Låna 25000 kronor

Jämför online lån på 25 000 kronor på Fair-laan.se

Uppdaterad 1 mars, 2021
 • Nämndes i
 • Breakit
 • Nöjesguiden
 • Allt för föräldrar
 • Realtid
Låna 25000 kronor: 4.6/5 baserat på 86 betyg - Lägg till betyg
Låna 25 000

Låna 25000 kronor och få pengar direkt

Har du samlat på dig många små krediter och SMSlån? Har du höga månadskostnader som du har svårt att klara av?

Det är lätt att hamna i fällan där det känns som om du måste låna mer pengar för att betala av gamla lån.

Men du förbättrar inte din ekonomi genom att teckna många små lån hela tiden.

Istället bör du kanske fundera på att låna 25000 kronor för att lösa in alla dina smålån och krediter och ersätter många månadsbetalningar med en betalning.

Hos många långivare kan du låna 25 000 kronor och få dina pengar direkt in på kontot. Hela låneprocessen går snabbt och smidigt.

Låna 25 000 kronor – steg för steg

Det är enkelt att ansöka om ett lån på 25 000 kronor. Följ stegen nedan:

 1. Jämför långivare och hitta det bästa lånet

  Det finns många banker som lånar ut 25 000 kronor. Jämför olika lån för att hitta det billigaste med villkor som passar dina behov.

 2. Ansök online

  När du har jämfört lån och hittat det bästa för just dig är det dags att ansöka. Det görs direkt på bankens hemsida, via din telefon, dator eller surfplatta. Ibland kan du skicka ett sms eller ringa banken med din förfrågan. Ange namn, personnummer, önskat lånebelopp och löptid.

 3. Få besked från banken

  Om banken kan erbjuda dig ett lån kommer du att få svar direkt i skärmen, telefonen, eller via e-post. Se till att läsa igenom låneerbjudandet noggrant så att du vet vad de erbjuder dig, och vad du kommer att bli skyldig. Du kan alltid kontakta bankens kundtjänst om du har några frågor.

 4. Skriv under

  Om allt ser bra ut skriver du under avtalet och skickar in. Ofta kan du skriva under med BankID, men vissa banker vill att du skriver under fysiska dokument som skickas med posten. När banken fått in ditt avtal betalas pengarna ut och låneperioden startar.

Ett lån på 25000 kr kan minska dina månadskostnader

När du har många småkrediter måste du göra flera olika betalningar varje månad. Ofta läggs aviavgifter på dessa fakturor. Genom att ersätta många fakturor med en faktura behöver du bara betala en räntekostnad och max en aviavgift.

Med ett lån på 25000 kronor kan du slippa alla aviavgifter genom att betala via autogiro.

Det är också lättare att hålla koll på en betalning än många små och du minskar risken för att glömma en eller flera betalningar.

Samla lån
billiga lån

Små lån och krediter har ofta korta återbetalningstider, vilket betyder att du måste betala ett högre belopp varje månad.

Om du istället har ett lån på 25000 kronor kan du välja upp till 15 års återbetalningstid. Då sänks månadskostnaden rejält.

Se tabellen nedan för exempel på hur återbetalningstiden påverkar kostnaden på lånet:

(Lånebelopp: 25 000 kronor. Effektiv årsränta 7,18%)

Låneperiod:Månadskostnad:Totalt belopp att betala:
1 år2163 kr25 951 kr
3 år771 kr27 769 kr
5 år494 kr29 666 kr
10 år290 kr34 755 kr

Att låna med längre löptid ger billigare månadskostnad, men högre total kostnad för lånet.

Ett annat sätt att sänka kostnaderna med ett lån på 25000 kr är genom lägre ränta. Ofta är räntan mycket lägre på större lån och ibland kan du till och med halvera räntekostnaden genom att välja rätt lån.

Om du har svårt att låna 25000 kronor

Ofta är det betalningsanmärkningar eller låg inkomst som är anledningen till att man blir fast i smålånsträsket.

Om du inte har fast anställning eller hög inkomst, eller om du har betalningsanmärkningar känns det lättare att låna mindre belopp än att ansöka om ett lån på högre belopp.

Du kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån på 25000 kronor om du ansöker tillsammans med någon annan.

Långivaren tar då hänsyn till din medsökandes ekonomi när de bevilja lånet. Detta kan vara en stor hjälp för dig som har svårt att få lån beviljade.

Det finns även långivare som specialiserar sig på att hjälpa personer som annars har svårt att få ett lån. Här behöver inte tidigare betalningssvårigheter eller betalningsanmärkningar hindra dig från att låna 25000 kronor.

Istället lägger långivaren mer vikt på din nuvarande ekonomi och dina förutsättningar i framtiden. Det kan vara bra om din ekonomi har förbättrats nyligen då det visar långivaren att du är mån om din ekonomi.

I många fall blir räntan lite högre, men med längre återbetalningstid kan månadskostnaden hållas låg.

Gör en budget med dina inkomster och utgifter innan du ansöker om ett lån. På så sätt kan du tydligt se hur mycket du har råd att låna.

Låna 25 000 kronor och samla dina dyra smålån

När du vill samla flera smålån och krediter gäller det att välja rätt lån. När du jämför olika låneförslag ska du leta efter lån med låga eller inga fasta kostnader.

Räntan per månad kommer nästan alltid att blir lägre om du väljer längre löptid, men tänk på att den totala räntan blir dyrare i slutändan.

Du har alltid rätt att lösa in dina dyra lån tidigt och ibland kan långivaren ta hand om det här när du låna 25 000 kronor för att samla mindre lån på ett och samma ställe i ett större lån.

Dyra lån och krediter behöver inte försämra din ekonomi. Genom att teckna ett lånhögre belopp och lägre ränta kan du spara mycket pengar varje månad.

Se även: Samla lån och krediter

Låna 25 000 kronor – Vanliga frågor

Nedan kan du läsa några vanliga frågor om att låna 25 000 kronor. 

Var kan jag låna 25 000 kronor?

Det finns många långivare som lånar ut 25 000 kronor. Här på fair-laan.se kan du jämföra olika banker som lånar ut 25 000 kronor för att hitta det bästa lånet.

Kan jag låna 25 000 kronor utan UC?

Ja, det går bra att låna 25 000 kr utan UC. Om du vill låna 25 000 kronor utan UC kan du ansöka hos en bank som använder ett annat kreditbolag för kreditvärdering, som Bisnode eller Creditsafe. Hitta lån utan UC här.

Vad kan jag använda ett lån på 25 000 kronor till?

Om du lånar 25000 online kan du använda lånet till i stort sett vad som helst. Du kan använda ditt lån på 25 000 kronor till en begagnad bil, en moped, som ett samlingslån för att betala av gamla skulder, en resa eller badrumsrenovering. Möjligheterna är oändliga!

Om du däremot vänder dig till ditt lokala bankkontor kommer du med största säkerhet vara tvungen att förklara vad lånet ska användas till. Läs mer här.

Vad kostar det att låna 25 000 kronor?

Kostnaderna varierar från en bank till en annan. Dina ekonomiska förutsättningar spelar också stor roll när det kommer till vilken ränta du blir erbjuden. Ju bättre förutsättningar du har – desto billigare lån. För att ta reda på vad ett lån kostar kan du jämföra lån innan du ansöker. Hitta billiga lån här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i