Collector - är de bäst och billigast?

Collector bank erbjuder både privat- och företagstjänster, med lån upp till 500.000 kr. Det finns finns möjlighet till uppsättning av sparkonto, privatlån, kreditkort och digitala finansprodukter; apparna Spira och Betalkoll.

3.4
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
3
Pris
4
Användarupplevelse
4
Behandlingstid
3
Extra fördelar
3

Collector bank erbjuder en rad finansiella tjänster till både privatpersoner och företag. Förutom privatlån får privata kunder ta del av deras spartjänster med insättningsgaranti och kreditkort- och betaltjänster.

Collector Bank
Collector Bank

Gå till Collector Bank här >

Lånevillkor

För att ansöka om att låna pengar hos Collector måste du vara minst 20 år, vilket är högre än många andra långivare. Din årsinkomst måste vara minst 120.000 kronor och du måste vara folkbokförd i Sverige med deklarerad inkomst. Däremot godkänner inte Collector lån till personer med betalningsanmärkningar och eller personer med skuldsaldo hos Kronofogden.

Hos Collector kan du låna mellan 20 000 och 500 000 och välja en återbetalningstid på 2-15 år. Långivaren tillämpar individuell ränta som för närvarande ligger på mellan 5,9% och 15,9%. De erbjuder även låneskydd kostnadsfritt under de första tre månaderna.  Du kan sedan välja om du vill har kvar låneskyddet som försäkrar dig mot oväntad arbetslöshet eller sjukdom. Du har alltid 14 dagars ångerrätt och behöver då endast betalar räntan under dagarna du hade tillgång till pengarna. Uppläggningsavgiften och aviavgifter räknas bort från återbetalningsbeloppet.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om ett lån hos Collector genom att fylla i dina personuppgifter samt information om din inkomst, ev. andra lån du har, din anställning samt ditt boende och hushåll på deras hemsida. Du anger även önskat lånebelopp, önskad löptid och vad du vill använda pengarna till. Du får låna helt utan säkerhet och förpliktelser men Collector kan hjälpa till om du vill lösa in andra dyra lån.

När ansökan skickas får du ett direkt svar med ränta, effektiv ränta och månadskostnaden och kan då välja mellan att ansöka om lånet med e-legitimation eller genom att skriva under lånebrevet på papper. Om du väljer att skriva under lånebrevet skriver du ut lånebrevet direkt och skickar det till Collector. Du behöver därför inte vänta för att få lånebrevet via posten och kan få utbetalningen av dina pengar snabbare.

Service och kvalitet

Servicen hos Collector kan vara bättre när det gäller deras tjänster mot privatpersoner. Deras webbsida är svår att navigera och de har valt att låta kunder ställa frågor via ett forum istället för att lägga ut svaren på de vanligaste frågorna. Det betyder att det kan vara svårt att hitta informationen du vill ha innan du ansöker om ett lån. Kundtjänstens öppettider visas inte heller, men de är öppet måndag-torsdag mellan 08:00 och 18:00. Kundtjänsten stänger 17:00 på fredagar och har stängt under helger.

Kvalitet på deras tjänster håller måttet men företagskunder blir något mer prioriterade än privatkunderna. Deras webbsida saknar även viktiga uppgifter om såväl uppläggningsavgift och aviavgifter och du kan därför få en otrevlig överraskning när du får ditt låneerbjudande efter ansökningen.

Trygghet hos Collector

Collector grundades 1999 för att täcka en lucka i marknaden för finansiella tjänster till företag. De har därför många års erfarenhet och god lönsamhet. De ställer sunda krav på lånesökande och du kan känna dig trygg som kund hos dem.

Sammanfattning

Collector har många års erfarenhet av att leverera finansiella tjänster, men trots att de har erbjudit lånetjänster till privatpersoner nästan lika länge som du har erbjudit tjänster till företag känns det som att privatpersoner fortfarande kommer i andra hand. Du kan få ett lån med låg ränta om du ansöker hos Collectum, men läs låneerbjudandet noga innan du tecknar lånet för att slippa onödiga kostnader.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.