Monetti – är de bäst och billigast?

Monetti är Sveriges största långivare på mindre lån till riktigt bra fördelar. En snabb ansökan och snabb utbetalning gör Monetti till en favorit bland många. Låna räntefritt och undvik dolda kostnader.

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 1 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 53.2 – 89 %
Utbetalning I dag 04:41
  • Besked direkt
  • Flexibla uttag och återbetalning
  • Enkel och kostnadsfri ansökan
Exempel: Låna 8 000 kr i 180 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, administrationsavgift 45 kr, nominell ränta 39%, effektiv ränta 89%. Totalt att återbetala 9 569 kr (1595 kr per månad i 6 månader). Det här är en högkostnadskredit. Återbetalning tid 3-12 månader. Effektiv ränta min. 53.20 – max. 89.00%.
Högkostnadskredit

Monetti

1.8
Kundservice
1
Behandlingstid
1
Pris
1
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
1
Monetti Lånekalkylator
1 000 kr 20 000 kr
3 månader 12 månader
53.2 % 89 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Folkia har varit ett känt varumärke på den svenska lånemarknaden sedan 2006, men har nyligen valt att andra deras namn till Monetti. Företaget erbjuder samma tjänster som tidigare och deras mål är att förenkla marknaden för mindre krediter och erbjuder flexibla lån med smidiga lösningar till tillfälliga ekonomiska behov.

Monetti
Monetti

Gå till Monetti här >

Lån, UC och villkor

För att ansöka om ett lån hos Monetti måste du uppfylla deras grundkrav. Du måsta ha fyllt 18 år med en deklarerad inkomst. Dock har Monetti ingen minimumkrav på årsinkomst utan gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga när du ansöker om ett lån. Du ska vara folkbokförd i Sverige och du ska inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot erbjuder dem besked direkt och inget UC, du kan alltså låna hos monetti utan UC kontroll.

Du har möjlighet att ansöka om ett lånebelopp mellan 1 000 och 20 000 kronor och en återbetalningstid mellan 1 och 12 månader. Löptiden baseras delvis på lånets belopp. Du betalar en fast ränta samt en uppläggningsavgift och fakturaavgifter. Prissättningen är däremot krånglig, eftersom både räntan och fakturaavgiften ändras beroende på lånebeloppet och löptiden. Du har även möjlighet att låna 1 000 kronor räntefritt i 30 dagar, men betalar fortfarande uppläggningsavgift och fakturaavgiften.

Flexlån

Monetti erbjuder flexlån som gör det mer flexibelt för dig att ta lån. Att ta ett flexlån är enkelt då du endast behöver ha tillgång till internet. 

Kundtjänst, sms lån och ansökningsprocessen

Du kan ansöka om ett lån hos Monetti vid deras webbsida eller genom att ringa till deras kundtjänst. Befintliga kunder har även möjlighet att ansöka om ett lån genom att skicka ett SMS lån. Vid SMS lån ansökningar får du en lånebekräftelse inom några minuter och pengarna betalas ut direkt under öppettiderna.

Nya kunder ansöker snabbast via deras webbsida. Du ange dina personuppgifter samt lånebelopp och löptid och få ett snabbt besked när ansökan skickas till kundtjänst. Du kan välja att signera låneavtalet med e-legitimation och får då utbetalning direkt. Pengarna når ditt bankkonto ofta samma dag om du ansöker på en vardag. Om du ansöker efter 13:30 får du tillgång till pengarna senast nästföljande bankdag.

Service och kvalitet

Med hög kvalitet på både tjänsten och webbsidan är det lätt att hitta informationen du behöver. Deras krångliga prissättning kunde förenklas och det är märkligt att fakturaavgiften ändras vid olika lånebelopp och löptider. Men företagets satsning på kundtjänst ger dig möjlighet att enkelt få svar på alla dina frågor innan du ansöker om ett lån hos Monetti.

Kontakt, logga in bankid och mina sidor

Monetti har generösa kontakt öppettider och de hanterar låneansökningar mellan 08:00 och 20:00 på vardagar och mellan 10:00 och 17:00 på lördagar, söndagar och helgdagar. För att förlänga öppettiderna kan man alltid logga in genom att använda bankid. Kötiderna till kontakt med Monetti brukar vara korta och deras medarbetare erbjuder professionell och högklassig support. För att få mer information om dina ärenden är mina sidor något du kan använda. Man kan logga in  genom bankid på mina sidor och där kan du även se dina personliga lån.

Trygghet med Monetti

Som Folkia har företaget varit verksamt på lånemarknaden sedan 2006 och de har varit en välkänd och populär SMS-långivare under många år. Eftersom ägaren av varumärket inte har ändras, endast varumärkets namn, har du samma trygghet med ett lån från Monetti som du hade hos Folkia. Företaget driver en seriös finansiell verksamhet och är medlem in SKEF, som är SMS-långivarens branschförening.

Sammanfattning

Med många års erfarenhet erbjuder Monetti bra villkor och snabba och enkla ansökningar för snabblån upp till 20 000 kronor. Den möjligheten att låna ett större belopp under en längre löptid har lett till att Monetti har blivit en populär SMS-långivare med många nöjda kunder. 

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt