SMSlån utan UC 90 dagar

Seriösa långivare av SMSlån utan UC

Uppdaterad 26 januari, 2021
  • Nämndes i
  • Breakit
  • Nöjesguiden
  • Allt för föräldrar
  • Realtid
SMSlån utan UC 90 dagar: 4.6/5 baserat på 42 betyg - Lägg till betyg

Kan jag få SMS lån utan UC med 90 dagars lånetid?

Har du funderat på att ta ett SMS lån och vill gärna undvika en kreditupplysning hos UC? Letar du också efter ett SMS lån med lite längre löptid och har undrar om det finns?

Då har du kommit helt rätt! I denna artikel får du svar på dessa frågor.

Vad är SMSlån utan UC 90 dagar?

Ett SMS lån är ett lån på mindre summor där kontakten mellan låntagare och långivare vanligen sker via SMS – därav begreppet SMS lån.

Den här typen av snabblån kräver att du har ett personligt registrerat mobilabonnemang på dig.

När SMS lån först kom ut på marknaden skulle du ansöka om dessa lån genom just SMS. Idag ansöker du istället med hjälp av BankID på långivarnas hemsidor.

SMS lån är ett bra alternativ om du söker mindre summor, oftast mellan 500 – 3 000 kr. Du kanske har fått en oförutsägbar räkning, eller så räcker pengarna till mat inte till som förväntat. Om du befinner dig i en liknande situation, kan ett SMS lån snabbt bli en eftertraktad lösning. Däremot finns det ett par viktiga faktorer du ska tänka på innan du ansöker om ett lån. 

Du ska vara uppmärksam på följande:

Det är viktigt att läsa igenom långivarens krav och vilka villkor som gäller, så du vet vad du säger ja till.

En del SMS-långivare kan bevilja lån upp till 20 000 kr eller mer. Om du funderar på att låna så mycket, tänk då på att den effektiva räntan kan bli väldigt hög. Med andra ord kan det bli oerhört dyrt om du skulle ha svårigheter med att betala tillbaka lånet i tid.

Lån utan UC med 90 dagars lånetid

Idag finns det många långivare som erbjuder lån utan UC, både med kort och lång lånetid. Därför är det inte svårt att hitta SMSlån utan UC 90 dagar, eller andra lån med relativt kort lånetid.

Du har kanske hört att just SMS lån, är lån med en kort låneperiod på 14-30 dagar? Det stämmer. Det finns en hel del SMS lån som har just små belopp och kort löptid. Däremot blir det allt vanligare att SMS-långivare erbjuder lån i en period på upp till 90 dagar, ibland ännu längre.

Många SMS-långivare använder sig också av andra kreditupplysningsföretag än UC när de ska göra en kreditupplysning.

Därför kan du ansöka om SMS lån utan UC med 90 dagars lånetid.

Fördelar med SMS lån utan UC?

Oavsett vilket lån du ansöker om, krävs det enligt lag att låntagaren vidtar en noggrann kontroll över din ekonomi. Den här kontrollen sker innan låntagaren eventuellt beviljar ett lån. Kreditupplysningen behöver dock inte tas genom UC, det finns andra kreditupplysningsföretag på marknaden som gör detta. 

Det finns flera fördelar med att låna utan UC, speciellt om det är ett mindre lån som ett SMS lån.

Några fördelar:

När kreditupplysningen görs via ett annat kreditupplysningsföretag än UC, betyder det att ingen förfrågning registreras i UC’s register.

Har du många kreditförfrågningar i förvägen, kan det därför vara smart att undvika UC. Det kan nämligen förbättra dina chanser att få lånet beviljat.

Många kreditförfrågningar gör också att din kreditvärdighet försämras. Med en sämre kreditvärdighet kan det vara svårare att få beviljat ett större lån i framtiden. Så vill du göra dina framtida lånemöjligheter bättre är det ett smart val att ansöka om ett SMS lån utan UC.

Hur mycket kostar det att låna i 90 dagar?

Vad ett lån kostar beror helt och hållet på den effektiva räntan. Räntan avgör alltid vad ett lån kostar, förutom själva summan av lånet.

Om du vill ta ett privatlån på 50 000 kronor och väljer en löptid på endast 90 dagar och har en ränta på 13 % kommer varje månadsavgift bli 17 054 kronor. Hela 1 462 kronor betalar du i endast ränta och avgifter varje månad.

Du kan se ett räkneexempel nedanför.

I det här exemplet har lånet en effektiv ränta på 43,09 % samt total ränta och avgifter på 592 kronor.

För betalning:SkuldAmorteringRäntaAvgifterAtt betala
Juli:0 kr0 kr0 kr300 kr300 kr
Augusti:10 000 kr3 333 kr108 kr25 kr3 466 kr
September:6 667 kr3 333 kr72 kr25 kr3 430 kr
Oktober:3 333 kr3 333 kr36 kr25 kr3 394 kr

Så här lånar du utan UC i 90 dagar

För att ta ett lån utan UC är det enklast att jämföra långivare genom att söka på just det – lån utan UC. Vi har även listat flera långivare som beviljar lån utan UC högre upp.

För att ansöka om ett lån behöver du vanligtvis bara ditt BankID. Du kan ansöka online via datorn eller mobilen och via själva långivarens hemsida.

Vill du exempelvis ta ett lån hos Nordea går du in hos Nordea och hittar där var du ska ansöka.

När du väl valt det önskade lånebeloppet väljer du sedan löptid på 90 dagar. Vanligtvis kan du reglera löptiden. Var observant på att kostnaden för lånet ofta förändras ju längre löptid du väljer.

Lån utan UC i 90 dagar – FAQ

Om du ska ta ett lån är det viktigt att du vet att du har råd med det. Vad lånet kommer att kosta baseras på beloppet som lånas plus vilken den effektiva räntan är.

Därtill spelar även faktorer som löptid in eftersom ju längre löptid lånet har, desto längre tid måste du betala ränta för lånet och ju dyrare blir det.

Kolla gärna igenom våra vanligaste frågor och svar om att låna utan UC med lång löptid.

Vad innebär det att låna utan UC?

När du ansöker om ett lån görs det alltid en kreditupplysning via ett kreditlysningsföretag. Det största kreditupplysningsföretaget i Sverige är UC, som står för Upplysningscentralen. Ju fler lån du ansöker om, desto fler kreditupplysningar görs. Ju fler upplysningar som finns registrerade på dig hos UC, desto svårare blir det att nya lån på grund av att din kreditvärdighet sjunker.

Det går dock att låna pengar utan UC, då genom ett annat upplysningsföretag. Fördelen med detta är att ingenting registreras hos UC, så din kreditvärdighet ligger på samma som innan. Hitta lån utan UC här.

Vad menas med löptid?

Löptid är själva tiden för lånet. Om löptiden är ett år ska du ha betalat tillbaka lånet inom det året. Ibland kan det kännas lockande att välja en längre löptid eftersom månadskostnaden då blir lägre. Nackdelen är dock att du behöver betala ränta under längre tid, vilket ju innebär högre kostnader. Med andra ord, kort löptid innebär högre månadskostnader men också ett billigare lån, än ett lån med lång löptid. Jämför billiga lån här.

Vart hittar jag lån utan UC med 90 dagars löptid?

Ett lån utan UC med 90 dagars löptid innebär alltså att du ansöker om ett lån där det utförs en kreditupplysning från ett annat företag och att löptiden för lånet är 90 dagar. Det finns gott om långivare som erbjuder lån med 90 dagars löptid och utan UC. Du kan jämföra flera stycken här hos oss i listan. Kom ihåg att inte bara titta på den nominella räntan för lån utan även den effektiva, som faktiskt är den som visar vad kostnaden blir med alla avgifter inkluderade. Jämför lån i listan här.

Hur stora belopp kan jag låna?

Privatlån är i regel mindre lån från 5 000 kronor, medan bolån exempelvis kan vara på flera miljoner kronor. Privatlån är lån utan säkerhet och själva beloppen ligger någonstans mellan några tusenlappar upp till en halv miljon kronor ungefär. Dock finns det ännu mindre lån, dessa brukar kallas för sms lån, microlån eller snabblån. Dessa är sällan på mer än 10 000 kronor och löptiden brukar bara vara runt en månad.

Kan jag låna utan UC trots betalningsanmärkningar?

Om du har betalningsanmärkningar brukar du automatiskt bli nekad om du ansöker om lån via UC. Men om du ansöker hos andra långivare med andra upplysningsföretag, kan du hitta flera alternativ även om du har betalningsanmärkningar.

En betalningsanmärkning ligger nämligen kvar synlig hos Upplysningscentralen i hela tre år, vilket alltså kan göra det svårt att ta nya lån under den tiden. Därför kan det ibland vara fördelaktigt att ansöka om lån utan UC. För det kan ju hända att även om du har en synlig betalningsanmärkning så kanske du faktiskt redan betalat skulden. Läs mer om lån med betalningsanmärkningar här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i