Klarna Lån – är de bäst och billigast?

Klarnas företagskunder som är i behov av extra pengar erbjuds en ekonomisk boost genom Klarnas bank. Klarna lån ligger på mellan 50 000 och 1 500 000 kronor och har ingen ränta utan istället betalar man en fast avgift som beror på lånets storlek och företagets historik hos Klarna. Återbetalningen anpassas efter varje företags unika försäljning, för att undvika att lånet blir för svårt att betala tillbaka. Varje dag dras automatiskt en viss procent av företagets försäljning. 

Klarna Lån

8.4
Kundservice
9
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
6
Användarupplevelse
10

Klarna erbjuder sina befintliga företagskunder av olika storlek en ekonomisk skjuts, eller boost, i form av ett företagslån med enkla villkor och smidig ansökan.

För att underlätta för företagen som tar ett lån av Klarna så är till exempel återbetalningstiden anpassad efter varje enskilt företags försäljning och vinst. Därför riktar sig Klarna lån framför allt till butiker.

Klarna Lån
Klarna Lån

Gå till Klarna Lån här >

När man tar ett lån genom Klarna så tillkommer inga dolda avgifter och man behöver inte oroa sig för stigande räntor. Hos Klara betalar man istället en fast avgift när man tar lånet.

Klarna företagslån är tillgängligt i flera länder, inklusive Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Österrike och Tyskland. 

Vilka är Klarna?

Klarna är ursprungligen svenskt och grundades i Stockholm för 15 år sedan, 2005. Idag är Klarna en av Europas större banker med över 85 miljoner konsumenter och 205 000 butiker som deras kunder.

Kunderna hittas i hela 17 olika länder. Klarna fokusera framför allt på smarta betalningslösningar på internet, men erbjuder numera också lån till sina företagskunder.

För privatpersoner så erbjuder Klarna inga lån. Det närmsta man kommer ett privatlån hos Klara är genom deras delbetalning, där man i praktiken betalar en ränta på 19-20 %. Men denna kredit kan man endast använda vid köp på internet och går inte att använda till att göra vad man vill med pengarna.

Kontakta Klarnas kundtjänst 

Om man har några frågor kring Klarnas företagslån eller andra tjänster så kan man kontakta deras kundtjänst:

  • På telefon 08-120 120 30 måndag-torsdag kl 08-18 och fredag 08-17.
  •  På Klarnas hemsida finns flera olika alternativ för kundsupport beroende på ens specifika behov. 
  • På postadress Klarna Bank AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm

Så fungerar det att låna pengar genom Klarnas företagslån 

Precis som med Klarnas andra betalningslösningar så strävar man hör efter att erbjuda sina kunder en så smidig och enkel process som möjligt.

Genom ett lån hos Klarna kan man boosta sitt företag med mellan 50 000 kronor och 1 500 000 kronor.

Pengarna som man lånar av Klarna kan man välja att använda till precis vad man vill eller behöver för att lyfta sitt företag och dess försäljning.

Det kan till exempel röra sig om marknadsföring, utrustning eller lokaler, anställning av personal. Med Klarnas företagslån är det lätt att hålla koll på sin ekonomi, eftersom att man aldrig behöver vara rädd för dolda avgifter eller höga räntor.

billiga lån
snabblån

Kan vem som helst ta ett lån hos Klarna?

Klarna företagslån riktar sig till deras egna företagskunder.

När man ansöker om ett lån så går Klarna därför igenom företagets ekonomiska historia med Klarna.

Ifall att man skulle bli nekad ett lån, torts att man redan är kund hos Klarna så kan det till exempel bero på att man är en relativt ny kund med en kort historia hos Klarna, att Klarna inte har tillgång till ens försäljningssiffror för att man inte registrerat dessa på ett tag eller för att ens försäljning tyvärr anses vara för instabil.

En fast avgift istället för ränta 

För att göra ens lån hos Klarna så smidigt och förutsägbart som möjligt så har Klarna bytt ut räntan mot en fast avgift.

När man skickar in sin ansökan om företagslån till Klarna så godkänner man också avgiften som man kommer behöva betala för lånet.

Avgiften och lånebeloppet som man beviljas hos Karna beror framför allt på ens historik hos Klarna som företagskund. Avgiften betalas sedan kontinuerligt tillbaka under låneperioden tillsammans med amorteringen. 

Återbetalning hos Klarna

Återbetalningstiden varierar mellan tre och tolv månader. Återbetalningen till Klarna sker automatiskt och dagligen.

Den summa pengar som man betalar in på en daglig basis inkluderar både avgiften för lånet samt amortering.

För att säkerställa så att återbetalningen av lånet till Klarna inte försätter ett företag i svår ekonomisk situation, så baseras återbetalningen helt enkelt på varje enskilt företags försäljning och en liten procentdel av den dagliga försäljningen betalas automatiskt tillbaka till Klarna.

Detta innebär också ett skydd för de dagar man av olika anledningar inte har någon förälsjning alls, eftersom att man då inte behöver betala någonting till Klarna.

Om det dock skulle vara så att man kommer in i en längre period med noll försäljning eller om ens försäljning minskar märkbart jämfört när man tog lånet, så kan det börja skapa problem.

I dessa fall kan man riskera att förlora sitt lån och i så fall vara tvungen att betala hela det resterande lånebeloppet.

När man tecknar låneavtalet så kan man välja mellan tre olika återbetalningstempon, nämligen snabb, mellan eller långsam, och villkoren för återbetalning skiljer sig något:

  • Snabb: betala tillbaka 15 % eller mer av lånet var 30:e dag
  • Mellan: betala tillbaka 10 % eller mer av lånet var 60:e dag
  • Långsam: betala tillbaka 5 % eller mer var 60:e dag

Återbetalningsplanen

När man skaffar ett lån hos Klarna så godkänner man sin återbetalningsplan. Denna går inte at tindra på i efterhand, precis som man inte kan ändra lånebeloppet i efterhand heller.

Återbetalningsplanen inkluderar vilken hastighet (procentsats) man ska betala tillbaka sitt lån med, den fasta avgiften samt lånebeloppet.

Om man tar ett lån på mindre än tre månader så är lånet gratis, det tillkommer alltså ingen avgift. Om man väljer att lösa in sitt lån i förtid så ändras inte avgiften för lånet. 

Låneexempel 

Lånebelopp:500 000 kronor
Återbetalningshastighet, 3 mån:28 %
Återbetalningshastighet, 6 mån:14 %
Fast avgift (individuell), 3 mån:0 kronor
Fast avgift (individuell), 6 mån:11 000 kronor
Totalbelopp, 3 mån:500 000 kronor
Totalbelopp, 6 mån:511 000 kronor

Hur ansöker man om ett lån via Klarna Bank?

Om man är företagskund hos Klarna kan man logga in för att ansöka om ett lån. I Merchant Portal kan man se sitt unika erbjudande inklusive lånebelopp och avgift.

Om ens lån blir beviljat så sker utbetalningen av lånet i regel redan nästa bankdag. Hos Klarna tillämpar man dock antingen daglig eller veckovis utbetalning, vilket innebär att det kan variera när man får sin utbetalning.

Alternativ till Klarna Lån:

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Klara Lån

Recensioner: 37 • Dålig
TrustScore: 2 2.1
5 stjärna
73%
4 stjärna
11%
3 stjärna
5%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
11%
ZM
Zelimir Mohr 4 Recensioner
TrustScore: 1

OBS!!

OBS!!! Blufföretag och lurendrejare! Spärra all kontakt med dessa kräk! De håller på och bombar min pensionerade far med hot om inkasso för en obefintlig faktura via sitt varumärke Monara.

J
Julius H 2 Recensioner
TrustScore: 1

Hemsidan fungerar inte.

Hemsidan fungerar inte.

MK
Marios kalka 2 Recensioner
TrustScore: 1

Bedrägeri

Bedrägeri, tänkt inte på låna från dom äkta

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Klarna Lån

Senaste nytt