Översikt Meddelandelån

3.87/5 - Recenserad av Andreas Linde
  • Kreditupplysning utan UC
  • Utbetalningar på helger
  • Kan förlänga återbetalningstiden
  • Bra service
  • Många nöjda kunder
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Låsta löptider till olika belopp
Ålder
20 år
Medborgarskap
Sverige
Personnummer
Svenskt
Betalningsanmärkningar
Nej
Belopp
3000 - 10000 kr
Löptid
3 - 3 Månader
Ränta
30 %
Effektiv årsränta
224,98 - 892,82 %
Min. ålder
20 år
Min. inkomst
--
Godtar Betalningsanmärkningar
Nej
Startavgift
--
Månadsavgift
--
Administrationsavgift
--
Godkänningstid
30 Sekunder
Utbetalningstid
120 Minuter

Om Meddelandelån

Meddelandelån erbjuder trygga snabblån och SMS-lån med upp till 90 dagars återbetalningstid. Som en av Sveriges äldsta snabblångivare är de ett tryggt val när du behöver låna en mindre summa under en kort period.

Lånevillkor

För att ansöka om lån hos Meddelandelån måste du vara minst 20 år och folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha ett svenskt bankkonto och mobilnummer samt att du inte får lov att ha några betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Du kan välja ett lånebelopp mellan 500 kr och 10 000 kr. Löptiden är fast men varierar beroende på lånebeloppet, men kan vara mellan 15 och 90 dagar. Eftersom det här är ett snabblån med kort avbetalningstid beräknar inte långivare ränta på lånebeloppet på samma sätt som med privatlån av högre belopp. Istället betalar du en fast kostnad baserat på lånebeloppet och antal betalningstillfällen. Det betyder att den effektiva räntan som används för att jämföra privatlån blir mycket hög, upp till flera tusen procent. För att jämföra olika snabblån måste man istället titta på det totala beloppet du ska betala tillbaka.

Långivare erbjuder även möjligheten att förlänga betalningstiden genom att flytta förfallodagen för varje betalning en gång med 30 dagar. Anmälan om ändring av betalningstiden måste då göras innan förfallodatum på fakturan och en avgift debiteras med en separat faktura. Du har alltid rätt att betala av lånet innan löptiden går ut utan extra kostnad.

Låneansökningsprocessen

Du kan ansöka om lån hos Meddelandelån via deras webbsida samt via din mobil. Meddelandelån tar sedan en kreditupplysning. De tar inte ut sina kreditupplysningar hos UC som de flesta stora banker vilket kan vara bra om du redan har ansökt om flera lån och därför har flera låneansökningar registrerade hos UC.

Om lånet beviljas kan du snabbt och enkelt legitimera dig med BankID. Utbetalningen av pengarna sker endast under företagets öppettider, men om du har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken kan lånebeloppet överföras direkt. Övriga utbetalningar når ditt bankkonto inom 2-3 bankdagar.

Meddelandelån är en populär långivare och får många låneansökningar. Att de godkänner många av dessa ansökningar betyder att du också har en stor chans att få din ansökan godkänd om du uppfyller deras grundkrav.

Service och kvalitet

Meddelandelåns webbsida är professionell och innehåller all information du behöver. Strukturen är lättöverskådlig och det märks att Meddelandelån är en erfaren aktör på marknaden.

De har även bland de bästa öppettiderna med en kundtjänst som är tillgänglig alla vardagar mellan 07:00 och 22:00 och även på helger – mellan 09:30 och 17:00 på lördag och mellan 12:30 och 16:00 på söndag.

Meddelandelån satsar hårt på service och genomför undersökningar för att få veta hur nöjd deras kunder är. I en undersökning i början av 2014 var 95 % av deras kunder ”Mycket nöjda” eller ”Extremt nöjda” och alla tillfrågade svarade att de gärna rekommenderar Meddelandelån till andra.

Trygghet hos Meddelandelån

Med många års erfarenhet har Meddelandelån utvecklat sin tjänst till en hög nivå och håller mycket bra kvalitet jämfört med andra snabblångivare på marknaden. Genom att de erbjuder möjlighet att förlänga betalningstiden har du en extra trygghet när du lånar pengar hos Meddelandelån.

Sammanfattning

Om du redan har ansökt om flera lån hos stora banker, och därmed fått flera registrerade kreditupplysningar, kan det var till din fördel att ansöka om ett snabblån hos Meddelandelån. Eftersom Meddelandelån tar deras kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag syns inte kreditupplysningar du har hos UC.

Deras stora erfarenhet av utlåning, väldigt höga kundnöjdhet och generösa återbetalningsvillkor betyder att du alltid kan känna dig säker med ett korttidslån hos Meddelandelån.