Hur betygsätter vi långivare?

När vi analyserar långivarna på vår hemsida är något av det första vi gör att kontrollera att långivaren är legitim. Det är väldigt viktigt att alla långivare som finns på Fairlån går att lita på och inte fuskar eller lurar dig som kund. Vi samarbetar därför endast med banker och långivare som har godkänd licens. Du kan därför vara trygg och säker på att du enbart hittar säkra långivare på vår hemsida

Efter godkännandet av bankernas legitimitet analyserar vi och betygsätter dem efter fem olika kategorier. Kategorierna är som följer:

  • Kundservice
  • Pris
  • Användaruppleveler
  • Betalning
  • Andra fördelar

Dessa kategorier betygssätts individuellt och på en skala från 1 till 5, där 1 stjärna är eländigt och 5 stjärnor är exceptionellt. Det gör att det blir lättare för dig att jämföra olika lån och därefter kunna ta ett beslut om vilken långivare du vill söka ditt lån från.

Kundservice:

Vi fastställer långivarens kundservice genom att undersöka deras omdöme från olika plattformar och forum. Vi anser att externa omdömen är mest relevanta, eftersom de ger en större bild av själva banken och är oberoende av själva banken.

Eftersom vi undersöker olika plattformar kan det vara så, och ska gärna vara så, att våra betyg kan vara annorlunda jämfört med andra omdömessidor. Eftersom kundomdömen ofta baseras på dåliga upplevelser tar vi oss god till att läsa igenom många olika omdömen för att få insikt i på vilket sätt omdömet och betyget är relevant i förhållande till det betyg vi ska ge.

Våra betyg av långivarnas kundservice utarbetas därför efter vår synvinkel och våra analyser av företaget.

Pris:

Vårt betyg om långivarens pris bestäms utifrån APR, ränta och avgifter. Vi jämför priserna med andra banker och fastslår därefter betyget tillsammans med vår kunskap och erfarenhet om priser på lånemarknaden.

Användarupplevelser:

Användarupplevelserna går ut på hur användarvänliga lånprocesserna är, hur lätt det är att använda långivarnas appar eller hemsidor och hur den generella upplevelsen hos dig som kund har varit.

Det betyder att vi går igenom olika hemsidor och appar för att få insikt i hur lätta de är att använda, hur lätt det är att få information på sidan och om det finns speciella effekter eller funktioner som lyfter upplevelsen.

Betalning:

Betalningen handlar om hur snabb långivarens utbetalning är i förhållande till andra långivare.

Vi går på djupet med hur lång responstiden är, från att du ansöker om ett lån till att det blir godkänt och vi kollar även på hur långt tid det tar från godkännandet till pengarna är på ditt konto. 

Andra fördelar:

Några långivare erbjuder fördelar och erbjudanden, som till exempel en räntefri första månad, inga avgifter när lån kombineras eller valmöjligheten att betala tillbaka hela beloppet utan avgifter.

Det kan vara olika vad olika långivare erbjuder eller hur det påverkar dig som kund. Därför går vi igenom både alla olika erbjudanden samt vad för en effekt de har på din beslutning.

Deras betyg baseras därför utifrån hur många extra fördelar långivaren erbjuder och hur bra de är.

Fairlån > Om oss > Hur betygsätter vi långivare?

Senaste nytt