Vad är minilån

Vad är minilån

Det kan finnas tillfällen där du har ett behov av en mindre summa pengar, ett par hundralappar eller några få tusenlappar.

Idag är det också enkelt att låna små belopp som dessa, till skillnad från förr, då de flesta lånen låg på över tiotusen kronor.

Det är dessa mindre lån som kallas för minilån.

Hur fungerar minilån

Det behöver inte vara komplicerat att få ett minilån eller mikrolån som det också kallas. Kraven är oftast lägre än vid vanliga privatlån och du kan i de flesta fallen få pengarna snabbt.

Det är inte ovanligt att långivarna erbjuder dig möjligheten att få pengarna samma dag du skickat in din ansökan.

Det finns även en del företag som erbjuder utbetalningar på kvällar och helger, något som blir allt mer efterfrågat vid mindre lån.

Att ansöka om ett minilån är väldigt enkelt. Efter att du hittar en bra långivare så kan du ansöka direkt på deras sida. Du fyller i dina uppgifter, din önskade avbetalningstid samt lånebelopp och sedan är det bara att skicka in den.

Vanligast är att du får ett omedelbart preliminärt erbjudande inom en minut eller två. Hos många företag kan du direkt vid datorn skriva under lånekontraktet med hjälp av BankID, då slipper du vänta på att få hem låneavtalet med posten.

Det kan i vissa fall hända att företaget ringer upp dig först för att kontrollera att de uppgifter du har angett är korrekta, det är av enkla säkerhetsskäl och tar endast någon minut.

När du sedan skickat in det, kommer pengarna betalas ut så snabbt som möjligt. Beroende på vilken tid du har ansökt och hur företaget arbetar, kan det ta allt från någon timme till en bankdag eller två.

Vanliga avbetalningstider ligger oftast runt en månad till som mest tre månader. Tänk på att räntan lätt blir dyr om du har lånet en längre period. Det är därför smartast att betala tillbaka lånet så snabbt du kan, gärna inom en månad.

Tänk också på att undvika försenad betalning eftersom avgifterna kan bli otroligt höga.

Hitta det bästa minilånet

Det absolut viktigaste steget i att ta ett minilån är att hitta rätt lån för just dig. Mindre lån av detta slag kan lätt bli dyrt eftersom det ofta tillkommer avgifter och väldigt hög effektiv ränta.

Det är därför viktigt att du noga jämför olika företag och letar upp den långivaren som erbjuder det bästa lånet för just dig och din situation.

När du jämför olika långivare så är det dels räntan du ska kolla på, men det är också viktigt att du tittar på totalkostnaden för ditt lån. Det är inte ovanligt att det tillkommer uppläggningsavgifter för lån och det kan då bli onödigt dyrt om du bara tänkt låna några hundralappar.

Du kan genom oss på fair-laan.se enkelt och säkert jämföra olika företag som erbjuder mikrolån. Vi ger dig en god överblick över vilka räntor som finns, de avbetalningstider som du kan få och vilka för- och nackdelar som finns med de olika företagen.

Du kan även enkelt se vilka lånebelopp som erbjuds, så du vet att långivaren passar för dina krav.

Det kostar inget att använda oss och du binder inte upp dig när du jämför olika långivare. Det behöver inte vara komplicerat att hitta ett bra minilån.