Recension av Flexlimit

Flexlimit är en pålitlig och transparent aktör inom kreditmarknaden i Sverige. De erbjuder en kontokreditlösning som hjälper individer att hantera tillfälliga ekonomiska behov. Med över 10 års erfarenhet av konsumentkrediter, strävar Flexlimit efter att erbjuda en enkel, snabb och säker tjänst för sina kunder.

5
Kundservice
5
Behandlingstid
5
Pris
5
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
5

Ny produkt
7.1
Recension
Lånebelopp 5 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta Upp till 98.8 %
Utbetalning I dag 08:00
 • Låna utan säkerhet
 • Inga krav på minimum inkomst
Högkostnadskredit
Exempel: Lånebeloppet 5 000 kr i 360 dagar (12 månader /delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39%. Återbetalning tid 3-12 månader. Effektiv ränta max. 98.80%.

Om Flexlimit

Flexlimit är en bifirma till C Finance AB, en av de äldsta aktörerna inom små, korta lån på den nordiska marknaden. Deras filosofi är enkel men tydlig: de vill hjälpa vanliga människor att navigera genom kortvariga ekonomiska utmaningar genom att erbjuda krediter med klara priser och ärliga villkor. Flexlimit skiljer sig från andra kreditinstitut genom att erbjuda snabba tjänster, tydliga lånevillkor och ärlighet mot sina kunder. De är stolta över att erbjuda lån utan dolda kostnader och med en kundtjänst som är både kunnig och vänlig. Flexlimit tror på att hjälpa privatpersoner genom vardagen genom att erbjuda en enkel och rättvis låneprocess.

Sammanfattning av recension

Flexlimit erbjuder en transparent kontokreditlösning med över 10 års erfarenhet. Webbplatsen är anpassad för alla enheter och kundservice får höga betyg på Trustpilot. De betonar ärlighet, har snabba utbetalningar och erbjuder avgiftsfria uttag. Trots sina fördelar varnar de för högkostnadskrediter och betonar ansvarstagande.


Kundtjänst

5

Flexlimit får höga betyg på Trustpilot med 4,6/5 från över 2 600 recensioner. De flesta recensioner är 5-stjärniga, vilket visar på stor kundnöjdhet. Kunder uppskattar snabba svar, enkelhet och hjälpsam kundtjänst. Företaget hanterar feedback väl och erbjuder lättillgänglig kontaktinformation på sin webbplats.


Pris

5

Flexlimit erbjuder en kontokredit med kreditgränser mellan 5 000 kr och 20 000 kr. För ett lån på 5 000 kr i 360 dagar är det totala beloppet att betala 7 185 kr med en fast månadsränta på 3,46%. Andra avgifter tillkommer, totalt 920 kr. Den nominella årsräntan är 39% plus referensräntan, med en effektiv årsränta på 43,70%. Flexlimit strävar efter pris- och räntetransparens, presenterat på deras webbplats. Ränta och avgifter är konkurrenskraftiga jämfört med marknaden, men konsumenter bör jämföra alternativ innan beslut.


Användarupplevelse

5

Deras webbplats har en ren och intuitiv design som gör det enkelt att ansöka om kredit. Den anpassar sig smidigt till mobila enheter med tydlig meny och stora knappar. Webbplatsen är transparent med prisinformation och viktig kreditinformation. En tydlig varning om högkostnadskredit visar företagets ansvarstagande. Snabblänkar till FAQ och kundtjänst finns för en användarvänlig och informativ upplevelse.


Behandlingstid

5

Flexlimit fokuserar på att ge snabb och effektiv service till svenska kunder. Lånebesked ges direkt efter ansökan, vilket är värdefullt för de i akut behov av finansiering. Direktutbetalningar erbjuds till vissa banker, med pengarna tillgängliga samma dag. För andra banker sker utbetalningar enligt respektive banks schema. Flexlimit betonar snabbhet och effektivitet, och är ett attraktivt alternativ på den svenska kreditmarknaden.


Andra fördelar

5

Flexlimit erbjuder kunder en kontokredit istället för traditionella lån. Kunden kan göra uttag när de behöver pengar, utan avgifter. Snabb service garanteras, särskilt för Handelsbanken och Nordea-kunder. De framhäver transparens och har vänlig kundtjänst. Flexlimit lockar med flexibilitet, snabbhet och ärlighet i kreditlösningar.


Flexlimit Lånekalkylator
5 000 kr 20 000 kr
3 månader 12 månader
% 98.8 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Flexlimit – Lån

Flexlimit

Lånebelopp 5 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta Upp till 98.8 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Flexibel kontokredit
 • Avgiftsfria uttag
 • Snabb service och transparens

Nackdelar

 • Fungerar inte lika bra med alla banker
 • Dålig information om räntesatser
 • Endast grundläggande kreditinformation på webbplatsen

Kundtjänst

5

Flexlimit har etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska kreditmarknaden. När det gäller kundservice, framhävs Flexlimit positivt av många kunder på Trustpilot, där de har en imponerande rating på 4,6 av 5 baserat på över 2 600 recensioner. Majoriteten av recensionerna är 5-stjärniga, vilket indikerar hög kundnöjdhet.

Kundrecensioner på Trustpilot lyfter fram Flexlimits snabba svarstider, enkla processer och hjälpsamma kundtjänst. Flera kunder har uttryckt sin uppskattning för hur Flexlimit hanterar feedback, både positiv och negativ.

På deras hemsida är kontaktinformationen lättillgänglig, vilket gör det enkelt för kunder att nå ut till dem. E-postadressen och telefonnumret till kundtjänst är klart synliga, vilket underlättar snabb kommunikation.

Sammanfattningsvis verkar Flexlimits kundservice vara av hög standard, med snabba svarstider och en proaktiv inställning till kundfeedback. De har lyckats bygga ett starkt förtroende bland sina kunder, vilket återspeglas i deras positiva recensioner.

Företagsinformation

FöretagFinance AB
AdressStyrmansgatan 8, 114 54 Stockholm, Sverige
E-postkundtjanst@flexlimit.se
Telefon+46 8 446 811 56

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 16:00
Tisdag08:00 – 16:00
Onsdag08:00 – 16:00
Torsdag08:00 – 16:00
Fredag08:00 – 16:00
Lördag:
Söndag:

Pris

5

Flexlimit erbjuder en kontokredit där kunder kan ansöka om en kreditgräns mellan 5 000 kr och 20 000 kr. Enligt informationen på deras webbplats är det totala beloppet att betala 7 185 kr för ett lån på 5 000 kr i 360 dagar (12 månader/delbetalningar). Räntekostnaden för detta lån är 1 265 kr med en fast månadsränta på 3,46%. Det tillkommer även andra avgifter som uppgår till totalt 920 kr. Den nominella årsräntan är 39% plus den gällande referensräntan, vilket ger en effektiv årsränta på 43,70%.

Dessa siffror kan variera beroende på när du väljer att besöka deras webbplats.

Det är tydligt att Flexlimit strävar efter transparens när det gäller deras priser och räntor. Informationen är lättillgänglig på deras webbplats och presenteras på ett klart och förståeligt sätt. 

Jämfört med andra aktörer på marknaden, kan räntan och avgifterna uppfattas som konkurrenskraftiga, men det är alltid viktigt för konsumenter att jämföra olika alternativ innan de tar ett beslut.


Krav

 • Får inte ha några obetalda lån hos företaget
 • Ha en regelbunden inkomst 
 • Du måste vara 20 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige

Användarupplevelse

5

Flexlimits webbplats presenterar sig med en ren och lättanvänd design. På förstasidan möts besökaren av tydliga valmöjligheter för att ansöka om en kredit, vilket gör det enkelt att komma igång. Webbplatsens layout är intuitiv, med tydliga rubriker och enkla navigationsalternativ, vilket gör det lätt för användaren att hitta den information de söker.

När det gäller mobilanvändning, anpassar sig webbplatsen smidigt till mindre skärmstorlekar, vilket säkerställer en enhetlig upplevelse oavsett enhet. Menyerna är kompakta och lättillgängliga, och knapparna är tillräckligt stora för att undvika felklick.

En annan positiv aspekt av webbplatsen är dess transparens. Prisinformation, exempel på lån och viktig information om kreditprodukten är tydligt presenterade. Detta ger potentiella låntagare en klar bild av vad de kan förvänta sig. Dessutom finns det en tydlig varning om att produkten är en högkostnadskredit, vilket visar på företagets ansvarstagande.

Webbplatsen erbjuder också snabblänkar till viktiga sidor som ”Vanliga frågor” och ”Kundtjänst”, vilket underlättar för användare som söker specifik information eller hjälp.


Behandlingstid

5

När du vill ansöka om en kredit hos Flexlimit måste du först legitimera dig genom att använda din bankinloggning. Då kan du fylla i låneansökan och få besked efter den sedvanliga kreditkontrollen. Du behöver inte ansöka om utbetalning samtidigt som du ansöker om krediten. Då får du behålla krediten som en buffert som du har möjlighet att vända dig till utan att behöva ansöka om ett lån när du drabbas av pengabrist.

När du begär utbetalning får du välja ett valfritt belopp upp till din kreditgräns. Du får besked direkt på skärmen och betalning av begärda pengar påbörjas direkt under deras öppettider. Beroende på din bank kan det ta upp till 1-2 bankdagar innan du har tillgång till pengarna. Flexkredit erbjuder direktbetalningar till Nordea och Handelsbanken och i så fall kan du få pengarna inom 15 minuter.


Andra fördelar

5

Flexlimit erbjuder inte bara krediter utan även en rad andra fördelar som kan vara till nytta för kunderna. En av de mest framträdande fördelarna är deras kontokredit-system. Istället för ett traditionellt lån, erbjuder Flexlimit en kontokredit där kunder kan göra uttag till sitt bankkonto när de behöver pengar. Detta ger kunderna flexibilitet att använda krediten när de faktiskt behöver den.

En annan fördel är att Flexlimit inte tar ut någon avgift för uttag. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som behöver göra flera uttag under kreditens löptid. Dessutom betonar Flexlimit sin snabba service, där kunder ofta får pengarna på sitt konto inom samma dag, särskilt om de har konton hos Handelsbanken eller Nordea.

Flexlimit framhäver också sin transparens och ärlighet. De har inga dolda avgifter, och all information om krediten presenteras klart och tydligt på deras webbplats. Dessutom erbjuder de en vänlig och kunnig kundtjänst som är redo att hjälpa kunderna med alla deras frågor och funderingar.


Ytterligare information

Flexlimit är en av de äldsta aktörerna inom små och korta lån på den nordiska marknaden. Företagets filosofi är att hjälpa människor genom tillfälliga ekonomiska svårigheter genom att erbjuda krediter med tydliga priser och ärliga villkor. De lägger stor vikt vid transparens och kundservice, vilket återspeglas i deras tydliga kommunikation på webbplatsen.

En viktig aspekt att notera är att Flexlimit varnar för att deras produkt är en högkostnadskredit. De uppmanar kunder som inte kan betala tillbaka hela skulden att söka stöd, vilket visar på företagets ansvarstagande. 

Dessutom har Flexlimit över 10 års erfarenhet av konsumentkrediter, vilket ger dem en solid bakgrund i branschen. Slutligen betonar de vikten av säkerhet, och all information på deras webbplats överförs via en säker SSL-krypterad förbindelse.


Slutsats

Flexlimit har etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska kreditmarknaden. Med över 10 års erfarenhet inom konsumentkrediter, erbjuder de en kontokreditlösning som är både flexibel och transparent. Webbplatsen är användarvänlig, anpassad för både mobil och dator, och ger en smidig upplevelse för besökare.

När det gäller kundservice, har Flexlimit fått positiva omdömen på plattformar som Trustpilot, vilket understryker deras engagemang för kundnöjdhet. De erbjuder konkurrenskraftiga räntor och avgifter, och betonar vikten av att vara öppna och ärliga med sina kunder. Flexlimits snabba behandlingstid och direktutbetalningar till vissa banker är ytterligare fördelar som gör dem till ett attraktivt val för de som behöver omedelbar tillgång till medel.

Dessutom erbjuder Flexlimit ytterligare fördelar som avgiftsfria uttag och en kundtjänst som är både kunnig och vänlig. De varnar också för att deras produkt är en högkostnadskredit och uppmanar kunder att agera ansvarsfullt.

Sammanfattningsvis kombinerar Flexlimit erfarenhet, transparens och kundfokus för att erbjuda en tjänst som uppfyller behoven hos många svenskar som söker flexibla kreditlösningar.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av FlexLimit

Recensioner: 2632 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
76%
4 stjärna
19%
3 stjärna
3%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
2%
JC
James Cousins 1 Recension
TrustScore: 1

De är dåliga och alla lögnare de slet…

De är dåliga och alla lögnare de slet bort mig från mina pengar och tog allt även min familjeförsäkring, jag försökte kontakta kundtjänst och support där för att få reda på att mitt konto har inaktiverats och begränsats, de upphörde med all kommunikation, utan hänsyn till min telefonsamtal och e-post som lämnar mig med valet än att söka hjälp och hjälp från 𝑬uths.c𝒍oud Lyckligtvis gjorde deras hjälp det möjligt för mig att få tillbaka alla mina pengar och jag är oerhört lättad över att jag fick tillbaka mina pengar och försäkringar

K
Kund 10 Recensioner
TrustScore: 5

Trevligt bemötande.Inga problem med…

Trevligt bemötande.Inga problem med fakturor.

K
kund 7 Recensioner
TrustScore: 5

Snabba och effektiva

Snabba och effektiva

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Flexlimit

Senaste nytt