Lån med låg ränta

När du behöver låna är ett lån till låg ränta det mest prisvärda alternativet. Men hur kan du låna pengar till låg ränta? Oavsett om du vill låna med eller utan säkerhet kan du läsa mer om lån med lägst ränta här. Hitta också lån med låg ränta i denne lånelista.

Uppdaterad 1 mars, 2021
låg ränta

Lån med låg ränta utan säkerhet

Är du på jakt efter ett lån med låg ränta? Då finns det flera faktorer som kommer att avgöra resultatet. Din livssituation, ekonomi, kreditbetyg och vilken typ av lån du ansöker om, kommer alla att påverka räntan.

Det finns många pålitliga långivare på nätet som erbjuder lån med bra ränta.

Det bästa sättet att hitta billiga lån som passar just dig är att ta del av den information som finns här på vår hemsida, samt att jämföra de olika långivarna som erbjuder bra online lån med låg ränta.

Vänligen läs vidare och ta del av viktig information så att du kan hitta det lån som är bäst lämpat för dig.

Lån med låg ränta – steg för steg

Vill du låna pengar med låg ränta? Så följ dessa 4 steg.

 1. Budgetera

  Att göra upp en budget kan låta krångligt, men det är viktigt att veta vilken ränta du har råd att betala. Ett bra lån med låg ränta kan se olika ut från en person till en annan, på grund av olika ekonomiska förutsättningar.

 2. Bestäm hur mycket du vill låna

  Innan du börjar jämföra lån för att låna pengar till låg ränta måste du givetvis planera hur mycket du vill låna.

  Räntor varierar beroende på hur stor summa du vill låna, ofta är lägre belopp en högre ränta medan större belopp kan ha en lägre ränta. Därför är det viktigt att du har rimliga förväntningar på dina möjligheter, då det är lättare att hitta ett lån med låg ränta om du vill låna ett större belopp.

 3. Jämför långivare

  Det är väldigt viktigt att jämföra långivare innan du lånar pengar. Hur ska du annars kunna veta vilket lån som är det bästa lånet med lägst ränta? Många banker och långivare påstår själva att du kan låna pengar med låg ränta hos dom, men konkurrensen är stenhård och du kan säkert hitta en bättre ränta någon annanstans.

  När du jämför lån är det också viktigt att räkna in andra kostnader, som startavgift, månadsavgift, aviavgift, etc. Ett bra lån med låg ränta kan nämligen bli dyrt om du inte tar alla kostnader med i beräkningen.

 4. Ansök

  När du ska låna pengar med låg ränta är det optimalt att ansöka om lån med hjälp av en låneförmedlare. Då skickas din ansökan till flera olika banker samtidigt, som i sin tur skickar erbjudanden om lån till dig. Då kan du i lugn och ro gå igenom de olika lånen och se vilka lån som är billigast.

  En annan fördel med att ansöka via en låneförmedlare är att det endast krävs en kreditupplysning när du skickar in din ansökan, som alla banker får dela på. Om du istället skulle skicka in olika ansökningar till olika banker själv, kommer flera kreditvärderingar göras vilket påverkar dina förutsättningar negativt.

Vad behöver du låna till?

Steg ett är självklart att lista ut vad du behöver låna till.

Är det ett bottenlån för en ny bostad eller ett privatlån utan säkerhet inför semestern du letar efter?

Dessa två exempel skiljer sig avsevärt. Ett lån med säkerhet kommer alltid ge en bättre ränta än ett lån utan säkerhet.

Hur mycket du behöver låna och under hur lång tid är också två viktiga frågor som du bör fundera över. Säg att du tar ett SMS lån10.000 kr under 90 dagar.

Förutsatt att du kan betala inom ramen av lånetiden, så kanske den totala räntekostnaden på lånet landar på 2.000 kr.

Tar du istället ett blancolån på samma belopp med 30% effektiv ränta för ett år, då blir den totala räntekostnaden 3.000 kr.

Självklart får du amortera mycket mer på ditt SMS lån, men jämförelsen är för att du ska tänka ett steg längre.

billiga lån
snabblån

Tänk på det här när du ska låna pengar till låg ränta

Allting är inte så svart och vitt som en del kanske skulle önska. Det handlar alltså inte bara om att hitta lån med låg ränta, utan du måste även se den totala räntekostnaden för lånet.

Du kanske blir frestad av det lån med lägst ränta, men om låneperioden är lång så blir lånet dyrare än om du lånar med högre ränta under en kortare period. Se tabellen nedan för exempel på hur låneperioden påverkar den totala summan du måste betala tillbaka (lånebelopp på 50 000 kr).

LånesummaRänta %LåneperiodTotal kostnad för lånet
50 000 kr7,18%5 år59 333 kr
50 000 kr7,18%10 år69 511 kr
50 000 kr7,18%15 år80 643 kr

Som du kan se spelar låneperioden stor roll när du ska hitta ett billigt lån. Lån med låg ränta kan alltså bli dyra i längden om du väljer en längre låneperiod.

Se till att alltid räkna ut den totala kostnaden för lånet.

Lån med lägst ränta? Ditt kreditbetyg har en avgörande roll

Hur bra och stabil ekonomi du har kommer till stor del avgöra vilket belopp och till vilken ränta du kan låna. För att ta reda på det tar långivaren en kreditupplysning på dig via ett kreditupplysningsföretag.

Din kreditupplysning innehåller information angående:

Allt detta tas i beaktning och analyseras för att sedan ge dig ett kreditbetyg, eller kreditvärdighet som det även heter.

Ett nytt jobb med högre lön eller säkerheter som kan belånas kommer självklart ha stor betydelse. Är du gift, delar boende och har en stabil ekonomi tillsammans så kan även det förändra mycket.

För att förklara det enklare – en person med en optimal ekonomisk situation, säkerheter och inga tidigare lån kommer självklart kunna få högst lånebelopp med lägst ränta.

Däremot kommer en osäker ekonomisk situation ge sämre resultat. Var du själv ligger vet du säkerligen bäst själv. Du kan göra en kreditupplysning på dig själv för att få en bättre överblick om du känner dig osäker.

Genom att förbättra ditt kreditbetyg ökar du dina chanser att få lån med låg ränta.

Öka dina chanser att låna pengar med låg ränta

Oavsett vilken ekonomisk situation du har och vilket lån du söker efter, så kan det vara bra att ha allting uppskrivet och under kontroll.

Med allting menar vi allt som rör din ekonomi. Presentera detta sedan för långivaren med en noggrant utstakad plan för hela låneperioden. Det kan hjälpa dig att förhandla fram bättre resultat.

Du kan även överväga att ta extern hjälp som kanske en medsökande för att få ned räntan ytterligare.

Hitta lån med bra ränta på Fair-laan.se

Sammanfattningsvis är det bästa du kan göra för att få tillgång till bra lån med låg ränta att öka ditt kreditbetyg. Det behöver inte vara så svårt, men det kan krävas tålamod och vilja.

För att öka ditt kreditbetyg kan exempelvis:

Jämför och hitta lån med låg ränta på Fair-laan.se!

Vanliga frågor om bra lån med låg ränta

Vad är ett lån med låg ränta?

Ett lån med låg ränta kan vara både ett lån utan säkerhet och ett lån med säkerhet, till exempel ett bolån. Ofta har just bolån bland de lägsta räntorna, men även privatlån kan vara bra lån med låg ränta.

Hur låg ränta kan man få 2020?

Det finns flera faktorer som påverkar vilken ränta du kan få 2020. Om du letar efter ett lån med låg ränta så måste du förstå att det är dina ekonomiska förutsättningar som påverkar hur billigt ditt lån kan bli. Vissa kan ta ett privatlån med en ränta runt 2-4%, medan andra endast har möjlighet att låna till 30% ränta. Vad som är lågt för dig kanske inte finns tillgängligt för någon annan. Hitta billiga lån här.

Var finns det lägsta räntorna?

För att hitta det lån med lägst ränta som passar dina behov bäst har du kommit till rätt plats. Här på vår webbsida kan du jämföra lån och långivare för att hitta bra lån med låg ränta. Tänk på att inte nöja dig med första bästa bank. Ju mer du läser på om de olika alternativen, desto större är chansen att du får ett bra lån med låg ränta. Jämför lån med låg ränta här.

När betalas lån med låg ränta ut?

Olika banker har olika utbetalningstider. Vissa lån utan säkerhet med låg ränta betalas ut samma dag som du ansöker, medan andra tar längre tid. Generellt så är onlinelån snabbare att betala ut pengarna, medan traditionella banker har längre handläggningstider. Om du vill komma åt de riktigt låga räntorna kan du därför få vänta lite längre, eftersom att de oftast kommer från bankerna. Se listan med snabblån här.

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Lån med låg ränta: 4.9/5 baserat på 67 betyg - Lägg till betyg
Nämndes i