Recension av Mobillån

Mobillån är en svensk långivare som specialiserar sig på att erbjuda flexibla och trygga krediter till sina kunder. Genom att fokusera på enkelhet och transparens, strävar Mobillån efter att göra processen så smidig och förståelig som möjligt. Med en stark närvaro i Sverige erbjuder de en smidig upplevelse på den svenska marknaden.

7.4
Kundservice
5
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Ny produkt
6.6
Recension
Lånebelopp 1 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 72 månader
Effektiv ränta 51 – 78 %
Utbetalning I dag 11:16
 • Betala av i den takt som passar dig bäst
 • Använd bara så mycket av din kredit som du behöver
Högkostnadskredit
Exempel: Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter. Återbetalning tid 3-72 månader. Effektiv ränta min. 51% – max. 78%. (Annons)

Om Mobillån

Mobillån är en välrenommerad långivare i Sverige som erbjuder en flexibel kontokredit. De strävar efter att erbjuda krediter som är både flexibla och trygga, vilket innebär att de anpassar sina låneprodukter efter kundernas individuella behov och ekonomiska situation.

Företaget erbjuder en kontokredit som ger kunderna möjlighet att låna pengar på ett flexibelt sätt. Kunderna kan välja att använda hela eller bara en del av krediten, och de betalar endast ränta för den delen de faktiskt använder. Detta gör Mobillån till ett utmärkt val för de som behöver en ekonomisk buffert för oväntade utgifter.

Mobillån är också stolta över att erbjuda en digital plattform, “Mina Sidor”, där kunderna kan hantera och överblicka sina lån. Detta inkluderar att göra uttag, höja kreditgränsen, se faktureringshistorik och ändra i avbetalningsplanen.

Företaget som driver tjänsten är medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen EF), en branschorganisation som verkar för sund kreditgivning och bra villkor för konsumenter. Detta visar på deras engagemang för att erbjuda trygga och rättvisa låneprodukter till sina kunder.

Sammanfattning av recension

Mobillån är en svensk långivare som erbjuder kontokrediter upp till 30 000 kr med flexibla och trygga låneprodukter anpassade efter kundernas behov och ekonomi. Fördelar inkluderar en digital plattform för hantering av lån och flexibla avbetalningsplaner. De är medlem i SKEF för extra trygghet. 

Kundtjänsten har blandade recensioner med ett genomsnittligt betyg på 2.9 av 5 på Trustpilot, dock med väldigt få betyg.


Kundtjänst

5

Kundtjänsten hos Mobillån i Sverige får blandade recensioner på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på 2.9 av 5. Med tanke på det lilla antalet tillgängliga recensioner är det dock svårt att göra en samlad bedömning. Det är dock väldigt enkelt att komma i kontakt med företaget, och de har även öppet på lördagar.


Pris

7

Tjänsten erbjuder en kontokredit upp till 30 000 kr med uppläggningsavgift på 295 kr och aviseringsavgift på 35 kr. Ett exempel visar en effektiv ränta på 65,83% för en ettårig kredit på 10 000 kr med 39% kreditränta. De är tydliga med detta på hemsidan, men potentiella låntagare bör vara medvetna om högkostnadskreditens risker vid återbetalning.


Användarupplevelse

10

Hemsidan erbjuder enkel och intuitiv användarupplevelse med tydlig struktur, enkla menyer och en sektion för ”Vanliga frågor” som underlättar upplevelsen. Den responsiva designen passar väl för mobilanvändning, samtidigt som funktionen ”Mina Sidor” ger kunder kontroll över lånhantering. Upplevelsen är bra generellt sett, även om det finns saker att förbättra.


Behandlingstid

10

Här erbjuds i många fall direktutbetalning, exempelvis om du har konto hos någon av de största bankerna. Om du istället använder någon av de andra bankerna kan utbetalningstiden ta något längre tid. 

På det stora hela kan du dock förvänta dig en blixtsnabb hantering och utbetalning.


Andra fördelar

5

Företaget erbjuder flexibilitet genom kontokredit, vilket ger kunder möjlighet att använda krediten efter behov. ”Mina Sidor”-funktionen ger överblick och hantering av lån inklusive uttag och avbetalningar. Medlemskapet i SKEF ger extra trygghet för kunder. Flexibel återbetalningsplan ger kontroll över ekonomin, något som är särskilt fördelaktigt för kunder med varierande ekonomiska behov.


Mobillån Lånekalkylator
1 000 kr 30 000 kr
3 månader 72 månader
51 % 78 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Mobillån – Lån

Mobillån

Lånebelopp 1 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 72 månader
Ränta 39 %
Effektiv ränta 51 – 78 %
Uppläggningsavgift 395
Ålder 20 år
Årlig inkomst 150 000 kr

Fördelar

 • Flexibel kontokredit ger anpassad finansiering.
 • ”Mina Sidor” ger överblick och hantering av lån.
 • Medlemskap i SKEF ger extra trygghet.

Nackdelar

 • Dyr ränta och andra avgifter.
 • Behandlingstiden och transparensen kan förbättras.

Kundtjänst

5

Mobillån har ett väldigt få recensioner på Trustpilot, med ett genomsnittligt betyg på 2.9 av 5, vilket indikerar att kundernas upplevelser varierar. Det är dock svårt att avgöra hur bra kundtjänsten är baserat på de fåtal recensioner som finns.

De har dock en kundtjänst som går att kontakta på ett flertal olika sätt, exempelvis via mail och telefon, samt har öppet under veckans alla dagar (förutom söndagar). På så sätt kan du snabbt få hjälp med eventuella frågor och funderingar.

Det finns även en hjälpsam sektion med “vanliga frågor och svar”, vilket resulterar i att du i de flesta fall inte behöver kontakta kundtjänsten överhuvudtaget. Deras kundtjänstmedarbetare är även duktiga och tillmötesgående, samt är tydliga med vad som gäller för de kontokrediter som de erbjuder.

Det finns dock utrymme för förbättringar. En livechatt och längre öppettider är exempel på möjliga förbättringar som kan göras i framtiden.

Företagsinformation

Företag:Mobillån
Adress:Gamla Brogatan 34, 111 20 Stockholm, Sweden
E-post:info@mobillan.se
Telefon:+46 8 660 29 50

Öppettider för kundtjänst

Måndag:10:00 – 17:00
Tisdag:10:00 – 17:00
Onsdag:10:00 – 17:00
Torsdag:10:00 – 17:00
Fredag:10:00 – 17:00
Lördag:10:00 – 13:00
Söndag:Closed

Pris

7

Mobillån erbjuder en kontokredit med en kreditgräns på upp till 30 000 kr. Enligt informationen på deras hemsida är uppläggningsavgiften 295 kr och det tillkommer en aviseringsavgift på 35 kr vid avisering.

Ett exempel som ges på hemsidan visar att om kreditgränsen är 10 000 kr och krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar, är den effektiva räntan 65,83% och krediträntan, som är rörlig, för närvarande 39% per år. Månadskostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inklusive avgifter.

Denna information är relativt lätt att hitta på Mobillåns hemsida, vilket indikerar en viss grad av transparens. Dock bör potentiella låntagare vara medvetna om att detta är en högkostnadskredit och att det finns risker förknippade med att inte kunna betala tillbaka hela skulden.


Krav

 • Måste vara minst 20 år gammal
 • Måste vara svensk medborgare
 • Inga specifika krav på skuldregister nämns
 • Inga specifika krav på minimiinkomst nämns

Användarupplevelse

10

Mobillåns hemsida erbjuder en relativt enkel och intuitiv användarupplevelse. Hemsidan är tydligt strukturerad med enkla menyer och tydliga rubriker, vilket gör det lätt för användare att hitta den information de söker. Dessutom finns det en ”Vanliga frågor”-sektion som ger svar på en rad olika frågor, vilket kan vara till stor hjälp för potentiella låntagare.

När det gäller mobilanvändning är hemsidan responsiv och anpassar sig väl till mindre skärmar. Menyerna och texten är lättlästa och navigeringen är smidig, vilket gör det enkelt att använda hemsidan även på en mobil enhet.

En annan positiv aspekt av användarupplevelsen är ”Mina Sidor”, där kunderna kan hantera och överblicka sina lån. Detta inkluderar att göra uttag, höja kreditgränsen, se faktureringshistorik och ändra i avbetalningsplanen. Denna funktion bidrar till en högre grad av kontroll och överblick för kunderna.

Sammanfattningsvis erbjuder Mobillån en användarvänlig webbplats som är lätt att navigera både på dator och mobil. Dock finns det utrymme för förbättringar när det gäller tillgängligheten till kundtjänsten på hemsidan.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden är ett av företagets viktiga aspekter. Du får snabbt svar på din ansökan, och om den blir beviljad kan du i många fall förvänta dig att få en direktutbetalning, inte minst om du har ett konto hos någon av de större bankerna.

Detta är en viktig aspekt av låneupplevelsen, eftersom snabb och effektiv behandlingstid kan vara avgörande för kunder som behöver snabb tillgång till finansiering. Det är också en indikator på företagets effektivitet och kundservice.

Det är viktigt att notera att behandlingstiden kan variera beroende på en rad faktorer, inklusive kundens kreditvärdighet, den tid det tar att verifiera kundens information, och om det finns några tekniska problem.

För att få mer specifik information om behandlingstiden, rekommenderas det att potentiella låntagare kontaktar Mobillån direkt. Detta kan göras via deras kontaktformulär på hemsidan eller genom att ringa deras kundtjänst.


Andra fördelar

5

Här erbjuds en rad fördelar utöver deras grundläggande lånetjänster. En av de mest framstående fördelarna är deras flexibilitet. Mobillån erbjuder en kontokredit, vilket innebär att kunderna kan använda så mycket av sin kredit som de behöver, när de behöver det. Detta ger kunderna en högre grad av kontroll över deras lån och deras ekonomi.

En annan fördel med Mobillån är deras digitala plattform ”Mina Sidor”. Denna plattform ger kunderna möjlighet att hantera och överblicka sina lån. Detta inkluderar att göra uttag, höja kreditgränsen, se faktureringshistorik och ändra i avbetalningsplanen. Denna funktion bidrar till en högre grad av transparens och gör det lättare för kunderna att hantera sina lån.

Mobillån är också medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen EF), en branschorganisation för företag som tillhandahåller privatlån i Sverige. Detta kan ge kunderna en extra trygghet, eftersom SKEF verkar för sund kreditgivning och bra villkor för konsumenter.


Ytterligare information

Företaget erbjuder en kontokredit med en kreditgräns på upp till 30 000 kr, vilket ger kunderna möjlighet att låna pengar på ett flexibelt sätt. Kunderna kan välja att använda hela eller bara en del av krediten, och de betalar endast ränta för den delen de faktiskt använder.

Mobillån är också tydliga med att deras lån är en högkostnadskredit. De varnar sina kunder om riskerna med att inte kunna betala tillbaka hela skulden, vilket kan leda till en betalningsanmärkning. De rekommenderar att de som behöver stöd vänder sig till budget- och skuldrådgivningen i sin kommun.

Här finns även en tydlig och lättillgänglig klagomålsprocess. Om en kund har ett klagomål kan de kontakta Mobillån direkt via deras kontaktformulär på hemsidan eller genom att ringa kundtjänsten.


Slutsats

Mobillån är en svensk långivare som erbjuder en kontokredit med en kreditgräns på upp till 30 000 kr. De strävar efter att erbjuda lån som är både flexibla och trygga, vilket innebär att de anpassar sina låneprodukter efter kundernas individuella behov och ekonomiska situation.

De erbjuder en rad fördelar, inklusive en digital plattform ”Mina Sidor” där kunderna kan hantera och överblicka sina lån, och en flexibel återbetalningsplan. De är också medlem i SKEF, vilket ger kunderna en extra trygghet.

När det gäller kundtjänsten har Mobillån blandade recensioner. Enligt recensionerna på Trustpilot har Mobillån ett genomsnittligt betyg på 2.9 av 5, vilket indikerar att kundernas upplevelser varierar. Den snabba behandlingstiden är dock en viktig aspekt, och är en av de stora faktorerna för varför många kunder väljer Mobillån framför andra aktörer på marknaden.

Sammanfattningsvis erbjuder Mobillån en rad olika låneprodukter till sina kunder, men det finns utrymme för förbättringar när det gäller kundtjänsten, behandlingstiden och transparensen kring avgifter och räntor. Potentiella låntagare bör noggrant överväga dessa faktorer innan de bestämmer sig för att ta ett lån med Mobillån.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Mobillån

Recensioner: 2 • Medel
TrustScore: 3 2.9
5 stjärna
0%
4 stjärna
0%
3 stjärna
0%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
100%
P
Peter 3 Recensioner
TrustScore: 1

Otrevliga och oseriösa

Pratade med Therese från kundservice och hon la på i mitt öra. När jag ringer upp igen svarar en man som knappt förstod nån svenska. Luktar scam det här.

TK
The Kalv 36 Recensioner
TrustScore: 1

Totalt värdelösa gällande allting

Totalt värdelösa gällande allt. Otrevlig och okunnig kundservice. Man kan bara höja med ett par ynka tusenlappar trots inbetalning i tid. Otydlig hemsida med uselt inbetalningssystem. Det blir nästan alltid tekniska fel vid inbetalning så att det står att pengarna dragits på den totala skulden när betalningen inte ens gick igenom. Hotar direkt med kronofogden. Olika typer av fakturor, uppsägning av kredit, uppsägning med slutlig anmodan, uppsägning av bla bla. Totalt värdelöst, otydligt och kundservice håller aldrig reda på belopp, datum eller något. Ett sämre företag är sällan skådat, oseriösa dårar. Låna aldrig härifrån!

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Mobillån

Senaste nytt