Meddelandelån – är de bäst och billigast?

Meddelandelån är en pålitlig tjänst i Sverige som erbjuder möjligheten att låna pengar snabbt. Även om de för närvarande inte beviljar nya kunder, fortsätter de att vara en värdefull resurs för dem som vill förstå sina lånemöjligheter. Med en enkel ansökningsprocess och transparent information, strävar Meddelandelån efter att göra låneprocessen smidig för sina kunder.

4
Kundservice
4
Behandlingstid
5
Pris
3
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 1 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 36 månader
Effektiv ränta 58.74 – 147.16 %
Utbetalning I dag 13:08
 • Låna utan UC
 • Utbetalning även på helger
 • Kundtjänst är öppet 7 dagar i veckan
Högkostnadskredit
Exempel: Låneexempel Meddelandelån: Låna 10 000 kr i 90 dagar. Effektiv årsränta 224,98%. Avgifter 0 kr. Totalt 12 100 kr. (Annons)

Om Meddelandelån

Meddelandelån har varit en aktiv aktör på marknaden sedan 2006 och erbjuder en rad olika låneprodukter, från mindre smslån till större annuitetslån. De förstår sina kunders behov och erbjuder därför direkt utbetalning av smslån, vilket gör det möjligt för kunderna att snabbt få tillgång till de pengar de behöver. 

Meddelandelån skiljer sig från andra genom att inte använda UC för kreditupplysningar, vilket innebär att ingen utomstående kommer att se att du har lånat hos dem. Dessutom har de en kompetent kundtjänst och har fått höga betyg från sina kunder på Trustpilot. Meddelandelån strävar efter att vara en seriös och pålitlig långivare, alltid med kundens bästa intresse i åtanke.

Sammanfattning av recension

Meddelandelån etablerade sig redan 2006 och erbjuder ett brett spektrum av låneprodukter, särskiljer sig genom att inte använda UC för kreditupplysningar och har ett positivt rykte hos externa tjänster som Trustpilot. Deras användarvänliga webbplats, snabba låneprocess, och extra fördelar som förlängningsmöjligheter gör dem till en pålitlig och kundcentrerad långivare i Sverige.

Just nu går det dock inte att ansöka om nya lån, men bidrar trots detta med en hel del information som du kan ta del av.


Kundtjänst

Meddelandelåns kundtjänst har övervägande positiv respons från kunderna och engagerar sig aktivt på Trustpilot. De erbjuder lättillgänglig kundtjänst via e-post och telefon. Externa källor visar att de flesta är nöjda med snabb och effektiv service, men det finns några klagomål om kreditkontroller.


Pris

Meddelandelån erbjuder olika låneprodukter, men deras räntor och kostnader varierar beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Priserna kan vara svåra att hitta, och när du väl hittar dem kommer du att se att räntan är dyr. De är dock transparenta med vad de har att erbjuda, även om informationen skulle kunna vara enklare att hitta.


Användarupplevelse

Meddelandelåns webbplats har en ren och användarvänlig design med tydlig information om lånanvändning. Den stöder BankID och e-legitimation för smidigare ansökningar. Webbplatsen är responsiv och enkel att använda på mobila enheter, vilket är viktigt i dagens digitala miljö. Tydliga avsnitt om olika lån ger användarna insikter om deras behov.


Behandlingstid

Meddelandelån fokuserar på snabb och effektiv kundservice. De erbjuder en smidig digital ansökningsprocess med BankID eller e-legitimation för snabb identifiering. Utbetalning av lån sker omedelbart under kundtjänstens öppettider om ansökan uppfyller deras villkor. Deras optimerade låneprocess lockar de som behöver snabb finansiell hjälp.


Andra fördelar

Meddelandelån erbjuder fördelar som att inte använda UC för kreditupplysningar, vilket ger konfidentialitet åt låntagare. De ger snabb utbetalning av smslån och möjlighet att förlänga lånet med upp till 30 dagar. Dessa extra fördelar gör dem till ett attraktivt val för de som söker flexibilitet och snabbhet i låneprocessen.


Meddelandelån Lånekalkylator
1 000 kr 30 000 kr
3 månader 36 månader
58.74 % 147.16 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Meddelandelån – Lån

Meddelandelån

Lånebelopp 1 000 – 30 000 kr
Varaktighet 3 – 36 månader
Ränta 0 – 30 %
Effektiv ränta 58.74 – 147.16 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Ej UC-kreditupplysning, ökar konfidentialitet
 • Snabb behandling och direkt utbetalning av smslån
 • Möjlighet att förlänga smslån och transparent process

Nackdelar

 • Information om priser skulle kunna vara tydligare
 • Ingen respons på negativ kundfeedback
 • Tar inte emot nya kunder just nu

Kundtjänst

Meddelandelåns kundtjänst har en blandad men övervägande positiv respons från kunderna. På deras Trustpilot-sida är det tydligt att företaget har engagerat sig i att svara på kundrecensioner, vilket indikerar en vilja att förbättra och anpassa sina tjänster. De har även en lättillgänglig kundtjänst via e-post och telefon, vilket gör det enkelt för kunder att komma i kontakt med dem.

När det gäller deras rykte utifrån externa källor, verkar det som att de flesta kunder är nöjda med den snabba och effektiva servicen. Det finns dock vissa klagomål, främst rörande kreditkontroller, men dessa är i minoritet. Företaget har inte svarat på vissa negativa recensioner, vilket kan vara en förbättringspunkt för att visa att de tar kundfeedback på allvar.

På deras egen webbplats är det relativt enkelt att hitta information om kundtjänsten, inklusive kontaktuppgifter och öppettider. Detta indikerar en öppenhet och tillgänglighet som är viktig i finansbranschen, särskilt när det kommer till lån och krediter.

Sammanfattningsvis har Meddelandelån en övervägande positiv kundservice med några områden för förbättring. De har en öppen och lättillgänglig kundtjänst, men skulle kunna dra nytta av att vara mer proaktiva i att svara på negativ feedback för att ytterligare stärka sitt rykte.

Företagsinformation

FöretagC Finance AB
AdressJohannesfredsvägen 11 168 69 Bromma
E-postkundtjanst@meddelandelan.se
Telefon08-446 82 822

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00-16:00
Tisdag08:00-16:00
Onsdag08:00-16:00
Torsdag08:00-16:00
Fredag08:00-16:00
Lördagstängt
Söndagstängt

Pris

Meddelandelån erbjuder en rad olika låneprodukter, från mindre smslån till större annuitetslån. När det gäller räntor och andra kostnader är det viktigt att notera att dessa kan variera beroende på lånebeloppet och återbetalningstiden. 

På deras webbplats presenteras exempel på effektiv ränta och hur mycket ett visst lån kommer att kosta. Här kan du se hur mycket du behöver betala varje månad, men även hur mycket det kostar efter att den avdragsgilla delen av räntan är avdragen.

Det rekommenderas att du alltid noggrant granska alla avgifter och räntor för att förstå den totala kostnaden för lånet. Därmed bör du titta närmare på detta om du är intresserad av deras lån, även om det för närvarande inte går att ansöka om nya lån.


Nykredit requirements

 • Minsta ålder: 18+
 • Medborgarskap: Svenskt
 • Skuldregister: Inga skulder hos Kronofogden
 • Minsta inkomst: (Information saknas)
 • Identifiering: BankID eller e-legitimation

Användarupplevelse

Webbplatsen är designad med en ren och tydlig layout, vilket gör det enkelt för besökare att navigera och hitta den information de söker. På startsidan presenteras viktig information om hur man ansöker om ett lån, vilket ger en snabb överblick av processen. Identifiering via BankID eller e-legitimation underlättar och snabbar upp ansökningsprocessen, vilket är en fördel för de som vill ha en smidig låneprocess.

När det gäller mobilanvändning är webbplatsen responsiv och anpassar sig väl till mindre skärmar. Menyerna och knapparna är tydligt placerade, vilket gör det enkelt att navigera även på en mobil enhet. Detta är särskilt viktigt i dagens digitala landskap där många kunder väljer att använda sina mobila enheter för att ansöka om lån eller söka information.

En annan positiv aspekt av webbplatsen är de tydliga avsnitten om olika typer av lån, vilket ger potentiella låntagare en bra insikt i vilken typ av lån som kan passa deras behov.


Behandlingstid

De strävar efter att erbjuda en snabb och effektiv tjänst för sina kunder. När det gäller behandlingstiden för lån, är det tydligt att de prioriterar snabbhet. Efter att ha valt önskat lånebelopp och återbetalningstid, krävs det att kunderna identifierar sig, vilket kan göras smidigt med BankID eller e-legitimation. Denna digitala identifieringsprocess minskar väsentligt den tid det tar att verifiera en ansökares identitet, vilket i sin tur påskyndar hela låneprocessen.

När det gäller utbetalningen av lån framhäver Meddelandelån att om en ansökan uppfyller deras lånevillkor, kommer pengarna att överföras till kundens konto utan dröjsmål under deras kundtjänsts öppettider. Detta indikerar att kunder kan förvänta sig en snabb utbetalning, särskilt om de ansöker under arbetsdagar och inom kundtjänstens öppettider.

Deras digitala ansöknings- och identifieringsprocesser, kombinerat med deras löfte om snabba utbetalningar, gör dem till ett attraktivt alternativ för de som söker omedelbar finansiell hjälp.


Andra fördelar

Meddelandelån erbjuder inte bara traditionella låneprodukter utan även en rad extra fördelar som kan vara till nytta för låntagare. En av de mest framstående fördelarna är att de inte använder UC för kreditupplysningar. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som är oroade över att för många kreditupplysningar kan påverka deras kreditvärdighet.

Dessutom erbjuder Meddelandelån direkt utbetalning av smslån. De förstår sina kunders behov och har därför optimerat sin process för att säkerställa att pengarna snabbt överförs till låntagarens konto, särskilt under deras kundtjänsts öppettider.

En annan viktig fördel är möjligheten att förlänga sitt smslån med upp till 30 dagar. Detta ger låntagare extra flexibilitet om de finner att de behöver mer tid för att återbetala sitt lån.


Ytterligare information

För det första är alla deras lån utan säkerhet, vilket innebär att låntagare inte behöver lägga något som säkerhet för att kunna låna. Detta skiljer sig från traditionella banklån och kan vara en fördel för de som inte har någon form av säkerhet att erbjuda.

En annan viktig punkt att notera är att Meddelandelån inte använder UC för kreditupplysningar. Detta innebär att ingen utomstående kommer att se att du har lånat hos dem, vilket kan vara fördelaktigt för de som är oroade över sin kreditvärdighet.

Dessutom satsar Meddelandelån på att erbjuda en smidig kundtjänst med långa öppettider, vilket kan vara till nytta för de som behöver snabba svar eller hjälp med sina lån. De erbjuder också direkt utbetalning av smslån, vilket innebär att låntagare kan förvänta sig att få sina pengar snabbt efter att ha blivit godkända.


Slutsats

Meddelandelån är en etablerad aktör på den svenska marknaden sedan 2006, och erbjuder en rad låneprodukter som sträcker sig från mindre smslån till större annuitetslån. De skiljer sig från många andra långivare genom att inte använda UC för kreditupplysningar, vilket ger en extra nivå av konfidentialitet för låntagare. 

Kundtjänsten har fått övervägande positiva omdömen, vilket understryker företagets engagemang för att tillgodose kundernas behov.

När det gäller användarupplevelsen är deras webbplats både användarvänlig och responsiv, vilket säkerställer en smidig navigering oavsett enhet. Behandlingstiden för lån prioriteras, med direkt utbetalning av smslån som en av deras viktigaste fördelar. Dessutom erbjuder Meddelandelån flera extra fördelar, inklusive möjligheten att förlänga smslån och en transparent låneprocess.

Med en kombination av flexibla låneprodukter, en stark kundservice och en rad extra fördelar, erbjuder de en omfattande tjänst för de som söker finansiell hjälp. Med en tydlig inriktning på kundens bästa fortsätter Meddelandelån att vara ett föredömligt val för låntagare i Sverige. Just nu är det dock inte möjligt att ta nya lån hos företaget.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Meddelandelån

Senaste nytt