Recension av Bluestep

Bluestep Bank är en svensk bolånebank som har verkat sedan 2005. De erbjuder bolån, samlingslån och utökning av lån oavsett anställningsform eller kredithistorik. Med fokus på din framtida betalningsförmåga snarare än din ekonomiska bakgrund, strävar de efter att göra bostadsmarknaden tillgänglig för fler.


Om Bluestep

Bluestep Bank är en finansiell institution som erbjuder en rad olika produkter, inklusive bostadslån, samlingslån och sparkonton. Banken fokuserar på att erbjuda lån till individer som kanske inte kan få lån från traditionella banker på grund av deras anställningsform eller kredithistorik. Bluestep Bank kollar på framtida betalningsförmåga snarare än anställningsform, skuldsaldo eller kredithistorik. Detta gör det möjligt för fler människor att få tillgång till lån och andra finansiella tjänster. 

Dessutom erbjuder de möjligheten att samla alla lån och krediter i ett enda lån, vilket kan hjälpa till att sänka månadskostnaderna. Banken erbjuder också ett bonuslöfte, där räntan sänks efter 3 år och efter 5 år om alla låneavier betalas i tid.

Sammanfattning av recension

Bluestep Bank är en kundcentrerad institution som erbjuder individuella bolåneräntor, transparenta avgifter och lån till individer med olika anställningsformer och kredithistorik. Deras användarvänliga webbplats, innovativa lösningar och engagemang för kundservice gör dem till ett attraktivt alternativ för en bred grupp av låntagare.


Kundtjänst

Bluestep Bank erbjuder omfattande kundservice via flera kanaler. De har generellt positiva recensioner på Trustpilot, med en betygsättning på 4.3 av 5. Kunder uppskattar den snabba och hjälpsamma servicen, men vissa klagar över långsamma svarstider.


Pris

Här erbjuds individuella bolåneräntor och de är transparenta med sina avgifter. De har ett bonuslöfte som sänker räntan över tid, men bara om du betalar dina skulder i tid. Banken är unik genom att erbjuda lån till individer med olika anställningsformer och kredithistorik, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för många låntagare.


Användarupplevelse

Webbplatsen är användarvänlig och informativ, både på mobil och dator. Den erbjuder tydlig information om bankens produkter och tjänster, användbara verktyg som en lånekalkylator, och en omfattande FAQ-sektion. Webbplatsen är snabb och responsiv, vilket bidrar till en smidig användarupplevelse.


Behandlingstid

Bluestep Bank erbjuder en smidig ansökningsprocess online för samtliga av sina lån. Även om specifika tidsramar för behandlingstid inte anges, strävar banken efter att ge snabb och effektiv service. De erbjuder stöd genom hela processen och har verktyg som en lånekalkylator för att underlätta för kunderna.


Andra fördelar

Banken erbjuder flera fördelar, inklusive ett bonuslöfte som sänker räntan över tid, möjligheten att samla alla lån och krediter i ett, och lån till individer med olika anställningsformer och kredithistorik. Dessa fördelar, tillsammans med bankens transparens och kundservice, gör dem till ett attraktivt alternativ.


Fördelar med Bluestep

 • Individuella bolåneräntor och transparenta avgifter.
 • Lån till individer med olika anställningsformer och kredithistorik.
 • Användarvänlig webbplats med innovativa lösningar.

Bluestep Nackdelar

 • Ingen specifik tidsram anges för låneprocessen.
 • Vissa klagomål över långsamma svarstider från kundservice.
 • Räntan kan vara högre än hos traditionella banker.

Kundtjänst

Bluestep Bank erbjuder en omfattande kundservice, med flera olika typer av kontaktalternativ, exmepelvis telefon och e-post. Enligt recensioner på Trustpilot, har banken generellt sett positiva omdömen, med en betygsättning på 4.3 av 5 baserat på över 450 recensioner. Kunderna uppskattar den snabba och hjälpsamma servicen, och framhäver bankens professionalism och serviceinriktning. 

Det finns dock några klagomål, främst relaterade till långsamma svarstider och svårigheter att nå kundservice under tider med högre tryck. På deras hemsida är det lätt att hitta kontaktinformation och öppettider för kundservice. Banken har också en stark närvaro på sociala medier, vilket ger ytterligare kanaler för kunder att nå ut till dem. Överlag verkar Bluestep Banks kundservice vara engagerad i att erbjuda en hög nivå av service och stöd till sina kunder.

Företagsinformation

FöretagBluestep Bank AB
AdressSveavägen 163
E-postkundservice@bluestep.se
Telefon0770 – 33 01 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00-16:00
Tisdag09:00-16:00
Onsdag09:00-16:00
Torsdag09:00-16:00
Fredag09:00-16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Bluestep Bank erbjuder en individuell bolåneränta som bestäms av hur mycket du vill låna, dina inkomster och utgifter, kredithistorik samt övriga lån. Räntan varierar för närvarande mellan 6,25% och 10,95%. 

Banken är transparent med sina avgifter, inklusive en uppläggningsavgift på 2 495 kr och en aviavgift per månad på 20 kr. Dessutom erbjuder banken ett bonuslöfte, där räntan sänks efter 3 år och efter 5 år om alla låneavier betalas i tid. Denna information är lätt att hitta på bankens webbplats, vilket visar på deras engagemang för transparens. Jämfört med andra långivare, är Bluestep Banks avgifter konkurrenskraftiga, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för potentiella låntagare.

Bluestep Bank skiljer sig från traditionella banker genom att erbjuda lån till individer som kanske inte kan få lån på grund av deras anställningsform eller kredithistorik. Genom att fokusera på framtida betalningsförmåga snarare än tidigare ekonomiska misstag, kan de erbjuda lån till en bredare grupp av människor. 

Detta inkluderar personer med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, vilket är unikt i branschen. Deras flexibla tillvägagångssätt och engagemang för transparens gör dem till ett attraktivt alternativ för de som letar efter ett lån.


Krav för Bluestep

För att kunna ansöka om lån med bostaden som säkerhet måste du uppfylla följande krav:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste äga din bostad.
 • Det måste finnas ett övervärde i bostaden och den får vara belånad till max 85% av marknadsvärdet.
 • Du kan som lägst utöka lånet med 50 000 kr.
 • Om du redan är kund och vill ansöka om utökning måste du ha ditt bolån hos Bluestep Bank i minst sex månader och dina inbetalningar måste ha gjorts i tid.
 • Bostaden du vill belåna måste ägas av dig som privatperson, vara värd minst 300 000 kr, inte hyras ut i andra hand och inte användas för kommersiella ändamål. Den kan belånas upp till 85% (fritidshus 75%).

Användarupplevelse

Webbplatsen är lätt att navigera, oavsett om du använder mobil eller dator. Informationen är tydligt presenterad och det är enkelt att hitta relevant information om bankens produkter och tjänster. Webbplatsen erbjuder också en rad användbara verktyg, som en lånekalkylator, vilket gör det lätt för användare att få en uppfattning om vad ett lån skulle kosta. Dessutom är det enkelt att hitta kontaktinformation och öppettider för kundservice, vilket gör det enkelt för kunder att få den hjälp de behöver. 

Webbplatsen har också en omfattande FAQ-sektion, där kunder kan hitta svar på vanliga frågor. Överlag är Bluestep Banks webbplats användarvänlig och informativ, vilket gör det enkelt för kunder att hitta den information de behöver och ansöka om lån. Dessutom är webbplatsen snabb och responsiv, vilket bidrar till en smidig användarupplevelse.


Behandlingstid

Bluestep Bank strävar efter att göra låneprocessen så smidig och snabb som möjligt för sina kunder. De erbjuder en strömlinjeformad ansökningsprocess online, vilket gör det enkelt för kunder att ansöka om lån när som helst och var som helst. 

När det gäller behandlingstiden kan den variera ganska kraftigt beroende på den specifika situationen. Enligt information på bankens webbplats, strävar de efter att ge en snabb och effektiv service, men det finns inga specifika tidsramar angivna. 

Det är dock tydligt att banken arbetar för att göra processen så smidig och snabb som möjligt för sina kunder. Detta inkluderar att erbjuda stöd genom hela processen, från ansökan till utbetalning av lånet. Dessutom erbjuder banken en lånekalkylator på sin webbplats, vilket gör det enkelt för kunder att få en uppfattning om vad ett lån skulle kosta och hur lång tid det skulle ta att betala tillbaka det.


Andra fördelar

Bluestep Bank erbjuder flera fördelar utöver sina grundläggande lånetjänster. En av dessa är deras bonuslöfte, där räntan sänks efter 3 år och efter 5 år om alla låneavier betalas i tid. Detta är en betydande fördel för låntagare som är engagerade i att göra sina betalningar i tid. Dessutom erbjuder banken möjligheten att samla alla lån och krediter i ett enda lån, vilket kan hjälpa till att sänka månadskostnaderna. Detta kan vara en stor fördel för de som har flera olika lån och vill förenkla sin ekonomi. 

Banken erbjuder också lån till individer som kanske inte kan få lån från traditionella banker på grund av deras anställningsform eller kredithistorik. Genom att fokusera på framtida betalningsförmåga snarare än tidigare ekonomiska misstag, kan de erbjuda lån till en bredare grupp av människor. Detta inkluderar personer med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. 

Dessa fördelar, tillsammans med bankens engagemang för transparens och kundservice, gör Bluestep Bank till ett attraktivt alternativ för potentiella låntagare.


Slutsats

Bluestep Bank är en innovativ och kundcentrerad institution som erbjuder en rad olika tjänster och produkter för att möta sina kunders behov. De erbjuder individuella bolåneräntor och är transparenta med sina avgifter, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för låntagare. Dessutom har de ett bonuslöfte som sänker räntan över tid för de som gör sina betalningar i tid.

Banken skiljer sig från traditionella banker genom att erbjuda lån till individer med olika anställningsformer och kredithistorik, inklusive de med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Detta gör dem till ett attraktivt alternativ för en bredare grupp människor.

Bluestep Banks webbplats är användarvänlig och informativ, vilket gör det enkelt för kunder att hitta den information de behöver och ansöka om lån. De erbjuder också en rad användbara verktyg, som en lånekalkylator, för att underlätta för kunderna.

Banken erbjuder också ett unikt ”Kompisavtal” som underlättar köp av bostad mellan vänner. Detta visar att Bluestep Bank är engagerade i att erbjuda innovativa lösningar för att möta sina kunders behov.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Bluestep

Senaste nytt