SMSlån 18 år

Hitta SMSlån som 18-åring här

Uppdaterad 20 januari, 2021
  • Nämndes i
  • Breakit
  • Nöjesguiden
  • Allt för föräldrar
  • Realtid
SMSlån 18 år: 4.7/5 baserat på 61 betyg - Lägg till betyg

Kan jag få SMSlån som 18-åring?

Är du 18 år och funderar på att ta ett SMSlån? Du har du kommit helt rätt.

Här på sidan berättar vi allt du behöver veta och vad du ska tänka på innan du tar ett SMSlån.

SMS lån som 18-åring

Det är väldigt enkelt som nybliven myndig att tro att lån inte ska vara något problem att teckna. Tyvärr så finns det många långivare som inte beviljar lån till dig som är 18 år fyllda.

Det är här SMSlån kommer in i bilden.

SMSlån är nämligen ett av de lån som brukar förbise många traditionella villkor och kan därför vara precis det du söker. Det finns många långivare som erbjuder SMSlån idag och därför är det en stor konkurrens på marknaden.

Det betyder att du som låntagare kan få bättre villkor och fördelar.

Planera din ekonomi och framtid: SMSlån 18 år utan inkomst?

Det är alltid bra att planera sin ekonomi redan som ung. Nu när du fyllt 18 år, kommer du troligen inom kort välja att studera vidare eller skaffa dig ett arbete.

Att studera är att investera i dig själv, men utan ett arbete kommer det troligen medföra framtida kostnader.

Att direkt börja arbeta kanske begränsar dina val av arbete och även lön, men ger dig säkerligen en trygg ekonomi snabbare.

Du har säkerligen hört otaliga kommentarer från äldre, angående hur yngre tänker.

Det kan vara kommentarer som:

Det finns otaliga versioner som egentligen syftar på samma sak – gör ingenting förhastat, var vaksam och planera.

Om du kan planera din ekonomi, får du genast en bra överblick över dina intäkter och utgifter som kan hjälpa dig i framtiden.

Allt går inte att planera och det kan dyka upp oförutsedda avgifter som måste betalas snabbt.

Då kan det vara bra att veta att det finns möjligheter som t.ex. SMSlån till 18-åringar.

Är ett SMSlån ett bra alternativ för dig?

Ett SMSlån kan absolut vara ett bra lånealternativ för dig som 18-åring. Självklart finns det en hel del negativa kommentarer angående unga och lån, särskilt gällande SMSlån.

Dock handlar det om att ta ansvar och känner du att du står trygg i din återbetalningsförmåga, är det inga problem.

Ett SMSlån kan nämligen vara en räddning vid en oförutsägbar räkning, en olycka utomlands eller om mat-pengarna inte räcker till. Det kan även vara en idé om du av någon anledning inte kan få något annat lån, men behöver ett just nu.

Det finns med andra ord många fördelar med dessa SMSlån, oavsett vad kritikerna säger.

Har du däremot hamnat i en ekonomisk situation som du har svårt att ta dig ur, då kan det vara en bra idé att sitta ned med dina nära och kära. Du kan även, helt kostnadsfritt, ta kontakt med en skuldrådgivare via din kommun.

Så för att kort svara på frågan, om du kan få SMSlån som 18 åring – Ja, men det beror på.

Bara genom att du är här och försöker läsa på, visar att du både är mogen och ansvarstagande. Som du säkerligen ser, har vi massor av bra artiklar för att hjälpa dig när du söker lån.

Det kan alltså vara bra att gå igenom dessa redan nu så att du, som tidigare nämnt, kan börja planera.

Detta måste du tänka på innan du lånar som 18-åring

Kom ihåg att även om du bara är 18 år så har du fortfarande möjlighet att ansöka om lån med bra villkor.

Sms lån är i regel inte så förmånliga, ur kostnadssynpunkt, eftersom de är små till summan men har hög ränta. Kostanden för lånet är alltså stor, trots att du bara lånar några tusenlappar.

Om du behöver låna mer pengar, upp mot 100 000 kronor eller mer, är det bättre att välja privatlån.

Det kan ibland vara lite svårare att ta privatlån på större summor om du inte är 20 år, dock finns det alternativ. Det främsta som banker och långivare tittar på är inte din ålder, utan din inkomst. För i slutändan är ju det vad som är viktigast, att du klarar av att betala tillbaka lånet.

Kan alla 18-åringar låna pengar?

Det korta svaret är nej, för att låna pengar behöver du vanligtvis ha en inkomst av något slag.

Så om du är en 18-åring utan inkomst och utan medsökande, blir det svårt att låna pengar, oavsett vilken sorts lån du vill ta.

Om du däremot har ett jobb är det inte några problem att låna pengar.

Om du inte har en tillräckligt stor inkomst för att finansiera ett lån kan du även gå in med en medsökande, exempelvis en förälder eller en partner.

Är ni två som ansöker om ett lån är det betydligt enklare att förhandla sig till bättre villkor för lånet eftersom banken/långivaren helt plötsligt har två personers inkomster som säkerhet.

Alla gör en kreditupplysning

18, 20 eller 50 år, det spelar ingen roll hur gammal du är eftersom långivare alltid utför en kreditupplysning där de får svart på vitt vad du egentligen tjänar.

Genom en kreditupplysning ser även bankerna om du har tidigare betalningsanmärkningar eller andra lån sedan innan. Detta kan försämra kreditvärdigheten och göra det svårare att ta lån.

Dock är det inte omöjligt att låna pengar även om du skulle ha en betalningsanmärkning, det gäller helt enkelt att välja rätt långivare.

Lär dig mer om sms lån för 18-åringar – med våra frågor och svar

Det finns många anledningar till varför man redan som 18-åring vill ta ett sms lån. Det kan handla om att man vill finansiera en resa för sabbatsåret, eller för att investera i studier utomlands.

Oavsett vad du behöver låna pengar till, finns det en del saker som är bra att ha koll på innan du bestämmer dig för att ta ett sms lån som 18-åring.

Vad innebär sms lån för 18-åringar?

Ett sms lån för 18-åringar är egentligen ingen skillnad på lån för 20-åringar. Skillnaden är dock att många långivare har som krav att du måste vara minst 20 år för att ansöka om lån.

Sms lån är lättillgängliga lån för alla, även för dig som bara är 18 år. Sms lån för 18-åringar är alltså vanliga privatlån, lån utan säkerhet. När man syftar på just sms lån menar man att lånet är enkelt att ansöka om, du kan bland annat göra en låneförfrågan genom mobilen så länge du har internet och BankID. Jämför många av de bästa sms lånen här.

Vilka lån kan jag ta som 18-åring?

Vilka lån du kan ta som 18-åring handlar om vad långivarna har för krav. En del långivare kanske godkänner 18-åringar för bolån, medan andra endast godkänner mindre sms lån om du inte är 20 år. Det gäller att fundera lite över vad du ska finansiera med lånet, är det en resa eller studier? Eller handlar det om att du ska köpa en bostad? I så fall är det inte sms lån du ska ansöka om utan bolån. Läs mer om dina lånemöjligheter här.

Varför kan jag ta sms lån men inte större privatlån?

Åldern är endast en indikator om inkomst. Är du 35 år är chansen förmodligen större att du har ett välbetalt jobb än om du endast är 18 år. Dock kollar de flesta långivare individuellt på varje låneansökan. För även du som är 18 år kan ju faktiskt ha sparat pengar från extrajobb eller ha en tillräckligt stor inkomst för att få ta stora lån. Anledningen till varför de flesta långivare som ger ut lån till 18-åringar är sms-långivare, beror på att sms lån vanligtvis är mindre summor, som även yngre personer kan klara av att betala. Läs mer här.

Är det rätt tid att låna pengar?

Något du bör fråga dig själv om du går i tankarna kring att ta ett sms lån, är ”är det verkligen rätt tid för ett banklån?”. För hur gärna du än vill åka på den där resan eller vad det nu är du vill finansiera, kommer banklånet fortfarande dröja sig kvar, lång tid även efter att resan är över.

Ta en tankerunda och fundera på om du verkligen vill vara betalningsskyldig under flera år. Ibland är det bättre att spara under en längre tid och verkligen känna att du förtjänar det du vill köpa. Lär dig mer om att låna pengar här.

Det är vad våra användare säger

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i