Flexlimit – är de bäst och billigast?

Flexlimit ägs av samma bolag som äger Meddelandelån, vilket gör Flexlimit till en trovärdig långivare. Du lånar på kredit, vilket gör att du endast betalar ränta på de pengar du spenderar.

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 5 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta Upp till 98.8 %
Utbetalning I dag 08:00
  • Låna utan säkerhet
  • Inga krav på minimum inkomst
Exempel: Lånebeloppet 5 000 kr i 360 dagar (12 månader /delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39%. Återbetalning tid 3-12 månader. Effektiv ränta max. 98.80%.
Högkostnadskredit

Flexlimit

5
Kundservice
5
Behandlingstid
5
Pris
5
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
5
Flexlimit Lånekalkylator
5 000 kr 20 000 kr
3 månader 12 månader
% 98.8 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Flexlimit erbjuder kreditkonto till privatpersoner som du får använda när du behöver. När du har beviljats en kreditgräns för du ta ut precis hur mycket du behöver när som helst upp till kreditgränsen. Företaget ägs av C Finance AB som även äger Meddelandelån i Sverige och Luottoraha i Finland.

Flexlimit
Flexlimit

Gå till Flexlimit här >

Lånevillkor hos Flexlimit

För att ansöka om ett kreditkonto hos Flexlimit får du inte har några obetalade lån hos Meddelandelån. Du får inte heller har några betalningsanmärkningar. Du måste ha fyllt 20 år och ha regelbunden inkomst och du ska vara folkbokförd i Sverige, men Flexlimit ställer inga krav på minimuminkomst eller medborgarskap som många andra långivare.

Flexlimit erbjuder inte lån med direktbetalning. Istället ansöker du om en kreditgräns på 3 000, 5 000, 10 000 eller 15 000 kronor. När krediten beviljas får du ta ut precis hur mycket du vill från 500 kronor upp till din beviljade kreditgräns. De olika kreditgränser har olika räntor som för närvarande är mellan 7,4% för en kreditgräns på 15 000 kronor och 9,9% för 5 000 kronor. Minimumbetalningen varje månad är 15% av den totala skulden eller minst 1 500 kronor oavsett lånebelopp och löptiden är upp till 15 månader.

Låneansökningsprocessen

När du vill ansöka om en kredit hos Flexlimit måste du först legitimera dig genom att använda din bankinloggning. Då kan du fylla i låneansökan och få besked efter den sedvanliga kreditkontrollen. Du behöver inte ansöka om utbetalning samtidigt som du ansöker om krediten. Då får du behålla krediten som en buffert som du har möjlighet att vända dig till utan att behöva ansöka om ett lån när du drabbas av pengabrist.

När du begär utbetalning får du välja ett valfritt belopp upp till din kreditgräns. Du får besked direkt på skärmen och betalning av begärda pengar påbörjas direkt under deras öppettider. Beroende på din bank kan det ta upp till 1-2 bankdagar innan du har tillgång till pengarna. Flexkredit erbjuder direktbetalningar till Nordea och Handelsbanken och i så fall kan du få pengarna inom 15 minuter.

Service och kvalitet

En klar fördel med Flexkredit är att deras kundtjänst är öppet 7 dagar i veckan. Det betyder inte bara att de erbjuder snabba utbetalningar men även att du lätt kan kontakta någon om du stöter på problem eller behöver hjälp. På vardagar är kundtjänst öppet mellan 07:30 och 22:00. På lördagar är öppettiderna mellan 09:30 och 17:00 och på söndagar mellan 12:00 och 16:00.

Deras hemsida innehåller nyttig information men de har flera olika sidor som beskriver olika typer av privatlån och konsumentkredit som kan ger intrycket att de erbjuder flera olika lånetjänster och inte bara kreditkonto. Däremot har de en bra lånekalkylator som visar hur många återbetalningar du kommer att göra och hur mycket du måste betala vid varje betalningstillfälle.

Trygghet hos Flexlimit

Trots att Flexlimit som varumärke är ny på marknaden sedan 2015 har modeföretaget drivit Meddelandelån sedan 2006. Företaget har därmed många års erfarenhet eftersom de var en av de första SMS-långivare som var aktiva inom Sverige. Du kan därför känna dig trygg när du ansöker om kontokredit hos Flexlimit.

Sammanfattning

Flexlimit ägs av ett stort och stabilt företag med många års erfarenhet och erbjuder en enkel tjänst till privatpersoner. Eftersom det tillkommer inga fasta avgifter kan du med fördel ansöka om en kreditgräns som du kan sedan använda som en buffert för att täcka tillfällig pengabrist när du behöver det. Deras villkor är sunda och de erbjuder en relativt låg månadsränta för kontokredit.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Flexlimit

Senaste nytt