Smålån – vad är smålån

Smålån

Om du är i behov av att ta ett mindre lån på några få hundralappar eller tusenlappar så finns det många olika alternativ för dig.

Idag är det väldigt enkelt att få så kallade smålån.

Det finns också bra möjligheter att få mer förmånlig ränta, eftersom konkurrensen har ökat. Det är till fördel för dig när du ska ta ett smålån.

Så tar du ett smålån

Att ta ett nytt lån är idag väldigt enkelt.

Först gäller det att du hittat en långivare som passar dig och din ekonomiska situation. Att ansöka om ett lån är en enkel sak hos de flesta företagen. Till att börja med väljer du det belopp du önskar, samt avbetalningstiden för lånet.

Efter att du fyllt i dina personuppgifter får du oftast ett preliminärt besked inom någon minut.

Efter det så är det dags för dig att skriva på avtalet för lånet. Hos de flesta långivare kan du idag enkelt skriva under med hjälp av BankID.

Ett minilån ska vara enkelt att ansöka om och det är därför onödigt att vänta på att du ska få hem papper att skriva under.

Efter att du skrivit under lånet så får du pengarna utbetalade.

Exakt hur snabbt du får dem beror mycket på företaget och vilken bank du använder. Det är idag väldigt vanligt att du får pengarna samma dag som du ansökt om lånet. Det går även hos en del låneföretag att få pengarna utbetalade på kvällar och helger.

Det är praktiskt ifall du snabbt behöver pengarna.

Att tänka på inför lånet

Det är viktigt att du gör rätt när du ansöker om ditt nya minilån. Det är inte ovanligt att den effektiva räntan är väldigt hög på mindre lån. Det kan även tillkomma dyra uppläggningsavgifter vilket gör det hela ännu dyrare för dig.

Därför är det viktigt att du tittar på totalkostnaden för ditt lån innan du skriver under på något.

Underskatta inte heller räntan. Minilån är menade att avbetalas snabbt, helst samma månad. Det blir lätt dyrt ifall du tar ett större mikrolån som snabbt kommer växa på grund av räntan. Det finns dock långivare som erbjuder låga räntor.

Det är därför viktigt att du jämför olika företag innan du tar något beslut.

Räntan kan vara markant olika hos två olika låneföretag.

Jämför smålån enkelt

Det behöver inte vara jobbigt att jämföra olika långivare. 

Alla de företag som är seriösa med sina låneerbjudanden har idag all nödvändig information direkt på startsidan eller på den sida du ansöker om lånet på.

Du ska även kunna dubbelkolla vilken exakt ränta du får innan du godkänner något lån. Men det kan såklart bli jobbigt om du ska gå in på många olika sidor för att kontrollera olika låneföretag.

Men det finns idag enklare sätt för dig att jämföra dessa.

Främst genom just jämförelsesidor som ger dig en bra överblick över de olika företagen och lånen de erbjuder.

När du använder oss på fair-laan.se så kan du kostnadsfritt och säkert kolla in olika långivare.

Du kan själv se hur höga räntor de har, vilka fördelar det finns med företaget samt de krav som du måste uppfylla. Du binder inte upp dig för något genom att använda oss för att jämföra olika låneföretag.

Med oss blir det enkelt att hitta den rätta långivaren för just dig och dina behov.