SMSlån utan UC 90 dagar

Seriösa långivare av SMSlån utan UC

Uppdaterad kl 09/07/2020
Allt
600 000 kr
Allt
80 år
  • Nämndes i
  • Breakit
  • Nöjesguiden
  • Allt för föräldrar
  • Realtid

Kan jag få SMS lån utan UC med 90 dagars lånetid?

Har du funderat på att ta ett SMS lån och vill gärna undvika en kreditupplysning hos UC? Letar du också efter ett SMS lån med lite längre löptid och har undrar om det finns?

Då har du kommit helt rätt! I denna artikel får du svar på dessa frågor.

Vad är SMSlån utan UC 90 dagar?

Ett SMS lån är ett lån på mindre summor där kontakten mellan låntagare och långivare vanligen sker via SMS – därav begreppet SMS lån.

Den här typen av snabblån kräver att du har ett personligt registrerat mobilabonnemang på dig. När SMS lån först kom ut på marknaden skulle du ansöka om dessa lån genom just SMS. Idag ansöker du istället med hjälp av BankID på långivarnas hemsidor.

SMS lån är ett bra alternativ om du söker mindre summor, oftast mellan 500 – 3 000 kr. Du kanske har fått en oförutsägbar räkning, eller så räcker pengarna till mat inte till som förväntat. Om du befinner dig i en liknande situation, kan ett SMS lån snabbt bli en eftertraktad lösning. Däremot finns det ett par viktiga faktorer du ska tänka på innan du ansöker om ett lån. 

Du ska vara uppmärksam på följande:

Det är viktigt att läsa igenom långivarens krav och vilka villkor som gäller, så du vet vad du säger ja till.

En del SMS-långivare kan bevilja lån upp till 20 000 kr eller mer. Om du funderar på att låna så mycket, tänk då på att den effektiva räntan kan bli väldigt hög. Med andra ord kan det bli oerhört dyrt om du skulle ha svårigheter med att betala tillbaka lånet i tid.

Lån utan UC med 90 dagars lånetid

Idag finns det många långivare som erbjuder lån utan UC, både med kort och lång lånetid. Därför är det inte svårt att hitta SMSlån utan UC 90 dagar, eller andra lån med relativt kort lånetid.

Du har kanske hört att just SMS lån, är lån med en kort låneperiod på 14-30 dagar? Det stämmer. Det finns en hel del SMS lån som har just små belopp och kort löptid. Däremot blir det allt vanligare att SMS-långivare erbjuder lån i en period på upp till 90 dagar, ibland ännu längre. Många SMS-långivare använder sig också av andra kreditupplysningsföretag än UC när de ska göra en kreditupplysning.

Därför kan du ansöka om SMS lån utan UC med 90 dagars lånetid.

Fördelar med SMS lån utan UC?

Oavsett vilket lån du ansöker om, krävs det enligt lag att låntagaren vidtar en noggrann kontroll över din ekonomi. Den här kontrollen sker innan låntagaren eventuellt beviljar ett lån. Kreditupplysningen behöver dock inte tas genom UC, det finns andra kreditupplysningsföretag på marknaden som gör detta. 

Det finns flera fördelar med att låna utan UC, speciellt om det är ett mindre lån som ett SMS lån.

Några fördelar:

När kreditupplysningen görs via ett annat kreditupplysningsföretag än UC, betyder det att ingen förfrågning registreras i UC’s register. Har du många kreditförfrågningar i förvägen, kan det därför vara smart att undvika UC. Det kan nämligen förbättra dina chanser att få lånet beviljat.

Många kreditförfrågningar gör också att din kreditvärdighet försämras. Med en sämre kreditvärdighet kan det vara svårare att få beviljat ett större lån i framtiden. Så vill du göra dina framtida lånemöjligheter bättre är det ett smart val att ansöka om ett SMS lån utan UC.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i