Brixo - är de bäst och billigast?

De svenskägda bolaget Brixo erbjuder en lånesumma upp till 30.000 kr med en utbetalning samma dag som lånet beviljats. Ansök smidigt på hemsidan med ditt BankID.

613 har valt detta lån under de senaste 31 dagarna
Lånebelopp 3 000 - 30 000 kr
Varaktighet 12 - 48 månader
Effektiv ränta 25.95 - 69.3 %
Utbetalning I dag 12:39
  • Låna med betalningsanmärkningar
  • Flexibel återbetalning
  • Utbetalning samma dag
Representativt exempel är en kredit på 20 000 kronor som återbetalas med lika stora månatliga belopp under 12 månader. Uppläggningsavgift är 0 kronor och aviavgifter är 0 kronor. Nominell bunden årsränta är 25,95 % och den effektiva årsräntan blir 29,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 910 kronor och du kommer totalt att ha betalat 22 920 kronor (1 910 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 920 kronor.
Högkostnadskredit Högkostnadskredit
4
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
3
Pris
5
Användarupplevelse
3
Behandlingstid
5
Extra fördelar
4
Brixo Lånekalkylator
3 000 kr 30 000 kr
12 månader 48 månader
25.95 % 69.3 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Brixo är en ny kreditgivare på den svenska marknaden. Företaget grundades 2014 och målet är att erbjuda säkra och tydliga snabblån med högre belopp, längre löptid och lägre årsränta än SMSlån.

Brixo
Brixo

Gå till Brixo här >

Lånevillkor

För att låna pengar hos Brixo måste du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Däremot har Brixo högre krav på årsinkomst än andra långivare och din årsinkomst måste vara minst 150.000 kronor. Du får inte heller ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Dock är Brixo beredda att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar eftersom de är mer intresserade av din framtida betalningsförmåga än din ekonomiska historik. Till skillnad från de flesta långivare får du inte ansöka om lån med medsökande.

Hos Brixo kan du låna mellan 5 000 och 30 000 kronor och välja en återbetalningstid mellan 6 och 36 månader. Kostnader är dock ganska höga med lån från Brixo och de tar ut både uppläggningsavgift på 400 kronor samt aviavgift på 30 kronor. Även deras ränta är högre än vid andra privatlån, men räntan är fast för alla låntagare och det blir därför enkelt att se precis hur stora lånekostnaderna är innan du ansöker om lånet.

Du kan såklart betala av hela lånet i förtid men om du vill ändra återbetalningstiden måste du ansöka om ett nytt lån och betala uppläggningsavgiften en gång till.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om ett lån hos Brixo via deras webbsida. Du fyller i formuläret med dina personuppgifter och uppgifter om inkomst, utgifter, bankkonto, anställning och boende. Sedan får du ett lånebesked inom 24 timmar. Brixo tar den sedvanliga kreditupplysningen hos UC och bedömer din framtida betalningsförmåga genom att kontrollera din inkomst och fasta avgifter för boende och mm.

När du får ditt lånebesked får du signera avtalet genom e-legitimation. Pengarna betalas ut direkt efter att lånet beviljas men det kan ta 1-2 dagar innan de når ditt bankkonto beroende på vilken bank du har. Du har alltid 14 dagars ångerrätt och kan då betala tillbaka hela lånet utan extra kostnader. Du betalar bara räntan för de dagarna du haft tillgång till pengarna.

Service och kvalitet

Trots att Brixo är ett nytt företag har de valt att satsa på service och tillgänglighet. Därför lovar de snabba utbetalningar samma dagen som lånet beviljas. De är en populär långivare som får relativt höga betyg från sina kunder. Däremot är kundtjänst bara öppet på vardagar och det går inte att hitta öppettider på deras webbsida.

De håller hög kvalitet på sina tjänster med stor valfrihet när det gäller löptid. De visar klart och tydligt precis hur hög lånekostnaden kommer att bli redan innan du fyller i låneansökan. Detta är en stor fördel för dig som vill ha kontroll på utgifterna. Deras webbsida innehåller även bra information som är lätt att hitta innan du skickar ansökan.

Trygghet hos Brixo

Brixo är ett nytt företag där investerare har gått in med stora insatser. Deras ekonomi är sund och stabil och de har sunda och genomtänkta grundkrav som låter de erbjuder säkra och tillförlitliga lånetjänster.

Sammanfattning

Brixo erbjuder inte de billigaste lånen, men deras tjänst är stabil och alla villkoren syns klart och tydligt på deras webbsida. Om du uppfyller deras grundkrav kan du låna större belopp än vid andra snabblån- och SMS-långivare med en längre löptid som betyder att det blir lättare att betala av lånet och undvika betalningssvårigheter.

Deras snabba utbetalningar betyder att du kan lätt och snabbt får de pengarna du behöver när du behöver dem.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.