Recension av Monetti

Monetti är Sveriges största långivare på mindre lån till riktigt bra fördelar. En snabb ansökan och snabb utbetalning gör Monetti till en favorit bland många. Låna räntefritt och undvik dolda kostnader.

1 000 - 20 000 kr Lånebelopp
53.2 - 89 % Effektiv ränta
3 - 12 månader Löptid
18 år Ålder
  • Låna med betalningsanmärkningar
  • Låna räntefritt i 30 dagar
  • Låna utan UC
Låneexempel Monetti: Låna 8 000 kr i 180 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell ränta 39%, effektiv ränta 89%. Totalt att återbetala 9 569 kr (1595 kr per månad i 6 månader). Det här är en högkostnadskredit.
4.5/5 Recenserad av Fairlån
Betyget är baserat på ett antal faktorer, inklusive kundservice, tillgängliga lån och feedback från användare.

Monetti

Folkia har varit ett känt varumärke på den svenska lånemarknaden sedan 2006, men har nyligen valt att andra deras namn till Monetti. Företaget erbjuder samma tjänster som tidigare och deras mål är att förenkla marknaden för mindre krediter och erbjuder flexibla lån med smidiga lösningar till tillfälliga ekonomiska behov.

Lånevillkor

För att ansöka om ett lån hos Monetti måste du uppfylla deras grundkrav. Du måsta ha fyllt 18 år med en deklarerad inkomst. Dock har Monetti ingen minimumkrav på årsinkomst utan gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga när du ansöker om ett lån. Du ska vara folkbokförd i Sverige och du ska inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Du har möjlighet att ansöka om ett lånebelopp mellan 1 000 och 20 000 kronor och en återbetalningstid mellan 1 och 12 månader. Löptiden baseras delvis på lånets belopp. Du betalar en fast ränta samt en uppläggningsavgift och fakturaavgifter. Prissättningen är däremot krånglig, eftersom både räntan och fakturaavgiften ändras beroende på lånebeloppet och löptiden. Du har även möjlighet att låna 1 000 kronor räntefritt i 30 dagar, men betalar fortfarande uppläggningsavgift och fakturaavgiften.

Låneansökningsprocessen

Du kan ansöka om ett lån hos Monetti vid deras webbsida eller genom att ringa till deras kundtjänst. Befintliga kunder har även möjlighet att ansöka om ett lån genom att skicka ett SMS. Vid SMS-ansökningar får du en lånebekräftelse inom några minuter och pengarna betalas ut direkt under öppettiderna.

Nya kunder ansöker snabbast via deras webbsida. Du ange dina personuppgifter samt lånebelopp och löptid och få ett snabbt besked när ansökan skickas. Du kan välja att signera låneavtalet med e-legitimation och får då utbetalning direkt. Pengarna når ditt bankkonto ofta samma dag om du ansöker på en vardag. Om du ansöker efter 13:30 får du tillgång till pengarna senast nästföljande bankdag.

Service och kvalitet

Monetti har generösa öppettider och de hanterar låneansökningar mellan 08:00 och 20:00 på vardagar och mellan 10:00 och 17:00 på lördagar, söndagar och helgdagar. Kötiderna till Monetti brukar vara korta och deras medarbetare erbjuder professionell och högklassig support.

Med hög kvalitet på både tjänsten och webbsidan är det lätt att hitta informationen du behöver. Deras krångliga prissättning kunde förenklas och det är märkligt att fakturaavgiften ändras vid olika lånebelopp och löptider. Men företagets satsning på kundtjänst ger dig möjlighet att enkelt få svar på alla dina frågor innan du ansöker om ett lån hos Monetti.

Trygghet med Monetti

Som Folkia har företaget varit verksamt på lånemarknaden sedan 2006 och de har varit en välkänd och populär SMS-långivare under många år. Eftersom ägaren av varumärket inte har ändras, endast varumärkets namn, har du samma trygghet med ett lån från Monetti som du hade hos Folkia. Företaget driver en seriös finansiell verksamhet och är medlem in SKEF, som är SMS-långivarens branschförening.

Sammanfattning

Med många års erfarenhet erbjuder Monetti bra villkor och snabba och enkla ansökningar för SMS-lån upp till 20 000 kronor. Den möjligheten att låna ett större belopp under en längre löptid har lett till att Monetti har blivit en populär SMS-långivare med många nöjda kunder.