Låna 15000 kronor

Du kan låna 15000 kronor online på Fair-laan.se. Vi har samlat långivare som beviljar lån på upp till 15000 kronor på samma ställe. Du sparar tid i din låneprocess när du använder vår jämförelsetjänst. Jämför lån på 15 000 kronor och ansök redan idag!
Läs mer
Allt
100 000 kr
Allt
80 år

Ansök om lån på 15000 kronor här

Låna 15000När du drabbas av oförutsedda kostnader och behöver pengar snabbt är det lätt att ansöka om lån på 15000 kronor.

Men du bör inte ta första bästa låneförslag du hittar, utan det kan vara en bra idé att jämföra flera olika lånegivare.

Det är ofta stor skillnad mellan räntor och andra fasta kostnader och du kan spara mycket pengar genom att hitta ett lån med både låg ränta och låga eller inga fasta avgifter.

För att hitta det billigaste lånet kan du jämföra lånens effektiva ränta som tar hänsyn till alla lånekostnader.

Lånet med lägsta effektiva räntan, behöver inte vara detsamma som lånet med den lägsta årsräntan.

Oftast är det de fasta kostnader som påverkar den totala kostnaden mest.

Ett lån på 15 000 kronor med låga eller inga fasta kostnader är oftast bland de billigaste, även om räntan är lite högre.

Hur du ansöker om lån på 15000 kronor

Oftast ansöker du om lån via långivarens webbsida. Du fyller i ett formulär och anger dina personuppgifter, anställning och årsinkomst samt önskad lånebelopp och löptid.

Långivaren tar en kreditupplysning på dig innan de bestämmer vilken ränta du kan få och låneerbjudandet skickas via E-post eller SMS inom några timmar.

Ibland skickas lånebrev via posten och du måste då skriva under och skicka tillbaka lånebrevet.

Men i många fall kan du signera ett lån på 15000 kronor snabbt och enkelt via e-legitimation. Då skickas pengarna till ditt bankkonto direkt och du får ofta tillgång till dem samma dag.

Hur får jag pengarna snabbare?

När det krisar och du vill ha tillgång till pengarna så fort som möjligt finns det flera saker du kan göra för att förkorta utbetalningstiden. Hitta snabblån här.

Det första är att kontrollera att långivaren erbjuder signering via e-legitimation eller BankID, annars måste lånebrevet skickas via posten till dig och sedan tillbaka till långivaren vilket tar extra tid.

Om du har möjlighet att välja ansökningsdag bör du välja en dag i början av veckan, så att det finns 3 helgfria dagar tillgodo efter ansökningsdagen. Dessutom ska du helst ansöka om ett lån tidigt på dagen.

Då kan kreditupplysningen genomföras direkt och utbetalningen påbörjas redan samma dag.

Ett bra val av långivare kan också skynda på utbetalningen.

Vissa långivare hanterar utbetalningar på helgdagar och många långivare erbjuder idag direkt utbetalning till just din bank.

Då kan du låna 15000 kronor och få pengarna redan samma dag som du ansöker, oftast inom ett par timmar. 

Att tänka på innan du lånar 15000 kronor

Innan du lånar pengar bör du först vara säker på att du har råd att betala tillbaka lånet. Uteblivna betalningar tillför kostnader som påminnelseavgifter och dröjsmålsränta som kan vara mycket höga.

Om ärendet skickas vidare till inkasso och Kronofogden riskerar du även betalningsanmärkningar som kan försämra din ekonomi under flera år framåt.

En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och försämrar dina möjligheter att teckna nya lån vid behov. Dessutom hindrar det dig från att t.ex. teckna mobilabonnemang eller hyra bostad.

Idag kan du dock låna med betalningsanmärkningar hos flera långivare.

Genom att kontrollera vad din ekonomi klarar av och hitta ett bra lån med rätt löptid och låga kostnader, kan du minska riskerna. Om du ändå hamnar i betalningssvårigheter ska du kontakta långivaren redan innan du missar en betalning.

Då kan du ofta omförhandla lånet och få bättre betalningsvillkor. Så genom att vara ärlig och kommunicera med långivaren kan du undvika en pengaknipa.


Låna 15000 kronor: 4.5/5 baserat på 55 betyg - Lägg till betyg