Recension av Klara Lån

Klara Lån är inte en direkt långivare, utan en tjänst som hjälper dig att jämföra olika lån från flera långivare. Med flexibla lånebelopp och löptider, strävar Klara Lån efter att göra låneprocessen så enkel och smidig som möjligt för sina kunder. Företaget har stor expertis och erfarenhet, samt jobbar hårt på att hitta det lån som är bäst för dig.

8.4
Kundservice
9
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
6
Användarupplevelse
10

143 har valt det här de senaste 31 dagarna
5.8
Recension
Lånebelopp 1 000 – 150 000 kr
Varaktighet 12 – 96 månader
Effektiv ränta 8.57 – 236 %
Utbetalning I morgon 14:12
 • Välj att ta lån med UC eller utan
Högkostnadskredit
Exempel: Kreditbelopp: 30 000 kr | Återbetalningsperiod: 2 år | Totalt att betala: 38 808 kr | Månadskostnad: 1 617 kr | Effektiv årsränta: 29.4% | Övriga avgifter: 0 kr i uppläggnings-/aviavgift | Återbetalning tid 1-8 år | Effektiv ränta min: 8.57% – max. 236% | Effektiv ränta max: 236%. (Annons)

Om Klara Lån

Klara Lån är en tjänst som erbjuder lån via flera olika långivare. De har flexibla lånebelopp och löptider, vilket gör det möjligt för kunder att hitta ett lån som passar just deras behov. Klara Lån samarbetar även med flera olika långivare, vilket innebär att de kan erbjuda ett brett utbud av lånemöjligheter.

En av de stora fördelarna med Klara Lån är att de erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Om du lånar under 30 000 kronor, tas ingen kreditupplysning hos UC, vilket kan vara en stor fördel för vissa kunder.

Företaget strävar efter att göra låneprocessen så enkel som möjligt. Du skriver in önskat lånebelopp och löptid på deras webbplats, och inom några sekunder får du en lista med de lån du kan ansöka om.

Klara Lån startades 2016 och ägs av moderbolaget Adtraction Marketing AB. Trots att de är relativt nya på marknaden, har de redan etablerat sig som en pålitlig tjänst för att jämföra lån.

Sammanfattning av recension

Klara Lån är en jämförelsetjänst för lån som erbjuder en enkel och effektiv plattform för att hitta och jämföra lån från olika långivare. De har flexibla lånealternativ och har etablerat sig som en pålitlig tjänst. Kundservicen är tillgänglig via hemsidan, och det är enkelt att komma i kontakt med deras representanter. Priser och avgifter varierar beroende på långivaren, men informationen är tydlig och användarupplevelsen på hemsidan är positiv. Behandlingstiden för lån är generellt snabb och effektiv.


Kundtjänst

9

Klara Lån har blandade recensioner på Trustpilot, med en totalpoäng på 1,9 av 5. Vissa kunder är nöjda med tjänsten medan andra har haft mindre positiva upplevelser. Klara Lån har svarat på negativa recensioner och tar kundfeedback på allvar. De har också en sektion med vanliga frågor på sin webbplats, men för specifika lånefrågor rekommenderas att kontakta respektive långivare.


Pris

7

Priserna för de lån som de förmedlar kan variera ganska drastiskt. De fungerar som en mellanhand mellan kunder och långivare och presenterar tydligt information om räntor och avgifter på sin webbplats. Klara Lån erbjuder också en lånekalkylator för att underlätta för kunder att få en uppfattning om kostnaderna för ett lån.


Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen på företagets webbplats är positiv med enkel navigering och tydlig information om lån, räntor och avgifter. Lånekalkylatorn är användbar för att beräkna kostnader för olika lån. Ansökningsprocessen är snabb och enkel, och användare kan jämföra olika lån och välja det bästa alternativet.


Behandlingstid

10

Här får du svar på din ansökan inom 15 minuter, men hur lång tid det tar innan du får pengarna till ditt konto kan variera beroende på vilken långivare du väljer. I de flesta fall kan du dock förvänta dig snabb hantering och behandlingstid, vilket gör att du ser pengarna på kontot inom en eller flera bankdagar.


Andra fördelar

6

Klaralån grundades 2016 och ägs av Adtraction Marketing AB, och är en pålitlig tjänst för att jämföra lån. De samarbetar med många långivare och erbjuder ett brett utbud av lånemöjligheter. En fördel är att de accepterar betalningsanmärkningar och inte utför kreditupplysning hos UC för lån under 30 000 kronor. En lånekalkylator finns tillgänglig på deras webbplats. Utbetalning av pengar kan ta 1-2 dagar beroende på långivare och bank.


Klara Lån Lånekalkylator
1 000 kr 150 000 kr
12 månader 96 månader
8.57 % 236 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Klara Lån – Lån

Klara Lån

Lånebelopp 1 000 – 150 000 kr
Varaktighet 12 – 96 månader
Ränta 6.84 – 39.5 %
Effektiv ränta 8.57 – 236 %
Ålder 18 år

Fördelar

 • Jämförelsetjänst för lån med många långivare
 • Tydlig information om räntor och avgifter
 • Lånekalkylator för att beräkna potentiella kostnader

Nackdelar

 • Räntan är i vissa fall väldigt dyr
 • Långivare avgör eventuella avgifter och kostnader
 • Ingen direkt utbetalning, kan ta 1-2 dagar

Kundtjänst

9

Kundservicen hos den här jämförelsetjänsten är aningen underutvecklad i jämförelse med många andra aktörer. Här kan du endast skicka mail till deras kundtjänst, ingen livechatt eller telefonnummer finns för närvarande tillgängligt.

När det gäller deras rykte, har Klara Lån blandade recensioner på Trustpilot. De har en totalpoäng på 1,9 av 5, vilket indikerar att kundupplevelsen kan variera. Vissa kunder har uttryckt nöjdhet med tjänsten, medan andra har haft mindre positiva upplevelser. Det är viktigt att notera att Klara Lån har svarat på några av de negativa recensionerna, vilket visar att de tar kundfeedback på allvar.

På deras hemsida har Klara Lån samlat populära frågor och svar, vilket kan vara till hjälp för kunder som söker snabba svar. Men om du har fler frågor om de specifika lånen, bör du vända dig direkt till respektive långivare.

På det stora hela erbjuds dock en relativt bra kundtjänst, men det hade uppskattats om de i framtiden lägger till möjligheten till livechatt och ett telefonnummer som eventuella och befintliga kunder kan ringa.

Företagsinformation

Företag:Klara Lån
Adress:Biblioteksgatan 29. SE-114 35 Stockholm
E-post:kundservice@klaralan.se
Telefon:

Öppettider för kundtjänst

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Pris

7

Klara Lån erbjuder en jämförelsetjänst för lån, vilket innebär att räntor och avgifter varierar beroende på den specifika långivaren. Räntan kan variera ganska drastiskt, vilket indikerar att företaget samarbetar med en mängd olika långivare, var och en med sina egna räntor och avgifter.

Det är viktigt att notera att Klara Lån inte själva erbjuder lån, utan fungerar som en mellanhand mellan kunder och långivare. Detta innebär att eventuella avgifter och kostnader kommer att bestämmas av den specifika långivaren, inte av Klara Lån.

Information om räntor och avgifter är relativt lätt att hitta på hemsidan, men skulle kunna vara tydligare. De erbjuder även en lånekalkylator, vilket kan vara till stor hjälp för kunder som vill få en uppfattning om de potentiella kostnaderna för ett lån.

Det kostar dock inget att använda Klara Låns jämförelsetjänst. Du betalar endast om du faktiskt väljer att ta ett av de lån som presenteras för dig.


Krav

 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Minsta årsinkomst på 100 000 kronor
 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • BankID för att identifiera dig vid ansökan

Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen på hemsidan är positiv överlag. Webbplatsen är enkel och lätt att navigera, både på mobil och dator. Information om lån, räntor och avgifter är tydligt presenterade, vilket gör det enkelt för användare att hitta den information de behöver.

En av de mest användbara funktionerna på webbplatsen är deras lånekalkylator. Med denna kan användare enkelt beräkna potentiella månadskostnader och totala kostnader för ett lån baserat på det belopp och den löptid de väljer. Detta är en stor fördel för användare som vill få en uppfattning om kostnaderna innan de ansöker om ett lån.

När det gäller ansökningsprocessen är den också enkel och snabb. Användare kan skriva in önskat lånebelopp och löptid, och inom kort får de en lista med de lån de kan ansöka om. Detta gör det enkelt för användare att jämföra olika lån och välja det som bäst passar deras behov.

Klara Lån har även en sektion med vanliga frågor och svar på deras hemsida, vilket kan vara till stor hjälp för användare som har frågor om processen.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden för lån kan variera beroende på den specifika långivaren. När du ansöker om ett lån skriver du ett önskat lånebelopp och löptid på deras hemsida. Inom några sekunder får du en lista med de lån du kan ansöka om, baserat på dina önskemål. Detta innebär att du snabbt kan få en överblick över dina möjliga lånemöjligheter.

När du väl har valt ett lån och skickat in din ansökan, kommer en kreditupplysning att göras. Om du ansöker om ett lån på över 30 000 kronor, kommer Klara Lån att göra en kreditupplysning hos UC. Detta kan ta lite tid, men generellt sett bör du få ett svar inom kort.

När det gäller utbetalningen av lånet, beror detta också på den specifika långivaren. Enligt Klara Låns hemsida kan det ta mellan 1-2 dagar innan du har dina pengar, beroende på långivare och bank. Se behandlingstider på respektive samarbetspartners sida för mer information.


Andra fördelar

6

Klara Lån är en relativt ny aktör på marknaden. Företaget startades 2016 och ägs av moderbolaget Adtraction Marketing AB. Trots sin korta historia har de lyckats etablera sig som en pålitlig tjänst för att jämföra lån. De samarbetar med många långivare och erbjuder inte lån på egen hand, vilket innebär att de kan erbjuda ett brett utbud av lånemöjligheter.

En viktig detalj att notera är att företaget accepterar betalningsanmärkningar och att de inte tar någon kreditupplysning hos UC om du lånar under 30 000 kronor. Detta kan vara en stor fördel för vissa kunder som har svårt att få lån på grund av tidigare ekonomiska problem.

Klaralån erbjuder även en lånekalkylator på sin webbplats, vilket kan vara till stor hjälp för kunder som vill få en uppfattning om de potentiella kostnaderna för ett lån.

Slutligen är det viktigt att notera att Klaralån inte erbjuder direkt utbetalning. Det kan ta mellan 1-2 dagar innan du har dina pengar, beroende på långivare och bank.


Ytterligare information

Klaralån erbjuder flera fördelar utöver deras huvudtjänst. En av de mest framstående fördelarna är deras flexibilitet när det gäller betalningsanmärkningar. De accepterar ansökningar från individer med betalningsanmärkningar, vilket kan vara en stor fördel för de som har haft ekonomiska svårigheter i det förflutna.

En annan fördel är att om du lånar under 30 000 kronor, tas ingen kreditupplysning hos UC. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som är oroliga för att deras kreditbetyg ska påverkas av en kreditupplysning.

Klara Lån erbjuder också en lånekalkylator på sin webbplats. Detta verktyg kan hjälpa potentiella låntagare att få en uppfattning om de potentiella kostnaderna för ett lån, baserat på det belopp och den löptid de väljer.


Slutsats

Klara Lån är en jämförelsetjänst för lån som erbjuder en enkel och effektiv plattform för att hitta och jämföra lån från olika långivare. De har flexibla lånebelopp och löptider, vilket gör det möjligt för kunder att hitta ett lån som passar just deras behov. Trots att de är relativt nya på marknaden, har de redan etablerat sig som en pålitlig tjänst för att jämföra lån.

Kundservicen hos företaget är något annorlunda, med en huvudsaklig kommunikationskanal via mail. Recensioner om deras kundservice är blandade, men de visar en vilja att svara på och hantera kundfeedback.

När det gäller priser och effektiv ränta varierar detta beroende på den specifika långivaren. De är dock transparenta med denna information och gör det lätt för kunder att hitta och förstå dessa detaljer.

Användarupplevelsen på hemsidan är positiv överlag, med tydlig information och användbara verktyg som hjälper användare att hitta och ansöka om lån som passar deras behov.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Klara Lån

Recensioner: 38 • Dålig
TrustScore: 2 1.8
5 stjärna
71%
4 stjärna
11%
3 stjärna
5%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
13%
Joel Andersson
Joel Andersson 11 Recensioner
TrustScore: 1

Sålde vidare mina uppgifter till tredje…

Sålde vidare mina uppgifter till tredje part som sedan utan min vetskap skickade hem en produkt med abonnemang till mig samt påföljande aggressiv telefonförsäljning från samma tredje part (tryggsam)… stod säkert i någon diskret text i avtalet men jag som kund blev aldrig medveten om det. Undvik!

ZM
Zelimir Mohr 4 Recensioner
TrustScore: 1

OBS!!

OBS!!! Blufföretag och lurendrejare! Spärra all kontakt med dessa kräk! De håller på och bombar min pensionerade far med hot om inkasso för en obefintlig faktura via sitt varumärke Monara.

J
Julius H 2 Recensioner
TrustScore: 1

Hemsidan fungerar inte.

Hemsidan fungerar inte.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Klara Lån

Senaste nytt