Nya SMSlån

Här har vi samlat alla nya smslån som är aktuella för 2020

Uppdaterad 21 januari, 2021
  • Nämndes i
  • Breakit
  • Nöjesguiden
  • Allt för föräldrar
  • Realtid
Nya SMSlån: 4.8/5 baserat på 23 betyg - Lägg till betyg

Nya SMSlån 2020

Det dyker hela tiden upp nya långivare som erbjuder SMS lån, det är däremot inte alla dessa som är bra.

Vissa har onödigt höga räntor och andra har ofördelaktiga villkor eller onödiga avgifter.

Det är därför en bra idé att du har koll på dessa faktorer innan du tänker ansöka om ett nytt SMSlån.

I denna artikel berättar vi mer om nya SMSlån. 

Totalkostnaden på nya SMSlån

Det finns många siffror du ska komma ihåg vid en låneansökan. Allt från nominell och effektiv ränta till alla de olika avgifterna som kan tillkomma.

Det är därför viktigt att du tittar på vad totalkostnaden hamnar på. Om det är ett mindre belopp som du ska låna, kan det snabbt bli dyrt när det kommer till räntan och uppläggningsavgifterna.

Som tur är finns det idag stor konkurrens på marknaden.

Det har lett till att många företag som erbjuder SMS lån har låga eller inga startavgifter på sina lån. Det har också pressat ned räntorna avsevärt.

Därför är det också viktigare än någonsin att du jämför olika lån innan du tar något beslut.

smslån

Nya SMSlån ska vara snabba

När du tecknar ett SMS lån, kan du i många fall få in pengarna på kontot snabbt. Beroende på vilken bank långivaren använder kan du få pengarna samma dag som du skickar in din ansökan.

Det blir också allt vanligare att långivare erbjuder utbetalningar på kvällar och helger.

Om det är ett lite större belopp som du har lånat, har du ofta pengarna inom en bankdag eller två. Detta är vanligt vid SMS lån på över tiotusen kronor.

Något du också bör kolla efter är om du kan signera låneavtalet med hjälp av BankID, om du använder det idag.

I de flesta fallen så snabbar detta upp låneprocessen, eftersom du inte ska få hem några papper som ska skrivas under.

Hos de flesta långivare får du ett preliminärt besked redan innan du skriver under och kan då se exakt vilka villkor och vilken ränta du kommer att få på ditt nya SMS lån.

låna utan inkomst

Hur snabbt betalas nya sms lån ut?

Sms lån är kända för att betalas ut snabbt. För vanliga banker brukar det ta några arbetsdagar för pengarna att föras in på kontot.

Dock har många långivare det som en marknadsföringspunkt att erbjuda snabb utbetalning, ibland bara inom några minuter.

Vissa långivare har även möjlighet att göra utbetalningar även under kvällar och helger, något som kan vara bra att komma ihåg om det gäller något brådskande, som en läcka i källaren.

Större SMS lån

Förr var ofta sms lån på väldigt små belopp. Det var inte ovanligt att lånebeloppet låg på under tusenlappen. Så är inte fallet idag, du kan enkelt hitta långivare som erbjuder åtminstone flera tusen.

Det finns också dem som erbjuder över tiotusen kronor, men då är det ofta bättre att du ansöker om ett privatlån.

Även på större SMS lån kan räntan vara väldigt hög och det blir då väldigt dyrt med ett lån på över tiotusen kronor.

Nya SMSlån med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning och letar efter ett nytt SMS-lån kan du också använda vår lista. Många låneleverantörer lånar inte ut till personer med betalningsanmärkning, men vi rekommenderar att du försöker ansöka.

Låneleverantörerna gör en specifik kreditbedömning av dig, varefter de ser om du kan få ett av deras nya lån.

Det kostar ingenting att tillämpa, men du borde naturligtvis ha gjort en budget för återbetalningen

Nya sms lån utan UC?

Om du redan ansökt om många lån men fått avslag, eller om du exempelvis har en betalningsanmärkning, är det svårt att ta nya sms lån med UC.

UC står för Upplysningscentralen och är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. Ju fler låneansökningar du gör, desto sämre blir din kreditvärdighet och ju svårare blir det att teckna nya lån.

Om du vet med dig att du kommer få avslag från UC eller om du inte vill att nya kreditupplysningar registreras hos UC, bör du välja en långivare som använder sig av en annan aktör inom kreditupplysningar.

Hitta lån utan UC här.

Vad kostar nya sms lån?

När det kommer till lån, rent generellt, är det alltid viktigt att ta reda på vad totalkostnaden för lånet blir. För även om månadsavgiften verkar förmånlig gäller det att komma ihåg att ju längre löptiden är, desto dyrare blir lånet – även om månadskostnaden blir lägre.

Räntan är vad som avgör kostnaden för ett lån. Och när man pratar om ränta för lån pratar man om nominell och effektiv ränta.

Den nominella räntan är den som alltid syns när du jämför olika lån, det är själva procentandelen av den totala skulden som ska betalas varje år.

Den effektiva räntan däremot är både den nominella räntan plus alla andra avgifter för lånet. Det kan handla om uppläggningsavgifter eller liknande. Det är den effektiva räntan som verkligen visar hur dyrt lånet är.

Även om ett nytt sms lån är räntefritt (i det avseende att lånet inte har någon nominell ränta) kan det ändå innebära att lånet är dyrt.

Den effektiva räntan kan ibland uppnå 100 % eller ännu mer, en så kallad högkostnadskredit.

Så hittar du nya sms lån

Det kan vara intressant att jämföra nya sms lån, något du enkelt kan göra online.

Hos oss hittar du till exempel en bra jämförelsetabell där du kan se nya sms lån, deras storlek, den effektiva räntan, krav på minimiålder och mycket mer.

Det är bra att kolla på ett par olika tabeller för att få en uppfattning om hur olika villkoren för samma sorts lån faktiskt kan vara. Det är ofta bekvämt att använda en och samma bank, både för att pensionsspara och använda bankkort men även för att ta lån.

Det kan vara värt att tänka på det också innan du väljer vilken extern långivare som helst.

Glöm inte att jämföra lån

Oavsett om det är ett SMS lån eller ett bolån du ska ansöka om, är det väldigt viktigt att du noga jämför olika låneavtal innan du fattar något beslut. Det blir väldigt snabbt dyrt om du tar ett lån med en högre effektiv ränta.

Du kan bland annat använda fair-laan.se kostnadsfritt när du ska jämföra olika SMS lån.

Du kan se vilken ränta som erbjuds på lånen samt jämföra avbetalningstider, lånebelopp och de olika för- och nackdelarna hos de olika långivarna.

Du binder inte heller upp dig till att ta något lån när du jämför dina möjligheter.

Frågor och svar om nya sms lån

Det dyker ständigt upp nya långivare på marknaden för sms lån. Vissa erbjuder lån utan ränta som ett sätt att marknadsföra sig på. Men innan du tar nya sms lån är det bra att fundera över vissa saker.

Bland annat vad du ska använda pengarna till, hur du ska finansiera lånet och om sms lån är den bästa lånetypen för dig.

Här är lite vanliga frågor och svar om nya sms lån.

Finns nya sms lån utan ränta?

När det dyker upp nya långivare finns det alltid stor chans att hitta riktigt bra erbjudande. För att konkurrera mot stora banker och väletablerade långivare måste nya sms långivare ha något särskilt att komma med. Du kan ibland hitta nya sms lån utan ränta.

Dock gäller det att läsa det finstilta. Vanligtvis är den första perioden räntefri och efter några månader läggs ränta på. Ibland är nya sms lån räntefria men kanske bara i två veckor eller en månad. Så kom ihåg att läsa igenom villkoren noggrant. Hitta räntefria lån här.

Hur stora är nya sms lån?

Storleken på sms lån är generellt från några tusenlappar upp till 30 000 kronor. Exakt belopp varierar dock en del mellan olika långivare så jämför lite för att hitta något som kan erbjuda den summa du behöver.

Annars är risken stor att man lockas att ta ett litet sms lån och sedan nya sms lån tills du slutligen står med ett dussintal smålån med hög ränta.

Vilka krav måste uppfyllas för att ta nya sms lån?

De generella kraven för att få låna pengar är att du ska ha tillräcklig inkomst, vara minst 18 år gammal samt inte ha några betalningsanmärkningar. Dock finns det faktiskt en hel del långivare som även beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Se många af de bästa lånen du kan få med betalningsanmärkningar.

Kan jag ta nya sms lån för att finansiera mina gamla?

När du tar nya lån för att finansiera gamla lån kallas detta för refinansiering. Det kan absolut vara fördelaktigt att teckna ett nytt, större lån för att betala alla spridda smålån. Du får då en ränta istället för flera samt endast en månadskostnad istället för att betala av flera lån. Läs mer om refinansiering här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i