nå ut med sina frågor.

För en modern användare kan det dock vara viktigt med ytterligare funktioner eller interaktiva element, såsom en FAQ-sektion, chattfunktion eller en sökfunktion. Dessa funktioner kan förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda snabbare svar och mer engagerande interaktioner.

Deras webbplats är funktionell och går rakt på sak, vilket kan vara fördelaktigt för dem som vill ha snabb och tydlig information. Men för en mer djupgående och interaktiv upplevelse kan vissa användare känna att det saknas vissa funktioner.


Behandlingstid

1

Hemsidan meddelar att de för närvarande har stängt sin utlåning. Detta innebär att det inte finns någon direkt information tillgänglig om deras aktuella behandlingstider för lånansökningar eller utbetalningstider. Historiskt sett har Monetti erbjudit produkter som Monettilån och Monettiflexilån, men specifika detaljer om dessa produkters behandlingstider är inte tillgängliga på deras webbplats.

Behandlingstiden för lån kan vara en avgörande faktor för många låntagare, särskilt de som behöver snabb tillgång till finansiering. Även om Monetti inte erbjuder specifik information om sina behandlingstider, är de tydliga med att de har stängt sin utlåning för tillfället. Detta kan ses som ett tecken på uppriktighet mot sina kunder.

För potentiella låntagare kan det vara viktigt att veta hur snabbt de kan förvänta sig ett låneerbjudande och när de kan förvänta sig att lånet betalas ut. Eftersom Monetti för närvarande inte erbjuder denna information, rekommenderas det att kunderna vänder sig direkt till Monetti eller undersöker andra källor för att få en klarare bild av deras tidigare behandlingstider.


Andra fördelar

5

Monettis webbplats ger en direkt insikt i företagets nuvarande status, särskilt med meddelandet om att de har stängt sin utlåning för tillfället. Baserat på den tillgängliga informationen från webbplatsen, finns det ingen specifik detalj angående ytterligare fördelar som Monetti kan erbjuda sina kunder, såsom räntefria perioder, försäkringar, sammanslagna lån eller andra liknande erbjudanden.

Det är dock värt att notera att Monetti tidigare har erbjudit produkter som Monettilån och Monettiflexilån. Även om specifika detaljer om dessa produkter och eventuella tillhörande fördelar inte är tillgängliga på webbplatsen, kan det ha funnits ytterligare fördelar kopplade till dessa produkter.

För potentiella låntagare kan det vara viktigt att veta vilka ytterligare fördelar en långivare erbjuder utöver själva lånet. Dessa fördelar kan inkludera saker som flexibla avbetalningsplaner, rabatter eller bonusar för tidig återbetalning, och andra incitament som kan göra lånet mer attraktivt.

Baserat på den tillgängliga informationen, verkar det som att Monetti för närvarande inte kommunicerar några specifika ytterligare fördelar för sina kunder via sin webbplats. Det rekommenderas dock att potentiella kunder kontaktar Monetti direkt för att få mer detaljerad information.


Ytterligare information

Monetti har en stark närvaro i både Norge och Sverige. Trots att de för närvarande har stängt sin utlåning, betonar de vikten av kundservice genom att tillhandahålla specifika kontaktuppgifter för olika låneprodukter. För de som har frågor om Monettilån, finns en direkt e-postadress tillgänglig. För de med Monettiflexilån, har ansvaret överförts till Settlement Finans AB.

Varumärket ägs av Nordiska Financial Partner Norway AS. Företaget har sitt säte i Oslo och är ett licensierat kredit- och finansieringsföretag. Det står under tillsyn av Finanstilsynet i Norge, medan den svenska filialen övervakas av den svenska Finansinspektionen.

Denna information kan vara särskilt relevant för nuvarande och tidigare kunder som vill förstå företagets struktur och dess relation till andra finansiella institutioner. Det understryker också Monettis engagemang för transparens och regelbundenhet i sina verksamheter.


Slutsats

Monetti har markerat sig som en pålitlig aktör inom finanssektorn i Sverige. Trots att de för närvarande har stängt sin utlåning, betonar de vikten av kundservice och erbjuder flera kommunikationskanaler för att assistera sina kunder. Webbplatsens design är enkel och direkt, vilket gör det lätt för besökare att snabbt förstå företagets nuvarande status och tjänster.

När det gäller användarupplevelsen är Monettis webbplats funktionell och lätt att navigera. Även om det saknas specifika detaljer om räntor, avgifter och behandlingstider, är företaget transparent med sin nuvarande position och erbjuder tydliga kontaktvägar för kundfrågor.

Ytterligare information om företaget visar dess starka närvaro i både Norge och Sverige, med en tydlig struktur och tillsyn från relevanta finansiella myndigheter. Även om det inte finns någon specifik information om ytterligare fördelar eller krav för lån, framstår Monetti som ett företag som värdesätter transparens och kundservice.

Sammanfattningsvis har de etablerat sig som en transparent och pålitlig partner inom finansvärlden, med ett starkt fokus på kundtillfredsställelse och integritet.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt