Smålån

Smålån kan hjälpa dig då du får möjlighet att låna till valfri sak. Det betyder att du behöver inte uppge till långivaren vad ditt smålån ska användas till.

Allt
600 000 kr
Allt
80 år

Hitta bästa smålån

Om du är i behov av att ta ett mindre lån på några få hundralappar eller tusenlappar så finns det många olika alternativ för dig.

Idag är det väldigt enkelt att få så kallade smålån.

Det finns också bra möjligheter att få mer förmånlig ränta, eftersom konkurrensen har ökat. Det är till fördel för dig när du ska ta ett smålån.

Vad är ett smålån?

Smålån används för att finansiera mindre saker som kostar upp till 10000 kr. Dessa smålån kan oftast lånas från 500 kr men det räknas fortfarande som smått runt 2000 kr. 

Varför ta ett smålån?

Många av långivarna erbjuder att få in pengarna snabbt på kontot. Vi vet nämligen att många gånger man behöver smålån behöver det gå fort. Man behöver alltså ha pengarna på kontot snabbt när man tar smålån i de flesta fall. Ofta kan det vara oväntade kostnader man inte räknat med som göra att man behöver ta ett smålån. 

Hur kan ett mindre lån hjälpa din situation?

Smålån hjälper många i jobbiga situationer när pengarna inte finns kvar i slutet på månaden. Det kan även vara så att man inte har någon närstående att fråga om ett snabbt mindre lån och då är smålån definitivt ett alternativ för dig.

Vad behöver man tänka på om man ska ta ett smålån?

Om man ska ta ett mindre lån behöver man framförallt ha koll på hur räntan ser ut samt hur lång återbetalningstiden är. Märker man att den slutgiltiga summan är okej att betala tillbaka ska mana absolut inte tveka att ta ett smidigt smålån.

Vi vill lista saker du bör tänka på när du ska ta ett mindre smålån, därför har vi tagit ut ett exempel på hur det skulle kunna se ut hos en långivare:

BeloppTidMånadskostnad
5 000 kr1 år433 kr
5 000 kr2 år224 kr
10 000 kr1 år865 kr

Vad vi kan se utifrån detta exemplet är att det lönar månadskostnaden att förlänga återbetalningstiden över längre tid. Men man bör ha i åtanke att desto längre tid du har på dig att betala tillbaka så blir oftast räntan i slut ändan högre än om du hade kunnat betala in summan snabbare.

Så tar du ett smålån

Att ta ett nytt lån är idag väldigt enkelt.

Först gäller det att du hittat en långivare som passar dig och din ekonomiska situation. Att ansöka om ett lån är en enkel sak hos de flesta företagen. Till att börja med väljer du det belopp du önskar, samt avbetalningstiden för lånet.

Efter att du fyllt i dina personuppgifter får du oftast ett preliminärt besked inom någon minut.

Efter det så är det dags för dig att skriva på avtalet för lånet. Hos de flesta långivare kan du idag enkelt skriva under med hjälp av BankID.

Ett minilån ska vara enkelt att ansöka om och det är därför onödigt att vänta på att du ska få hem papper att skriva under.

Efter att du skrivit under lånet så får du pengarna utbetalade.

Exakt hur snabbt du får dem beror mycket på företaget och vilken bank du använder. Det är idag väldigt vanligt att du får pengarna samma dag som du ansökt om lånet. Det går även hos en del låneföretag att få pengarna utbetalade på kvällar och helger.

Det är praktiskt ifall du snabbt behöver pengarna.

Att tänka på inför lånet

Det är viktigt att du gör rätt när du ansöker om ditt nya minilån. Det är inte ovanligt att den effektiva räntan är väldigt hög på mindre lån. Det kan även tillkomma dyra uppläggningsavgifter vilket gör det hela ännu dyrare för dig.

Därför är det viktigt att du tittar på totalkostnaden för ditt lån innan du skriver under på något.

Underskatta inte heller räntan. Minilån är menade att avbetalas snabbt, helst samma månad. Det blir lätt dyrt ifall du tar ett större mikrolån som snabbt kommer växa på grund av räntan. Det finns dock långivare som erbjuder låga räntor.

Det är därför viktigt att du jämför olika företag innan du tar något beslut.

Räntan kan vara markant olika hos två olika låneföretag.

Jämför smålån enkelt

Det behöver inte vara jobbigt att jämföra olika långivare. 

Alla de företag som är seriösa med sina låneerbjudanden har idag all nödvändig information direkt på startsidan eller på den sida du ansöker om lånet på.

Du ska även kunna dubbelkolla vilken exakt ränta du får innan du godkänner något lån. Men det kan såklart bli jobbigt om du ska gå in på många olika sidor för att kontrollera olika låneföretag.

Men det finns idag enklare sätt för dig att jämföra dessa.

Främst genom just jämförelsesidor som ger dig en bra överblick över de olika företagen och lånen de erbjuder.

När du använder oss på fair-laan.se så kan du kostnadsfritt och säkert kolla in olika långivare.

Du kan själv se hur höga räntor de har, vilka fördelar det finns med företaget samt de krav som du måste uppfylla. Du binder inte upp dig för något genom att använda oss för att jämföra olika låneföretag.

Med oss blir det enkelt att hitta den rätta långivaren för just dig och dina behov.

Genom att använda detta tillvägagångssätt slipper du själv gå in på flera av bankernas egna hemsidor och jämföra lånen på egen hand. När du endast vill ta ett små lån krävs det också oftast kortast betänketid för dig vilket gör att det är skönt när det kan gå snabbt och enkelt.

Smålån: 5/5 baserat på 8 betyg - Lägg till betyg

Nämndes i