Låna till resa

Du kan låna pengar till resa snabbt

Uppdaterad 26 januari, 2021
 • Nämndes i
 • Breakit
 • Nöjesguiden
 • Allt för föräldrar
 • Realtid
Låna till resa: 4.9/5 baserat på 23 betyg - Lägg till betyg

Låna till resa

Låna till resa

Är du sugen på att resa iväg och upptäcka nya platser? Drömmer du om långa vita stränder eller att få simma med delfiner i Mexiko?

Eller är du intresserad av att vandra bland bergen i Norge eller mer söderut i Slovakien?

Vad du än vill göra och vart du än vill resa kan den drömmen bli sann. 

Här har vi samlat en hel del tips som kan hjälpa dig i din planering och som gör att du kan komma ett steg närmare din nästa semester.

Så läs vidare och följa våra enkla tips.

Få råd till din drömresa

Vi berättar hur du får råd till din drömresa och vad du ska tänka på innan du lånar till en resa.

Därför ska du använda Fair-laan.se

Om du gör en enkel internet sökning på lån, kommer du snabbt att upptäcka att utbudet är enormt stor.

Speciellt lånemarknaden online erbjuder ofattligt många möjligheter som kan komplicera din lånejakt.

För att göra det enkelt och säkert för dig att välja rätt lån, har vi utvecklat Fair-laan.se.

På Fair-laan.se hittar du en samling av de bästa lånen på marknaden, som du har möjlighet för att ansöka hos.

I lånelistan kan du jämföra lån utifrån lånebelopp, effektiv ränta, löptid och minimum ålder.

Klickar du vidare in på vårt omdöme av långivaren, kan du läsa en beskrivning av för-och nackdelar samt lånevillkor hos varje långivare.

Vi är objektiva när vi berättar om lånen, så att du kan välja det lån som är bäst för dig – utan att bli påverkad av säljande retorik.

Fair.laan.se är en 100% gratis och oförpliktigande tjänst, som du fritt kan använda när du vill skapa dig en överblick över lånemarknaden.

Vår mission är att göra lånemarknaden mer:

låna utan inkomst

Jämför lån innan du tar ditt beslut

Räcker pengarna inte till att boka drömresan eller till att kunna spendera en extra slant på mat och aktiviteter på resmålet?

Ett lån utan säkerhet kan var en tillfällig och smidig lösning, så att resan blir av och även täcka de potentiella kostnader som kan uppstå under resan.

Men det finns förstås andra åtgärder också som kan tas innan man bestämmer sig för ett lån.

En bra kombination är att använda ditt eget sparande och ett lån.

Resan blir bokad och sedan är du förberedd inför oplanerade utgifter när du väl ankommit till din destination, på grund av både sparade pengar och ditt lån.

Dessutom, kan en del av ditt sparande täcka dina återbetalningar, vilket gör att risken med att inte betala tillbaka lånet minskar.

Innan du beslutar dig för ett lån är det bra att jämföra olika långivare och deras fördelar.

Du kan då välja den långivare som passar dig bäst och din resesituation.

Beroende på hur dyr resan är eller vad för aktiviteter du ska hitta på, kan du välja en långivare som lämpar sig bäst till de krav du har.

Exempelvis, högre eller lägre belopp, lån utan säkerhet eller kreditlån med flexibel kredit.

låna direkt

Budget, sparande och research är nycklarna till en god resa

Vad kan du själv göra innan du överväger att ta ett lån?

Skapa en budget. En budget ger dig en översikt över din ekonomi, vilka inkomster respektive kostnader du har.

Det spelar ingen roll om du är student eller flerbarnsfamilj, en budget är en bra idé för alla.

Det är en stor fördel om du tar ett lån, att veta hur mycket pengar du har och vad som behövs för att betala tillbaka lånet. Det är också en stor fördel när du bokar din resa, att veta precis vad du har att röra dig med.

Med travelmarket.se kan du jämföra priser på solresor og sista minuten resor och därmed blir det lättare för dig att hitta en bra resa eftersom du har din budget.

Att göra research om din destination och de aktiviteter du kommer ägna dig åt, bidrar till att du kan minska på kostnader och vara förberedd på priserna i landet.

Genom att veta priser för mat, boende, aktiviteter och för shopping, blir det lättare för dig att planera din budget på resan och vad du kan förväntas att spendera.

Dessutom kan du öka ditt sparande och det gör det betydligt lättare för dig att boka drömresan.

Res iväg och njut till max, kombinera både eget sparande från din uppsatta budget med eventuellt ett snabblån av en långivare efter ditt eget val.

Involvera barnen

Har du barn och de ska med på semestern, är det en god idé att involvera dem i pengaplanerandet. Presentera resebudgeten för dem och visa dem hur du tänkt att spara till semestern.

På så sätt får barnen en förståelse för pengavärdet och för vad semestern faktiskt kostar. Om de får vecko/månadspeng och beroende på hur gamla de är, kan det även vara bra att lägga en ”fickpengsbudget” till barnen där de får vara med och spara sina egna fickpengar.

Bra tips när du ska låna pengar inför en resa

Det är sällan bra att ta ett stort lån bara för att. Det kostar pengar att låna pengar, det är viktigt att komma ihåg. Så om du funderar på att ta ett lån för att finansiera en resa, kan det vara bra att börja i rätt ände – budget.

Gör en noggrann planering av resan för att på så vis kunna räkna ut ett schablonbelopp på vad du tror resan kommer att kosta. Då blir det enklare att ta rätt storlek på lån.

För att spara pengar kan det också vara bra om du är flexibel. Vissa datum eller perioder under året är vissa resmål billigare än andra. Samma sak gäller flygbiljetter, om du kan tänka dig att åka under veckan istället för på helgen, brukar priserna bli lägre.

Du kan spara en del pengar om du väljer att boka resan med ett kreditkort.

Samtliga kreditkort har reseförsäkring, detta innebär vanligtvis att du är försäkrad om väskan skulle försvinna eller om flyget är försenat. Även gratis avbokningsskydd ingår vid köp med vissa kreditkort.

Ett tips om du inte har ett kreditkort är att undersöka detta i samma veva som du letar efter långivare. Många banker har även sina egna bank- och kreditkort.

Genom att förhandla om såväl lån som att bli kund hos en ny bank, har du oftast större möjligheter att få ner priserna för räntan.

Så ansöker du om ett semesterlån

För att ansöka om ett semesterlån kan du antingen ta kontakt med din befintliga bank eller ansöka om ett privatlån hos en valfri långivare online. Idag är det smidigt att ta ett vanligt blancolån över nätet. Det enda du behöver är ditt BankID.

Vanligtvis ansöker du om privatlån direkt hos långivarens sida, exempelvis hos Swedbank. För att ansöka måste du signera med BankID, sedan får du svar ganska omgående.

Kom dock ihåg att det vanligtvis tar några arbetsdagar för pengarna att komma in på kontot.

Tänk på att aldrig låna mer än du behöver, det är bara onödigt och leder till dyrare månadskostnader. Det finns många sätt att hålla nere kostnaderna även när du ska ut och resa, bland annat genom dessa tips:

 1. Res under lågsäsong

  Genom att åka när inte alla andra reser (exempelvis under skollov eller semestertider) ökar du dina chanser markant att hitta billigare flygbiljetter samt lägre hotellpriser.

 2. Boka själv

  Det kan verka smidigt och lockande att använda en researrangör för att boka din resa. Men kom ihåg att researrangörer tar betalt för att erbjuda sin hjälp, det är ju trots allt vad de arbetar med. Genom att försöka fixa hela resan själv, kan du spara en del pengar. Det är enkelt att boka såväl hotell och flyg som hyrbil idag.

 3. Låt lågprisflyget bestämma destination

  Ja, kanske inte så sannolikt att den här punkten fungerar för dig. Många har ju såklart redan bestämt exakt vart drömresan ska bära av. Men om du är öppen för förslag kan det vara otroligt prisvärt att leta destinationer utifrån vilka flygpriser som är lägst. Inom Europa kan det finnas otroligt bra flygpriser, men även från Stockholm till Buenos Aires.

Låna pengar till resa – FAQ

Är du sugen på att åka iväg på en stor resa? Kanske saknar du medel för att finansiera resan med? Det finns möjlighet att låna pengar till resa, då i form av ett privatlån.

Privatlån är lån utan säkerhet. Med säkerhet räknas något av värde som banken kan sälja om du inte klarar av att betala tillbaka lånet. En resa är ju inte någon säkerhet för banken, därför behöver du ta ett privatlån för att finansiera resan. Men är det bra?

Här har du flera vanliga frågor och svar gällande att låna pengar till resa.

Hur kan jag låna pengar till resa?

För att låna pengar till en resa behöver du ansöka om ett privatlån. När du tar den här sortens lån behöver du inte förklara för banken/långivaren vad du ska använda pengarna till. Du kan ansöka om ett privatlån online eller hos din fysiska bank. Se översikten med privatlån här.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Privatlån är i regel mindre än bolån men kan ändå vara upp till 500 000 kronor, ibland mer. Dock avgörs storleken av ett lån på hur din betalningsförmåga ser ut. En person med en stor inkomst har lättare att bli beviljad ett större lån än någon med en liten inkomst.

Hur snabbt måste jag betala tillbaka?

Vanligtvis kan du själv välja avbetalningstid. Vanligtvis brukar avbetalningstiden ligga på mellan tre och femton år. Kom dock ihåg att ju längre tid du vill betala av lånet, desto dyrare blir det eftersom räntan också ska betalas. Hitta billiga lån här.

Är det smart att låna pengar till resa?

Det finns inte något riktigt svar på frågan, men man kan se det från två håll. En resa kommer ge dig minnen för livet, sådant är egentligen prislöst. Dock är banklånet något som du heller aldrig kommer glömma, åtminstone inte förrän du betalat tillbaka hela summan. Läs mer på denna sida.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i