Låna till MC

Dags att köpa motorcykel? Du har lite olika val på lån när du ska uppfylla din dröm om att äga en MC. Oavsett fordon så finns det både lån med och utan säkerhet när du tar ett MC-lån. Det kan vara bra att du har en överblick över skillnaden på dessa och funderar på vilken typ av lån som är bäst för din ekonomi. Här kan du läsa mer om hur det går till att låna till MC och hitta det perfekta MC-lånet. Välkommen!

Allt
600 000 kr
Allt
80 år
Låna till MC

Låna till MC och ge din motorcykeldröm hjul att köra på

Att köpa motorcykel är ett stort ekonomiskt beslut som kräver eftertanke. Om du vill låna till MC finns det mycket att tänka på. Hur mycket behöver du låna? Måste du lämna motorcykeln som säkerhet, eller kan du låna utan säkerhet?

Du får max låna 80% av priset för din nya motorcykel, resten måste du bekosta ur egen ficka eller ta ett privatlån för att täcka den.

Här kan du läsa mer om de olika lånen som finns när du ska köpa motorcykel. 

Att låna till MC behöver inte alls vara svårt. Varför inte uppfylla din dröm redan idag? Läs mer så berättar vi hur det går till!

Så här kan du låna till MC

Många banker och långivare erbjuder förmånliga lån till dig som ska köpa motorcykel. I den här steg-för-steg guiden går vi igenom hur det går till att ansöka om ett osäkrat privatlån på internet.

 1. Bestäm dig för hur mycket du vill och har råd att låna.

  Tänk på att aldrig låna mer än vad du faktiskt behöver. Se till att du har ordentligt med utrymme i din budget för månatliga avbetalningar.

 2. Välj en pålitlig långivare.

  Vi har sammanställt och recenserat mängder av pålitliga långivare. Klicka på menyn för att läsa omdömen och bestämma vilken bank som är rätt för dig.

 3. Skicka in ansökan.

  Innan du skickar in din ansökan är det bra att kontrollera att du uppfyller alla krav för att få låna. Olika långivare har olika krav, men alla kräver att du är över 18 år, bosatt i Sverige och har någon form av fast inkomst.

 4. Skriv under avtalet.

  Om du har skickat in din ansökan hos en låneförmedlare kommer du att få flera olika offerter att förhålla dig till. Även om du bara ansökt hos en bank måste du läsa igenom avtalet ordentligt och försäkra dig om att allt ser bra ut.

 5. Klart!

  När du skrivit på avtalet kommer pengarna att betalas ut och du kan köpa motorcykel.

Köp MC med osäkrade eller säkrade lån 

Du har lite olika val när du ska uppfylla din dröm om att äga en MC. Oavsett fordon så finns det både lån med och utan säkerhet. Det kan vara bra att du har en överblick över skillnaden på dessa och funderar på vilken typ av lån som är bäst för din ekonomi.

VillkorUtan säkerhetMed säkerhet
Köp av begagnad MC:GodkäntInte godkänt
Betalningsanmärkning:Godkänt (i vissa fall)Inte godkänt
Lånebelopp % av kostnaden:Upp till 100 % Max 80 %

Det här är lån utan säkerhet

Det här är ett lån med säkerhet

låna utan säkerhet
låna pengar

Om motorcykeln är begagnad så kommer det ytterligare krav på hur gammal den får vara, vilket påverkar dina lånevillkor. Det är därför bäst att använda dessa lån om det är en ny MC du är ute efter.

Om du ska köpa motorcykel begagnat från en privatperson är det alltså ett lån utan säkerhet som är rätt för dig.

Köpa motorcykel? Hittar det billigaste lånet!

Det är viktigt att jämföra olika långivare för att hitta det billigaste lånet till ditt köp MC.

Om du letar efter ett perfekt billån för din nya motorcykel så har du kommit rätt. Hos oss på fair-laan.se så är det alltid enkelt och gratis att jämföra olika långivare.

Du binder inte upp dig till något och det är alltid säkert att använda oss för dina lånebehov.

Var noga att kolla över både företagets effektiva ränta, avbetalningstid och vilka för- och nackdelar det finns med låneföretaget innan du tar något beslut.

Om du ska köpa motorcykel av en privatperson, om den är lite äldre eller om du vill låna 100% av priset på den så är ett lån utan säkerhet det absolut bästa för dina behov!

Ska du däremot köpa MC från en auktoriserad försäljare och har råd med 20% av priset så kan du istället överväga ett lån med säkerhet.

Den får vara begagnad men det som kan hända då är att du får en kortare avbetalningstid än du kanske önskat. Är den äldre än nio-tio år så kan det bli svårt att få ett lån med säkerhet.

Vanliga frågor – låna till MC

Vad är ett lån till MC?

Du kan låna pengar när du ska köpa motorcykel genom både säkrade och osäkrade privatlån. Du kan låna för hela kostnaden, eller låna ett mindre belopp. Ett lån till motorcykel är i stort sett samma sak som ett billån. Läs mer privatlån här.

Hur mycket kan jag låna till MC?

Hur mycket du kan låna till MC beror på dina ekonomiska förutsättningar, och hur mycket pengar du behöver när du ska köpa MC. Du kan som sagt låna hela summan du behöver, eller så kan du låna ett mindre belopp om du redan har sparat en del pengar till inköpet. Läs mer här.

Var hittar jag lån för att köpa motorcykel?

Det finns massor av långivare som erbjuder lån när du ska köpa motorcykel. Tänk på att välja noggrant för att hitta det bästa lånet som passar just dig. Börja med att läsa våra recensioner och omdömen om olika banker som erbjuder MC lån. Hitta våra recensioner här.

Vad kostar det att låna till MC?

Olika lån kostar olika mycket. Räntor varierar och det gör också andra kostnader kring lånet. När du ska låna till MC är det därför viktigt att du jämför lån för att hitta det mest prisvärda. Se billiga lån här.

Låna till MC: 4.6/5 baserat på 59 betyg - Lägg till betyg

Nämndes i