Låna 500000 kronor

Hitta lån på 500000 kr utan säkerhet och låna till vad du vill

Uppdaterad 26 januari, 2021
 • Nämndes i
 • Breakit
 • Nöjesguiden
 • Allt för föräldrar
 • Realtid
Låna 500000 kronor: 4.1/5 baserat på 64 betyg - Lägg till betyg
Låna 500000

Låna 500000 kronor enkelt idag

Behöver du låna till kontantinsatsen inför ett fastighetsköp? Till en ny bil? Eller till renovering?

Då kan det vara en idé att låna 500000 kr.

Ett så stort lånebelopp kräver dock noggrann genomtanke och du måste vara säker på att du kommer kunna betala av ditt lån.

Här kan du jämföra olika lån för att hitta det bästa lånet för dina behov.

Du kan ta god tid på dig och fatta ditt beslut i lugn och ro. Helt utan kostnad!

Så gör du för att låna 500000 kronor

När du ansöker om att låna 500000 kronor kan det vara en bra idé att först göra en budget. I din budget bör du ta hänsyn till högsta möjliga månadskostnader och räkna med minsta möjliga inkomst.

Det är viktigt att du har luft i din budget så att du kan betala av ditt lån även om du skulle råka ut för en oväntad utgift.

Så gör du för att råna 500 000 kr:

 1. Jämför lån

  När du väljer vilket lån du vill ansöka om bör du kika på fasta kostnader och ränta. Idag kan många låneinstitut erbjuda bättre villkor än de stora bankerna då de konkurrerar på ett annat sätt. Det är därför en god idé att undersöka marknaden innan du ansöker om att låna 500 000 kronor.

 2. Ansök

  När du bestämt dig för vem du ska ansöka hos, fyller du i ett formulär på hemsidan och skickar in.

 3. Besked

  Ofta får du direkt ett preliminärt besked på skärmen om din ränta och övriga kostnader. Efter ett par timmar, när långivaren tagit en kreditupplysning, får du ett definitivt besked som du kan skriva under.

 4. Signera

  Du signerar enklast detta avtal via e-legitimation eller BankID direkt på deras sida. Därefter betalas pengarna ut och om du har samma bank som långivaren kan du se pengarna direkt.

Annars kan det ta 1-3 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto.

Så ska du tänka när du ska låna 500000 kronor

500000 kr är mycket pengar och det är viktigt att du är säker på att du klarar av att sköta din amortering varje månad. Hos många långivare kan du låna utan säkerhet.

Det betyder att långivaren inte behöver veta vad du ska använda pengarna till.

Om du får problem med återbetalningen en månad bör du så fort som möjligt kontakta långivaren så att ni tillsammans kan komma fram till en lösning. Ofta är de mycket hjälpsamma och förstående och du kan ofta lägga om lånet på en längre löptid så din månadskostnad minskar.

Att låna 500000 kr bör ses som en investering då det ofta är just det. Du kanske vill renovera huset? Eller låna till en kontantinsats? Ofta kan du då få mer pengar tillbaka när du ska sälja din fastighet.

Så ett lån på 500 000 kronor bör inte ses som så skrämmande och stort om pengarna investeras och används väl. Här kan du läsa mer om olika bostadslån.

billiga lån
Samla lån

Risker när du tar lån

Det finns alltid en risk att din ekonomiska situation ändrar sig och att du därför får svårt att betala tillbaka lånet.

Det du kan göra är att teckna ett betalningsskydd som går in och betalar dina månadskostnader under ett år om du skulle bli sjuk eller ofrivilligt arbetslös.

Hela lånet betalas också av vid dödsfall. Detta kostar dig såklart lite mer men kan rädda dig från betalningsanmärkningar om du ställs inför en tråkig ekonomisk situation i framtiden.

Att räkna på och hålla en budget minskar också din risk för att du inte ska kunna betala tillbaka ditt lån.

Det är viktigt att man räknar realistiskt och lämnar luft för oförutsedda utgifter när man lägger en budget. Men detta ger dig en bättre överblick över din ekonomi och du kan direkt se om den försämras.

Jämför lån innan du ansöker

Slutligen vill vi poängtera vikten av att jämföra lån och räntor. Här följer ett exempel på hur räntekostnader kan höja totalpriset på ditt lån. 

När du vet hur mycket du kan betala i månadskostnad kan du jämföra räntor.

Exempel: lånebelopp 500 000 kronor. Löptid 15 år. 

Ränta %Total kostnad för lånetRänta att betala under löptiden
4%665 719 kr165 719 kr
6%759 471 kr259 471 kr
10%967 145 kr467 145 kr

Det är tydligt att räntan är viktig, men glöm inte att också räkna med andra avgifter. 

Vanliga frågor om att låna 500 000 kr

Kan jag låna 500 000 kronor utan säkerhet?

Du kan låna 500 000 kronor utan säkerhet med ett osäkrat privatlån. Dessa lån kallas också för blancolån, onlinelån, snabblån eller privatlån. Hitta lånen här.

Vad kan jag använda ett lån på 500 000 kronor till?

Ett privatlån på 500 000 kronor kan användas till i stort sett vad som helst. När du ansöker om ett osäkrat privatlån online från någon av våra samarbetspartners behöver du inte ange vad du ska använda pengarna till. Jämför online privatlån här.

Kan jag låna 500 000 kr utan UC?

Du kan inte låna 500 000 kronor utan UC. Enligt svensk lag måste långivare göra kreditupplysning innan de lånar ut pengar. För lån på mindre belopp upp till 80 000 kronor kan långivaren använda sig av andra kreditupplysningsbolag än UC, som Creditsafe och Bisnode. Vill du hitta lån utan UC? Så klicka här.

Varför ska jag låna 500 000 kr online istället för på banken?

Det finns många fördelar med att låna 500 000 kronor online. Du har större frihet att jämföra olika låneerbjudanden, ansökan går snabbt och smidigt, du får pengarna blixtsnabbt och du behöver inte redogöra för vad du ska använda pengarna till. Läs mer här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i