Pluskan – är de bäst och billigast?

Pluskan lånar ut kontokrediter mellan 5000 och 30 000 kronor. Så länge man betalar tillbaka till lån i tid så kan man ta ut nya pengar inom sin beviljade kreditgräns hur många gånger man vill utan att behöva ansöka på nytt. Pluskan har en fast ränta på sina kontokrediter med en effektiv ränta på 26,82%. Varje månad betalar man tillbaka minst 5% av sitt lånebelopp. 

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 5 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 180 månader
Effektiv ränta 26.82 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Snabbt svar på ansökan
 • Lån utan UC
 • Låg ränta
Exempel: Låna 15.000 i 40 mån. Nominell årsränta 24 %. Månadsbetalning 531 kr. Totalt att återbetala 21.231 kro varav kreditkostnad 6.231 kr. Effektiv ränta 26.82 %. Återbetalning tid 3-180 månader. Effektiv ränta max. 26.82%. (Annons)

Pluskan

3
Kundservice
3
Behandlingstid
2
Pris
3
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4
Pluskan Lånekalkylator
5 000 kr 30 000 kr
3 månader 180 månader
26.82 % 26.82 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Det som skiljer Pluskan ur mängden långivare som finns idag, är att man bara behöver ansöka om att få bli kund en enda gång.

När man har blivit beviljad en kreditgräns så kan man i princip ta ut pengar hur många gånger som helst, så länge man alltid betalar tillbaka lånet! 

Pluskan
Pluskan

Gå till Pluskan här >

Kontakta Pluskan

Pluskan är en tjänst som ägs av Untie Credits AB (org.nr. 559057-1252) vilka har sitt fäste i Skövde.

Om man behöver hjälp eller service kan man vända sig till Untie Credits ABs kundtjänst på antingen telefon eller mejl:

 • Vardagar mellan klockan 08 och 17 når man kundtjänsten på nummer 08145559. Om man är kund hos Pluskan när man ringer så är det en bra idé att först logga in på Min Pluska. Då går processen både smidigare och snabbare eftersom att Pluskans kunder alltid har förtur på telefon.
 • På pluskan.se kan man fylla i ett kontaktformulär, så blir man senare kontaktad av kundtjänsten per mejl. 

Om ens ärende gäller fakturering, återbetalning eller andra administrativa frågor så är det till företaget Arvato som man bör vända sig till istället.

De sköter nämligen dessa tjänster åt Pluskan. För att kontakta Arvatos kundtjänst så är det smidigast att gå in på deras hemsida där man kan hitta rätt telefonnummer och mejladress till det kontoret som behandlar just din faktura.

Pluskan lån

Hos Pluskan tar man inte ett lån i form av en klumpsumma pengar, utan man ansöker om att få en kontokredit.

Därför kan man säga att Pluskan är lite som ett mellanting mellan ett privatlån och ett kreditkort.

Kontokrediten som man ansöker om kan ligga på mellan 5000 kronor och 30 000 kronor, men till skillnad från ett kreditkort så kommer inte ett Pluskan lån med ett uttagskort utan pengarna överförs direkt till låntagarens existerande bankkonto.

Ränta och avgifter

När man lånar en kontokredit hos Pluskan så behöver man inte oroa sig för räntehöjningar. Pluskan har nämligen en fast årsränta som ligger på 24 %.

Den effektiva ränta räknas ut enligt Konsumentverkets regler precis som hos alla andra kreditgivare, och hos Pluskan landar den effektiva räntan på 26,82 %.

Man betalar såklart bara ränta under den tid som man använder lånet.

Det innebär att det blir billigare att ta ett lån hos Pluskan ju fortare man betalar tillbaka pengarna. Att ansöka om en kontokredit hos Pluskan är helt avgiftsfritt.

Nedan visas ett låneexempel hos Pluskan:

Kontokredit:15 000 kr
Fast årsränta:24 %
Effektiv ränta:26,82 %
Månadsbelopp att betala:531 kr/månad (5 % av lånebeloppet inkl. räntan)
Återbetalningstid:40 månader (Eller tills vidare)
Avgifter:0 kr
Totalbelopp:21 231 kr
snabblån
Lån utan UC

Ansök om Pluskans kontokredit

Pluskan har en enkel ansökningsprocess med en kort svarstid, allt man behöver är ett Mobilt BankID.

Vad som skiljer Pluskan från många andra kreditgivare är att man bara behöver ansöka till Pluskan en enda gång, oavsett hur många gånger man behöver låna pengar.

När ens ansökan om kontokredit blir godkänd så öppnar man ett användarkonto hos Pluskan, det så kallade Min Pluska vilket man kan läsa mer om längre ner på denna sida.

När ens ansökan har blivit godkänd och man har blivit beviljad en viss kreditgräns så gäller den kreditgräns för alla framtida lån man tar.

Naturligtvis måste man betala tillbaka de pengarna man redan tagit ut från Min Pluska innan man kan låna igen.

Men när det tidigare lånet är återbetalat, ja då är det bara till att logga in på Min Pluska och ta ut samma belopp igen! Vi återkommer till hur man betalar tillbaka till Pluskan längre ner.

Vem kan ansöka hos Pluskan?

 • För att kunna ta ett Pluskan lån så måste man ha fyllt 20 år när man skickar in sin ansökan. Man får dock inte vara äldre än 65 år. 
 • Man måste ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige. 
 • Man får inte ha en skuld eller en betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Ansökan – steg för steg

Så här ansöker du om kontokredit hos Pluskan:

 1. Fyll i ansökan

  På deras hemsida finns det ansökningsformulär som man behöver skicka in för att ansöka om en kontokredit hos Pluskan. Man loggar in med sitt mobila BankID. Man får ange hur stor kontokredit man skulle vilja låna. Man fyller också i sina personuppgifter inklusive sitt personnummer och sin adress, vilken sysselsättning man har och hur många minderåriga barn som bor hos en.

  Pluskan efterfrågar också information kring låntagarens ekonomi: Inkomst efter skatt, ens boendekostnad, övriga kostnader och skulder per månad.

 2. Ansökan kontrolleras

  luskan går igenom ansökan och gör i samband med det en kreditkontroll på låntagaren. Pluskan använder sig av Bisnode för sina kreditkontroller.

  En kreditkontroll görs av två anledningar. Det är först och främst obligatisriskt av en kredit- eller långivare för att kontrollera så att man inte försätter låntagaren i en sådan ekonomisk situation där låntagaren riskerar att skuldsätta sig och eventuellt få en betalningsanmärkning. Det är såklart också en slags garanti för kreditgivaren att kontrollera så att långivaren har den ekonomiska kapaciteten som krävs för att kunna betala tillbaka kreditgivarens pengar.

 3. Svar direkt

  Ansökan godkänns eller nekas vanligtvis direkt. Om ansökan godkänns så brukar det ta upp till två vardagar för pengarna att nå låntagarens bankkonto.

Hur går det till när man ska betala tillbaka?

Den första avbetalningen ska göras månaden efter man blivit beviljad kontokrediten.

Hur mycket man ska betala, samt annan viktig information om ens lån, finner man på Min Pluska.

Där har man enkelt översikt över sitt lån, och det är även där man loggar in för att åter kunna plocka ut pengar när man betalat av sin tidigare kontokredit.

Som tidigare nämnts så har man kvar samma kreditgräns sedan sin första ansökan. När man skickar in sin ansökan till Pluskan så ger man också ditt godkännande om autogiro.

Det innebär att återbetalningen kommer att dras automatiskt från låntagarens bankkonto varje månad.

Om man vill betala mer än det lägsta-belopp som dras varje månad, vilket motsvarar 5 % av ens lånebeloppinkljsive räntan, så kan man kontakta Arvato.

Alternativ till Pluskan:

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt