Recension av Cashbuddy

Cash Buddy är en aktör som erbjuder konsumentkrediter till den svenska marknaden. Företaget etablerade sig på den svenska marknaden 2006, och har därmed stor erfarenhet av att erbjuda lån till svenska privatpersoner.

Här erbjuds mindre lån med fast månadskostnad, något som gör det möjligt för dig att planera din ekonomi på ett bättre sätt, i kontrast till om månadskostnaden rör på sig.


Om Cashbuddy

Cashbuddy är ett systerbolag till Cash2you och har liknande villkor och service. Tjänsten är enkel och smidig att använda, samt att företaget som driver tjänsten är stabilt och kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar och har därför blivit ett populärt val för många.

Det finns många bra aspekter med denna respekterade långivare. För det första har de enorm erfarenhet inom branschen, vilket innebär att de vet vad kunderna vill ha, åtminstone på det stora hela. De har finjusterat sin tjänst under tidens gång, något som blir tydligt när man jämför deras tjänster mot de lite nyare aktörerna.

Räntan är resonabel, även om den skulle kunna bli bättre. I många fall får du även svar på din ansökan omedelbart, men i vissa fall kan det krävas en manuell handpåläggning från någon av deras handläggare. 

Cashbuddy säger själva att deras vision är att det ska vara smidigt och enkelt att låna pengar hos dem, en vision de till stor del lever upp till.

Sammanfattning av recension

Cash Buddy bidrar med en imponerande tjänst på det stora hela, där kundtjänsten och användarupplevelsen skiner. Räntan är dock aningen hög, men det faktum att de inte kräver några andra avgifter är ett stort plus i kanten. Du betalar även samma belopp varje månad, något som gör det enkelt för dig att planera din ekonomiska situation.

Behandlingstiden är även bra, trots att de i vissa fall kräver manuell hantering.


Kundtjänst

Låneprocessen är enkel och tydlig, och om du behöver kontakta deras kundtjänst är den tillgänglig mellan 09:00 och 12:00, samt mellan 13:00 och 16:00 på vardagar. Här finns även en välutvecklad sektion med vanliga frågor och svar, vilket är en positiv aspekt.


Pris

Priserna är resonabla, men skulle kunna vara billigare om vi jämför med många andra aktörer inom branschen. Det är dock en stor fördel att det inte tillkommer några övriga avgifter, såsom uppläggningsavgift eller pågående fakturaavgifter. Här betalar du även samma belopp varje månad, vilket skapar en kontinuitet.


Användarupplevelse

Cashbuddy har som sagt en grundläggande vision om att deras tjänst ska vara enkel och smidig, något de lever upp till. Hemsidan har en tydlig struktur som gör det enkelt att hitta de olika delarna av webbplatsen.

Snabb och säker verifiering sker med hjälp av BankID.


Behandlingstid

Behandlingstiden är fantastisk, eftersom du i många fall får möjlighet att få svar direkt i samband med din ansökan. Om det krävs manuell bearbetning kommer dock ansökan att ta längre tid, eftersom en av deras handläggare måste behandla ansökan manuellt. Utbetalning sker inom loppet av några dagar.


Andra fördelar

Den stora fördelen med Cashbuddy är företagets långa erfarenhet. Deras medarbetare är välutbildade inom ämnet, vilket skapar en smidig och strömlinjeformad process, oavsett om det gäller ansökan, utbetalning och ärenden hos kundtjänst. Många uppskattar även det faktum att månadskostnaden är fast.


Fördelar med Cashbuddy

  • Fast månadskostnad
  • Inga dolda avgifter
  • Snabb behandling

Cashbuddy Nackdelar

  • Dyr ränta
  • Kundtjänst endast öppen vardagar

Kundtjänst

Företagets kundtjänst är välutbildad inom ämnet, något som blir tydligt vid första kontakt med deras kundtjänstmedarbetare. De är väl insatta i den tjänst som företaget erbjuder, samtidigt som de har en lättsam framtoning som gör kommunikationen behaglig och effektiv.

Kundtjänsten är öppen mellan 09.00-12.00 och 13.00-16.00 på vardagar. Därmed kommer du behöva vänta tills nästa vardag om du söker efter svar under helgen, vilket även stämmer om din ansökan behöver behandlas manuellt. 

Här får du välja mellan telefon och mail vad gäller kontaktmetod, men det hade uppskattats om de i framtiden lägger till en livechatt. Du kan även välja att skicka brev till deras postadress, men detta gäller främst om du har klagomål.

Hur som helst är deras kundtjänst relativt bra på det stora hela, och verkar ha ett positivt rykte hos olika både tidigare och befintliga kunder. Det skulle dock uppskattas oerhört om de i framtiden väljer att ha öppet under helger, om så endast under ett fåtal timmar.

Företagsinformation

FöretagCashBuddy AB
AdressLasarettsgatan 10, 432 44, Varberg, Sweden
E-postinfo@cashbuddy.se
Telefon0340-62 77 40

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
Tisdag09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
Onsdag09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
Torsdag09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
Fredag09:00 – 12:00 / 13:00 – 16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Räntan är ganska dyr hos Cashbuddy, men är något som är förväntat av en aktör som detta. Cashbuddy riktar in sig mot snabba och smidiga lån av mindre art, därmed är det bara naturligt att det medföljer en högre ränta. 

Det tillkommer dock inga andra avgifter, vilket är positiva nyheter. Det betyder att du inte betalar någon uppläggningsavgift eller liknande, här är det istället endast ränta som gäller. Deras upplägg gör även att du alltid betalar samma belopp varje månad, något som gör det lättare för dig att planera din ekonomi.

Cashbuddy är tydliga med vad deras lån kostar. Här finns ett inbyggt verktyg där du kan justera hur mycket du vill låna och hur länge, och du får se hur mycket lånet kan komma att kosta. Räntan sätts dock individuellt beroende på dina personliga förutsättningar, därmed kan räntan i verktyget skilja sig en aning från den ränta som du faktiskt får om du väljer att ta ett lån.


Krav för Cashbuddy

Lånevillkoren hos Cashbuddy är enkla. Du måste ha fyllt 20 år innevarande kalenderår, ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Du ska ha fast inkomst och inte ha skulder hos Kronofogden. Dock kollar de mer på din nuvarande ekonomiska situation och hur den troligtvis kommer att utvecklas när de gör en värdering. Du får ansöka om lån även om du har flera betalningsanmärkningar. 


Användarupplevelse

Cashbuddy gör mycket rätt, men det är vid användarupplevelsen som det här företaget verkligen skiner. Hemsidan har en vacker utformning som gör den enkel och intuitiv att använda, samtidigt som den är estetiskt tilltalande.

Under deras långa historia har de testat olika tillvägagångssätt och kommit fram till vad som fungerar och inte, vilket är anledningen till varför en ansökan endast tar några minuter. Detta är möjligt tack vare den smidiga process som erbjuds på hemsidan, tillsammans med det faktum att de använder BankID som verifieringsmetod.

Här finns även en inloggningsportal där du kan logga in för att se ditt nuvarande lån, tillsammans med eventuella påbörjande ansökningar. Här kan du se din aktuella skuld, tillsammans med annan information och funktioner som kan vara till hjälp för din ekonomiska situation.

Du kan självklart använda Cashbuddy på både mobiltelefonen och datorn, men även surfplattan. Det kan dock hända att upplevelsen är aningen bättre ju större skärmen är, eftersom du på så sätt får möjlighet att ta del av mer innehåll och information på samma gång. 


Behandlingstid

En bra behandlingstid är grundläggande för en ambitiös långivare som tar sina kunder på allvar. Detta känner självklart Cashbuddy till. En av de stora fördelarna med den här tjänsten är den snabba behandlingstiden. Själva ansökan tar endast några få minuter, och sedan får du svar direkt på skärmen. Här kan ansökan antingen bli godkänd eller avslagen, men du kan även få svaret att de behöver hantera din ansökan manuellt.

Pengarna blir utbetalda så fort ditt bankkonto är godkänt för autogiro hos bankgirot. Hur lång tid detta tar kan variera, men vanligtvis tar det mellan 1-2 bankdagar. Om du har angett fel uppgifter eller om något annat är fel, kan du förvänta dig att det tar ytterligare några bankdagar innan du ser pengarna på kontot.

Detta är ungefär genomsnittligt inom branschen, men hade kunnat vara bättre. De flesta låntagare kommer dock inte ha några problem med detta.


Andra fördelar

Cashbuddy besitter stor kunskap om branschen och de behov som deras kunder har. Deras långa erfarenhet ger dem en unik position där de har haft möjlighet att finjustera sin tjänst, något som få andra aktörer kan stoltsera med. Detta är en av de stora anledningarna till att Cashbuddy är en av de mest respekterade aktörerna inom branschen.

Här fokuserar de dock endast på en enda sak, nämligen mindre lån till privatpersoner. Detta kommer avskräcka vissa potentiella kunder som vill samla flera olika tjänster hos samma företag, exempelvis krediter, samlingslån, försäkringar och sparkonton. 

Cashbuddy stöttar även idrottsföreningar på olika sätt, främst genom tillskott av kapital. 2022 stöttade de både mindre och större föreningar med miljonbelopp, vilket bidrar till tillväxten och utvecklingen av den lokala idrotten i Sverige. Detta är en win-win för samtliga inblandade parter, och är en stor fördel med den här aktören. 


Slutsats

Cashbuddy är en seriös och pålitlig långivare som har stor erfarenhet och expertis inom branschen, samt är här för att stanna. Under årens gång har de utvecklat sin tjänst till att bli en av de bästa i branschen, något som är tydligt i och med deras ypperliga användarupplevelse.

Kundtjänsten är bra och tillmötesgående, men det hade gärna fått finnas en livechatt som underlättar kommunikationen med deras personal. Detta tillsammans med den höga räntan är negativa nackdelar som måste beaktas av dig som överväger huruvida denna aktör är rätt för dig eller inte, inte minst räntan.

Men om vi bortser från dessa nackdelar erbjuder Cashbuddy en riktigt bra tjänst som är pålitlig och uppskattad av många tidigare kunder. Det finns goda anledningar till att företaget har hängt med på marknaden i nästan 20 år, och det är deras engagemang och förmåga att ständigt förbättra den upplevelse som erbjuds till kunderna.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Cashbuddy

Senaste nytt