Njut av en sommarstuga och säkra pensionen

Njut av en sommarstuga och säkra pensionen

En sommarstuga är det många som drömmer om. Tänk dig att vakna upp på morgonen och kunna gå ner till vattnet för ett morgondopp och sedan dricka morgonkaffet i solen. Slipp alla tråkiga måsten, lev för dagen och njut av tillvaron.

Det finns många fördelar med att ha en sommarstuga, på sätt och vis är det till och med miljövänligt. Om din sommarstuga ligger på ett rimligt avstånd från din bostad kan du undvika att flyga när du ska ha semester och om inget annat är en sommarstuga en god investering till din pension.

På det sättet bidrar du till att minska den påverkan som flygtrafiken har på klimatet. Dessutom kan du spara pengar på dyra hotell och slipper långa besvärliga flygresor. En sommarstuga kostar en hel del pengar och om du inte har hela madrassen full gäller det att säkra dig ett så bra och billigt lån som möjligt. Här gäller det att jämföra olika lån på marknaden för att hitta det som är mest fördelaktigt för just din ekonomiska situation.

Det finns många olika typer av lån på marknaden och det gäller att hitta det lån som passar just din ekonomi bäst.

Viktigt att tänka på för dig som ska köpa sommarstuga

En sommarstuga är en tillfällig bostad som används när du är ledig. Därför kan du ställa lite andra krav på sommarstugan än vad du gör med din permanenta bostad. Det är alltid bra att överväga vad som är viktigt för dig när du har ledig tid över. Genom att göra dina överväganden innan du börjar titta på olika sommarstugor blir det enklare för dig att välja rätt redan från början. Saker som kan vara bra att överväga innan du väljer sommarstuga:

  • Är viktigt för dig att sommarstugan ligger nära en badplats?
  • Är viktigt för dig att det finns restauranger och butiker nära till hands?
  • Vill du även kunna ta dig till sommarstuga på helger? Då kanske du ska välja en plats som inte ligger alltför långt bort.
  • Hur stor ska sommarstugan vara? Det är viktigt om du exempelvis vill du kunna ha övernattande gäster.

När du väl har tänkt igenom vad som är viktigt för dig kan du börja titta på sommarstugor – och det är då det roliga börjar. Antingen kan du själv leta efter sommarstugor och ta kontakt med potentiella säljare privat eller kontakta en mäklare som presenterar olika förslag till dig. Priset på sommarstugor stiger snabbt och kraftigt och därför är det bra att slå till så snabbt som möjligt.

Det är viktigt att komma ihåg att en mäklare ofta tar ut en avgift så om du vill slippa den bör du satsa på att fixa köpet själv.

Checklista när du ska köpa sommarstuga

Checklista när du ska köpa sommarstuga

När du ska köpa en sommarstuga behöver du ha koll på en hel del saker. Om du har koll på allt du behöver veta kan du självklart hoppa över den här checklistan men tänk på att det kan finnas saker som du har missat och därför är det alltid en god idé att kolla igenom listan så att du gör ett så bra köp som möjligt.

  1. Först och främst, räkna ut om du har råd med ett sommarhus eller inte. Gör en budget över din ekonomi och räkna ut hur mycket du har råd att lägga per månad om du ska ta ett lån för att köpa din sommarstuga.
  2. Jämför lån på marknaden och hitta just de lån som är mest fördelaktigt för dig – det håller dina kostnader på ett miniminivå.Nu vet du hur mycket du kan och ska låna och kan börja titta på sommarhus i din prisklass.
  3. Leta efter sommarhus själv eller anlita en mäklare som hjälper dig genom att komma med förslag.
  4. Glöm inte att ha dina önskemål och krav i åtanke när du väljer.
  5. När du väl har skrivit på kontraktet är det bara att njuta.
Andreas Linde
Av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Fairlån > Njut av en sommarstuga och säkra pensionen