Låna 15000 kronor

Jämför lån på 15 000 kronor och ansök redan idag

Uppdaterad 3 mars, 2021
 • Nämndes i
 • Breakit
 • Nöjesguiden
 • Allt för föräldrar
 • Realtid
Låna 15000 kronor: 4.5/5 baserat på 55 betyg - Lägg till betyg

Ansök om lån på 15000 kronor här

Låna 15000

När du drabbas av oförutsedda kostnader och behöver pengar snabbt är det lätt att ansöka om lån på 15000 kronor.

Men du bör inte ta första bästa låneförslag du hittar, utan det kan vara en bra idé att jämföra flera olika lånegivare.

Det är ofta stor skillnad mellan räntor och andra fasta kostnader och du kan spara mycket pengar genom att hitta ett lån med både låg ränta och låga eller inga fasta avgifter.

För att hitta det billigaste lånet kan du jämföra lånens effektiva ränta som tar hänsyn till alla lånekostnader.

Lånet med lägsta effektiva räntan, behöver inte vara detsamma som lånet med den lägsta årsräntan.

Oftast är det de fasta kostnader som påverkar den totala kostnaden mest.

Ett lån på 15 000 kronor med låga eller inga fasta kostnader är oftast bland de billigaste, även om räntan är lite högre.

Så ansöker du om lån på 15000 kronor

Hur du ansöker om lån på 15000 kronor – steg för steg:

 1. Bestäm hur mycket du behöver låna och jämför lån

  Om du har bestämt dig för att du behöver låna 15 000 kronor så är det dags att jämföra olika lån och banker. Hur höga månadskostnader har du råd med? Hur lång löptid är rimligt? Kostnader för ett lån på 15 000 varierar stort från en bank till en annan.

 2. Ansök

  När du har hittat det lån som passar dina behov och din plånbok bäst är det dags att ansöka. Oftast ansöker du om lån via långivarens webbsida. Du fyller i ett formulär och anger dina personuppgifter, anställning och årsinkomst samt önskad lånebelopp och löptid.

 3. Svar från banken

  Långivaren tar en kreditupplysning på dig innan de bestämmer om du får låna, och vilken ränta du kan få. och låneerbjudandet skickas via E-post eller SMS inom några timmar. Ibland skickas lånebrev via posten och du måste då skriva under och skicka tillbaka låneavtalet.

 4. Utbetalning

  I många fall kan du signera ett lån på 15 000 kronor snabbt och enkelt med hjälp av e-legitimation. Då skickas pengarna till ditt bankkonto direkt och du får ofta tillgång till pengarna redan samma dag.

låna direkt
lån utan säkerhet

Hur får jag pengarna snabbare?

När det krisar och du vill ha tillgång till pengarna så fort som möjligt finns det flera saker du kan göra för att förkorta utbetalningstiden.

Det första är att kontrollera att långivaren erbjuder signering via e-legitimation eller BankID, annars måste lånebrevet skickas via posten till dig och sedan tillbaka till långivaren vilket tar extra tid.

Om du har möjlighet att välja ansökningsdag bör du välja en dag i början av veckan, så att det finns 3 helgfria dagar tillgodo efter ansökningsdagen. Dessutom ska du helst ansöka om ett lån tidigt på dagen.

Då kan kreditupplysningen genomföras direkt och utbetalningen påbörjas redan samma dag.

Ett bra val av långivare kan också skynda på utbetalningen.

Vissa långivare hanterar utbetalningar på helgdagar och många långivare erbjuder idag direkt utbetalning till just din bank.

Då kan du låna 15000 kronor och få pengarna redan samma dag som du ansöker, oftast inom ett par timmar. 

Då kan du låna 15000 kronor och få pengarna redan samma dag som du ansöker, oftast inom ett par timmar. Hitta snabblån här.

Se även: SMS lån – direkt utbetalning

Här kan du ansöka om SMS lån på 2 minuter. Du får svar direkt på skärmen och utbetalningen påbörjas med en gång.

Att tänka på innan du lånar 15000 kronor

Innan du lånar pengar bör du först vara säker på att du har råd att betala tillbaka lånet. Uteblivna betalningar tillför kostnader som påminnelseavgifter och dröjsmålsränta som kan vara mycket höga.

Ett lån på 15 000 kronor varierar i kostnader. Se tabellen nedan för kostnadsexempel.

Effektiv ränta LåneperiodMånadskostnadTotalt belopp att betala tillbaka
29.99%12 mån1 433 kr17 195 kr
49,00%36 mån726 kr26 136 kr
7.18%5 år297 kr17 800 kr

Det är alltså viktigt att jämföra lån och se till att du har råd att betala tillbaka hela kostnaden för lånet. 

Om ärendet skickas vidare till inkasso och Kronofogden riskerar du även betalningsanmärkningar som kan försämra din ekonomi under flera år framåt.

En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och försämrar dina möjligheter att teckna nya lån vid behov. Dessutom hindrar det dig från att t.ex. teckna mobilabonnemang eller hyra bostad.

Idag kan du dock låna med betalningsanmärkningar hos flera långivare.

Genom att kontrollera vad din ekonomi klarar av och hitta ett bra lån med rätt löptid och låga kostnader, kan du minska riskerna. Om du ändå hamnar i betalningssvårigheter ska du kontakta långivaren redan innan du missar en betalning.

Då kan du ofta omförhandla lånet och få bättre betalningsvillkor. Så genom att vara ärlig och kommunicera med långivaren kan du undvika en pengaknipa.

Låna 15 000 kronor – Vanliga Frågor 

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna gällande lån på 15 000 kronor. Om du inte hittar svaret du söker här kan du vända dig till någon annan guide här på fair-laan.se.

Var kan jag låna 15 000 kronor?

Det finns många långivare på nätet som erbjuder lån på 15 000 kronor. De är i första hand osäkrade privatlån, snabblån, onlinelån eller smslån. I vissa fall kan din bank också erbjuda lån på 15 000 kronor, men då måste du redogöra varför du vill låna.

Du kan hitta det perfekta lånet för dina behov här i vår jämförelsetjänst.

Kan jag låna 15 000 kr utan ränta?

Nja. Räntefria lån finns visserligen hos några kreditgivare, men de är inte kostnadsfria. Långivare som inte tar ut någon ränta har istället fasta kostnader som ska betalas. Dessa kan till och med vara högre än räntekostnader. Hitta räntefria lån här.

Kan jag låna 15 000 kronor utan UC?

Det går alldeles utmärkt att låna 15 000 kronor utan UC. Allt du behöver göra är att se till så du ansöker om lån hos en bank som använder sig av ett annat kreditupplysningsbolag, exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Se lån utan UC här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i