Recension av Nystart Finans

Nystart Finans erbjuder ett Nystartslån som är ett samlingslån. Du kan alltså samla dina tidigare lån på ett och samma ställe. Det betyder att du kan sänka dina ränteomkostnader varje månad.


Ny produkt
Recension
Lånebelopp 30 000 – 500 000 kr
Varaktighet 24 – 180 månader
Effektiv ränta 10 – 28.9 %
Utbetalning Måndag 08:00
  • Samla dina lån och krediter
  • Låna med betalningsanmärkningar
  • Låna utan säkerhet
Exempel: Ett lån på 160 000 kr till 17,00% rörlig ränta med en återbetalningstid på 9 år, med 108 avbetalningar om 3 777 kr och 995 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 19,05%. Totalt att återbetala blir 287 660 kr.” (Annons)

Om Nystart Finans

Nstart (tidigare Nystart Finans) erbjuder allt från möjligheten att samla dina lån, till både spar och låneskydd. Deras huvudsakliga fokus är att erbjuda samlingslån där du får möjlighet att komma bort från de allra dyraste krediterna, samtidigt som du får en tydlig överblick över ditt lån. 

På så sätt blir det tydligt för dig hur mycket du behöver betala varje månad, men även hur länge. Men den stora fördelen med denna typ av lån är det faktum att du i många fall sänker räntekostnaderna. Detta kan resultera i lägre månadskostnader, men sänker även den totala summan som du betalar till långivaren.

Det faktum att Nstart även erbjuder både spar och låneskydd gör att du kan samla många tjänster hos det här företaget, något som ger dig ytterligare förhandlingsutrymme när det gäller räntor och eventuella andra avgifter.

Sammanfattning av recension

Vi har tittat på många olika aspekter av Nstart, exempelvis räntor, kundtjänst, användarupplevelse och behandlingstider. Detta för att försöka ge en så rättvis och samlad bild av företaget som möjligt, något som ger dig möjlighet att avgöra huruvida Nstart passar för dig eller inte.


Kundtjänst

Nstart har en relativt bra kundservice som inkluderar de flesta typer av kontaktalternativ. Du kan välja att skicka ett meddelande via mail, men du kan även ringa till deras kundtjänst som endast är öppen på vardagar. Därmed måste du skicka ett mail om du vill kontakta dem under helgen.


Pris

Även om Nstart kan vara ett bra alternativ för de med högkostnadskrediter eller kreditkortsskulder, är räntan i många fall högre än vad du får hos de lite större aktörerna. Trots detta verkar de flesta kunder vara nöjda med räntan som erbjuds.


Användarupplevelse

Det går inte att klaga på den användarupplevelse som erbjuds hos det här företaget. Sidan är anpassad för både datorer och mobila enheter, samt bidrar med en smidig upplevelse från början till slut. Detta är även något som ofta belyses i recensionerna från tidigare och befintliga kunder.


Behandlingstid

Behandlingstiden går relativt snabbt, men Nstart finans gör en grundlig kontroll av din ekonomi innan de väljer att godkänna ett lån och betala ut pengar. Anledningen till detta är att de vill säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet, vilket är en fördel för både dig och företaget.


Andra fördelar

Den stora fördelen med Nstart är att de inte bara är en långivare. Du har även möjlighet att öppna ett sparkonto, tillsammans med ett låneskydd som ger ersättning om det värsta händer. Om du väljer att ta del av deras andra tjänster får du även möjlighet att förhandla om räntan.


Nystart Finans Lånekalkylator
30 000 kr 500 000 kr
24 månader 180 månader
10 % 28.9 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Nystart Finans Lån

Nystart Finans

Lånebelopp 30 000 – 500 000 kr
Varaktighet 24 – 180 månader
Ränta 10.9 – 28.9 %
Effektiv ränta 10 – 28.9 %
Uppläggningsavgift 995
Ålder 18 år
Årlig inkomst 264 000 kr

Fördelar med Nystart Finans

  • Bryr sig om sina kunders ekonomi
  • Kan vara ett bra alternativ för att samla dyra skulder
  • Erbjuder även spar och låneskydd

Nystart Finans Nackdelar

  • Räntorna är dyra
  • Ganska höga krav
  • Ingen direktutbetalning

Kundtjänst

Nystart Finans erbjuder personlig rådgivning så att varje låntagare kan få den hjälp de behöver och ett lån som passar deras ekonomiska situation.

Deras hemsida är enkel och det är smidigt att fylla i låneansökan direkt på deras hemsida. Deras kundservice har öppet måndag-torsdag 9-19 och fredag 9-17. De har svarat på ett fåtal frågor på hemsidan, men det finns många frågor som inte är besvarade och därför kan det krävas ett telefonsamtal för att få ytterligare information.

Lyckligtvis är deras kundtjänstmedarbetare kunniga och mer än villiga att svara på frågor och lösa eventuella problem. Därmed kommer du med allra största sannolikhet att få en bra upplevelse i den kontakt du har med bolaget.

Det är även tydligt att deras kundtjänst är lite extra uppskattad när man läser recensioner från exempelvis Trustpilot. Här pekas enskilda medarbetare ut som välvilliga och hjälpsamma, vilket har ökat kundnöjdheten hos företaget rejält.

Företagsinformation

FöretagNstart AB
AdressBirger Jarlsgatan 9, 111 45 Stockholm
E-postarn@arn.se
Telefon08-410 203 04

Öppettider för kundtjänst

Måndag09.00 – 18.00
Tisdag09.00 – 18.00
Onsdag09.00 – 18.00
Torsdag09.00 – 18.00
Fredag09.00 – 18.00
LördagStängd
SöndagStängd

Pris

Nstart är ganska transparenta när det gäller vilka avgifter de tar ut för sina lån och tjänster. Det finns aktörer som är betydligt mer transparenta än detta, men Nstart döljer knappast sina räntor och avgifter. 

Du kan se exempel på både räntor och totala återbetalningsbelopp direkt på hemsidan, och deras kundtjänst svarar mer än gärna på frågor och funderingar relaterade till hur mycket ett lån kostar för dig.

Tyvärr är priserna relativt höga om vi jämför med andra långivare, men är dock lägre än de räntor som du betalar till kreditkort eller högkostnadskrediter. Därmed kan det vara en bra idé att samla dina lån hos det här företaget om du har väldigt dyra krediter och räntor just nu.

De erbjuder dock konkurrenskraftiga räntor på sina sparkonton, samt erbjuder ett bra låneskydd som skapar trygghet ifall det värsta händer.


Krav för Nystart Finans

För att kunna ansöka om lån hos Nystart Finans ska du vara mellan 18 och 62 år. Du ska också ha en inkomst på minst 22 000 kr/månad och ha en fast anställning. Du kan dock välja att ansöka med en medsökande och då är det endast en av er som måste ha en fast anställning.


Användarupplevelse

Nstart är en modern tjänst som har anammat moderna metoder och koncept för att skapa en så bra och smidig användarupplevelse som möjligt. De känner till att majoriteten av den svenska befolkningen använder sina mobila enheter för att surfa på internet, och har därmed anpassat sin hemsida för dessa mindre skärmar.

Men det betyder inte att du inte får en bra upplevelse via datorn. Deras hemsida fungerar precis lika bra oavsett vilken typ av enhet du använder, samt är enkel och intuitiv att navigera tack vare layouten och det utmärkta navigeringssystemet.

Det är även enkelt att hitta information, samt att ansökningsprocessen är smidig och enkel tack vare att de använder BankID som verifieringsmetod. Därmed kan du lita på att allting går snabbt och smidigt, samtidigt som hela processen är så säker och pålitlig som möjligt.


Behandlingstid

Du startar med att fylla i några personliga upplysningar i deras formulär på hemsidan. Du ska också fylla i när du helst vill bli kontaktad, du får nämligen ett samtal av en rådgivare hos Nystart Finans när de har mottagit din ansökning. Där går ni tillsammans igenom dina lån och bestämmer vilka som ska samlas ihop till Nystartslånet.

Räntan på lånet bestäms efter en bedömning från Nystart Finans och därefter presenterar de ett låneförslag. När du har accepterat förslaget och skrivit under på låneavtalet tar det 1-2 dagar innan du har pengarna på kontot.


Andra fördelar

Utöver de samlingslån som erbjuds har Nstart även ett sparkonto och låneskydd som du kan ta del av. Sparkontot har en bra ränta, och det kostar inget att öppna ett konto. Här gäller även den statliga insättningsgarantin, vilket betyder att dina pengar (upp till en viss summa) är skyddade ifall Nstart skulle gå i konkurs.

Låneskyddet är även ett trevligt tillägg. Här får du möjlighet att teckna en försäkring som täcker månadskostnaden för ditt lån hos Nstart i hela 12 månader, om du t.ex. skulle drabbas av sjukdom eller bli arbetslös. Vid dödsfall betalas även skulden av (endast upp till 500.000 kronor).


Slutsats

Nstart är en uppskattad tjänst som har utmärkta omdömen från både befintliga och tidigare kunder. Här erbjuds smidiga och enkla samlingslån som ger dig en tydlig överblick över skulderna, samtidigt som de även erbjuder ytterligare tjänster i likhet med spar och låneskydd.

Ansökningsprocessen är enkel och smidig från början till slut, och tack vare att de använder BankID som verifieringsmetod kan du lita på att hela processen är smidig och säker.

Räntan är dock lite högre än vad som erbjuds på andra håll, men är något du förvänta dig av tjänster i likhet med detta. Tidigare och befintliga kunder verkar dock väldigt nöjda, och deras samlade betyg hos tjänster som Trustpilot är utmärkta och visar att företaget faktiskt bryr sig om sina kunder och deras ekonomi.

Nstart är därmed ett bra alternativ om du letar efter ett samlingslån som kan hjälpa dig att få en bättre överblick över skulderna, samtidigt som du får möjlighet att sänka avgifterna.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Nystart Finans

Senaste nytt