Thorn Trygglån - är de bäst och billigast?

THORN har länge varit inom finansbranschen och erbjuder trygga och säkra lån till dig som kund. Du kan ansöka bland fler olika typer av lån – PausLån, PrivatLån Plus och TryggLån.

3.6
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
3
Pris
4
Användarupplevelse
4
Behandlingstid
4
Extra fördelar
3

Thorn började hyra ut radioapparater i Storbritannien redan under 1940-talet och har sedan 1969 funnits även i Sverige. Med så många år på nacken är det en av de tryggaste kreditbolag på svenska marknaden idag och erbjuder flera typer av flexibla lån som betyder att du lättare kan hitta ett lån som passar din situation.

Thorn Trygglån
Thorn Trygglån

Gå till Thorn Trygglån här >

Lånevillkor

Thorn har som grundkrav att du måste ha fyllt 20 år för att ansöka om Thorn trygglån och att du inte har några betalningsanmärkningar. Sedan får du välja vilken typ av lån du vill teckna beroende på din situation och dina önskningar.

Du kan välja ett flexibelt lån som låter dig bestämma avbetalningstiden helt själv. När du ansöker om lånet väljer du lånebeloppet, mellan 10.000 kr och 50.000 kr och vilken avbetalningstid du vill börja med, upp till 6 år. Men du får göra extra betalningar eller lösa in lånet när som helst utan extra kostnad. Alternativt kan du välja att låna upp till 50.000 kr med ett lån som tillåter två betalningsfria månader under löptiden. Även här kan du lösa lånet i förväg utan avgifter.

Om du behöver ett mindre, tryggare lån kan du även låna upp till 50.000 kr med en löptid upp till 84 månader. Med Thorn trygglån kan du teckna låneskydd som täcker månadsbeloppet under ett år om du skulle bli ofrivilligt arbetslös.

Räntorna sätts individuellt efter sedvanlig kreditprövning hos UC, men de brukar vara något högre för Thorn trygglån än hos andra kreditgivare. Däremot är lånekostnaden oftast lägre än deras finansieringskostnader när du köper på kredit.

Låneansökningsprocessen

Thorn har snabba handläggningstider när du ansöker om lån. Du kan få ett svar inom en timme om du ansöker under deras kontorstid. Och eftersom de har öppet 6 dagar i veckan med generösa tider är det lätt att få snabba svar.

Låneerbjudandet får du via e-post eller telefon och vid e-postmeddelande får du en länk direkt till en sida där du kan tacka ja till erbjudandet och signera elektroniskt via BankID. Du får även pengarna snabbt med Thorn. Pengarna betalas direkt till ditt bankkonto redan samma dag i många fall, annars sker utbetalning följande arbetsdag.

Thorn är inte den mest populära långivaren på marknaden, men de godkänner en större del av låneansökningar än många andra företag. Vid beviljat lån betalar du både uppläggningsavgift och aviavgifter och vid betalning via autogiro tillkommer istället en mindre administrationsavgift. Så Thorn trygglån har högre fasta kostnader än många andra lån du kan hitta på marknaden.

Service och kvalitet

Med öppettider mellan 08:00 och 18:00 på vardagar och 10:00 till 16:00 på lördagar är det lätt att komma i kontakt med Thorns kunniga och professionella kundtjänst. Deras personal är inte alltid lika personlig som hos andra företag, men kan sina tjänster och hjälper snabbt.

Tjänsten är seriös och av hög kvalitet och ärenden hanteras smidigt i alla lägen. Även på deras webbsida är information lättillgängligt med svar på de mest vanliga frågor och grundlig information om deras lånemöjligheter. Dock är det är lite svårare att hitta kraven för att kunna ansöka om lån.

Trygghet med Thorn Trygglån

Med över 50 års erfarenhet är Thorn ett mycket tryggt företag som brukar få bra betyg från sina kunder. Att de erbjuder olika lånealternativ betyder att du kan lättare välja ett lån som passar din situation. Lånens flexibilitet och möjligheten för att teckna låneskydd låter dig anpassa lånet och även avbetalningstiden. Med en lättillgänglig kundtjänst och snabba hanterings- och utbetalningstider får du genom din låneansökan snabbt och får tillgång till dina pengar nästan direkt, när du behöver det.

Sammanfattning

Thorn är ett tryggt val med flexibla och säkra lånerbjudande. Trots högre ränta än andra långivare, kan de vara ett bra alternativ för dig som vill anpassa lånet efter din ekonomiska situation och behåller möjlighetet att betala av lånet i förväg utan extra kostnader.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.