5 Tips – skynda på din låneprocess

5 Tips – skynda på din låneprocess

När någon ansöker om lån är de flesta ofta i behov av att få pengarna relativt snabbt. Hos de flesta långivare tar det 1-4 dagar innan du har pengarna. Men det finns sätt att snabba på processen och i många fall få dem redan inom ett fåtal timmar.

Det som är viktigast för att du ska kunna motta pengarna snabbt, är att du hittar en långivare som har en snabb handläggningstid samt en snabb utbetalningstid. Vissa långivare erbjuder utbetalning samma dag och vissa till och med direkt utbetalning. Då har du oftast pengarna inom en timme och ibland ännu snabbare.

Här ger vi dig ytterligare 5 tips till hur du kan skynda på din låneprocess och därmed få pengarna snabbt.

Tillgång till BankID, E-legitimation eller Mobilt BankID

Idag föregår nästan alla ansökningsprocesser helt pappersfritt och genom långivarens hemsida. Detta kräver dock ett BankID eller E-legitimation, så se till att ha detta redo. Använder du Mobilt BankID ska detta vara installerat på din telefon innan du ansöker. Några fåtal långivare skickar fortfarande papperna via posten, så se till att välja en långivare där du kan signera online med ditt BankID.

Uppge alla nödvändiga uppgifter

När du vill ha pengarna i handen snabbt är det viktigt att du uppger alla efterfrågade uppgifter. Dessutom är det viktigt att du är ärlig i din ansökan. Om det uppstår oklarheter tar det nämligen mycket längre tid att hantera din ansökan då en handläggare manuellt måste gå igenom alla detaljer. Alla långivare tar dessutom en kreditupplysning, så det lönar sig inte att vara oärlig eller att utelämna detaljer om din ekonomi.

Var nåbar

Om långivaren saknar information eller av någon annan anledning behöver kontakta dig är det viktigt att du kan nås. Kolla e-posten regelbundet och ha mobiltelefonen nära till hands så du inte missar ett viktigt samtal. Kolla även skräpposten i din e-postinkorg, så inga mail från långivaren hamnar där.

Ansök tidigt på dagen

Att ansöka tidigt på dagen underlättar enormt, eftersom det då är större chans att få utbetalningen samma dag. De flesta långivare betalar inte heller ut pengar på helger, så om du söker på en helg kan du först förvänta att din ansökan blir behandlad nästkommande vardag. De flesta långivare har deadline för sökande kl 12, 13 eller 14 för att låneansökan blir behandlad samma dag.

Din bank spelar roll

De flesta långivare kan betala ut direkt om du har samma bank som dem. Då får du tillgång till pengarna redan efter 30 minuter om din ansökan kommer in innan deadline. Så kolla alltid vilken bank långivaren har för att säkra utbetalning redan samma dag. Vissa långivare har flera banker de betalar ut till direkt.

Med dessa råd hoppas vi att din låneprocess blir både enklare och snabbare. 

Andreas Linde
Av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Fairlån > Låna pengar > 5 Tips – skynda på din låneprocess

Senaste nytt