Merax - är de bäst och billigast?

Är du i behov av en kontokredit trots att du har betalningsanmärkningar? Då har du kommit rätt! Merax accepterar nämligen betalningsanmärkningar, dock inte skulder. Hos Merax betalar man bara ränta på den del av kontokrediten som man använder och deras fasta ränta gör att du inte behöver oroa dig för räntehöjningar. Utan några som helst avgifter är Merax ett mycket attraktivt lån!

Alternativ till Merax - Recension av Merax

Alternativ till Merax

Uppdaterad 24/09/2020

Merax

4/5 Recenserad av Fairlån
Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Det första man möter om man går in på Merax hemsida är ett ansökningsformulär, som bara tar ett par minuter att fylla i.

De stora fördelarna med att ta ett Merax lån är att det inte finns några extra avgifter sommar behöver betala och de flexibla alternativ för återbetalning av sitt lån som är möjliga.

Merax
Merax

Gå till Merax här >

Merax är en av flera kreditgivare som erbjuder snabba och mindre lån, men sticker ut genom att erbjuda kontokredit även till låntagare som har betalningsanmärkningar sedan tidigare. 

Vilka är Merax?

Merax är en kreditprodukt som ägs och erbjuds av företaget Brixo AB (org.nr. 556978-9273).

Brixo AB verkar inom Sverige och konsumentkreditinstitutet har Finansinspektionens tillstånd att erbjuda kontokredittill låntagare.

2017 skapade Brixo AB Merax för att kunna erbjuda kunder ett transparent prisvärt och enkelt sätt att låna pengar på.

På en lånemarknad där det, som kund, ofta kan vara svårt att ha full koll på hur mycket ens lån faktiskt kommer att kosta så ville Brixo AB vara tydliga från början med exakta kostnader och dessutom fasta räntor.

Precis som alla andra lån- och kreditgivare så gör Merax också en obligatorisk kreditprövning på varje ansökande låntagare, men sticker ut i mängden genom att även erbjuda lån till personer med existerande betalningsanmärkningar

Kontakt Merax

Du kan kontakta Merax enligt något av följande:

 • Telefon: 08-500 850 47
 • E-post: info@merax.se
 • Fyll i kontaktformuläret på merax.se/kontakta-oss
 • Gäller ens ärende generella frågor så är det stor chans att man hittar svaret på sin fråga på merax.se/vanliga-fragor

Låna kredit av Merax

Precis som för många andra snabblån så ansöker man också enkelt om att låna pengar från Merax direkt på deras hemsida.

Man kan ansöka om en kontokredit på mellan 5000 kronor och 30 000 kronor.

Man avgör själv hur mycket av ens kontokredit som man vill använda och när man vill göra det. Vad som beviljas är helt enkelt en kreditgräns, varifrån man sedan kan göra ett eller flera uttag ende pågrund mycket pengar man är i behov av.

Som tidigare nämnts så går det bra att låna pengar av Merax även fast man har betalningsanmärkningar hos kronofogden sedan tidigare. Dock får man ej ha några innestående skulder hos kronofogden. Om man har det så kommer ens ansökan att bli nekad.

I följande avsnitt listas samtliga grundkrav som Merax ställer på sina låntagare. Om man uppfyller de kraven så är det enbart kreditprövningen som avgör om man blir beviljad sitt lån eller inte.

Ifall kreditprövningen visar att låntagaren antagligen inte har den ekonomiska kapaciteten som krävs för att kunna betala hela lånet inom en rimlig tid, så nekas låntagaren sin ansökan. Det är till för att skydda individer från att försätta sig i en svår ekonomisk situation och undvika skulder.

Lån utan UC
billiga lån

Räntor, men inga avgifter?

Hos Merax betalar man enbart för sitt lån i form av ränta. Inga andra, dolda avgifter kommer att uppstå när man använder sin kontokredit, varken aviavgift eller uppläggningsavgift, och det kostar ingenting att ansöka om ett lån.

Dessutom så betalar man endast ränta på den del av ens kontokredit som man faktiskt använder varje månad.

Merax erbjuder en fast årsränta, vilken ligger på 25,59 %. Den effektiva räntan är något högre och hamnar på 29,3 %.

Nedan följer ett exempel på ett kreditlån hos Merax:

Kontokredit:20 000 kr
Återbetalningstid:12 månader
Uppläggningsavgift:0 kr
Aviavgift:0 kr
Fast årsränta:25,95 %
Effektiv årsränta:29,3 %
Månadskostnad:1910 kr
Totalbelopp:22 920 kr

Vilka krav måste man uppfylla hos Merax?

 • Man måste ha fyllt 18 år när man ansöker. 
 •  Man måste ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige. 
 • Man måste ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor. 
 • Man får inte ha en skuld hos kronofogden. 

 Ansök om lån hos Merax

Med hjälp av ett mobilt BankID är det superenkelt att ansöka hos Merax. Man kan ansöka när som helst på dygnet, och svar brukar ges inom 24 timmar under vardagar.

När man väl har fått sin ansökan godkänd och sin kreditgräns beviljad så kan man flexibelt göra nya uttag när man behöver det och anpassa sin återbetalning utefter ens egna behov.

Följ dessa steg för en smidig ansökningsprocess:

 1. Gå in på deras hemsida.

  Gå in på merax.se och fyll i ansökningsformuläret på startsidan. Där anger man vilken kreditgräns man är behov av, samt hur mycket av den kontokrediten man kommer vilja ta ut. Två månader efter att ens ansökan blev beviljad kan man återigen ansöka om att få sin kreditgräns höjd. Det gör man genom att logga in på Mina sidor. I ansökningsformuläret anger man också sina personuppgifter, information om sitt bankkonto (kontonummer och clearingnummer), samt vilken sysselsättning och månadsinkomst man har.

 2. Merax kontrollerar ansökan.

   Merax kontrollerar ansökan och gör en kreditprövning, där man inhämtar information från kronofogden och Upplysningscentralen. 

 3. Få svar direkt.

  Om ansökan och den önskade kreditgränsen blir godkänd så meddelas man detta per e-post inom 24h. I samband med det skickas även kreditavtalet ut till låntagaren, vilket inkluderar en detaljerad återbetalningsplan. 

 4. Ta ut pengar.

  Man kan börja ta ut pengar från sitt kreditkonto! Det brukar ta 1-2 vardagar för pengarna att nå låntagarens bankkonto. 

Efter beviljad kontokredit – börja betala tillbaka 

Den övergripande regeln för återbetalning av ett Merax lån är att man ska betala tillbaka 5 % av den kredit man använder varje månad.

Denna summa kallas för Lägsta summa, och kan vara som minst 500 kr.

Vilket det exakta beloppet är varje månad kan man se på den månadsavi som förfaller den 26:e varje månad.

Om man inte kontaktar Merax för att man önskar höja det belopp man vill betala så dras den Lägsta summan från ens bankkonto den 26:e varje månad.

Goda recensioner

Merax har generellt mycket höga recensioner och nöjda kunder.

Baserat på 55 stycken omdömen hos företaget Trustpilot så har Merax statusen Utmärkt.

Många kunder uppskattar framför allt den snabba servicen och enkla ansökningsprocessen. En relativt låg ränta i kombination med accepterade betalningsanmärkningar är också uppskattat!

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i