Recension av Merax

Merax är en pålitlig aktör på den svenska lånemarknaden som erbjuder möjligheten till en flexibel kontokredit. Genom att fokusera på transparens och kundens behov, strävar Merax efter att ge sina kunder den bästa möjliga upplevelsen när det gäller flexibla kontokrediter.

Om Merax

Merax är en kreditprodukt som ägs och erbjuds av företaget Brixo AB (org.nr. 556978-9273).

Brixo AB verkar inom Sverige och konsumentkreditinstitutet har Finansinspektionens tillstånd att erbjuda kontokrediter till låntagare.

2017 skapade Brixo AB Merax för att kunna erbjuda kunder ett transparent, prisvärt och enkelt sätt att låna pengar.

På en lånemarknad där det ofta kan vara svårt att ha full koll på hur mycket ens lån faktiskt kommer att kosta så vill Brixo AB vara tydliga från början med exakta kostnader och dessutom fasta räntor. Även om deras räntor är höga, är de väldigt tydliga med vad deras kontokrediter faktiskt kostar.

Sammanfattning av recension

Merax är en pålitlig aktör på den svenska lånemarknaden. De erbjuder en användarvänlig plattform för kontokrediter och erbjuder alternativ trots betalningsanmärkningar. Deras transparenta räntor, snabba behandlingstider och kundservice kompenserar för högre räntor, vilket gör dem till ett attraktivt val för de som letar efter en flexibel kontokredit i Sverige. Här används Bisnode, snarare än UC, vilket gör att din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen inte påverkas vid en eventuell ansökan.


Kundtjänst

Merax kundservice är stark enligt Trustpilot med ett 4,5-betyg av 5. De svarar snabbt på feedback, visar engagemang för kundnöjdhet och ger flera kontaktsätt för support. Trots några kritiker för höga räntor, arbetar de aktivt för transparens och positiv användarupplevelse, vilket stärker deras rykte.


Pris

Merax är en aktör som riktar in sig på flexibla kontokrediter. De erbjuder krediter från 3 000 kr till 30 000 kr utan UC-kreditkontroller. Nominell ränta är 43,48%, med uppläggningsavgift på 475 kr och månadsvis administrationsavgift på 25 kr. De ger exempel för att förtydliga kostnader och betonar transparens.


Användarupplevelse

Merax webbplats har en ren och intuitiv design som är användarvänlig för finansiella tjänster. Den responsiva layouten fungerar bra på både dator och mobil, med tydlig navigation och framträdande knappar och texter. Sammantaget ger Merax en positiv användarupplevelse med transparens och användarcentrerad design.


Behandlingstid

Med hjälp av ett mobilt BankID är det superenkelt att ansöka hos Merax. Man kan ansöka när som helst på dygnet, och svar brukar ges inom 24 timmar under vardagar.

När man väl har fått sin ansökan godkänd och sin kreditgräns beviljad så kan man flexibelt göra nya uttag när man behöver det och anpassa sin återbetalning utefter ens egna behov.


Andra fördelar

Merax erbjuder fördelaktiga låneprodukter i Sverige, inklusive möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar och undvika UC för kreditupplysningar genom samarbete med Bisnode. Flexibel återbetalningsplan och anknytning till pålitliga Brixo AB ökar tjänsternas attraktivitet för låntagare med olika ekonomiska behov.


Merax – Lån

Lånebelopp3.000 – 30.000 kr.
Varaktighet1 – 12 månader
Effektiv ränta75,9 %

Fördelar

  • Kredit trots betalningsanmärkningar.
  • Ej UC, samarbete med Bisnode.
  • Flexibel återbetalningsplan.

Nackdelar

  • Dyr ränta och avgifter.
  • Lågt maxbelopp.

Kundtjänst

Merax kundservice verkar vara en betydande styrka för varumärket, vilket framgår av dess Trustpilot-betyg. Med över 848 recensioner har företaget ett ”Utmärkt” betyg på 4,5 av 5. En överväldigande majoritet (80%) av dessa recensioner är 5-stjärniga, vilket visar en hög nivå av tillfredsställelse bland dess användare.

När man navigerar till Merax webbplats kan man enkelt hitta deras kontaktinformation, inklusive en e-postadress och telefonnummer, vilket säkerställer att kunderna har flera sätt att nå ut för support. Denna enkla åtkomst är avgörande för en finansiell tjänsteleverantör, eftersom kunder ofta har brådskande frågor eller problem.

Externa recensioner på Trustpilot belyser ytterligare varumärkets engagemang för att adressera kundfeedback. Det är särskilt värt att notera att Merax har en berömvärd historik av att svara på negativa recensioner, ofta inom en månad, vilket visar deras engagemang för att lösa eventuella problem och förbättra kundupplevelsen.

Även om majoriteten av recensionerna berömmer effektiviteten, transparensen och användarvänligheten i Merax tjänster, finns det tillfälliga kritiker. Vissa användare har påpekat höga räntor, men dessa verkar vara i minoritet. Varumärkets proaktiva förhållningssätt till feedback, både positiv och negativ, understryker deras engagemang för transparens och kundnöjdhet.

Sammanfattningsvis är Merax kundservice i Sverige generellt sett väl ansedd, med företaget som gör konserterade ansträngningar för att upprätthålla och förbättra sitt rykte genom aktivt engagemang med sin användarbas.

Företagsinformation

FöretagBrixo AB
AdressBrunnsgatan 21B, 111 38 Stockholm
E-postinfo@merax.se
Telefon08-500 85047

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00-17:00
Tisdag09:00-17:00
Onsdag09:00-17:00
Torsdag09:00-17:00
Fredag09:00-17:00
Lördag
Söndag

Pris

Merax erbjuder skräddarsydda kontokrediter för sina kunders behov. Enligt den information som finns tillgänglig på deras hemsida erbjuder Merax lån från 3 000 kr till 30 000 kr. Ett av de utmärkande dragen i deras låneerbjudande är frånvaron av UC-kreditkontroller; istället använder de Bisnode för kreditförfrågningar.

Den nominella räntan för deras lån är i skrivande stund 43,48%. Dessutom tillkommer en uppläggningsavgift på 475 kr och en månatlig administrationsavgift på 25 kr. Som ett exempel på deras hemsida ger ett lån på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader, en effektiv årsränta på 75,9%. Det innebär att den totala kostnaden för lånet blir 3 404 kr.

Om man jämför dessa priser och avgifter med andra leverantörer på den svenska marknaden kan Merax priser tyckas vara på den högre sidan. Det är dock viktigt att notera att de erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar, som vanligtvis kommer med högre räntor på grund av den ökade risken. Merax transparens är bra; de anger tydligt sina priser, avgifter och ger exempel för att hjälpa kunderna att förstå de potentiella kostnaderna.


Krav

  • Man måste ha fyllt 18 år när man ansöker.
  • Man måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. 
  • Man måste ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige. 
  • Man får inte ha en skuld hos kronofogden. 

Användarupplevelse

Merax webbplats erbjuder en ren och intuitiv design, vilket är avgörande för användare som söker finansiella tjänster. Webbplatsens layout är enkel, med tydliga navigeringsalternativ högst upp, vilket gör det enkelt för användare att hitta den information de behöver. De primära knapparna, som ”Ansök nu”, visas framträdande och vägleder användarna mot ansökningsprocessen.

På datorn laddas webbplatsen snabbt, och den responsiva designen säkerställer att alla element passar bra inom skärmen. Användningen av ljust utrymme, kombinerat med en blandning av bilder och text, ger en balanserad visuell upplevelse. FAQ-sektionen är särskilt användarvänlig, med hopfällbara svar som säkerställer att sidan förblir opåverkad samtidigt som den ger omfattande information.

När den nås via mobil behåller webbplatsen sin användarvänliga design. Den mobila versionen är optimerad för mindre skärmar, med en meny för navigering och större knappar för bättre pekinteraktion. Webbplatsens responsivitet säkerställer att text och bilder justeras på lämpligt sätt, vilket garanterar läsbarhet och användarvänlighet.

Sammanfattningsvis erbjuder Merax en positiv användarupplevelse, med en webbplats som är både estetiskt tilltalande och funktionell på alla enheter. Deras engagemang för transparens och användarcentrerad design framgår tydligt av webbplatsens struktur och innehåll.


Behandlingstid

När det kommer till behandlingstiden framstår processen som snabb och effektiv. Enligt informationen på deras webbplats kan kunderna förvänta sig att få sina pengar utbetalda på kontot redan samma dag som lånet beviljas. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som behöver omedelbar finansiering.

Ansökningsprocessen är också utformad för att vara smidig. Kunder kan enkelt ansöka direkt på Merax webbplats med hjälp av BankID. Efter att ansökan har skickats in, genomgår den en kreditprövning via Bisnode, vilket undviker en kreditupplysning hos UC. Denna process säkerställer att kundens kreditvärdighet hos UC inte påverkas.

När det gäller godkännandet av lånet, strävar Merax efter att behandla ansökningar så snabbt som möjligt. Vanligtvis får kunderna besked inom 24 timmar. Efter godkännandet sker utbetalningen till kundens bankkonto oftast samma dag.

Denna snabba och effektiva behandlingstid, kombinerat med tydlig kommunikation och transparens, gör Merax till ett attraktivt val för dem som söker snabba lån i Sverige. Den enkla ansökningsprocessen och den snabba utbetalningen är ytterligare positiva faktorer som gör Merax till ett populärt alternativ.


Andra fördelar

Merax erbjuder inte bara traditionella låneprodukter, utan även en rad ytterligare fördelar som kan vara till nytta för låntagare. En av de mest framstående fördelarna är möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar. Detta är särskilt värdefullt för individer som har haft ekonomiska svårigheter tidigare men behöver tillgång till finansiering.

En annan betydande fördel är att Merax inte använder UC för kreditupplysningar. Istället samarbetar de med Bisnode. Detta kan vara fördelaktigt för låntagare som vill undvika ytterligare förfrågningar på UC, vilket kan påverka deras kreditvärdighet negativt.

Dessutom erbjuder Merax en flexibel återbetalningsplan. Låntagare har möjlighet att betala tillbaka sitt lån i förtid, vilket kan minska den totala räntekostnaden.

Även om det inte är en direkt fördel med lånet, är det värt att notera att Merax är en del av Brixo AB. Detta ger en extra nivå av pålitlighet och förtroende för kunderna, eftersom Brixo AB är ett etablerat företag inom finanssektorn.

Sammanfattningsvis erbjuder Merax inte bara konkurrenskraftiga låneprodukter utan också en rad extra fördelar som kan göra deras tjänster mer attraktiva för potentiella låntagare i Sverige.


Ytterligare information

Merax har etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska lånemarknaden. Förutom den flexibla kontokrediten som erbjuds, finns det några viktiga punkter som potentiella låntagare bör vara medvetna om.

För det första är Merax tillgängliga för sina kunder via e-post och telefon. De har specifika telefontider, vilket är vardagar mellan 9-17, vilket ger kunderna en tydlig tidsram när de kan förvänta sig att få hjälp.

Deras fysiska adress, som är kopplad till Brixo AB, är belägen i Stockholm. Detta kan vara värdefullt för de som föredrar att ha en fysisk adress kopplad till finansiella tjänster de använder.

Slutligen, även om det inte kunde hittas specifik information på sidan ”Om Merax”, är det tydligt att företaget värderar transparens och kundservice, vilket framgår av deras tydliga kommunikation och tillgänglighet på webbplatsen.

Sammanfattningsvis erbjuder Merax inte bara finansiella produkter utan också en rad tjänster och information som kan vara av intresse för potentiella låntagare i Sverige.


Slutsats

Merax har framstått som en pålitlig och kundcentrerad aktör på den svenska lånemarknaden. De erbjuder en plattform där kunder kan jämföra lån, samtidigt som de ger möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar. Deras beslut att använda Bisnode för kreditupplysningar, istället för UC, visar på en förståelse för kundens behov och potentiella oro kring kreditförfrågningar.

Webbplatsens design och användarvänlighet, både på dator och mobil, understryker Merax engagemang för att erbjuda en smidig och positiv användarupplevelse. Deras transparenta framställning av räntor, avgifter och villkor, kombinerat med snabba behandlingstider, gör dem till ett attraktivt val för dem som söker snabba lån i Sverige.

Ytterligare fördelar, såsom möjligheten att betala tillbaka lånet i förtid och deras proaktiva kundservice, stärker deras position på marknaden. Trots vissa högre räntor jämfört med andra aktörer, kompenseras detta av deras flexibilitet och tjänster riktade till en bredare kundbas.

Sammanfattningsvis erbjuder Merax en kombination av konkurrenskraftiga låneprodukter, transparent information och en användarcentrerad plattform, vilket gör dem till ett framstående val för låntagare i Sverige.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Merax

Senaste nytt