MC lån: Ge din motorcykeldröm hjul att köra på

MC lån

Du har lite olika val på lån när du ska uppfylla din dröm om att äga en MC.

Oavsett fordon så finns det både lån med och utan säkerhet när du tar ett MC-lån.

Det kan vara bra att du har en överblick över skillnaden på dessa och funderar på vilken typ av lån som är bäst för din ekonomi.

Lån med säkerhet

Att ta ett MC-lån med säkerhet har sina fördelar.

Normalt så är räntan lägre än på ett lån utan säkerhet. Du har även möjlighet att låna större belopp.

Dessa lån kommer också med högre krav som du ska uppfylla, vilket kan göra det svårt att få lånet beviljat.

Du får max låna 80% av priset för din nya motorcykel, resten måste du bekosta ur egen ficka eller ta ett privatlån för att täcka den.

För att få ett MC-lån av den här formen så ska du köpa den från en auktoriserad försäljare. Helst ska den också vara ny.

Om den är begagnad så kommer det ytterligare krav på hur gammal den får vara, vilket påverkar dina lånevillkor. Det är därför bäst att använda dessa lån om du tänkt köpa en splitterny MC.

Om du ska köpa en begagnad från en privatperson så kan du fortsätta läsa nedan om hur ett lån utan säkerhet fungerar.

Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kan ligga på allt mellan tiotusen och femhundratusen idag.

Det enda som egentligen begränsar hur stort lån du kan få är din egna ekonomiska situation.

Med MC-lån utan säkerhet så har du mycket mer frihet och kan själv välja hur snabbt du vill betala av lånet. Om du inte har några ekonomiska bekymmer så bör det inte vara några problem att få just det lån som du vill ha.

Du har också fördelen att det är helt upp till dig vilken MC du köper. Du kan köpa den från en privatperson, den kan vara begagnad och den kan vara hur gammal som helst.

Även om den skulle vara tio år gammal så kan du fortfarande avbetala lånet på tolv månader.

Den möjligheten har du inte med säkerhet.

Det finns såklart inget som stoppar dig från att köpa en splitterny heller. Men eftersom du får en högre ränta så är det i så fall rekommenderat att kika på ett lån med säkerhet.

Vilket lån ska jag ta?

Om du ska köpa en motorcykel av en privatperson, om den är lite äldre eller om du vill låna 100% av priset på den så bör du ta ett lån utan säkerhet.

Ska du däremot köpa din nya MC från en auktoriserad försäljare och har råd med 20% av priset så bör du istället överväga ett med säkerhet. Den får vara begagnad men det som kan hända då är att du får en kortare avbetalningstid än du kanske önskat. Är den äldre än nio-tio år så kan det bli svårt att få ett lån med säkerhet.

Hitta det perfekta MC-lånet

Om du letar efter ett perfekt billån för din nya motorcykel så har du kommit rätt. Hos oss på fair-laan.se så är det alltid enkelt och gratis att jämföra olika långivare.

Du binder inte upp dig till något och det är alltid säkert att använda oss för dina lånebehov.

Var noga att kolla över både företagets effektiva ränta, avbetalningstid och vilka för- och nackdelar det finns med företaget innan du tar något beslut.