Northmill recension

Northmill är en bank som grundades för 15 år sedan med fokus på att göra det enkelt att ansöka om snabblån. Man har gjort sig kända för sina snabba utbetalningar, något som bidragit till att de snabbt ökat i popularitet bland konsumenter vilka letar efter blancolån med en snabb utbetalning.

9.8
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
9
Extra fördelar
10
Användarupplevelse
10

Northmill produkter

710 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.6
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 3 – 62 månader
Effektiv ränta 9.22 – 31.47 %
Utbetalning I dag 11:38
 • Direkt svar
 • Uttag dygnet runt
 • Gratis buffert
Exempel: Kreditbelopp: 25 000 kr. Återbetalningsperiod: 60 månader. Nominell ränta: 4,9 % – 21,9 %. Effektiv ränta: 16,88 %. Minimum effektiv ränta: 6,05 %. Maximal effektiv ränta: 27,41 %. Uppläggningsavgift: 195 kr. Månedlige gebyrer: 19 kr. Månadskostnad: 604 kr. Samlede kreditomkostninger: 11 237 kr. Totalt att betala: 36 237 kr. (Annons)

Om Northmill

Northmill bank är en aktör som skapat sig ett välrenommerat och respektabelt namn på den svenska lånemarknaden. Idag så erbjuder man två typer av produkter när det kommer till lån – Reduce & Kontokredit – vilka vi för övrigt belyser kortfattat nedan: 

 • Reduce Är i grund och botten ett samlingslån som ämnar samla alla dina högkostnadskrediter och dyra smålån till en enda större lån, med betydligt lägre avgifter och ränta vill säga. Du kan välja att ansöka om ett samlingslån utan säkerhet upp hos Northmill under alla tider på dygnet!
 • Kontokredit – Är precis som det låter, en form av kontokredit som kan nyttjas upp till ett valfritt belopp. Det hela är ytterst flexibelt eftersom du endast nyttjar beloppet som du behöver och således betalas ränta inklusive associerade avgifter i stället för att få en klumpsumma utbetald till det förvalda bankkontot.


Oavsett vilken typ av lån som du väljer ovan så kan du räkna med att bli erbjuden marknadsmässiga och adekvata lånevillkor. Du kan även tillämpa prisgarantin som matchar låneerbjudandet som du hittat på annan håll, samtidigt som du även erhåller en rabatt på 10%!

Sammanfattning av recension

Om vi börjar med den första punkten så önskar vi ta reda på vad man i överlag anser om kundtjänsten och prissättningen hos Northmill bank. Vidare så vill vi även undersöka hur det hela står sig i jämförelse med konkurrenterna och marknaden i övrigt.

Vi vill även ta reda på vad konsumenterna anser om användarupplevelsen hos Northmill bank och den nuvarande webbplatsen. Som ett sista led i det hela så kommer vi även ta reda på huruvida det finns andra delar som du bör ha kännedom om.


Kundtjänst

10

Kundtjänsten hos Northmill erbjuder en rad olika kontaktvägar där telefon, e-post och chatt utgör de vanligaste. Man håller öppet även under helgerna, något som uppskattas enormt av konsumenterna eftersom många tenderar att sköta sina Northmill ärenden just då.


Pris

9

Northmill erbjuder sina lån till marknadsmässiga priser. Man ligger även i framkant när det kommer till prisgarantier. Om du som konsument lyckas hitta ett låneerbjudande som även Northmill tillhandahåller så matchar banken det hela genom att sänka kostnaden med 10%!


Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen upplevs i överlag som positiv där konsumenterna framförallt lyfter fram det faktum att man enkelt hittar informationen som man letar efter. Man upplever även startsidan som visuellt tilltalande.


Behandlingstid

10

Konsumenterna uppfattar i överlag behandlingstiden som adekvat. Dock så hade man sett att pengarna för krediten (helst) betalades ut under samma dag, även om man får sin låneansökan beviljad efter 13:30.


Andra fördelar

10

Northmill erbjuder även en produkt som inom sammanhanget benämns för Låneskydd. Den ämnar precis som namnet antyder täcka upp för dig om du råkar bli sjukskriven eller blir av med din anställning.


Northmill Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
3 månader 62 månader
9.22 % 31.47 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Northmill lån

Northmill

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 3 – 62 månader
Ränta 7.9 – 22.9 %
Effektiv ränta 9.22 – 31.47 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Northmill erbjuder en förhållandevis låg ränta i jämförelse med deras konkurrenter
 • Du kan tillämpa en flexibel och anpassad löptid (avbetalningsplan) för just ditt lån
 • Möjlighet att ansöka om ett privatlån även med en eller flera betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Northmill använder sig av Upplysningscentralen för att initiera sina kreditupplysningar.
 • Banken påför en administrativ månadsavgift som ej klargör vad den ämnar täcka upp för.
 • Du kan inte få igenom ett lån om du råkar ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Kundtjänst

10

Northmill har en utarbetad kundtjänst som erbjuder flera olika typer av kommunikationsvägar. Du kan välja att ringa in, skicka e-post och chatta med en av deras lediga handläggare.

Fokus ligger främst på telefonsupport där du kan ring in mellan 07.00 – 21:00 under vardagarna samt mellan 10:00-18:00 under helgerna. Man anser att tiderna som erbjuds räcker gott och väl.

Om du föredrar att sköta ärendena medan du befinner dig på resande fot eller i det offentliga rummet så kan du alltid välja att skicka e-post eller chatta med kundsupporten hos banken i fråga.

Det hela slutar dock inte där utan Northmill bank har även utarbetat en omfattande sektion med ”vanliga frågor” som du kan ta del av under dygnets alla timmar, där du ska tilläggas hittar svar på de vanligaste frågorna kring bankens tjänster.

Företagsinformation

FöretagNorthmill AB
Adress i SverigeRegeringsgatan 20, 111 53, Stockholm
E-postinfo@northmill.se
Telefon(+46) 8-4000 70 40

Öppettider för kundtjänst

Måndag07:00 – 21:00
Tisdag07:00 – 21:00
Onsdag07:00 – 21:00
Torsdag07:00 – 21:00
Fredag07:00 – 21:00
Lördag10:00 – 18:00
Söndag10:00 – 18:00

Pris

9

När det kommer till prissättningen så konstaterar vi att Northmill håller en adekvat och marknadsmässig prisnivå. många menar även på att räntan som tillhandahålls ligger i paritet med vad som erbjuds på marknaden i överlag. 

Det som skiljer Northmill bank från konkurrenterna är att man anammar en form av prisgaranti, något som rent konkret innebär att om blir erbjuden ett likvärdigt men betydligt billigare lån än den som Northmill erbjuder så kommer banken att matcha erbjudet i fråga.

Dock så är det allt utan Northmill tar det hela ett steg längre genom att sänka den totala kostnaden för lånet i fråga med ytterligare 10%! 

När det kommer till huruvida det enkelt det är att hitta information kring prissättningen av deras webbplats så anser man att man tämligen snabbt hittar det som man letar efter. Sist men inte minst så anser konsumenterna att Northmill är helt transparenta när det kommer till deras prissättning av lån.


Northmill krav

 • Du måste han en deklarerad och regelbunden månadsinkomst.
 • Du måste ha en adekvat svensk folkbokföringsadress.
 • Du måste ha ett BankID för att kunna signera låneansökan.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna få låna.

Användarupplevelse

10

Mna är i överlag nöjda med användarupplevelsen hos banken. Man upplever att ansökningsprocessen är tämligen enkel, samtidigt som man även hittar Informationen som man letar efter.

Man lyfter även fram det faktum att webbplatsen upplevs intuitiv, modern och tilltalande, något som man på många deras konkurrenter borde ta efter. Konsumenterna tillägger även att man slipper ödsla på deras tid på att hitta information, något som de anser vara ytterst adekvat.

Överlag så är konsumenterna nöjda med det som Northmill tillhandahåller när de kommer till delen gällande den övergripande användarupplevelsen.


Behandlingstid

10

Northmill är en långivare som ligger i framkant när det kommer till behandlingstiden för låneansökningar. Själva låneansökan tar upp till 1 bankdag att slutföra, något som även omfattar helger och röda dagar.

Förutsatt att låneansökan går igenom så kommer man få pengarna utbetalda samma dag, om man ansökt om lånet innan 13:30 vill säga. Om du ansöker senare än givet klockslag så kommer dina pengar att betalas ut nästa bankdag.

Dock så har vi sparat det bästa till sist, nämligen det faktum att Northmill tillhandahåller utbetalningar av godkända lån under alla dagar, oavsett om det handlar om vardag, helg eller röda dagar. 

Detta är något som konsumenterna uppskattar enormt, framförallt då många av de som ansöker om privatlån oftast behöver få tillgång till likvida medel per omgående för att kunna täcka upp för akuta utgifter!

Vänligen notera att om bankkontot som pengarna ska betalas ut till återfinns hos antingen SEB, Nordea, Handelsbanken eller Swedbank så kan du räkna med att ha dina pengar på bankkontot inom 60 minuter från att lånet godkänns.

För övriga banker så kommer du att få pengarna under dagen, om lånet beviljats innan 13:30, annars sker utbetalningen nästkommande bankdag.

Din individuella återbetalningsförmåga bedöms, något som innebär att du även kan ansöka om lån även hos banken i fråga med en eller flera betalningsanmärkningar.


Andra fördelar

10

Northmill erbjuder en form av försäkring som ämnar täcka upp för dig om du blir sjukskriven eller arbetslös. Själva försäkringen benämns på deras webbplats som Låneskydd och ämnar täcka hela din månadskostnad för lånet i frågan (inkluderat räntan och amortering) förutsatt att du uppfyller de riktlinjer vilka satts upp för produkten i fråga. 

I skrivandes stund så applicerar man 7,63% av månadskostnaden för ditt Låneskydd. Om du amorterar 1500 kr per månad så kommer du att påföras 144,45 kr för att täcka upp för din Låneskydd, där den slutligliga kostanden landar i stället på 1644,45 kr. I överlag så upplevs som prissättningen ligga i paritet med den som konkurrenterna erbjuder för likvärdiga produkter.


Slutsats

Northmill är en bank som verkat på den svenska marknaden i över 15 år. Man fokuserar på att tillhandahålla olika typer av lån, där framförallt Reduce och Kontokredit dominerar, vilka för övrigt är i grund och botten en form av blancolån.

Man anammar förhållandevis snabba handläggningstiden där beviljade ansökningar betalas ut redan samma dag, förutsatt att man ansöker innan 13:30, samtidigt som man har sitt bankkonto hos Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea.

I överlag så är konsumenterna nöjda med banken och de tjänster som tillhandahålls. Man prisar även det faktum att Northmill matchar ett låneerbjudande som du hittar på ett annat håll inklusive en 10% rabatt!

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Northmill

Recensioner: 1285 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
90%
4 stjärna
4%
3 stjärna
1%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
5%
maria
maria 2 Recensioner
TrustScore: 5

lätt att fylla i uppgifter

lätt att fylla i uppgifter

H
Helene 3 Recensioner
TrustScore: 5

så fin service

så fin service

B
Behnam 5 Recensioner
TrustScore: 5

Bra service

Bra service, typ inga avgifter. Ett toppen kort jämfört med andra.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Northmill recension

Senaste nytt