Översikt Flexlimit

3.39/5 - Recenserad av Andreas Linde
  • Stort och tryggt företag bakom varumäket
  • Kundtjänst öppet 7 dagar i veckan
  • Snabba utbetalningar
  • Flexibel kredit som du kan använda vid behov
  • Ansökningar utan UC
  • Inga krav på medborgarskap eller min. inkomst
  • Ganska hög minimum månadsbetalning
Ålder
20 år
Årsinkomst
Regelbunden
Medborgarskap
Sverige
Betalningsanmärkningar
Nej
Belopp
3000 - 15000 kr
Löptid
3 - 14 Månader
Ränta
9,9 %
Effektiv årsränta
135,35 - 210,44 %
Min. ålder
20 år
Min. inkomst
--
Godtar Betalningsanmärkningar
Nej
Startavgift
--
Månadsavgift
--
Administrationsavgift
--
Godkänningstid
30 Sekunder
Utbetalningstid
15 Minuter

Om Flexlimit

Flexlimit erbjuder kreditkonto till privatpersoner som du får använda när du behöver. När du har beviljats en kreditgräns för du ta ut precis hur mycket du behöver när som helst upp till kreditgränsen. Företaget ägs av C Finance AB som även äger Meddelandelån i Sverige och Luottoraha i Finland.

Lånevillkor hos Flexlimit

För att ansöka om ett kreditkonto hos Flexlimit får du inte har några obetalade lån hos Meddelandelån. Du får inte heller har några betalningsanmärkningar. Du måste ha fyllt 20 år och ha regelbunden inkomst och du ska vara folkbokförd i Sverige, men Flexlimit ställer inga krav på minimuminkomst eller medborgarskap som många andra långivare.

Flexlimit erbjuder inte lån med direktbetalning. Istället ansöker du om en kreditgräns på 3 000, 5 000, 10 000 eller 15 000 kronor. När krediten beviljas får du ta ut precis hur mycket du vill från 500 kronor upp till din beviljade kreditgräns. De olika kreditgränser har olika räntor som för närvarande är mellan 7,4% för en kreditgräns på 15 000 kronor och 9,9% för 5 000 kronor. Minimumbetalningen varje månad är 15% av den totala skulden eller minst 1 500 kronor oavsett lånebelopp och löptiden är upp till 15 månader.

Låneansökningsprocessen

När du vill ansöka om en kredit hos Flexlimit måste du först legitimera dig genom att använda din bankinloggning. Då kan du fylla i låneansökan och få besked efter den sedvanliga kreditkontrollen. Du behöver inte ansöka om utbetalning samtidigt som du ansöker om krediten. Då får du behålla krediten som en buffert som du har möjlighet att vända dig till utan att behöva ansöka om ett lån när du drabbas av pengabrist.

När du begär utbetalning får du välja ett valfritt belopp upp till din kreditgräns. Du får besked direkt på skärmen och betalning av begärda pengar påbörjas direkt under deras öppettider. Beroende på din bank kan det ta upp till 1-2 bankdagar innan du har tillgång till pengarna. Flexkredit erbjuder direktbetalningar till Nordea och Handelsbanken och i så fall kan du få pengarna inom 15 minuter.

Service och kvalitet

En klar fördel med Flexkredit är att deras kundtjänst är öppet 7 dagar i veckan. Det betyder inte bara att de erbjuder snabba utbetalningar men även att du lätt kan kontakta någon om du stöter på problem eller behöver hjälp. På vardagar är kundtjänst öppet mellan 07:30 och 22:00. På lördagar är öppettiderna mellan 09:30 och 17:00 och på söndagar mellan 12:00 och 16:00.

Deras hemsida innehåller nyttig information men de har flera olika sidor som beskriver olika typer av privatlån och konsumentkredit som kan ger intrycket att de erbjuder flera olika lånetjänster och inte bara kreditkonto. Däremot har de en bra lånekalkylator som visar hur många återbetalningar du kommer att göra och hur mycket du måste betala vid varje betalningstillfälle.

Trygghet hos Flexlimit

Trots att Flexlimit som varumärke är ny på marknaden sedan 2015 har modeföretaget drivit Meddelandelån sedan 2006. Företaget har därmed många års erfarenhet eftersom de var en av de första SMS-långivare som var aktiva inom Sverige. Du kan därför känna dig trygg när du ansöker om kontokredit hos Flexlimit.

Sammanfattning

Flexlimit ägs av ett stort och stabilt företag med många års erfarenhet och erbjuder en enkel tjänst till privatpersoner. Eftersom det tillkommer inga fasta avgifter kan du med fördel ansöka om en kreditgräns som du kan sedan använda som en buffert för att täcka tillfällig pengabrist när du behöver det. Deras villkor är sunda och de erbjuder en relativt låg månadsränta för kontokredit.