Cash2you är stängd i Sverige

Tyvärr måste vi meddela att Cash2you officiellt har stängt sin verksamhet i Sverige. Som ett resultat av detta erbjuder de inte längre några banktjänster, inklusive lån. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka och tackar för din förståelse.

2
Kundservice
2
Behandlingstid
Select rating
Pris
2
Extra fördelar
2
Användarupplevelse
2

Allt innehåll nedan är från när banken var i drift.


Cash2you

Cash2you är ett tryggt och populärt kreditföretag som tänker lite annorlunda än andra kreditbolag på marknaden. Istället för att fokusera på din kredithistorik tittar Cash2you närmare på din nuvarande ekonomi och hur det troligtvis kommer att se ut i framtiden. Därför behöver inte betalningsanmärkningar vara ett hinder för att få lån hos dem.

Cash2you
Cash2you / CashBuddy

Lånevillkor

Du måste ha fyllt 20 år, vara svensk medborgare och vara folkbokförd i Sverige för att ansöka om lån hos Cash2you. Du ska ha även ha fast inkomst. Men till skillnad från de flesta andra kreditbolag godtar Cash2you även A-kassa som inkomst. Cash2you är beredda att bevilja lån trots betalningsanmärkningar och utmätningsförsök men du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden eller ha skuldsanering.

När du ansöker om lån kan du välja ett lånebelopp på 3 000 kr till 25 000 kr och en återbetalningstid på upp till 5 år. Befintliga kunder får även utöka sitt lån hos Cash2you upp till 25 000 kr. Återbetalning sker via autogiro så månadsbeloppet dras automatisk på förfallodatum. Från och med den femte månaden efter låneavtalet har ingåtts har du rätt till två betalningsfria månader per år men det ska gå minst fyra månader mellan varje betalningsfri månad.

Räntan är ganska hög för privatlån men eftersom det är en rörlig ränta kan det ändras när som helst under löptiden. Det tillkommer inga andra kostnader och du får lösa lånet i förväg helt utan extra kostnader.

Låneansökningsprocessen

När du skickar en låneansökan via Cash2yous webbsida tar de en kreditupplysning hos UC. Däremot lägger Cash2you mer vikt på din nuvarande situation och hur din ekonomi kommer troligtvis att vara i framtid än på din ekonomiska historik. Därför kan du bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar eller tidigare utmätningsförsök.

Du får besked om du har beviljats lån eller inte, eller om de kommer at behandla din ansökan manuellt, direkt på skärmen när du ansöker. Om du beviljats lån kan du välja att signera direkt med e-legitimation. Pengarna skickas då till ditt bankkonto när kontot bli godkänt för autogiro vilket normalt sker inom 2 bankdagar.

Om du väljer att ansöka utan signering med e-legitimation får du ett låneavtal och autogiromedgivande via posten. När du skriver under och skickar tillbaka dokumenten kopplas ditt bankonto till autogiro och pengarna betalas ut. Trots att alla månadsbetalningar sköts automatiskt har du fortfarande möjlighet att göra extra amorteringar och därmed förkorta återbetalningstiden.

Service och kvalitet

Servicen hos Cash2you kan vara något bättre. Deras kundtjänst är bara öppen på vardagar men bara mellan 09:00 och 12:30. Låneansökan är enkel och snabb med signering via e-legitimation. Men eftersom Cash2you väntar med utbetalning av lånet tills de har godkänt ditt bankkonto för autogiro kan det gå lite längre tid än hos andra långivare.

Deras webbsida är enkel och smidig att använda. All den viktigaste informationen finns och är lätt att hitta. Hela webbsidan är dock inriktad till att berätta om deras tjänst och till skillnad från många andra kreditbolag har Cash2you ingen övrig information eller råd om riskerna med lån eller hur du kan förbättra din ekonomi.

Trygghet med Cash2you

Att Cash2you tittar framåt på din nuvarande och framtida ekonomi känns tryggt om du har haft svårigheter tidigare men går nu mot ljusare tider. Därför har du en god chans att få lån trots betalningsanmärkningar. Företaget har varit verksam i flera år på den svenska marknaden och är seriös och tryggt med en stabil ekonomi. Cash2you är ett populärt företag som får bra betyg från sina kunder.

Sammanfattning

Trots förhållandevis dåliga öppettider på deras kundtjänst och brist av allmänna råd på deras webbsida erbjuder Cash2you en enkel och snabb service. Deras schysta villkor och förutsebara kostnader betyder att du kan känna dig trygg med Cash2yous tjänst. Att de även tror på sina kunders framtid ger en personlig känsla som saknas i många andra företag.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Cash2you

Senaste nytt