Cashbuddy – är de bäst och billigast?

Cashbuddy är systerbolaget till långivaren Cash2you. Här kan du låna upp till 25 000 kr trots betalningsanmärkningar.

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 5 000 – 25 000 kr
Varaktighet 12 – 60 månader
Effektiv ränta Upp till 29.4 %
Utbetalning I morgon 08:00
  • Låna utan säkerhet
  • Fast årsränta
  • Accepterar betalningsanmärkningar
Exempel: Låneexempel Cashbuddy: Låna 25 000 kronor i 60 månader. Årsränta 26,05%. Max effektiv årsränta 29,4%. Totalt betalar du 44 995 kronor. Återbetalning tid 12-60 månader. Effektiv ränta max. 29.40%.

Cashbuddy

4
Kundservice
4
Behandlingstid
4
Pris
5
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
4
Cashbuddy Lånekalkylator
5 000 kr 25 000 kr
12 månader 60 månader
% 29.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Cashbuddy är ett systerbolag till Cash2you och har liknande villkor och service. Tjänsten är enkel och håller låga kostnader för snabblån upp till 1 år, men deras mindre bra kundservice drar ner företagets betyg. Däremot är de ett stabilt företag som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar och har därför blivit ett populärt val för många.

Cashbuddy
Cashbuddy

Gå till Cashbuddy här >

Lånevillkor hos Cashbuddy

Lånevillkoren hos Cashbuddy är enkla. Du måste ha fyllt 20 år innevarande kalenderår, ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Du ska ha fast inkomst och får inte ha skulder hos Kronofogden. Dock kollar de mer på din nuvarande ekonomiska situation och hur den troligtvis kommer att utvecklas när de gör en värdering. Du får ansöka om lån även om du har flera betalningsanmärkningar

Du kan ansöka om lån med en återbetalningstid på upp till 5 år. Det kostar inget att ansöka och du betalar inga andra fasta avgifter heller, bara ränta. Till skillnad från de flesta andra privatlån erbjuder de samma ränta för alla sökande. 

Med Cashbuddy har du alltid rätt till två betalningsfria månader per år. Efter att du har utnyttjad en betalningsfri månad måste du betala månadsbeloppet under minst 4 månader innan du får ansöka om en ny betalningsfri månad. Du kan såklart även betala av hela ditt lån i förväg utan extra kostnad när som helst under löptiden.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om lån via Cashbuddy’s hemsida då deras kundtjänst inte hanterar låneansökningar. Däremot kan de hjälpa dig med din onlineansökan. Om du redan har ett lån hos Cashbuddy kan du även använda deras online ansökningsformulär för att utöka ditt lån upp till maximalt 25 000 kronor.

Cashbuddy tar den sedvanliga kreditupplysningen hos UC och det syns direkt om du blir beviljat lån eller inte. I vissa fall får du besked om att de vill pröva din låneansökan manuellt. Om du blir beviljad ett lån signerar du elektroniskt via e-legitimation eller BankID. Pengarna betalas till ditt bankkonto när ditt konto har godkänts för autogiro vilket kan ta upp till 2 bankdagar.

Om du väljer att inte signera ditt låneavtal med e-legitimation, skickas låneavtalet till dig via e-post tillsammans med ett autogiromedgivande. Du får då pengarna upp till 2 dagar efter att Cashbuddy mottagit det undertecknade dokumentet, förutsatt att ditt bankkonto godkänns för autogiro. Återbetalningar på lånet hanteras då automatiskt, men du kan när som helst göra extra betalningar eller betala av lånet helt.

Service och kvalitet

Låneprocessen är enkel och tydlig, men eftersom kundtjänsten bara är öppen mellan 09.00 och 12.00 på vardagar kan det vara svårt att komma i kontakt med någon om du skulle behöva hjälp. Att du inte heller kan ansöka om lån via kundtjänst är också ett stort minus. Företaget har satsat på enkelhet och nästan helt automatiserade tjänster istället för mer personliga kontakter.

Deras hemsida speglar den här enkelheten och innehåller bara den viktigaste informationen du behöver för att kunna ansöka om lån. Det finns ingen allmän information eller råd och inte heller information om riskerna med att låna pengar. Sidan kan uppfattas som opersonlig, men den har å andra sidan inte element som stör dig i din ansökan.

Trygghet hos Cashbuddy

Företaget bakom Cashbuddy är ett av de mest stabila och trygga företag i branschen och du kan därför lita på både företaget och tjänsterna. Att alla återbetalningar sker automatiskt via autogiro kan också vara tryggande eftersom du inte behöver hålla på med fakturor och manuella betalningar.

Sammanfattning

Varumärket Cashbuddy är en populär långivare på den svenska marknaden och de erbjuder långa återbetalningstider och låga månadskostnader. Kostnaden för lån med löptid över 1 år är däremot dyrare an hos andra aktörer och det är svårt att ta personlig kontakt med företaget. Om du behöver ett ganska snabbt lån med låga kostnader, kan Cashbuddy vara ett bra val.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Cashbuddy

Senaste nytt